6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojki. Chtela bych zacit behat, ale mam strach o klouby a nevim, jak to pusobi na telo. Behate nekdo pravidelen? Pry je to nejrychlejsi spalovac tuku, mate s tim nekdo takove zkusenosti?
Dekuji
Není tady
Jo, mam s behem zkusenosti Strasne se mi u toho trese bricho, nemuzu dychat, a picha me v boku
Není tady
Co má z toho, Sexy, mně se zase třesou prsa. Ale dýchat jetě můu.
Lexie: Klouby trpí kadou nezdravou nadměrnou zátěí. Ale normální běhání pro lepí kondičku ti nijak moc neublíí. Jen není dobrý běhat po tvrdém terénu, zvyuje to při otřesech zátěř na klouby, tak raději neběhej po asfaltce. Hlavně si na to pořiď dobrý boty, to je docela důleitý. Tak hodně zdaru při běhání.
Není tady
sexynet napsal(a):
Jo, mam s behem zkusenosti Strasne se mi u toho trese bricho, nemuzu dychat, a picha me v boku
Mám naprosto stejné zkuenosti! (jen mi navíc skáčou prsa) Jinak běhání dost ničí klouby - mnohem lepí je např. plavání.
Není tady
Jsem zase slysel, ze z plavani clovek nehubne
Není tady
To je pravda, četla jsem o tom, proto taky nechodím plavat, běhat očas jo a klouby mám v pohodě, ale fakt mám dobrý botky a neběhám po tvrdým povrchu, ale v lese, take si ty klouby nijak závratně neničím. ale aby si člověk to tělo nijak nehuntoval, musel by jenom leet doma. A kdy jsme měli ortopedii, říkal nám vyučující doktor, e netopýři a lenochodi nemají klouby zničený vůbec, protoe jsou zavěení. Proč to tak je, nám neřekl, ale četl v nějakém vědeckém časopise. Tak asi bude nejlepí se zavěsit a klouby budou OK. Ale o tom běhání nám říkal, není to tak zlý, ale nic se nemá přehánět.
Není tady
Kdyz uz je tu toto tema, me by zajimalo, jak se zbavit toho pichani v boku Lide mi rikaji, ze blbe dycham, ale fakt - at dycham jak dycham, porad me picha, a me to pak nebavi
Není tady
Sexy a zkusil jsi třeba u toho běhání nedýchat? No pak by tě nepíchalo v boku.........
Není tady
Zkusil, ale to nikam nedobehnu
Není tady
Hm, tak pak ti neporadím. Mně to taky dělávalo, ale u mi to nedělá. Čím to je, to nevím.
Není tady
Diky za rady. Ja se docela bojim zacit. Bohuzel bydlim v centru Ostravy a jsou tu jen asfaltky v parcich, zadny les v dosahu Boty mam Reebok, tak snad nebudou zle. Poslouchate u behu nekdo hudbu? A jak dlouho se ma behat? Ja cetla ze tak 20 az 30 min...
Není tady
K tomu pichani v boku. Me vzdycky ucitele rikali (a zabiralo to), ze mam zpomalit a snazit se vydechovat az nadoraz (vzdycky si "dovyfouknu" Nema se pry zastavovat. Ale kdyz se na to dychani takhle chvili soustredim, opravdu to pomuze. Tak to vyzkousejte at vim, jestli to zabira i nekomu jinemu.
Není tady
to Lexie:
nejsem zrovna velky expert na behani ale behat jsem zacala asi pred pul rokem a to hlavne z duvodu hubnuti. Beham pouze kratke trate a to vetsinou na 30 minut. Tempo mam pomale az stredne mirne, zadny uhaneni, jak o zivot, protoze to u me vedlo akorat k tomu, ze jsem byla otravena, vsechno me bolelo a nechtelo se mi do toho. Jinak beham po asfaltce a zatim nemam zadne problemy s klouby. Hudbu u toho posloucham. Ze zacatku neco mirnejsiho, protoze jsem pak mela tendence behat moc rychle a ke konci uz jsem nemohla.
Behani doporucuju ale jen v mirnem tempu (zvlast kdyz jsi zacatecnik), pak me to bavi vic. Po behani se dam vetsinou jeste posilovani na ruce, bricho a nohy. A funguje to.
Není tady
Jeee, tak to dekuji, vyzkousim to tedy s pomalejsi hudbou, snad u toho nebudu vypadat jak pako Dneska kolem polede bych mela jit poprve, tak se uvidi, kolik metru ubehnu...
A rikas, ze jsi behanim shodila? Zadecek a stehna??
Není tady
Shodila jsem ale celkove. Patrim mezi ty, jimz se rika hruska, takze od pasu nahoru uzounka a od pasu dolu pomerne rozlozita. Samozrejme nejdriv slo dolu to od pasu nahoru a pak zadek a stehna. Ale to hubnuti me netesi tolik, jako ze se ve svym tele citim dobre a mam fyzicku. Proto ti taky radim behat pomaleji. Nekdy mam pocit, ze se vsichni, kdo zacnou behat chteji lamat svetove rekordy a pak to vydrzi sotva mesic. Fakt zacni pomalu a pro radost. Nema cenu se strhat. Dneska beham spis proto abych se zrelaxovala, hubnuti uz je pro me spis jen prijemny vedlejsi ucinek.
Není tady
Taky mam postavu hrusky prave, bohuzel v horni casti uz fakt neni co hubnout... Vcera jsem tedy vybehla poprve, pomalinke tempo, soustredila jsem se na dychani, ale dala jsem jen 15 min. Netusim, kolik jsem mohla ubehnout. Ale citim zadek, tak dneska dam skvos a zitra pujdu zase behat
Není tady
Jestli muzu doporucit, tak ja beham dvakrat do tydne. Myslim, ze nic se nema prehanet, zvlaste u behani ne a jestli uz nemas, co hubnout (v horni casti), tak bych to nechala tak jak to je a spis se soustredila na zpevneni zadku a stehen a v tom behani taky pomuze.
Na to kolik si ubehla se vykasli. Fakt zatim behej, tak aby jsi z toho mela radost, jinak to brzo vzdas. Ber to jako chvili, kdy muzes byt sama a soustredit se sama na sebe.
Není tady
jj, presne takhle to beru, clovek si vycisti hlavu... vsechny sporty delam hlavne pro radost, a hubnuti beru jako bonus... pokud se teda zadari
Není tady
no tak já běhám pravidelně a problémy s kloubama nemám, musí taky vědět jak správně běhat, klouby si ničí kdy běí patně, to jest, e dopadá na paty, tím pádem netlumí náraz na zem, správně při běhání má dopadat na pičky a tím pádem zapruí, jo jasně kdy sem začínal, tak sem musel běhat obden pač mě z toho bolely lýtka jak prase ale a si ty nohy zvyknou tak je to v pohodě, já sem pomocí běhání shodil z adva měsíce 9 cm v pase ale musí běhat pravidelna a makat...
Není tady
Ahojky, já běhala celkem pravidelně 4-6x týdně,ale poslední dobou mě začaly bolet kolena. Take jsem si koupila kloubní výivu, běhání jsem omezila na 2-4x týdně a po zbytek týdne kolo, in-line, nebo plavání. Ale pocitu z běhání se nic nevyrovná, snad mi výiva pomůe
Není tady
Ahoj,
pro komplexni info doporučuju http://www.behej.cz/ a kníku "Běhání" od trojice Tvrzník, korpil, Soumar (je tam i instruktání DVD) - kníka je super, jsou tam praktický rady ohledně tréninku, tréninkového plánu, výměru bot, rad ohledně zdraví - jak si nezničit klouby apod., praktických ukázek strečingu atd. atd.. Já dřív běhala hodně, po porodu mám ale problém s únikama moči, take jsem přesedlala na koloběku
Není tady
Ahoj. Koukam, ze muj prastary prispevek tady porad je. Abych pravdu rekla, behat jsem opravdu zacala az na konci brezna 2014, nicmene jsem stihla za ten rok natrenovat beh na 10km a zucastnila jsem se nekterych RunTour a take WeRunPrague (mimochodem nezapomenutelny naprosto nepopsatelny zazitek).
Nyni v behu pokracuju, pokud nemrzne a cilem pro rok 2015 je pul maraton....
Prida se nekdo?
Není tady
A já začínám běhat teď, kdy se venku udělalo tak krásně to by byl hřích se nejít provětrat a víte jak, ve zdravém těle, zdravý duch
Není tady
Běhání miluji, ale bohuel v zimním období venku neběhám, take jsem si koupila domů běecký pás www.domafit.cz/dtl-bezecky-pas-cybex-770t?grp=174. Trochu jsem do toho zainvestovala, protoe bydlíme v paneláku a nechtěla jsem mým běháním otravovat sousedy.
Není tady
Pro začínající ideálně nejdřív začít chodit a postupně to pak prokládat krátkým během. Běecký pás je opravdu jen nouzovka, nic se nevyrovná běhu venku v různém terénu i podmínkách. Stačí pokud si koupíte kvalitní
běecké oblečení a boty a můete běhat i v zimě
Není tady