Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 8. 2007 20:22

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

ANKETA: čím krmíte pejska??

Ahoj všem, čím krmíte svého pejska vy?? Jaké granule jsou podle vás nejlepší?  Já dávám našemu štěněti granule pedigree pro štěňata...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#2 6. 8. 2007 20:31

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Re: ANKETA: čím krmíte pejska??

já dávám Bosch bigger breeds pro rychle rostoucí plemena. Mám 3.měsíční štěně berňáka. jsem s nimi spokojená. Fence chutnají, má po nich krásnou srst a nejsou ani drahé.

Není tady

#3 6. 8. 2007 20:39

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

My máme 11tiletýho NO a 1,5letýho RR. NO dostává light senior granule Eminent, Brit (český výrobce, řadí se k těm lepším, ale zdaleka není tak drahý jako K9, Acana, Eucanuba atd.) nebo Ontario. Hlavně aby to bylo light a senior. Občas zpestřuju vývarem, vajíčkem...
RR dostává rice and lamb pro aktivní štěňata: buď zase Brit nebo Satisfaction - to dostal na doporučení, protože je na ostatní tak trochu alergický (po Acaně blinkal jak Amina). Ale žere jak mlejn big_smile
Nejlepší granule? Fakt dobrou zkušenost jsme měli s Britem - český výrobce. Rozumná cena, široká nabídka, dobrá kvalita. Na luxusní značky typu K-9, Acana či ProPlan moc nevěřím. Taky dost sledujeme obsah tuku v granulích (pro staršího psa rozhodně míň - má míň pohybu, pro mladšího vyváženě). Z tohoto nám jednoznačně vypadly všechny supráčové granule a tím bohužel i Pedigree... Jediné, co bych ještě zvážila, jsou Hills a Eucanuba, ale ty jsou až moc drahé...

Není tady

#4 6. 8. 2007 21:13

Doubravka
♥♥♥♥♥--

Mezi nejkvalitnější určitě patří ProPlan, FirstMate (vyzkoušené) - to jsou jedny z těch nejlepších a taky nejdražších.
V cenově přijatějších relacích třeba K9...
Dneska je toho mraky, tak už se přestávám orientovat.
Určitě ne krmiva se supermarketů za pár stovek. Dobré je prostudovat složení, pokud na prvním místě nejsou uvedeny živočišné bílkoviny - nebrat, na pšenici pejsan moc prospívat nebude. Krmivo by taky nemělo obsahovat sóju (pro psy nestravitelná) a jako konzervant je ideální vitamín.

Není tady

#5 6. 8. 2007 22:22

ita
♥♥♥♥♥♥-

Už delší dobu americké granule PROPAG, obsahuje plno vitamínů, minerálů, condrotin na klouby... Vozí nám ho z internetového obchodu, pro štěně 80,-/kg, pro dospělé psy 60,-. Granule dostává ráno, večer vařené maso ( v drůbežářské prodejně mají pro pejsky kuřata, srdíčka...)

Není tady

#6 7. 8. 2007 7:05

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Pedigree pro jezevčíky nebo Eminent.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#7 7. 8. 2007 10:01

Bartozska
♥♥♥----
Místo: Praha

markéta napsal(a):

Ahoj všem, čím krmíte svého pejska vy?? Jaké granule jsou podle vás nejlepší?  Já dávám našemu štěněti granule pedigree pro štěňata...

nechci byt hnusna, ale Pedigree je pekna srač.., chudák tvoje štěňátko. Právě v tomhle období se vyvíjí celé jeho tělíčko a měla bys mu nabídnou mnohem lepší papáníčko než je Pedigree.

Já mýho malýho krmim Purinou Pro plan a jsem naprosto spokojená, nejraději má lososovou.

Není tady

#8 7. 8. 2007 10:02

ice
♥♥-----

Vyzkouseli jsme kdeco, pro nas je nej Royal Canin pro civavy nebo Purina PRO PLAN pro mala plemena.

Není tady

#9 7. 8. 2007 12:01

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

...
nechci byt hnusna, ale Pedigree je pekna srač.., chudák tvoje štěňátko. Právě v tomhle období se vyvíjí celé jeho tělíčko a měla bys mu nabídnou mnohem lepší papáníčko než je Pedigree.

Já mýho malýho krmim Purinou Pro plan a jsem naprosto spokojená, nejraději má lososovou...

To nechápu proč hned chudák roll ... chudák pes je ten který nemá domov, je týranej nebo vyhladovělej, ale štěně, který se cpe pedigree neni chudák. Proto se ptám, jaké dávají granulky nebo žrádlo ostatní. Nemám s tím zkušenosti, tak se ráda přiučím... godlike

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#10 7. 8. 2007 12:25

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Taky už jsem z více stran slyšela, že Pedigree je slušně řečeno na nic. Krmím štěňo Pro Planem a krásně roste.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#11 7. 8. 2007 12:28

Doubravka
♥♥♥♥♥--

markéta napsal(a):

...

Já mýho malýho krmim Purinou Pro plan a jsem naprosto spokojená, nejraději má lososovou...

To nechápu proč hned chudák roll ... chudák pes je ten který nemá domov, je týranej nebo vyhladovělej, ale štěně, který se cpe pedigree neni chudák. Proto se ptám, jaké dávají granulky nebo žrádlo ostatní. Nemám s tím zkušenosti, tak se ráda přiučím... godlike

Markét, myslím že je úplně v poho, že se ptáš smile
Máš štěně - takže každopádně, ať už to bude jakákoliv značka,  štěněcí řadu. Ty renomovanější krmiva to mají ještě rozdělené podle velikosti plemene na malá - střední - velká (případně ještě obří). Tam jde o to, že štěně potřebuje jiný poměr živočišných bílkovin než dospělý pes, a vůbec víc bílkovin a tuků. Ale zase třeba čím větší plemeno, tím méně oproti malým, aby nebyl růst příliš překotný a nezatěžovaly se příliš klouby a tak.
Štěně je také dobré ještě navíc dotovat vápníkem, sice štěněcí granule ho mívají víc, ale ne dost. Jenže zase nestačí samotný vápník, můsí být v určitém poměru s draslíkem, aby ho tělo využilo. Takže koupit třeba u veterináře přípravek kde jsou oba prvky (a teď si zaboha nevzpomenu, jak se to jmenuje roll )
Investovat do opravdu kvalitních granulí se vyplatí, a to zejména pro štěně. Taky to zpočátku bývá nákladnější, než dospělý pes.
Určitě bych se vyhnula konzervám, v tom jsou samý sajrajty a hlavně to není maso, aby do toho člověk přimíchával přílohu, ale už je to také komplet.

Před pěti lety, když jsem měla štěně jsem si stáhla informační letáky všech dostupných značek a porovnávala všechno se vším. (Tenkrát mi vyhrál právě FirstMate, ot té doby toho na trhu hodně přibylo, takže dneska už nevím). Opravdu se vyplatí pročíst pořádně složení, chtít vědět nejen kolik tam je bílkovin, ale jakých, aby je pes vůbec uměl využít a tak...

Taky jde samozřejmě o to, kolik jsi měsíčně ochotná investovat a určitě koupit to nejlepší, co si můžeš dovolit. A třeba zkoušet. Já mám problém, že mám mlsoně a je pořád hubenej (ale on to má vylítaný), takže každou chvíli zkoušíme něco novýho. Většinou ty nejkvalitnější granule mi nechce žrát vůbec. Momentálně jsme na Acaně Premium, což není bůhví co, ale pořád je to ještě ta střední třída.

Kolikrát psům vážně chutnají víc ty sra.ky, protože bývá zvykem do levných granulí přimíchávat různá dochucovadla a patoky, aby to psům vonělo a tedy se to prodávalo hmm
Ale Pedigree je skutečně vyhlášené svojí nekvalitou.
Můžeš třeba koupit víc značek po malých baleních a zkusit, co bude štěníkovi šmakovat. Akorát při přechodu na jinou značku postupovat postupných přimícháváním, ne ze dne na den, aby z toho nebyly zažívací potíže.

Uf, jsem se nějak rozepsala.

Není tady

#12 7. 8. 2007 13:28

Bartozska
♥♥♥----

tak myslím, že Doubravka tu všechno napsala za mě tummenupp

Možná jsi měla zjišťovat informace o granulkách ještě před pořízením štěňátka...ale to už máš jedno. Hlavně přestaň kupovat Pedigree a zvol něco kvalitnějšího. Já krmím Purinou a můj pejsek i já jsme naprosto spokojení, jen je o něco dražší, ale tato investice se ti rozhodně vyplatí. Já jsem obyčejný student, ale raděj koupí pytel kvalitních granulí, než cokoli jiného. Aby sis nemyslela, že jsem nějaký snob, či něco takového. Opravdu se ti to vyplatí. Zkus sáhnout po nějakých prémiových, nebo ještě v lepším případě superprémiévých výrobcích.

Ke granulím mu dávám celkem dost ovoce a zeleniny, třeba obyčejné jabko, mrkev, meloun, okurku, banán apod. Když byl malý, tak jsem mu to míchala do nízkotučného tvarohu. A proč to píšu. Kamarádka má štěňátko a docela mě překvapilo, že mu dává jen granule a psí dobroty. Prej si myslela, že v granulích má všechno. Ano, to je z určitého hlediska pravda, ovšem není nad čerstvě podané vitamínky.

Není tady

#13 7. 8. 2007 15:22

Berry
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj,

my kupujeme Royal Canin - Labrador Retriever Junior 33 - granule pro retrívry od 2 do 15 měsíců věku. Jsou po*ně drahé dumbom , ale kvalitní,  tak bychom to rádi vydrželi po dobu, co nám štěndo poroste.

Není tady

#14 7. 8. 2007 22:11

Pampeliska
♥♥♥♥♥♥♥

Máme jezevčíka 4 roky starého a kupujeme Pedigree adult mini ( s jehněčím a nebo drůbežím masem), ale jinak mu chutná všechno...... tummenupp

http://nd03.jxs.cz/619/024/722e526ab3_54989063_o2.gif     
Šance zaklepe na dveře častěji než si člověk myslí, ale většinou není nikdo doma. (W. Rogers)

Není tady

#15 8. 8. 2007 9:36

Maya.82
Host

Ahoj já dávám svému vlčákovi Pedigree a nebo K-9.

#16 8. 8. 2007 19:30

romina
♥♥♥♥♥--
Místo: Děčín

pesanům každý den poctivě vařím a když granule,tak calibra s tou mám celkem dobrou zkušenost kapitulation

nikdy nebude šťastným,koho bude trápit,že někdo je šťastnější.

Není tady

#17 8. 8. 2007 22:25

Zen
♥------

Ahojte, já kopu za Eukanubu godlike, jsou to ti kteří vymysleli spoustu vychytávek v krmení ostatní těží z jejich výzkumů, ale to není to hlavní..... krmte určitě kvalitním tedy většinou drahým krmením... přece nevěříte,že 15kg granulí za 5ookč obsahuje nějaké maso.... to je snad logické,že to maso nevidělo.....
Eukanuba, Hills, purina..... a poraďte se u veterináře a pak zkoumejte co z toho má rád váš mazlík a když přecházíte na jinou značku tak vždy postupně (každý druh má jiné složení tak ať mu není zle sjuk)
...a taky to.že je to drahé nic neznamená... mrkněte na dávkování... a zjistíte že ty kvalitní jsou koncentrované a taky sledujte jaké bobečky pak po nich uklízíte...
.. Jo a poctivě vařím.... snažím se tě chápat, ale to snad ne. .....jak mu uvaříš vyvážené krmení? mášli recept tak ti renomované značky utrhnou ruce.... reta

Upravil(a) Zen (8. 8. 2007 22:26)

Není tady

#18 9. 8. 2007 12:50

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Díky moc za odpovědi, objednala jsem po netu granule od Chicoppee nebo jak se to píše, je to pro štěňata velkých plemen.
Bartozsko info jsem si předtim zjistit nemohla, štěňátko bylo překvapení od přítele roll Už dva roky jsem ho otravovala s pejskem a měla jsem přísný zákaz si nějakýho pořídit a teď přijel se štěňátkem hjarta ale zase je lepší zjišťovat pozdě, než vůbec gloria
A co bych měla dávat jěště navíc? Odvažujete porce nebo kolik sní tolik sní?...Ta naše mrška by žrala pořád a cokoliv dumbom Dáváte masíko? Jaké a od kolika týdnů? A co mléčné výrobky? Někde jsem četla, že jsou na to pejsci alergičtí...tak nevim...

Není tady

#19 9. 8. 2007 13:07

Bartozska
♥♥♥----

markéta napsal(a):

Díky moc za odpovědi, objednala jsem po netu granule od Chicoppee nebo jak se to píše, je to pro štěňata velkých plemen.
Bartozsko info jsem si předtim zjistit nemohla, štěňátko bylo překvapení od přítele roll Už dva roky jsem ho otravovala s pejskem a měla jsem přísný zákaz si nějakýho pořídit a teď přijel se štěňátkem hjarta ale zase je lepší zjišťovat pozdě, než vůbec gloria
A co bych měla dávat jěště navíc? Odvažujete porce nebo kolik sní tolik sní?...Ta naše mrška by žrala pořád a cokoliv dumbom Dáváte masíko? Jaké a od kolika týdnů? A co mléčné výrobky? Někde jsem četla, že jsou na to pejsci alergičtí...tak nevim...

tak to tě omlouvá, když byl pejsek překvápko wink

na pytli máš  přesně napsáno, jak velkou denní dávku by měl dostat. Tu pak jen rozdělíš do tolika dílů, kolikrát mu dáváš jíst - zřejmě 3dílky. Pokud se ti bude zdát nějaký hubený, tak mu jednoduše pár granulek přidáš a naopak. Množství se udává podle hmotnosti psa v dospělosti, ale to se všechno dočteš na tom pytli.

Maso jako takový nedávám vůbec, jen občas dostane chrupavky z kuřete a nebo nějaké rybí maso. Mléčné výrobky také ne, jen když byl malej, tak nízkotučný tvaroh s nastrouhanou mrkví nebo nějakou zeleninkou. To dostával občas místo oběda. Ale jedna věc co má hrozně rád od mala je česnek, kterej by měl  navíc ještě ke všemu odčervovat.

Není tady

#20 9. 8. 2007 18:02

Zen
♥------

šťěňata (dejme tomu do půl roku) a miminka hlavně se krmí adlibitum tj. bez omezení, takže se opravdu na ten pytel mrkni, ale dávky jsou orientační a to má na den, je to mimčo takže jako děti může být baculatej. z masem opatrně protože masem rozhodíš poměr mezi fosforem a vápníkem a aby jste nezačli mít potíže s dlouhejma kostma... a koupíšli kvalitní krmení tak tam mají poměry vychytaný takže rady jako přidávat vápník fakt neposlouchej, koupíš li levné tak tam to vybalancované není a ty k tomu dáš Ca a finančně ti to výjde na stejno a nikdy správný poměr nenaladíš. a mléčné výrobky... třeba pribińáčka, ale jednou za čas
a s tím česnekem bych to nebrala za bernou minci, odčervovadla zase tolik nestojí...

Není tady

#21 9. 8. 2007 19:18

Bartozska
♥♥♥----

Zen napsal(a):

odčervovadla zase tolik nestojí...

...nejde o cenu, ale o to že není zrovna nejzdravější cpát psa umělými látkami. A když mu to chutná, tak to je rozhodně vzhledem k jeho zdraví vhodnější způsob.

Není tady

#22 9. 8. 2007 21:42

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Česnek možná ze psa dostane parazity střevní, ale kvalitní tablety na odčervení jsou širokospektrální a některé  působí nejen okamžitě, ale i  jako prevence.
Markéto, pokud se nepletu, plánujete mimčo. To je dost pádný důvod ke kvalitnímu odčervování štěněte.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#23 9. 8. 2007 22:11

Bartozska
♥♥♥----

Eri napsal(a):

Česnek možná ze psa dostane parazity střevní, ale kvalitní tablety na odčervení jsou širokospektrální a některé  působí nejen okamžitě, ale i  jako prevence.
Markéto, pokud se nepletu, plánujete mimčo. To je dost pádný důvod ke kvalitnímu odčervování štěněte.

to mas pravdu, taky nechci tvrdit, ze to uplne nahrazuje, proto jsem pri prvni zmince psala "mel by". Taky mymu malymu davam tabletky, ale nemusim mu tak casto zbytecne trapit zaludek

Není tady

#24 9. 8. 2007 22:15

Zen
♥------

souhlasím... "možná"..... a vzhledem ke všem vakcinacím a repelentním věcem nějaké to odčervení které projde během jednoho dvou dnů tělem.... a dáváš ho 4x do roka
... a na tyhle věci se stačí zeptat veterináře.... máteli dobrého...

Upravil(a) Zen (9. 8. 2007 22:17)

Není tady

#25 10. 8. 2007 11:41

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já teda nevím, ale dostat do našeho rozežraného pesana granule je nad naše úsilí. A to mu opravdu dopřáváme to nejlepší, co je nám naší veterinářkou nabídnuto (např. ta zmíněná Eukanuba). Kouká na nás vždycky jak na vrahy. Ještě tak konzervu - občas. Nejraději má vařené drůbeží maso s rýží nebo těstovinami, občas si v kuchyni "uloví" sýr, který vysloveně miluje, nebo salám, nedávno si šikovně odebral ze synovcova prutu právě opečený špekáček a odebral se s ním kamsi do tmy. Na zavolání přiběhl, ale až po jeho spucnutí, samozřejmě. To vše i za cenu toho, že mu bude přísně vycinkáno. Pokud mu nenabídneme alespoň křupky z grilovaného kuřete, je uražen. V noci je schopen vybufetit koš na odpadky. Je veselý, zdravý a spokojený, stejně jako spousta venkovských oříšků, kteří žijou z polívek, rohlíků v mlíce nebo třeba (nedejbóže) kuřecích kostí. Koneckonců - psi se tak živili po staletí a přežili to.

Někdy mi připadá směšné, jak se tady zabýváme vyváženou stravou pro psy a přitom jsou na světě děti, které jsou vděčné za krajíček chleba denně.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí