18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak jsem se dočetla dokonce a zase nezjistila jaké granule chutnají nejvíc -my máme PROPAC pro těnata a včera jsem koupila na zkouku 1/2kg SPORTMIX -jehněčí no tak se uvidí -naí pitbulí 7měsíční slečně taky nejvíce chutná to co máme my,ale má smůlu k tomu mě nedonutí.
Není tady
U nás dostává dopoledne granule (jehněčí s rýí CHICOPEE) a večer vařené maso s rýí nebo těstovinou, vločkami. Jako odměnu pikotky a poloměkké krouky (dříve Chivas, teď dle výrobce, např. Kaufland má Dante), suená střívka, drky... Taky jsme pouívali PROPAG, pak mi známá poradila ty jehněčí s rýí, e jsou velmi dobré za rozumnou cenu, navíc pes netrpí na alergie, nemá problémy se zaíváním a má krásnou srst. On takový NO toho seere dost. Maso kupujeme v drůbeářských závodech - III. jakost kuřat za 25Kč/kg, hrubě mleté hovězí pro psy, teď jsme objevili řeznictví, kde dělají skvělé salámy pro psy.
Není tady
ita napsal(a):
U nás dostává dopoledne granule (jehněčí s rýí CHICOPEE) a večer vařené maso s rýí nebo těstovinou, vločkami. Jako odměnu pikotky a poloměkké krouky (dříve Chivas, teď dle výrobce, např. Kaufland má Dante), suená střívka, drky... Taky jsme pouívali PROPAG, pak mi známá poradila ty jehněčí s rýí, e jsou velmi dobré za rozumnou cenu, navíc pes netrpí na alergie, nemá problémy se zaíváním a má krásnou srst. On takový NO toho seere dost. Maso kupujeme v drůbeářských závodech - III. jakost kuřat za 25Kč/kg, hrubě mleté hovězí pro psy, teď jsme objevili řeznictví, kde dělají skvělé salámy pro psy.
Ty granule bych vyměnila za nějaké kvalitnějí.
Není tady
Ivano, myslí, e nejsou dobré? Přítelkyně má boxera, co měl odmala průjmy, vyzkouela ve moné a po těchto granulích je docela v pořádku. Jaké doporučuje? Můj pes je má vlastně jako doplňkové krmivo, raději má maso.
Není tady
Ná retrívr dostával do roka a půl Eucanabu, teď Ontario. Ale nejvíc mu chutnají moje ponoky, pokud mono nové.
Není tady
ita napsal(a):
Ivano, myslí, e nejsou dobré? Přítelkyně má boxera, co měl odmala průjmy, vyzkouela ve moné a po těchto granulích je docela v pořádku. Jaké doporučuje? Můj pes je má vlastně jako doplňkové krmivo, raději má maso.
Já se snaím krmit těmi kvalitnějími, ale z tý střední třídy mám dobrou zkuenost s pro pac a boschem.Jinak osvědčená klasika je purina proplan, já těd zkouím trainer pro pejska , který má zdrav. problémy, jinak mu seděl právě ten bosch.
Není tady
Ivano, dívala jsem se na granule, které pouívá, cenově jsou obdobné, Chicopee má navíc chondroitin a glukosamin na ochranu kloubů. Máme v rodině také fundla s těkou dysplazií, mám z toho hrůzu.
Není tady
ita napsal(a):
Ivano, dívala jsem se na granule, které pouívá, cenově jsou obdobné, Chicopee má navíc chondroitin a glukosamin na ochranu kloubů. Máme v rodině také fundla s těkou dysplazií, mám z toho hrůzu.
Na klouby je určitě potřeba koupit nějaký kvalitní přípravek, to co je v granulích určitě nestačí.
Není tady
My krmíme jen granulemi-Fitminem.Je to český superpremiový výrobek,kvalitní krmivo a ne za tak nehorázné ceny jako profláklá eucanuba,Proplan,atd.
Občas přidám do granulí kousek za psí masové konzervy či patiku nebo ragů.
Není tady
Krmila jsem vesměs K 9 nebo Acanou. Nějak se klukům nechtělo do edé (dospělí psi malých plemen), tak jsem kupovala výivnou-modrou, ale u jsem se rozhodla pro Purinu. Tu máme párkrát vyzkouenou, ta je oblíbená. Hlavně nechci ádný sra.ky z hypermarketů. To mi potvrdila nejen chovatelka, ale i veterinář.
A nae krmení vypadá tak, e jim dám trochu masa z psí konzervy nebo kuře vařené , troka vody (vývaru), aby to neměli suché a smíchám s granulemi. Někdy jetě mají těstoviny a mrkvičku. A protoe milují jogurty a vechno od mléka , tak jim cca 1x týdně dám kadému smentánek nebo něco takového. To sice asi není úplně správně, ale snad jim neukodím. No a co vyloudí na mně (pomeranč, hrozny, bebe suenku). jen občas (kdy nás nevidí páník). Taky mají rádi zdechlé zvířátka, ho.na, odpadky, tuky, kolíčky, a zaječí bobky....mno, ale to se snaíme omezovat
Je pravda, e s tím jejich krmením "nadělám", příbuzní se mi smějí, zda-li mají na silvestra kluci i kaviár atd, ale kdy u jsem si pejsky pořídila, tak se snaím starat jak nejlépe umím. Jako prostě ve vem...
Od chovatelů si dám poradit, zda-li nedělám nějaké chyby. Psi nejsou tlustí (1 chodí na výstavy - tak by nás hned utřeli), jsou zdraví, zátěz přiměřená. Psi mají tak 8kg. Dobrůtky jsou jen psí a vylouděné minimálně..
Dají mi chovatelky souhlas s Purinou?
Není tady
Vybavili se mi nai dva voříci odchovaní na zbytcích z kuchyně, jeden se doil 16 a druhý 19 let v naprosté spokojenosti, granule ani konzervu nikdy nepotkali a veterináře kromě očkování v ivotě neviděli. Nejastnějí byli, kdy dostali olízat poslední zbytek nanuku ze pejle
Markeet - nedočetla jsem to celý, přečtu si to později pedigree není kpravdu nejlepí, dělali jsme na to i nějaký testy na kole, co si jen letmo vzpomínám, tak tam byl vysoký obsah močoviny a nevyváené sloení. Já krmím K9, Purinou, Hills nebo Eukanubou, podle toho co je při ruce. Ale ná psík mí sedm kilo, take spotřeba je docela malá. Jinak v naem okol ( a teda i ve tvým ) funguje rozváka krmiva a do domu (i práky psí vozí)...je to vclku levnějí a dost pohodlný. Kdytak mi písni, dám kontakt
a teď jsem se podívala za kdy to je jsem já to ale truhla
Není tady
Judita napsal(a):
Vybavili se mi nai dva voříci odchovaní na zbytcích z kuchyně, jeden se doil 16 a druhý 19 let v naprosté spokojenosti, granule ani konzervu nikdy nepotkali a veterináře kromě očkování v ivotě neviděli. Nejastnějí byli, kdy dostali olízat poslední zbytek nanuku ze pejle
Mě se zase vybavila neboka sousedka, která nám kdysi s pláčem alovala, jak má nenaraného psa (mladí si pořídili a poté u bábi ponechali dalmatina ), e prý jí v nestřeené chvíli seral přímo z talíře kotletu. O brambory zájem neprojevil. A to prý "kdy jsem přila ráno z obchodu, dala jsem mu serat CELEJ rohlík!!"
Nutno dodat, e nebohý pes se před smrtí hladem zachránil tím, e spolykal vekerou drůbe, která se v irokém okolí vyskytovala...
Omlouvám se za
judito, u babičky taky vořei krmení občas granulema a jinak co se uvařilo a chodili tak akorát na očkování a čubu sme pochovali v 18 letech. plemena jsou citlivá, trávení u nemají moc elmovské, a do toho velijaký vrozený vady a dispozice k nemocem..to je daň za to, e chceme vyrábět psy do katalogu jak řikám. neřikám, e vichni a e by se mělo krmit nějakýma mejdama. zastávám názor, e by se měla podporovat přirozená vlastnost psího ústrojí a to je trávit maso. a kombinovat granule masem. třeba i syrovým. protoe střeva pak zakrní a pes se posere po vem co seere kromě granulí.
Není tady
Wiki napsal(a):
Krmila jsem vesměs K 9 nebo Acanou. Nějak se klukům nechtělo do edé (dospělí psi malých plemen), tak jsem kupovala výivnou-modrou, ale u jsem se rozhodla pro Purinu. Tu máme párkrát vyzkouenou, ta je oblíbená. Hlavně nechci ádný sra.ky z hypermarketů. To mi potvrdila nejen chovatelka, ale i veterinář.
A nae krmení vypadá tak, e jim dám trochu masa z psí konzervy nebo kuře vařené , troka vody (vývaru), aby to neměli suché a smíchám s granulemi. Někdy jetě mají těstoviny a mrkvičku. A protoe milují jogurty a vechno od mléka , tak jim cca 1x týdně dám kadému smentánek nebo něco takového. To sice asi není úplně správně, ale snad jim neukodím. No a co vyloudí na mně (pomeranč, hrozny, bebe suenku). jen občas (kdy nás nevidí páník). Taky mají rádi zdechlé zvířátka, ho.na, odpadky, tuky, kolíčky, a zaječí bobky....mno, ale to se snaíme omezovat
Je pravda, e s tím jejich krmením "nadělám", příbuzní se mi smějí, zda-li mají na silvestra kluci i kaviár atd, ale kdy u jsem si pejsky pořídila, tak se snaím starat jak nejlépe umím. Jako prostě ve vem...
Od chovatelů si dám poradit, zda-li nedělám nějaké chyby. Psi nejsou tlustí (1 chodí na výstavy - tak by nás hned utřeli), jsou zdraví, zátěz přiměřená. Psi mají tak 8kg. Dobrůtky jsou jen psí a vylouděné minimálně..
Dají mi chovatelky souhlas s Purinou?
Delam to obdobne, akorat moji psi toho vyzebraji podstane vice Purina je osvedcena klasika.
Není tady
Ivano, ví, já se styděla přiznat... vyebrají na mně vechno (bebe su., banán, meloun, trečí játra, buchty, oranovou papriku) dokonce jsem tak daleko , e jim oloupávám tu slupku z dílku pomeranče i z kuliček hroznů, aby si s tím náhodou neli hrát na "ovečku" na sedačku. .. Jetě jsem nepřiznala smardlavý sýr (nevijaksejmenuje), za který by poloili ivot.
Není tady stydící se smajlik. Jen jim váně nedávám slané a čokoládu a brambory.
Jedno období pili i čaje ( ale to mi doporučil pro jednoho psa veterinář, kdy měl něco v moči - dr neboco), aby prý hodně pil...
A věřím tomu, e nejspokojenějí pes bude ten, co je krmenej lidskou stravou, ten si pomákne nejvíc. Já se bojím jen jedné věci, abych jim patným mým krmením nezpůsobila zdravotní potíe.
Není tady
Wiki, proč ne brambory? Tady jeden boxer, co měl odmalička průjmy byl na vyetření a doporučili jim brambory. Můj první NO neměl rád jako přílohu rýi, dovedl ji perfektně odpreparovat a neměl rád hovězí. Tento NO miluje hovězí, rýi taky nemusí, chce vechno, co mám já, dokonce onehdy snědl i čerstvý chleb z pekárny - suchý. Nae chovatelka krmila mletým syrovým masem u i malá těňata. Já mu dávám (2 roky, 45 kg) dopoledne granule, večer vařené maso, nejčastěji kuřecí s přílohou a zeleninou. Taky mu moc chutná mleté maso v krabičkách (podle výrobce Dante, Best...)- 30 dkg cca 15 Kč. Vdycky je mi moc líto psů souseda na chatě, kteří kromě zbytků z kuchyně dostávají nejlevnějí granule (do 15 Kč/kg).
Není tady
Wiki napsal(a):
Ivano, ví, já se styděla přiznat... vyebrají na mně vechno (bebe su., banán, meloun, trečí játra, buchty, oranovou papriku) dokonce jsem tak daleko , e jim oloupávám tu slupku z dílku pomeranče i z kuliček hroznů, aby si s tím náhodou neli hrát na "ovečku" na sedačku. .. Jetě jsem nepřiznala smardlavý sýr (nevijaksejmenuje), za který by poloili ivot.
Není tady stydící se smajlik. Jen jim váně nedávám slané a čokoládu a brambory.
Jedno období pili i čaje ( ale to mi doporučil pro jednoho psa veterinář, kdy měl něco v moči - dr neboco), aby prý hodně pil...
A věřím tomu, e nejspokojenějí pes bude ten, co je krmenej lidskou stravou, ten si pomákne nejvíc. Já se bojím jen jedné věci, abych jim patným mým krmením nezpůsobila zdravotní potíe.
Já se za to nestydím Jeden můj pes o zelleninu a ovoce nestojí, ale druhý si rád dá třeba rajče, a moc mu chutná pomelo, v létě si dají oba třeně.Psí kodliviny samozřejmě nedostanou.
Není tady