Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 8. 2007 14:31

Lexie
♥♥♥♥---

Behani...

Ahojki. Chtela bych zacit behat, ale mam strach o klouby a nevim, jak to pusobi na telo. Behate nekdo pravidelen? Pry je to nejrychlejsi spalovac tuku, mate s tim nekdo takove zkusenosti?
Dekuji smile

Není tady

#2 3. 8. 2007 14:38

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Re: Behani...

Jo, mam s behem zkusenosti smile Strasne se mi u toho trese bricho, nemuzu dychat, a picha me v boku lol

Není tady

#3 3. 8. 2007 15:07

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Co mᚠz toho, Sexy, mně se zase třesou prsa. Ale dýchat ještě můžu.
Lexie: Klouby trpí každou nezdravou  nadměrnou zátěží. Ale normální běhání pro lepší kondičku ti nijak moc neublíží. Jen není dobrý běhat po tvrdém terénu, zvyšuje to při otřesech zátěř na klouby, tak raději neběhej po asfaltce. Hlavně si na to pořiď dobrý boty, to je docela důležitý. Tak hodně zdaru při běhání.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#4 3. 8. 2007 15:08

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

sexynet napsal(a):

Jo, mam s behem zkusenosti smile Strasne se mi u toho trese bricho, nemuzu dychat, a picha me v boku lol

Mám naprosto stejné zkušenosti! (jen mi navíc skáčou prsa) big_smile Jinak běhání dost ničí klouby - mnohem lepší je např. plavání.

Není tady

#5 3. 8. 2007 15:13

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Jsem zase slysel, ze z plavani clovek nehubne sad

Není tady

#6 3. 8. 2007 16:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

To je pravda, četla jsem o tom, proto taky nechodím plavat, běhat očas jo a klouby mám v pohodě, ale fakt mám dobrý botky a neběhám po tvrdým povrchu, ale v lese, takže si ty klouby nijak závratně neničím. ale aby si člověk to tělo nijak nehuntoval, musel by jenom ležet doma. A když jsme měli ortopedii, říkal nám vyučující doktor, že netopýři a lenochodi nemají klouby zničený vůbec, protože jsou zavěšení. Proč to tak je, nám neřekl, ale četl v nějakém vědeckém časopise. Tak asi bude nejlepší se zavěsit a klouby budou OK. Ale o tom běhání nám říkal, není to tak zlý, ale nic se nemá přehánět.

Není tady

#7 3. 8. 2007 16:37

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz uz je tu toto tema, me by zajimalo, jak se zbavit toho pichani v boku smile Lide mi rikaji, ze blbe dycham, ale fakt - at dycham jak dycham, porad me picha, a me to pak nebavi sad

Není tady

#8 3. 8. 2007 19:03

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Sexy a zkusil jsi třeba u toho běhání nedýchat? No pak by tě nepíchalo v boku.........

Není tady

#9 3. 8. 2007 19:23

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Zkusil, ale to nikam nedobehnu lol

Není tady

#10 3. 8. 2007 19:36

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, tak pak ti neporadím. Mně to taky dělávalo, ale už mi to nedělá. Čím to je, to nevím.

Není tady

#11 4. 8. 2007 15:00

Lexie
♥♥♥♥---

Diky za rady. Ja se docela bojim zacit. Bohuzel bydlim v centru Ostravy a jsou tu jen asfaltky v parcich, zadny les v dosahu sad Boty mam Reebok, tak snad nebudou zle. Poslouchate u behu nekdo hudbu? A jak dlouho se ma behat? Ja cetla ze tak 20 az 30 min...

Není tady

#12 4. 8. 2007 16:32

vikyrek
♥♥♥----
Místo: Benešov

K tomu pichani v boku. Me vzdycky ucitele rikali (a zabiralo to), ze mam zpomalit a snazit se vydechovat az nadoraz (vzdycky si "dovyfouknu" smile  Nema se pry zastavovat. Ale kdyz se na to dychani takhle chvili soustredim, opravdu to pomuze. Tak to vyzkousejte at vim, jestli to zabira i nekomu jinemu.

Není tady

#13 5. 8. 2007 3:41

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

to Lexie:
nejsem zrovna velky expert na behani ale behat jsem zacala asi pred pul rokem a to hlavne z duvodu hubnuti. Beham pouze kratke trate a to vetsinou na 30 minut. Tempo mam pomale az stredne mirne, zadny uhaneni, jak o zivot, protoze to u me vedlo akorat k tomu, ze jsem byla otravena, vsechno me bolelo a nechtelo se mi do toho. Jinak beham po asfaltce a zatim nemam zadne problemy s klouby. Hudbu u toho posloucham. Ze zacatku neco mirnejsiho, protoze jsem pak mela tendence behat moc rychle a ke konci uz jsem nemohla.
Behani doporucuju ale jen v mirnem tempu (zvlast kdyz jsi zacatecnik), pak me to bavi vic. Po behani se dam vetsinou jeste posilovani na ruce, bricho  a nohy. A funguje to.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#14 5. 8. 2007 10:40

Lexie
♥♥♥♥---

Jeee, tak to dekuji, vyzkousim to tedy s pomalejsi hudbou, snad u toho nebudu vypadat jak pako big_smile Dneska kolem polede bych mela jit poprve, tak se uvidi, kolik metru ubehnu...
A rikas, ze jsi behanim shodila? Zadecek a stehna??

Není tady

#15 5. 8. 2007 23:45

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Shodila jsem ale celkove. Patrim mezi ty, jimz se rika hruska, takze od pasu nahoru uzounka a od pasu dolu pomerne rozlozita. Samozrejme nejdriv slo dolu to od pasu nahoru a pak zadek a stehna. Ale to hubnuti me netesi tolik, jako ze se ve svym tele citim dobre a mam fyzicku. Proto ti taky radim behat pomaleji. Nekdy mam pocit, ze se vsichni, kdo zacnou behat chteji lamat svetove rekordy a pak to vydrzi sotva mesic. Fakt zacni pomalu a pro radost. Nema cenu se strhat. Dneska beham spis proto abych se zrelaxovala, hubnuti uz je pro me spis jen prijemny vedlejsi ucinek.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#16 6. 8. 2007 9:43

Lexie
♥♥♥♥---

Taky mam postavu hrusky prave, bohuzel v horni casti uz fakt neni co hubnout... Vcera jsem tedy vybehla poprve, pomalinke tempo, soustredila jsem se na dychani, ale dala jsem jen 15 min. Netusim, kolik jsem mohla ubehnout. Ale citim zadek, tak dneska dam skvos a zitra pujdu zase behat smile

Není tady

#17 6. 8. 2007 14:03

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Jestli muzu doporucit, tak ja beham dvakrat do tydne. Myslim, ze nic se nema prehanet, zvlaste u behani ne a jestli uz nemas, co hubnout  (v horni casti), tak bych to nechala tak jak to je a spis se soustredila na zpevneni zadku a stehen a v tom behani taky pomuze.
Na to kolik si ubehla se vykasli. Fakt zatim behej, tak aby jsi z toho mela radost, jinak to brzo vzdas. Ber to jako chvili, kdy muzes byt sama a soustredit se sama na sebe.

Není tady

#18 6. 8. 2007 14:21

Lexie
♥♥♥♥---

jj, presne takhle to beru, clovek si vycisti hlavu... vsechny sporty delam hlavne pro radost, a hubnuti beru jako bonus... pokud se teda zadari big_smile

Není tady

#19 6. 8. 2007 18:40

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191

no tak já běhám pravidelně a problémy s kloubama nemám, musíš taky vědět jak správně běhat, klouby si ničíš když běžíš špatně, to jest, že dopadᚠna paty, tím pádem netlumíš náraz na zem, správně při běhání mᚠdopadat na špičky a tím pádem zapružíš, jo jasně kdy sem začínal, tak sem musel běhat obden pač mě z toho bolely lýtka jak prase ale až si ty nohy zvyknou tak je to v pohodě, já sem pomocí běhání shodil z adva měsíce 9 cm v pase ale musíš běhat pravidelna a makat...

Není tady

#20 14. 8. 2007 6:47

Wendy
♥------

Ahojky, já běhala celkem pravidelně 4-6x týdně,ale poslední dobou mě začaly bolet kolena. Takže jsem si koupila kloubní výživu, běhání jsem omezila na 2-4x týdně a po zbytek týdne kolo, in-line, nebo plavání. Ale pocitu z běhání se nic nevyrovná, snad mi výživa pomůžetummenupp

Není tady

#21 8. 10. 2009 16:22

Královna Koloběžka
♥------

Ahoj,
pro komplexni info doporučuju http://www.behej.cz/ a knížku "Běhání" od trojice Tvrzník, Škorpil, Soumar (je tam i instruktážní DVD) - knížka je super, jsou tam praktický rady ohledně tréninku, tréninkového plánu, výměru bot, rad ohledně zdraví - jak si nezničit klouby apod., praktických ukázek strečingu atd. atd.. Já dřív běhala hodně, po porodu mám ale problém s únikama moči, takže jsem přesedlala na koloběžku wink

Není tady

#22 4. 1. 2015 17:41

Lexie
♥♥♥♥---

Ahoj. Koukam, ze muj prastary prispevek tady porad je. Abych pravdu rekla, behat jsem opravdu zacala az na konci brezna 2014, nicmene jsem stihla za ten rok natrenovat beh na 10km a zucastnila jsem se nekterych RunTour a take WeRunPrague (mimochodem nezapomenutelny naprosto nepopsatelny zazitek).
Nyni v behu pokracuju, pokud nemrzne a cilem pro rok 2015 je pul maraton....
Prida se nekdo? smile

Není tady

#23 10. 4. 2015 14:10

nikol.ambielova
♥♥-----

A já začínám běhat teď, když se venku udělalo tak krásně smile to by byl hřích se nejít provětrat tongue a víte jak, ve zdravém těle, zdravý duch smile

Není tady

#24 28. 1. 2016 12:54

Hubicka
♥------

Běhání miluji, ale bohužel v zimním období venku neběhám, takže jsem si koupila domů běžecký pás www.domafit.cz/dtl-bezecky-pas-cybex-770t?grp=174. Trochu jsem do toho zainvestovala, protože bydlíme v paneláku a nechtěla jsem mým běháním otravovat sousedy.

Není tady

#25 31. 1. 2016 20:56

Majka415
♥------

Pro začínající ideálně nejdřív začít chodit a postupně to pak prokládat krátkým během. Běžecký pás je opravdu jen nouzovka, nic se nevyrovná běhu venku v různém terénu i podmínkách. Stačí pokud si koupíte kvalitní
běžecké oblečení a boty a můžete běhat i v ziměsmile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí