27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den, maminka (54 let) má ji delí dobu (cca 2 měsíci) nárazovou velice ostrou bodavou bolest na vnitřní straně pravého stehna.Před měsícem byla u lékaře, byla vyloučena nerologická i cévní příčina-ve ok. Byly vysazeny léky na cholesterol (Tornacard), který prý mohl být příčinou. Během týdne bolest ustala, ale za dalí 3 týdny se opět objevila a zintenzívnila se četnost nárazových bolestí. Pocitově je vak zjevné, e to není svalový problém (nejedná se o křeč), spíe, jako kdyby někdo bodnul noem do nohy.Prosím o názor, co by to mohlo být (mám pocit, e k lékaři dnes musí člověk jít s vlastní diagnózou). Jetě upřesňuji, e maminka je v přechodu s velmi silnými návaly pocení a závratěmi (horm.léky byly po 8 letech vysazeny,nyní doporučeny pouze přírodní prostředky na sníení). Nyní nás napadá jetě kompletní vyetření (zda-li nechybí nějaký vitamín či klí.encefalytida). Prosím o pomoc...
Není tady
Moná by to mohlo být od páteře...
Není tady
to asi není, neurolog vyloučil, ale děkuji...
Není tady
Moná by stálo za pokus provést densitometrii /měření hustoty kostí/, jestli maminka nemá osteopenii nebo osteoporosu /tj. stupeň odvápnění kostí/.
Mohlo by to mít souislost s přechodem- zhorní.
Jako léčba se nasazuje vápník v dost vysokých dávkách+estrogeny /to ale musí určit podle výsledku vyetření/.
Bolestivé to je jako čert, podobně, jak popisuje.
Vyetření můe indikovat gynekolog určitě, z těch ostatních nevím.
Drím palce, a se doberete příčiny. A a se těch bolestí mamka zbaví.
Není tady
a nemuze to mit od zil?to byva bolest jako pri riznuti
Upravil(a) sandonorica (13. 8. 2007 10:25)
Není tady
Od il asi ne, kdy píe, e cévní příčina vyloučena....
Napadá mne, e taková bolest bývá u nataeného či spíe natreného svalu. A ta malá trhlinka není natolik velká, aby způsobila zánět, otoky a výrazně bolestivé místo na dotek.... U sportovců se to často stává, e si udělají takovéto svalové zranění, o kterém v podstatě neví a objeví se v podobě bodavé bolesti v jednom místě při nějakém konkrétním pohybu či zatíení.... U starího člověka není vnitřní strana stehen příli zatěována, tudí při nějakém pohybu a nevhodné konstelaci roztaení a natočení končetin by se to mohlo objevit a pak zase při běném pohybování je to v klidu....
Není tady
Dobrý den, mohla bych se zeptat, jaká nakonec byla u maminky příčina bolesti? Já mám toti podobné příznaky- ji 1 měsíc nárazovou ostrou bodavou bolest na vnitřní straně stehna. Bolesti vznikly bez zjevné příčiny. Je mi 52 let, beru léky na sníení cholesterolu a hormonální léky. Děkuji
Není tady
Dobrý den, u delí dobu mi z ničeho nic vystřeluje do pravého stehna dodává bolest, jako kdyby mi do stehna někdo vrazil nů. Bolest trvá cca 30 vteřin a minutu a sama přestane. Netuím co to vyvolává, ano co to je. Vdy to je stejné místo a stejně bodava, tupá bolest. Má s tím někdo zkuenosti? Děkuji za odpověď
Není tady
Pokud nemá poraněný sval (to by bolest vystřelovala při práci svalu), tak to můe být naruený sedací nerv. To chce suché teplo (v ádném případě vanu), tedy přiměřeně nahřívat a mít pořád třeba mikinu nebo svetr kolem beder
Není tady