Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 8. 2007 21:54

Me
♥♥♥♥♥♥-

Předrozchodové téma

Ahoj holky, toto je výsledek toho, co rozebírám v tématu Zmařená dovolená:

Vypadá to na rozchod, ted mi napsal, ze nevi,co s nama bude, ze si musime promluvit, ale pry ne hned, ze v tom jeste nema jasno... vzhledem k tomu, ze ja uz toho mam taky plne zuby, se asi prime konfrontaci nevyhneme.
Je tady spousta témat pro lidi, co mají po rozchodu, jak se s tím vyrovnat atd., ale já jsem ted také v ne zrovna záviděníhodné situaci:mám zřejmě před rozchodem s klukem, dá se říct prvním vážným vztahem,se kterým jsem chodila 2 roky. Musím přiznat, že když to tady píšu, mám slzy v očích.
Musím se trochu vydýchat...raz..dva..tři...tak tedy: představte si, že jste v mé situaci, za pár dnů vás zřejmě čeká tento rozchod. Vůbec nevím, co mu mám říct, chtěla bych, aby to proběhlo v klidu, abych si udržela svou důstojnost, nechci vypadat jako zlomená chudinka,a na druhou stranu ho nechci ranit, i když bych mu s chutí vynadala do hajzlů apod.Jenže on nebyl jen hajzl, to je právě ten problém, má i své dobré stránky.

Zkráceně:máte pro mě nějaké tipy, jak se adekvátně rozejít, čeho se vyvarovat, abychom mohli zůstat třeba ještě přátelé apod.?
Já totiž v těchto situacích nikdy nevím, co mám říct, často mlčím, protože kdybych promluvila, tak bych se rozbrečela atd. Potřebovala bych nějak zvládnout své emoce, ale zas ne nějak extrémně, nechci vypadat jako ledová lady, které na tom vztahu vůbec nezáleží...

Upravil(a) Me (5. 8. 2007 22:02)

Není tady

#2 5. 8. 2007 22:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Předrozchodové téma

Ty myslis,ze to jde po tom vsem zustat prateli?No ja nevim taky jsem si myslela,ze zustaneme po rozchodu prateli,ale z me strany to jaksi moc nejde,protoze jsou tam ty city stale.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 5. 8. 2007 22:08

siska
♥♥-----

Me, už když jsem četla vlákno Zmařená dovolená mi přišlo na mysl, že je ve vašem vztahu něco špatně. To, že s tebou nechce trávit společně dovolenou mi přišlo, že před tebou utíká. Mluvíš o rozchodu v klidu. Ty už to máš ujasněno. Sama jsi už nad vaším vztahem přemýšlela a dospělas k názoru, že takhle žít nechceš.

Není tady

#4 5. 8. 2007 22:09

Me
♥♥♥♥♥♥-

Já si neumím představit, že bychom se přestali vídat. S jedním mým bývalým jsem kámoška doted, a je to celkem ok,oběma nám to vyhovuje. Ale je fakt, že o jeho nové přítelkyni bych se s ním bavit nedokázala usch usch Ale zase máme společné zájmy, které s nikým jiným nemám...

Není tady

#5 5. 8. 2007 22:11

siska
♥♥-----

a jestli zůstanete přátelé? Toť otázka. Ve spoustě případů si myslím že ne.

Není tady

#6 5. 8. 2007 22:14

siska
♥♥-----

možná až všechno přebolí a získáš odstup. V tomhle taky záleží na něm. Jako kamarád může být prima, jako partner pro tebe asi ne.

Není tady

#7 5. 8. 2007 22:19

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem se svojí poslední vážnější známostí ve velice nadstandardně kamarádském vztahu. Nevidím v tom problém. To se vyvine a přijde samo, pokud má. gloriatummenupp

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#8 5. 8. 2007 22:19

siska
♥♥-----

Dopředu neodhadneš, jak bude váš rozhovor probíhat. A emoce neskrývej, nejsou projevem slabosti - samozřejmě pokud mu nerozbiješ hlavu půllitrem. určitě už víš, co mu chceš říct - co tě ve vašem vztahu trápilo, co se ti naopak líbilo. A že bys byla ráda, kdybyste zůstali přátelé, pokud on to bude vidět stejně. Můžeš si dopředu nachystat monolog a pak všechno stejně zapomeneš. Nech to vyplynout ze situace

Není tady

#9 5. 8. 2007 23:07

nika.f
♥♥-----

Me, že budete přáteli je velmi pravděpodobné, pokud se rozejdete "v klidu". Já už za sebou nějaké rozchody mám a nestýkám se pouze s biolog. otcem mého dítěte. To byl opravdu prevít. Ostatní byli a jsou dobří kluci, jen nám to prostě nějak nedopadlo. Zajdeme na kafe atd. S jedním, se kterým mě rozchod moc bolel, jsme stále v kontaktu na ICQ a vzájemně se radíme se svými dalšími vztahy. To sice není běžné, ale oba si to moc pochvalujeme. Ale to víš, že k této fázi může dojít teprve, až má člověk od toho odstup, má svůj život a je vyrovnaný. Nejde to s někým, koho ještě ve skrytu duše miluješ. Ale já nejsem konfliktní člověk a mí bývalí taky nebyli, takže se fakt rádi vídáme (tedy ne všichni dohromady :-) ). A vzpomínáme!!!
K tomu předrozchodovému stavu ti můžu poradit jen to, aby ses hezky upravila, umyla vlasy a příjemně nenuceně oblíkla tak, aby to zvýrazňovalo tvé přednosti. Až tě bude vidět , ať ví, o co příp. přichází. Smutná klidně buď, ale žádné scény, ani ledové královny. Jedna knížka mi pomohla tak, že jsem si vleže udělala uvolňovací dechové cvičení a pak si se zavřenýma očima představovala tu situaci tak, jak bych ji chtěla zvládnout. A pak před tím konfrontačním okamžikem jsem si toto cvičení zopakovala a opravdu jsem to pak zvládla dobře. Někdy si můžeš v duchu představovat různé varianty a zkusit si nacvičit, jak na situaci reagovat. Ale většinou je to stejně o momentální situaci.
Ale nevím, jestli nezacházíš příliš daleko. Ještě vážně nevíš, co váš rozhovor přinese. A pokud by k rozchodu nakonec došlo, právě nedávno jsem četla chytrý článek, který na rozejité apeloval, aby jsme si na expartnerech nepředstavovali masochisticky jen to pěkné, ale pěkně natvrdo si připomínali to, co nám na něm vadilo. :-)
A ještě mě napadlo sejít se v neutrálním prostředí. V restauraci si dáš pozor, aby jsi se nerozplakala či uchránila "živějším" výstupům.  Držím palce!!!

Není tady

#10 6. 8. 2007 7:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Me, a nebylo by lepší, v rámci zachování vlastní hrdosti, rozejít se s ním raději první? Říct že jsi o tom přemýšlela a myslíš že takhle to nemá budoucnost a tedy bude lepší ukončit to bez protahování? Mně se zdá že mu na tobě nezáleží akorát se chce vyhnout konfrontaci a udělat to "nějak v klidu", že sám neví jak říct že už ho to nebaví. Takhle bys na tom byla mnohem líp než on... a hlavně by tě nezastihl nepřipravenou!

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 6. 8. 2007 10:50

nika.f
♥♥-----

Bety napsal(a):

Me, a nebylo by lepší, v rámci zachování vlastní hrdosti, rozejít se s ním raději první? Říct že jsi o tom přemýšlela a myslíš že takhle to nemá budoucnost a tedy bude lepší ukončit to bez protahování? Mně se zdá že mu na tobě nezáleží akorát se chce vyhnout konfrontaci a udělat to "nějak v klidu", že sám neví jak říct že už ho to nebaví. Takhle bys na tom byla mnohem líp než on... a hlavně by tě nezastihl nepřipravenou!

Taky dobré řešení.

Me, aspoň se vyhneš tomu, že dal někdo kopačky tobě. Bude ti smutno i tak, ale nebudeš mít pocit zrady. Příp. kdyby byl rychlejší, tak mu říct, že přesně totéž jsi mu chtěla říct, že váš vztah už nemá smysl.

I když si myslím, že "svým způsobem" mu na Me záleží. Jen tak prostě jinak, než nám vyhovuje. Znám podobných případů mraky. Mnozí chlapi dají přednost kámošům často. Otázka je, jestli jim to chceme tolerovat. Já to vidím tak, že nás berou jako povinnost a kámoše jako zábavu.
Podotýkám, že neglobalizuji. Znám spoustu skvělých chlapů. Ti ale bohužel patří už někomu jinému.  grater tongue

Me, dej vědět, jak jsi dopadla! pussa

Není tady

#12 6. 8. 2007 10:58

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Me pokud si rozhodnutá, že s ním být nechceš, tak proč chceš čekat až si milostivě najde čas na to, ti dát kopačky. Udělej to první.

Není tady

#13 6. 8. 2007 11:59

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Nevim, jestli je to mou povahou, ale ja bych chtela mit jasno a to co nejdriv, takze nake to cekani, atd. by me zabilo... Jak pise Bety - o hrdosti, sama vis, ze to neni ono, ze se jen trapis a ver mi, ze jednou potkas toho chlapa, s kterym se trapit nebudes a budes stastna (ja to taky zjistila az posleze)...!
Tak hlavu vzhuru, zavolej mu, ze Ty uz v tom mas jasno ted a nenech se ponizovat jeste tim cekanim....!

cool

Není tady

#14 6. 8. 2007 12:03

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

A s tim, ze ho nechces ztratit... Podle me muzete byt klidne prateli, ale ne hned... Ja si s ex dosla v klidu na kafe asi po pul roce a bylo to fajn... Ted si obcas piseme mejly, nekdy si zavolame, ale stykat se s nim nechci - ne, ze bych to psychicky nezvladala, ale nemusim videt ty jeho zhulena ocka - uplne jsem to nesnasela, jeho kamarady... Jezis, uplne jsem rada, ze uz spolu nejsme smile!!!!
Me, drzim palec wink!

cool

Není tady

#15 6. 8. 2007 12:13

Me
♥♥♥♥♥♥-

No já právě nejsem rozhodnutá. hmm Právě že si připadám jako schíza, včera večer, když jsem tady psala, jsem s tím byla jakž takž vyrovnaná, ale v noci se mi pak zdál sen, jak jsme spolu byli na výletě, a byla to prostě normálka, bavili jsme se..pak jsem se vzbudila a zbytek noci jsem regulérně probrečela, takže jsem vstávala až před půl hodinou, úplně vyčerpaná...

Jedna část má osobnosti mě táhne k němu, druhá zas od něho. Nejhorší je, že já jsem si dobře rozumněla s jeho rodinou, která mi jakýmsi způsobem nahrazovala moji vlastní absolutně nefunkční rodinu. Takže když se s ním rozejdu, ztratím více lidí, nejen jeho. To je na tom to nejhorší, ztratím pocit bezpečí, který jsem nikdy neměla, a díky němu a jeho blízkým jsem ho v posl.době získala-a to mě opravdu naplňovalo štěstím. Bohužel, jak ted vidím,bylo to velmi nestabilní.

Z těchto i dalších důvodů se s ním nerozejdu první - nedokážu to...ale jak zjišťuju, on asi taky ne. Jsme na tom v tomhle podobně.

Já mám ted úplně největší chuť někam vypadnout, prostě to přestat na nějaký čas řešit, protože mi z toho už hrabe... Mám chuť vypnout mobil a odjet na nějakou tu dovču, a zapnout ho až po týdnu nebo více. jela bych nejradši domů, jenže jak jsem psala,mám fakt nefunkčbní rodinu a myslím, že mí rodinní příslušníci místo,aby mi pomohli se s tím vyrovnat, tak by mě ještě vynadali/hlavně matka/, že si za to můžu sama atd.,a to už bych asi vážně nedala...To radši zůstanu brečet mezi mými čtyřmi stěnami...

Není tady

#16 6. 8. 2007 12:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som za slušnosť, otvorenosť a úprimnosť. Asi nemôžeš úplne ovplyniť(aj zaňho, myslím), ako ten rozchod prebehne, ale môžeš sa vyhnúť veciam, ktoré by TEBA potom mrzeli, vyčítala by si si ich, apod. Tak hovor nie útočne a vyčítavo, ale skôr o svojich pocitoch: To a to bolo krásne, ale to a ono mi vadilo, potom som začala cítiť hento a tamto a napokon sa to skončilo onako... Na to sa ťažko dá niečo povedať - a ak povie, ak bude útočný a hnusný, tak si aspoň môžeš povedať "JA som sa snažila, ale s ním sa nedá"... basta, punktum. Nie vždy veci vyjdú, ako si želáme, ale dá sa preto aspoň niečo urobiť. A je fajn, keď si uvedomuješ, že one nemusí byť hajzel, proste je to tiež trochu neobratný a tápajúci chalan, ktorý niečo chcel ,ale vypálilo to inak. Najviac rozchodov sa nedeje preto, že by jeden z partnerov bol zlosyn, ale proste preto, že sa niečo zmenilo, oni sa odcudzili, vyvíjal sa inak alebo sa skrátka stalo niečo ZVONKA, čo vyvovalalo ich rozchod. Nie je to - alebo nemusí bžť - o vine a treste....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 6. 8. 2007 12:19

Me
♥♥♥♥♥♥-

A nevím,jestli je útěk to nejlepší řešení, ale momentálně mě to k němu táhne nejvíc

Není tady

#18 6. 8. 2007 12:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A Me: ja som so svokrou (bývalou budúcou) začala vychádzať až PO rozchode... wink O jeho rodinu NEMUSÍŠ nutne prísť...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 6. 8. 2007 12:34

algida
♥♥-----

Me napsal(a):

No já právě nejsem rozhodnutá. hmm Právě že si připadám jako schíza, včera večer, když jsem tady psala, jsem s tím byla jakž takž vyrovnaná, ale v noci se mi pak zdál sen, jak jsme spolu byli na výletě, a byla to prostě normálka, bavili jsme se..pak jsem se vzbudila a zbytek noci jsem regulérně probrečela, takže jsem vstávala až před půl hodinou, úplně vyčerpaná...

Jedna část má osobnosti mě táhne k němu, druhá zas od něho. Nejhorší je, že já jsem si dobře rozumněla s jeho rodinou, která mi jakýmsi způsobem nahrazovala moji vlastní absolutně nefunkční rodinu. Takže když se s ním rozejdu, ztratím více lidí, nejen jeho. To je na tom to nejhorší, ztratím pocit bezpečí, který jsem nikdy neměla, a díky němu a jeho blízkým jsem ho v posl.době získala-a to mě opravdu naplňovalo štěstím. Bohužel, jak ted vidím,bylo to velmi nestabilní.

Z těchto i dalších důvodů se s ním nerozejdu první - nedokážu to...ale jak zjišťuju, on asi taky ne. Jsme na tom v tomhle podobně.

Já mám ted úplně největší chuť někam vypadnout, prostě to přestat na nějaký čas řešit, protože mi z toho už hrabe... Mám chuť vypnout mobil a odjet na nějakou tu dovču, a zapnout ho až po týdnu nebo více. jela bych nejradši domů, jenže jak jsem psala,mám fakt nefunkčbní rodinu a myslím, že mí rodinní příslušníci místo,aby mi pomohli se s tím vyrovnat, tak by mě ještě vynadali/hlavně matka/, že si za to můžu sama atd.,a to už bych asi vážně nedala...To radši zůstanu brečet mezi mými čtyřmi stěnami...

nemaluj certa na zed ... ja si s pritelem taky obcas lezu na nervy a taky resime to ze uz nevime co se sebou dal ... idealnim resenim by bylo rict mu ze taky nemas jasno odjet si sama nekam na dovcu - kdyz uz si ji stejne mela v planu ... seber se a jed sama nekam k mori. prijdes na to jestli ti chybi, v klidku si to vsechno promyslis, odpocines si, nachytas bronz a az se vratis, myslim ze uz budes sama vedet co chces ... ono se to treba uklidni a bude to zas v normalu - nebo taky prijdes na to ze ho vazne nechces. kdyz nevis jestli se chces rozchazet, tak je predcasne se ptat jak to zvladnout. je to na tobe

Není tady

#20 6. 8. 2007 12:50

nika.f
♥♥-----

Me napsal(a):

A nevím,jestli je útěk to nejlepší řešení, ale momentálně mě to k němu táhne nejvíc

Me, to není útěk, to je odpočinek, odprostění se od problému. Potřebuješ si jen vyčistit hlavu, získat odstup.
Vždyť rodičům nemusíš říkat, proč jsi přijela. Prostě jsi chtěla za nimi přijet. V místě bydliště rodičů nemáš nějaké kámošky? Zajít si s nimi posedět, pokecat a rodinu ze svého problému vynechat? Já to tak dělám. Když se mamka ptá, tak odpovím neutrálně, aby mi spíš ještě nepřidala. tillfreds
Mobil si nevypínej, byla bys ještě nervóznější (vlastní zkušenost). Možná jen "miláčkovi" navrhni, že si dáte po tuto dobu od sebe klídek.  Klidně řekni, že potřebuješ čas, aby sis ujasnila, co chceš... Třeba ho to nakopne??? gloria

Není tady

#21 6. 8. 2007 15:59

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Ajajajaj

Souhlasím s názorem Nika.f a s Bety - neoddaluj to, i když on to zjevně oddálit chce. Promluvte si co nejdřív a běž tam s tím, že to pravděpodobně dospěje k rozchodu. Rýpat se v tom nemá smysl, jen to bolí, probudí se výčitky a to chlap nepobere. Buď navrhni dočasný klid od sebe a okamžitě někam odjeď, anebo navrhni rozchod natvrdo (pokud bude mít pocit, že nemá snahu něco zlepšit, pokud bude jen říkat já nevim, co dál... atd., a hlavně pokud možno dřív než on!) a opět - okamžitě někam odjeď.
Nejlépe někam, kde si nebudeš moct ani na chvilku sednout, budeš muste pořád něco dělat a nebudeš v myšlenkách bloudit někde u něj. Jak už jsem psala do vlákna Zmařená dovolená - poznávačka je na to moc dobrý lék!

Ach jo, já tě tak chápu. než jsem poznala manžu, tak jsem utíkala od všech chlapů. Nejdřív jsem se ponižovala, pak jsem hrdě odešla a žal zabíjela na cestách, v práci, v posilovně atd.
hrozně mě posilovalo vědomí, že až mě po dlouhý době dotyčný potká, tak mu spadně čelist, jak jsem sebevědomá, že se neztratím, že jsem něco dobře zvládla, zhubla, opálila se, přijela plná zážitků a poznání...

Drž se, kočko!

Není tady

#22 6. 8. 2007 20:38

Me
♥♥♥♥♥♥-

Víte co, u nás je největší problém, že on je můj první chlap na dlouhodobý vztah a já jeho první dlouhodobější přítelkyně. Začali jsme spolu chodit ve 20ti. A mám pocit, že on prostě neví, jak se chovat k ženám, co ženy chtějí, co potřebují. Vím, že to nemyslí zle, ale často vidím, že mu to hlava nebere... že vůbec neví, co já potřebuju, proč se zlobím... myslím, že zkušený chlap/ve vztazích/, co by měl pár dlouhodobých vztahů, popřípadě manželství za sebou, by se k dost věcem postavil jinak.

On byl na začátku vztahu fakt úúúplně nesnesitelný, s odstupem času nechápu, jak jsem to mohla všechno vydržet...a musím říct, že se už ted v některých věcech dost změnil - asi to bude znít hloupě, ale mám pocit, že jsem ho v něčem "vychovala".Stálo mě to ale hodně usilí, a ještě má v dost věcech mezery.

Musím přiznat, že mi je trošku líto, když si představím, že se rozejdeme, že plody mé práce, to, jak jsem se na něm v některých věcech nadřela big_smile, sklidí nějaká jiná. A říkám si, že když se změnil už i v těch jiných věcech, že by se daly vylepšit i ty zbývající"mouchy".Problénm je v tom, že je to pro mě hodně vyčerpávající, a někdy bych si přála jakoby"oddechnout"u někoho, komu nemusím říkat, co po něm chci, pracně se něčeho dožadovat, než mu to dojde, atd.

Není tady

#23 6. 8. 2007 20:49

HB
♥♥♥♥♥--

no, asi se to neda generalizovat, ale muzu ti napsat, jak jsem se rozesla ja se svym ex...a v pohode spolu vychazime i ted...nejakou dobu to skripalo a ochladalo a bylo otazkou casu, kdy to skonci uplne, tak jsem se jednoho dne nastvala a napsala mu (byli jsme spolu rok a pul, vztah pomerne na dalku), ze bychom si meli dat pauzu a za mesic, ze si o tom promluvime..no, dopadlo to tak, ze jsme se rozesli po mesici uplne..pak jsme se asi 3mesice vubec nestykali, kazdy si pofoukal svoji dusicku sam, a ted uz se spolu muzeme bez problemu bavit..smile

dva roky jsou dlouha doba a verim, ze se ti nechce od nej odchazet, ale podle toho, co tu pises, by ses asi mela odhodlat (ale uplne te chapu, taky bych hodne vahala)

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#24 6. 8. 2007 21:34

karaliene
♥♥♥----
Místo: Praha

Me: Tvoje "zpracovávání" může být sebesilnější, ale pokud on nebude chtít, k žádné změně nedojde.
Myslím, že mám přítele podobného "druhu" jako je ten tvůj (mladý, bez větších zkušeností), taky na něm pracuju...Zatím se nechá, což je pro mě měřítkem důležitosti, kterou našemu vztahu přikládá. Jakmile se zasekne, budu to chápat jako ztrátu respektu a nezájmu. To jen pro inspiraci - zkus se zamyslet, jak je na tom s "posloucháním" ten tvůj.

...void for uncertainty...

Není tady

#25 7. 8. 2007 9:58

Cihla
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Ahoj Me, no jo, to je blbá situace, toto...
Já teda nevím, ale u nás to probíhá tak, že vždycky, když se k takové situaci schyluje, že po nějakých problémech nevíme, co s námi dál, si jdeme sednout a v klidu s o všem promluvit, pojmenovat si ty problémy a naše pocity, a oba se snažíme, aby to nepřešlo do hádky. Víme, že jsme na tenkém ledě a pořád nám na druhém záleží, takže to kupodivu jde. big_smile A já k tomu přistupuji tak, že si předtím ujasním své problémy (co mi vadí na tom vztahu) a jestli chci jít dál nebo ne (brz uražené pýchy, tu člověk musí nechat doma smile ). Zatím jsem vždy chtěla. wink A pak si ho vyslechnu, pokecáme, a rozhodně se ho nějak nesnažím "předběhnout v dávání kopaček" yikes , jestli to ten člověk chce, musí to říct on - jsme spolu dlouho, a určitě ke mě něco cítí. A pokud se rozhodl, že to zničí a dál už nechce, ať si to "vyžere" on, ono to docela bolí, říct to rozhodující slovo a já to nevezmu na sebe, abych mu to ještě ulehčila (jo, trocha zlomyslnosti tongue ) Já to udělám akorát v případě, když vím, že opravdu už nechci, což ty podle mého názoru tak přesvědčená nejseš... vissla , nebo pokud nevidím snahu z jeho strany, že ten problém se mnou bude řešit. (Kdyby řekl, že se mnou zůstane, ale já si budu muset zvyknout na ten - pro mě nepřekousnutelný - problém, tak to udělám a rozejdu se). Na vztahu musí zkrátka pracovat, OBA, a pokud mají chuť a odvahu se do toho pustit, jsou zbytečný hrdinský postoje a přebíjení se v tom, "kdo první". Jste přece oba dospělí a určitě to zvládnete v klidu, neboj. Budu držet palce wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí