6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte, co udělat z ostružin. Nasbírali jsme jich strašně moc, jsou veliké a sladké. Ráda bych z nich udělala něco moc dobrého, ale nic mně nenapadá.
Není tady
Není tady
Káčo - zamrazit na zimu, na omeletkách se šlehačkou jsou pak super/+ jahody a maliny/,do pohárů, rolád, také dělám marmeládu, dají se i zavařit. Ale ze všeho nejlepší - se jich hooodně najíst!
Není tady
A jde to dát na bublaninu?
Není tady
Káčo, určitě jde, v horké troubě se ihned rozmrazí.
Není tady
Co tak marmeládu nebo šťávu?
Není tady
Ahoj aprill. Já myslela ale něco jiného, než klasika-džem, šťáva.... Nějaký koláč, něco sladkého, dobrého......
Není tady
Honí tě mlsná, co ?
Není tady
Děsně!!!! Ten les byl plný ostružin, tolik a tak velkých jsem jich v životě neviděla! A přitom je má Nela přímo za barákem!
Není tady
To zamrazení je skvělý nápad, můžeš mít čerstvé stružiny celou zimu. Rozprostři je na tác, zmraz a pak je teprve sesyp do krabiček, nespojí se dohromady.
Není tady
Super rychlá bublanina (i s ostružinami - vyzkoušeno)
40 dkg polohr. mouky
35 dkg cukru krupice
2 vejce
1,5 dcl mléka
2 dcl oleje
1 pr. do peč.
+ ovoce
Lze vše smíchat dohromady bez šlehání, já většinou bílky našlehám. Dávám na hluboký plech vyložený pečícím papírem, který trochu omastím tukem. Posype se ostružinami nebo jiným ovocem.
Já peču v plynové troubě, proto dávám výše a na dno trouby dávám plech s vodou.
Je to vyzkoušeno, pekly i dětičky ve školce pro rodiče na tř. schůzku. Vlastnoručně nasbíraly, vlastnoručně umíchaly a víceméně "vlastnoručně sežraly", rodiče nestíhali .
Není tady
Jéééjky, vy mi dáváte... Ostružiny miluju, navíc jsem dostala plato domácích vajíček (němá pobídka, abych něco upekla ) ale u nás teď leje a do pátku pracuju a život si zkracuju, takže návštěva lesa neexistuje
Není tady
Steličko-právě se peče ta Tvá bublanina.
Není tady
U nás se už taky peče. U Káči, je už ale asi snězená.
Není tady
A já myslela, že mě Káča na ni pozve. Samozřejmě s kávičkou. Tak aspoň dejte vědět, jak chutnala. A poraďte, kam na ostružiny.
Upravil(a) Stelička (8. 8. 2007 22:34)
Není tady
Jo, je snězená. Jinak pro holky z Frýdku-když jedete na Havířov, je mezi Frýdkem a Sedlištěma les. No a tam to je! Já nechávám auto na parkovišti u té poslední hospůdky, před lesem a pak jdu do toho lesa po levé straně. Je jich letos šíleně moc, ale jsou už zralé.
Není tady
Kačenko, jestli se ještě jednou vypravíš na ostružiny, tak jsem právě vyzkoušela recept na docela dobrou mlsku ke kávě.
28 dkg pol. mouky, 14 dkg hery, 3 žloutky, 10 lžic mléka a trošku prdopeče - umícháš těsto, roztaháš po plechu, posypeš ostružinama a dáš mírně předpéct . V páře ušlecháš 3 bílky a 21 dkg cukru do tuhého sněhu, natřeš na koláč a dopečeš cca 12 min, při 170 . V původní receptůře byl místo ostružin rybíz.
Není tady
Díky-ještě půjdeme zítra. Dělala jsem Steliččinu bublaninu a synovi bezlepkovou.
Není tady
Káčo, a jak bublanina chutnala? Já se vypravila na Tvou radu i se známými do frýdeckého lesa, ale byli jsme zklamaní, že tam je ostružiní takové nízké. Připadala jsem si spíše jak na borůvkách. A ostružiny nebyly nïjak velké. Nebo jsme sbírali na nesprávném místě - v lese za vodárnou? Jestli je tam vyšší křoví, dej mi vědět, kde.
Nicméně jsem z poloviční dávky toho těsta na bublaninu (jen jsem dala i do té půlky 2 vejce + trochu sekaných ořechů) upekla korpus v dortové formě, potřela marmeládou, dala ostružiny + nektarinky + zmraž. rybíz a zalila jsem to pudingem, uvařeným v Tangu. Už není!
Není tady
Steličko, je fakt, že jsou to ty nízké ostružiny-takové nízké keříky při zemi. Ale musíš nohou rozhrnout a je jich tam spousta a velké. My byly za vodárnou, za takovou červenou závorou(vzadu).
Bublanina byla super.
Není tady
Zamrazit, bublaninu, koktejl, ostružinovici... Taky jich mám spousty a už to nikdo nechce jíst...
Není tady
To je nápad, prosypat cukrem a zalít alkoholem:supr: . Vidíš to mě nenapadlo.
Není tady
Jo jo, je to mňamka!
Není tady
Ježíší, vy mi děláte chutě, já mám trochu ostružin zamražených, tak asi něco půjdu péct.
Není tady
Tak jsem vám holky zkusila dietu podle časopisu reklama a musím říct, že fakt funguje. Po 2 týdnech mám dole 3 kg a to se ani netrápím hlady. Pojďte to taky zkusit.
Upravil(a) AndreaP. (1. 12. 2013 19:42)
Není tady