Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 8. 2007 10:15

algida
♥♥-----

Re: Předrozchodové téma

Me napsal(a):

Víte co, u nás je největší problém, že on je můj první chlap na dlouhodobý vztah a já jeho první dlouhodobější přítelkyně. Začali jsme spolu chodit ve 20ti. A mám pocit, že on prostě neví, jak se chovat k ženám, co ženy chtějí, co potřebují. Vím, že to nemyslí zle, ale často vidím, že mu to hlava nebere... že vůbec neví, co já potřebuju, proč se zlobím... myslím, že zkušený chlap/ve vztazích/, co by měl pár dlouhodobých vztahů, popřípadě manželství za sebou, by se k dost věcem postavil jinak.

On byl na začátku vztahu fakt úúúplně nesnesitelný, s odstupem času nechápu, jak jsem to mohla všechno vydržet...a musím říct, že se už ted v některých věcech dost změnil - asi to bude znít hloupě, ale mám pocit, že jsem ho v něčem "vychovala".Stálo mě to ale hodně usilí, a ještě má v dost věcech mezery.

Musím přiznat, že mi je trošku líto, když si představím, že se rozejdeme, že plody mé práce, to, jak jsem se na něm v některých věcech nadřela big_smile, sklidí nějaká jiná. A říkám si, že když se změnil už i v těch jiných věcech, že by se daly vylepšit i ty zbývající"mouchy".Problénm je v tom, že je to pro mě hodně vyčerpávající, a někdy bych si přála jakoby"oddechnout"u někoho, komu nemusím říkat, co po něm chci, pracně se něčeho dožadovat, než mu to dojde, atd.

- to co vyhovuje tobe nemusi nutne vyhovovat nejake jine
- co takhle nechat mu ty zbyvajici mouchy a zvyknout si (nevim presne o co jde a jestli je to opravdu tak nesnesitelne ze se to opravdu neda hodit za hlavu a at si chlapec dela co chce), nikdo neni dokonaly, staryho psa novym kouskum nenaucis, a kdybys ho i zmenila byl by to vubec on? ten dokoho ses zamilovala? ty jeho chybicky z nej delaji to jedinecne co byl a je a bez spatnych zvyku  bys snad ani nevidela ty jeho dobre stranky ...
-zkusenejsi chlap ve vztazich by se mozna k mnoha vecem postavil jinak a mozna by si o to vic postavil hlavu, nebo by o to vic neresil protoze by vedel ze jsou i dulezitejsi veci. neni to o zkusenostech ve vztazich, je to o charakteru cloveka, o povaze, o zivotnich postojich a prioritach
-udelej si z nej toho oddechovaciho - mne pro oddech staci si k nemu jen lehnout a byt s nim, kdyz si to chci vychutnavat tak mu reknu ze chci aby proste jen byl vedle mne, to je pak dokonale souzneni kdyz o nicem nelmuvime (vetsinou se trosku nechapeme a taky pak vubec nevime na cem jsme se domluvili - taky unavujici)
- uz jsi rozhodnuta jestli rozchod nebo ne?

Není tady

#27 7. 8. 2007 11:13

Me
♥♥♥♥♥♥-

Cihla: Díky, uvažuju podobně jako ty, taky se nechci předhánět v dávání kopaček, máme se sejít tento týden, ale já cítím, že na to ještě nejsem připravená, spíš bych jela na tu dovču sama nebo s kámoškou, a tam bych se rozhodla.
Taky si nemyslím, že ten, kdo dá kopačky první, je nějaký borec, právě naopak, vezme tím celou zodpovědnost za krach vztahu na sebe, může mít pak výčitky, že neudělal dobře, atd. A pokud mu dojde, že udělal chybu, měl by to být on, kdo popřípadě přizná, že udělal chybu, že by to chtěl vrátit zpátky atd. Necítím, že bych byla tak rozhodnutá, že bych veškerou tuto zodpovědnost vzala na sebe, protože se nechci dostat do situace, že bych za ním přišla s prosíkem, že jsem udělala chybu. Pokud se on rozhodne,že se mnou rozejde, pak mu v tom ovšem nebudu bránit a nějak se dohodneme, ten vztah zas není tak skvělý na to, abych ho přemlouvala, at se mnou zůstane, kor když myslím, že je to on, kdo by se mi měl za určité věci omluvit atd. Ovšem pochybuju, že se mi omluví, on se prostě neomlouvá, protože podle jeho slov nemá za co...

Mě hlavně mrzí, že mě často nepodrží, když to potřebuju, že když bych někdy potřebovala, aby za mnou přijel a obejmul mě, tak on si myslí, že bych si to měla vyřešit sama, tak, jak to řeší on, a spolu bychom se pak mohli sejít, až když už jsem v pohodě. On to tak dělá, ale to neznamená, že to tak vyhovuje mi.

S tím"učením"ho, on pak nakonec většinou začne dělat to, co po něm chci/nechci po něm nějaké extrémy, abyste si nemysleli, prostě takové věci, které si myslím, že by pro něj měly být běžné/.Ale ne hned, až po nějaké době, po pár měsících, půl roce...většinou v době, kdy já už to jakoby vzdám, řeknu si, že ho už nezměním, a on to pak začne dělat... je to opravdu dost vysilující někdy...

Není tady

#28 7. 8. 2007 11:17

Me
♥♥♥♥♥♥-

Jo a jinak já mám nějaký blok dávat chlapům kopačky, kdysi jsem chodila se 2ma klukama, co mi dali kopačky, a přitom jsem to byla já, co to chtěla zkončit první, ale bála jsem se toho, nedokázala jsem to prostě zkončit, asi mám opravdu nějaký blok. Místo toho jsem se k nim začala chovat tak příšerně, začala jsem je neustále sekýrovat, rušila jsem schůzky na poslední chvíli atd.,že to po nějaké době zkončili sami,a já jsem si oddechla. Nevím, co to je, proč se tak chovám, proč se neumím rozcházet...asi se bojím té zodpovědnosti nebo co, opravdu nevím.

Není tady

#29 7. 8. 2007 11:33

Pikola
♥♥♥♥♥--

me, poslala jsem ti tu SZ znovu

Není tady

#30 7. 8. 2007 11:35

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Me napsal(a):

Jo a jinak já mám nějaký blok dávat chlapům kopačky, kdysi jsem chodila se 2ma klukama, co mi dali kopačky, a přitom jsem to byla já, co to chtěla zkončit první, ale bála jsem se toho, nedokázala jsem to prostě zkončit, asi mám opravdu nějaký blok. Místo toho jsem se k nim začala chovat tak příšerně, začala jsem je neustále sekýrovat, rušila jsem schůzky na poslední chvíli atd.,že to po nějaké době zkončili sami,a já jsem si oddechla. Nevím, co to je, proč se tak chovám, proč se neumím rozcházet...asi se bojím té zodpovědnosti nebo co, opravdu nevím.

Ahoj Me,

to jsi ty, ktera psala, ze by sla do trojky s tema 2 chlápkama, co ji oslovili? Nebo, ze mas pritele, který je sice good, ale mas chut na nekoho jiného? (to jen pro identifikaci - nehodlam moralizovat).

Nejvíce se mi líbí Selima :-) (tedy její odpověd). Prijde mi to nejaky posun k dospelejsimu ci zralejšímu chování - tzn. méně her a více upřímnosti v tom co cítíš (i kdyby to mělo být slovo "nevím, co ted vlastně cítím")

Domácí úkol:
- sedni si a napiš nám, co ti současný vztah dává, proč se v něm cítíš štastná
- pak si napiš, co ti vadí nejvíce. Tzn. to, z čeho ti je špatně od žaludku, z čeho se ti svírá hrdlo a co tě naštvává
- upřímně popiš, co je největším problémem vašeho vztahu (co je častým bodem sváru a pod.)
- co by se stalo, kdybyste se rozešli (čeho se nejvíc bojíš, o co bys přišla a co bys naopak získala)

Tenhle ukol není pro zápis bodů "pro" a "proti", ale pro tříbení myšlenek.

PS: jsem zkušený muž, když bude nejhůř napíšu ti scénář, co vše máš říkat (asi spolu se Selimou - ta se zdá být moje vcelku spřízněná duše, aniž by rady a příběhy ostatních pozbyly své originality a významu).

neboj, vše bude OK.

Není tady

#31 7. 8. 2007 11:57

Me
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas:Zatím mě žádní 2 chlápci na trojku neoslovili, možná v mých představách... big_smile

Dobře pane učiteli, napíšu domácí úkol wink, snad mi to pomůže... jestli jej zveřejním, to se ještě rozmyslím, pravděpodobně ale asi ne, a když, tak maximálně formou SZ mému lektorovi cool.

Příspěvek Selimy se mi také líbí!Vím, že i já dělám chyby, že to není tak, že jen on by byl ten špatný a já dokonalá...

Není tady

#32 7. 8. 2007 12:06

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Me napsal(a):

Nicolas:Zatím mě žádní 2 chlápci na trojku neoslovili, možná v mých představách... big_smile

Dobře pane učiteli, napíšu domácí úkol wink, snad mi to pomůže... jestli jej zveřejním, to se ještě rozmyslím, pravděpodobně ale asi ne, a když, tak maximálně formou SZ mému lektorovi cool.

Příspěvek Selimy se mi také líbí!Vím, že i já dělám chyby, že to není tak, že jen on by byl ten špatný a já dokonalá...

Zlato,

držím palce. Opravdu. Úkol není povinnost, ale může leccos odkrýt.

PS: nejde o to, kdo je špatný a kdo dokonalý, ale o to, jestli jsi ve vztahu převážně štastná a jestli te naplnuje a vidíš v něm budoucnost. I přesto, že jsme všichni lidé nedokonalí.

Takže se Selimou čekáme na to, co napíšeš (tedy samozřejme vsichni tady).

A neboj se. Zvladnes to. Vsechno.

Není tady

#33 7. 8. 2007 12:49

Cihla
♥♥♥----
Místo: Plzeň

..." Mě hlavně mrzí, že mě často nepodrží, když to potřebuju, že když bych někdy potřebovala, aby za mnou přijel a obejmul mě, tak on si myslí, že bych si to měla vyřešit sama, tak, jak to řeší on, a spolu bychom se pak mohli sejít, až když už jsem v pohodě. On to tak dělá, ale to neznamená, že to tak vyhovuje mi.

S tím"učením"ho, on pak nakonec většinou začne dělat to, co po něm chci/nechci po něm nějaké extrémy, abyste si nemysleli, prostě takové věci, které si myslím, že by pro něj měly být běžné/.Ale ne hned, až po nějaké době, po pár měsících, půl roce...většinou v době, kdy já už to jakoby vzdám, řeknu si, že ho už nezměním, a on to pak začne dělat... je to opravdu dost vysilující někdy..."

Me, tento problém je klasický, měla jsem ho taky. Doporučuji přečíst si "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše" od J. Graye, je tam přesně o tomhle a mě ta kniha vážně pomohla ho chápat. A podle toho s ním jednat.

Není tady

#34 7. 8. 2007 15:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nicolas napsal(a):

Ahoj Me,

to jsi ty, ktera psala, ze by sla do trojky s tema 2 chlápkama, co ji oslovili? Nebo, ze mas pritele, který je sice good, ale mas chut na nekoho jiného? (to jen pro identifikaci - nehodlam moralizovat).

Nejvíce se mi líbí Selima :-) (tedy její odpověd). Prijde mi to nejaky posun k dospelejsimu ci zralejšímu chování - tzn. méně her a více upřímnosti v tom co cítíš (i kdyby to mělo být slovo "nevím, co ted vlastně cítím")

neboj, vše bude OK.

grater grater kapitulation Len odpoveď???!!! dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 7. 8. 2007 16:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

Me napsal(a):

Zlato,

držím palce. Opravdu. Úkol není povinnost, ale může leccos odkrýt.

PS: nejde o to, kdo je špatný a kdo dokonalý, ale o to, jestli jsi ve vztahu převážně štastná a jestli te naplnuje a vidíš v něm budoucnost. I přesto, že jsme všichni lidé nedokonalí.

Takže se Selimou čekáme na to, co napíšeš (tedy samozřejme vsichni tady).

A neboj se. Zvladnes to. Vsechno.

par stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#36 7. 8. 2007 16:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Me napsal(a):

Cihla: Mě hlavně mrzí, že mě často nepodrží, když to potřebuju, že když bych někdy potřebovala, aby za mnou přijel a obejmul mě, tak on si myslí, že bych si to měla vyřešit sama, tak, jak to řeší on, a spolu bychom se pak mohli sejít, až když už jsem v pohodě. On to tak dělá, ale to neznamená, že to tak vyhovuje mi.

S tím"učením"ho, on pak nakonec většinou začne dělat to, co po něm chci/nechci po něm nějaké extrémy, abyste si nemysleli, prostě takové věci, které si myslím, že by pro něj měly být běžné/.Ale ne hned, až po nějaké době, po pár měsících, půl roce...většinou v době, kdy já už to jakoby vzdám, řeknu si, že ho už nezměním, a on to pak začne dělat... je to opravdu dost vysilující někdy...

No, to je skôr o učení sa vzťahom a chápaní toho, že iní to môžu mať nastavené inak... neľahká úloha. Pre teba aj preňho. Ja som sa pustila do Mission Impossible: snažím sa toto naučiť mojich rodičov... snáď budem mať aspoň čiastkový úspech, kým zomrú - alebo kým zomriem ja. hmm

Brita

Není tady

#37 16. 8. 2007 20:41

Me
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem tedy místo rozchodu odjela pryč, k rodině, "vyčistit si hlavu".Není to tak skvělé, jako někde u moře, ale relax to je. Zdá se mi, že jsem se sklidnila, už nejsem tak nervozní a nešťastná jako před odjezdem, jen ted uvažuji, co mám udělat po příjezdu - jestli se s ním rozejít, nebo s ním zůstat, a riskovat, že se zase dostaneme do nějakých sporů. Neumím si představit, že spolu někdy budeme znovu plánovat dovolenou - už bych mu asi nevěřila, že zase nedá přednost kamarádům. On si pořád stěžoval, že mu dělám hysterické scény apod.,a já jsem opravdu byla z jeho přístupů a některých věcí nešťastná, takže jsem občas vylítla.Ted ale cítím, že když s ním nejsem, nikdo mě ničím nevytáčí, vše je v pohodě, a tímpádem nemám důvod dělat nějaké scény, celkově jsem klidnější... zvažuji, jetsli po příjezdü obnovit vztah s novými nabranými silami, nebo jej skončit...

Není tady

#38 17. 8. 2007 9:50

algida
♥♥-----

Me napsal(a):

Tak jsem tedy místo rozchodu odjela pryč, k rodině, "vyčistit si hlavu".Není to tak skvělé, jako někde u moře, ale relax to je. Zdá se mi, že jsem se sklidnila, už nejsem tak nervozní a nešťastná jako před odjezdem, jen ted uvažuji, co mám udělat po příjezdu - jestli se s ním rozejít, nebo s ním zůstat, a riskovat, že se zase dostaneme do nějakých sporů. Neumím si představit, že spolu někdy budeme znovu plánovat dovolenou - už bych mu asi nevěřila, že zase nedá přednost kamarádům. On si pořád stěžoval, že mu dělám hysterické scény apod.,a já jsem opravdu byla z jeho přístupů a některých věcí nešťastná, takže jsem občas vylítla.Ted ale cítím, že když s ním nejsem, nikdo mě ničím nevytáčí, vše je v pohodě, a tímpádem nemám důvod dělat nějaké scény, celkově jsem klidnější... zvažuji, jetsli po příjezdü obnovit vztah s novými nabranými silami, nebo jej skončit...

ahoj ... ja mam pocit ze se nam ty hysterky (obcas i vcetne mne) mnozi geometrickou radou. nebo je to asi ted u chlapu popularni vymlouvat se na hystericke sceny. prala bych jim do baraku aspon na tyden pordnou hysterku aby vedeli jak to vlastne vypada. je fakt ze kazda scena je jen reakce na podnet - zamysli se nad temi podnety a treba zjistis ze moc resis a pak s tim neco (pokud ti to vadi) zkus udelat, pokud jsi se sebou spokojena tak na to kasli. a zase nemaluj cetra na zed. premyslej nad tim jestli ho chces nebo ne a rozmysli si to sama - treba si svoje myslenky i zapisuj. a podle toho co ty sama chces se zarid.  v kazdem vztahu jsou spory - protoze se potkali dva rozdilni lidi s rozdilnymy nazory. to je o komunikaci, ne o tom jestli jsou konflikty nebo nejsou
a k te dovolene. ono to nekdy vypada ze se dva na necem jasne dolmuvili, chlapi se obcas tvari ze nas poslouchaji a vi o cem mluvime - ale to je jen takovej optickej klam. ja mam doma nekoho s kym se domluvim ze pujdeme v sobotu na brusle a on je schopnej za deset minut nevedet co ze to chceme delat v sobotu a vymysli svuj vlastni plan - kamaradka ma na to pry trik pomalu a klidne opakovat to co jste si rekli treba padesatkrat nez si nebudes jista ze si to pamatuje. nevim jestli to pomaha nemela jsem prilezitost si to vyzkouset (vetsinou jsem tak vykulena ze si vubec na to nevzpomenu)

Není tady

#39 17. 8. 2007 10:38

Me
♥♥♥♥♥♥-

algida napsal(a):

kamaradka ma na to pry trik pomalu a klidne opakovat to co jste si rekli treba padesatkrat nez si nebudes jista ze si to pamatuje

Tak to nevím, já zase od partnera očekávám, že bude na určité úrovni, kdybych mu to musela 50krát opakovat, tak bych si připadala, že chodím s dementem nebo malým děckem ...hmm
Já ted opreavdu nemám pocit, že by mi chyběl, až mě to samotnou překvapilo, klidně bych vydržela několik měsíců bez něho, hlavně teď cítím, že mám klid. On mi vyčítal, že mu dělám schválně scény,ale mě už to taky vyčerpávalo, teď mám opravdu svatý klid, nestresují mě žádné jeho akce s kamarády, mám pocit, že je mi téměř ukradený, a cítím se v pohodě, chodím na koupaliště, s kamarádkou a užívám si.
Jen si říkám, že kdybych se s ním ted rozešla, tak se mi pak po něm začne stýskat - po nějakém čase, a budu toho třeba litovat. Pár dní ted budu ještě pryč, ale během příštího týdne stejně musím jet zpátky a zřejmě se sejdeme, tak nevím, co mu pak řeknu...a nevím, jestli se to za 4-5 dní vyřeší, mám pocit, že bych potřebovala být sama ještě tak nejméně měsíc...

Není tady

#40 17. 8. 2007 11:15

algida
♥♥-----

Me napsal(a):

algida napsal(a):

kamaradka ma na to pry trik pomalu a klidne opakovat to co jste si rekli treba padesatkrat nez si nebudes jista ze si to pamatuje

Tak to nevím, já zase od partnera očekávám, že bude na určité úrovni, kdybych mu to musela 50krát opakovat, tak bych si připadala, že chodím s dementem nebo malým děckem ...hmm
Já ted opreavdu nemám pocit, že by mi chyběl, až mě to samotnou překvapilo, klidně bych vydržela několik měsíců bez něho, hlavně teď cítím, že mám klid. On mi vyčítal, že mu dělám schválně scény,ale mě už to taky vyčerpávalo, teď mám opravdu svatý klid, nestresují mě žádné jeho akce s kamarády, mám pocit, že je mi téměř ukradený, a cítím se v pohodě, chodím na koupaliště, s kamarádkou a užívám si.
Jen si říkám, že kdybych se s ním ted rozešla, tak se mi pak po něm začne stýskat - po nějakém čase, a budu toho třeba litovat. Pár dní ted budu ještě pryč, ale během příštího týdne stejně musím jet zpátky a zřejmě se sejdeme, tak nevím, co mu pak řeknu...a nevím, jestli se to za 4-5 dní vyřeší, mám pocit, že bych potřebovala být sama ještě tak nejméně měsíc...

mne to teda prijde taky jako pro debila, ale kolikrat to vypada ze poslouchaji a neni to tak. stejne tak mi prijde detinsky ze on vidi ze se vztekas kvuli jednomu a tomu a samymu a nedochazi mu ze ti to asi vadi. jestli spolu nebydlite a ted momentalne s nim nejsi v kontaktu neozyvej se mu ani po prijezdu domu. jestli bys litovala rozchodu? v slaby chvili asi lituju vsechny sve rozchody (i ty z moji strany chtene) - ale pak mi dojde ze je mi lip samotna (nebo s jinym). dulezite je verit ze vsechny nase rozhodnuti jsou spravna - vzdycky si to rikam a rikam si to porad - a kdybych sve rozhodnuti zmenila i to bude spravny krok. zij tak jak ty chces a nebudes litovat toho co si udelala.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí