Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 8. 2007 21:20

Adamíra
♥♥♥♥---

Bodavá náhlá bolest stehna

Dobrý den, maminka (54 let) má již delší dobu (cca 2 měsíci) nárazovou velice ostrou bodavou bolest na vnitřní straně pravého stehna.Před měsícem byla u lékaře, byla vyloučena nerologická i cévní příčina-vše ok. Byly vysazeny léky na cholesterol (Tornacard), který prý mohl být příčinou. Během týdne bolest ustala, ale za další 3 týdny se opět objevila a zintenzívnila se četnost nárazových bolestí. Pocitově je však zjevné, že to není svalový problém (nejedná se o křeč), spíše, jako kdyby někdo bodnul nožem do nohy.Prosím o názor, co by to mohlo být (mám pocit, že k lékaři dnes musí člověk jít s vlastní diagnózou). Ještě upřesňuji, že maminka je v přechodu s velmi silnými návaly pocení až závratěmi (horm.léky byly po 8 letech vysazeny,nyní doporučeny pouze přírodní prostředky na snížení). Nyní nás napadá ještě kompletní vyšetření (zda-li nechybí nějaký vitamín či klíšť.encefalytida). Prosím o pomoc...

Není tady

#2 6. 8. 2007 21:32

TamtaOna
♥♥♥♥---

Re: Bodavá náhlá bolest stehna

Možná by to mohlo být od páteře...

Není tady

#3 6. 8. 2007 21:38

Adamíra
♥♥♥♥---

to asi není, neurolog vyloučil, ale děkuji...

Není tady

#4 6. 8. 2007 21:44

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Možná by stálo za pokus provést densitometrii /měření hustoty kostí/, jestli maminka nemá osteopenii nebo osteoporosu /tj. stupeň odvápnění kostí/.
Mohlo by to mít souislost s přechodem- zhoršní.
Jako léčba se nasazuje vápník v dost vysokých dávkách+estrogeny /to ale musí určit podle výsledku vyšetření/.

Bolestivé to je jako čert, podobně, jak popisuješ.

Vyšetření může indikovat gynekolog určitě, z těch ostatních nevím.

Držím palce, ať se doberete příčiny. A ať se těch bolestí mamka zbaví.

Není tady

#5 13. 8. 2007 10:25

sandonorica
♥♥♥----

a nemuze to mit od zil?to byva bolest jako pri riznuti grater

Upravil(a) sandonorica (13. 8. 2007 10:25)

Není tady

#6 13. 8. 2007 10:31

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Od žil asi ne, když píše, že cévní příčina vyloučena....

Napadá mne, že taková bolest bývá u nataženého či spíše natrženého svalu. A ta malá trhlinka není natolik velká, aby způsobila zánět, otoky a výrazně bolestivé místo na dotek.... U sportovců se to často stává, že si udělají takovéto svalové zranění, o kterém v podstatě neví a objeví se v podobě bodavé bolesti v jednom místě při nějakém konkrétním pohybu či zatížení.... U staršího člověka není vnitřní strana stehen příliš zatěžována, tudíž při nějakém pohybu a nevhodné konstelaci roztažení  a natočení končetin by se to mohlo objevit a pak zase při běžném pohybování je to v klidu....

Není tady

#7 12. 12. 2011 18:21

Rexana
♥------

Dobrý den, mohla bych se zeptat, jaká nakonec byla u maminky příčina bolesti? Já mám totiž podobné příznaky- již 1 měsíc nárazovou ostrou bodavou bolest na vnitřní straně stehna. Bolesti vznikly bez zjevné příčiny. Je mi 52 let, beru léky na snížení cholesterolu a hormonální léky. Děkuji

Není tady

#8 4. 10. 2017 9:51

Ivulina
♥------

Dobrý den, už delší dobu mi z ničeho nic vystřeluje do pravého stehna dodává bolest, jako kdyby mi do stehna někdo vrazil nůž. Bolest trvá cca 30 vteřin až minutu a sama přestane. Netuším co to vyvolává, ano co to je. Vždy to je stejné místo a stejně bodava, tupá bolest. Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď

Není tady

#9 4. 10. 2017 17:57

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud nemáš poraněný sval (to by bolest vystřelovala při práci svalu), tak to může být narušený sedací nerv. To chce suché teplo (v žádném případě vanu), tedy přiměřeně nahřívat a mít pořád třeba mikinu nebo svetr kolem beder

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí