Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 8. 2007 12:14

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Obcese

Já to mám taky podobně roll Když zamykám, říkám si vždy u toho heslo - třeba dnes "pátek", abych věděla, že jsem určitě DNES zamkla smile

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#27 11. 8. 2007 9:53

Aleš_Kalina
♥♥-----
Místo: Praha
Web

Mozek je dokonalý nástroj lidského vědomí i podvědomí obsahuje 40 miliard nervových buněk a jeho výkon zatím nikdo nepřekonal. Vše, co prožíváme v tomto světě se děje díky vnímání jím zpracovaných vjemů. Každý mozek vyprodukuje až 70.000 myšlenek denně U každého jsou jiné a záleží pouze na materiálu, se kterým mozek jednotlivce pracuje.

Všechny mozky, jsou biologicky stejné a pracují podle stejných zákonitostí. Záleží pouze na tom, s jakými daty pracuje. Ta data se do hlavy shromažďují během celého života, nejvíce však v době do 15 let.

Objevil jsem tyto zákonitosti a sestavil teorii Emočních rovnic, pomocí níž se dá přepsat jazyk emocí do větných spojení. Tak například, když váš milovaný má stále tendence se vracet a kontrolovat stav věcí, bude mít v hlavě nějaký zápis typu: “Vyhořet se dá kdykoliv“ nebo „Zapomnětlivost se trestá“ nebo „Nezamčené auto se lépe ukradne“ a konečně „Nikdy neudělám nic dobře“ a tak podobně. Mozek s těmito daty bude neustále pracovat a pudit ho k akci, které jemu připadají nutné. V jeho světě však nepraktikování těchto praktik znamená stres na celý den. Řešení pro tento typ jednání je nalézt tyto rovnice a otočit je (zničit jejich destruktivní charakter).

Pro vaši potřebu uvádím své články:
www.mujvztah.cz/clanky-vztahy/osobni-ru … vnice.html
www.mujvztah.cz/clanky-vztahy/osobni-ru … mysli.html

Hodně zdaru. Dnešní psychologie si myslí, že vládáním chemie do hlavy se člověk změní. To je ale nesmysl.

Aleš Kalina, kouč v oblasti osobního rozvoje
www.ales-kalina.cz

Není tady

#28 12. 8. 2007 15:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

No, já se tedy musím Upřímné upřímně svěřit, že mě by asi po čase ten sex s ním už tak netankoval, kdybych věděla, že se zase stokrát vrátí k zamčeným dveřím. Jsem na tom podobně jako Selima, žehličku, kulmu, plyn, a světlo už jsem několikrát nechala v chodu. Tedy plyn naštěstí jen jednou - bydlím pořád na stejným místě big_smile a čím víc si uvědomuji, že nemám náhradní bydlení, tím jsem opatrnější.
Ale vážně: zodpovědnost je chvályhodná. Měli jsme podobnou kolegyni, a protože se dennodenně při odchodu na oběd vracela ujistit, že zamkla na 2 západy naprosto prázdnou kancelář, už jsme nad ní všichni obraceli oči. Ale vždycky poslušně čekali, až se vrátí k nám, hloučku hladových, podupávajících na chodníku. A jednou jsme takhle čekali opět a v tom se na cestu, po které bychom právě šli, kdyby kolegyně byla "normální" (zlehčuji), zřítil obrovský vyschlý strom. Že bychom byli mrtví, případně těžce zranění, o tom vůbec nepochybujeme.
Takže ona ta obsese má i své pozitivní stránky wink.
Všechno záleží stejně je na Tobě, jak dlouho s tím partnerem budeš mít trpělivost. Ale o prášcích na nervy pro sebe neuvažuj. Držím palce.

Upravil(a) Tercila (12. 8. 2007 15:46)

Není tady

#29 18. 2. 2009 16:05

Hanafi
♥------

Ahoj, no my máme doma obojí. Přítel stojí u vypínače a 20x ho mačká a rozsvěcuju a zhasíná a nadává si jaký je blbec, ale nedokáže se od toho vypínače odlepit. Věty typu "zamkal jsi? určitě?" slyším pořád. A taky pořád slyším "mi se z tebe něco stane", protože já jsem ten druhý typ, co po sobě nic nezkontroluje a je schopný nechat klíče ve dveřích zvenku. V podstatě všechno co dělám nikdy nedodělám, za půl hodiny jdu do ložnice a zjistím, že tam stojí konev na zalévání kytek a vzpomenu si, že jsem zalívala kytky, tak ji vezmu a dozalévám je. Nic jsme o svých poruchách zatím nezjišťovali, ale tak nějak instinktivně ho nutím zmáčknou vypínač jen 5x a on mě nutí kontrolovat. Takže je to u nás docela groteska. Když jdeme z domu, tak zamykám já, protože u něho by to trvalo půl hodiny, a musím u toho 2x zatáhnout za kliku, aby on byl spokojený. Tak je to se vším.

PS: taky je vynikající v sexu - nesouvisí to nějak?

Není tady

#30 18. 2. 2009 19:15

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

upřímná napsal(a):

smazáno

A jsi si jistá, že se popisované obsedantní chování týká jen tvého manžela?
dumbom

Není tady

#31 18. 2. 2009 19:20

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Hanafi napsal(a):

Ahoj ..... Takže je to u nás docela groteska. Když jdeme z domu, tak zamykám já, protože u něho by to trvalo půl hodiny, a musím u toho 2x zatáhnout za kliku, aby on byl spokojený. Tak je to se vším.

PS: taky je vynikající v sexu - nesouvisí to nějak?

No jo ... gloria va stolt ... možná jo, ona se ta tendence k několikanásobnému opakování může někdy i hodit, že?! .... tummenupp

Není tady

#32 22. 2. 2009 21:34

luminka
♥♥♥♥♥--

holka napsal(a):

Měla jsem období kdy jsem to taky dělala, nevím proč jsem to začala dělat. Štvalo mě to, zdržovalo........ Pomohlo mi, když jsem si nahlas řekla co dělám, fakt jak blázen jsem si doma nahlas říkala: vypínám žehličku (a ještě jsem obřadně položila kabel na zem), plotýnka nesvítí, telefon mám v tašce (a demonstrativně ho tam pomalu dávám), u každého otočení klíčem jsem si říkala ZAMYKÁM......no jak cvok, ale pomohlo to. Naštěstí to u mě dlouho netrvalo, ale je fakt, že dodnes občas se zalíbením kouknu na vytaženej kabel od žehličky a říkám si, je vytaženej, to je fajn že nepřijdu do vyhořelýho bytu.......

Přesně, přesně, taky se snažím si nějak uvědomit, že to dělám, protože jinak volám z práce domů, jestli je to v pořádku. Pokud se na to nesoustředím, tak to potom nevím, nebo nevím, jestli to nebylo včera. Ale myslím, že tu obsesi nemám z ničeho nic, ale proto, že jsem dříve byla nezodpovědná a před 10 lety se mi stal průšvih. Nezavřela jsem vodu u pračky, v noci praskla hadice a vytopili jsme sklep. A ani teď nejsem bez průšvihu, vytírala jsem verandu a celou noc nechala otevřeno, zloději si mohli posloužit, naštěstí jsem ráno vstávala první, nikdo se nic nedozvěděl, jinak by bylo zle. A nikdo nás nevykradl. Na to je nejlepší dělat ještě něco potom, třeba po verandě vytřít záchod, když jdete vynést kbelík, vidíte, že je ješte otevřeno. Jen ho nesmíte vylévat do záchodu.

Upravil(a) luminka (22. 2. 2009 21:36)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí