27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jaké pouíváte stelivo do kočičího záchodu? Mám záchod krytý, s padacíma dvířkama, měním stelivo často, vybírám hrudky několikrát denně, přesto je záchod cítit. Co s tím? Existuje nějaký pohlcovač pachu?
Není tady
Klasické stelivo bych u nikdy nepouila! Jednou jsem v obchodě objevila malý (asi 3 kg) sáček s bílo-průhlednými krystalky. Něco jako tohle, jen jinou značku http://www.happyanimals.cz/steliva/inte … agel-3-8-l Zdálo se mi, e je to dost drahé, ale od té doby na silikagel nadáme (s micinou) dopustit. Celý sáček nasype do koč. záchodu a odstraňuje jenom vysuené hovínka. Kdy se vyčůrá, tak to vůbec neuklízí, protoe to vsákne. Jo a vydrí cca měsíc. Fakt super - doporučujeme!!!
Není tady
Já jsem dřív dávala míň (skoro po dně) klasického hrudkujícího steliva a bylo to za cca 2 dny hned cítit. Teď dávám to samé vysokou vrstvu (8-10 cm) a průběně 1-2x denně vybírám hrudky a záchůdek cítit není. Mám klasický odkrytý.
Ten silikagel zní taky zajímavě
Není tady
Nám u klasického steliva vadilo, e jsem neustále běhala s lopatkou a sáčkem a čistila a čistila... A stejně to práilo a smrdělo... No, u se k němu nevrátíme, kdy jsou jiné, pohodlnějí monosti.
Není tady
Také mohu doporučit stelivo např. Percato, jsou to buď kuličky nebo válečky. JJak říkají holky, je skvělý, kamarádka ho pouívá a nepoznáte, e má kočku - a to je kocour . Je draí, já znám jen cenu velkoobchodní, ale kdy to prý srovnávala s mnostvím kolik koupila např. Mikee za ten měsíc, vylo to na stejno
Není tady
Andromeda napsal(a):
Toho silikagelu stačí vysypat celý obsah toho balení na ten cca měsíc a vybírat jen "tuhé" součásti?
Přesně tak. A kdy spočítám, kolik "znečistila" normálního steliva, tak cenově jsme na tom teď buď stejně nebo líp.
Není tady
Jéje, holky, díky za info. Já mám mafiány naučené tak, e přes léto courají venku na zahradě a v předsíni mám stejně pro vechny případy misku se stelivem. Horí je to od podzimu do jara, kdy je okýnko kvůli topení zavřené a mafiáni jsou tím pádem zavření v baráku. To jsem ráda, e existuje pohlcovač pachů, který do misky jen stačí nasypat a je po starostech!!!
Není tady
Dík za radu, zatím jsem kupovala standartní stelivo, jako je Mike, ale nebylo to ono. Snad to silikonové bude lepí, i kdy na nějakém jiném diskuzním foru jsem četla, e to taky není ono. Co člověk, to názor...vyzkouíme-uvidíme.
Není tady
My kupujeme stelivo Mici a jsem s ním spokojená. Ale zaujalo mě to silikonové. Jak se jmenuje? Dík
http://www.diteroku.eu/hodnoceni/4798/cerny-matej.html
Není tady
Těch silikagelových kočkolitů je dost druhů - teda aspoň já jsem ho zatím (asi 6x) kupovala pokadé jinde a taky jsem pokadé koupila jinou značku. Nějaké jsou tady http://www.happyanimals.cz/steliva-silikonova/ a to se přiznám, e ani na jednu z těchto značek jsem jetě nenarazila.
Není tady
My od začátku pouíváme samohrudkující stelivo v 5kg balení. Vybírám lopatkou jen bobečky a hrudky z čůrání ( opatrně, někdy se rozpadnou). Doplňuju jen vybrané mnoství. Na jeden měsíc nám pro jednu číču stačí jeden pytel v ceně cca 50,- Kč. Pokud u se mi zdá záchod moc pročuraný, tak vechno vysypu, záchod vydrhnu, vysypu do něj jeden pytel steliva ( hodí to akorát tu správnou vrstvu 7-10 cm) a cyklus se opakuje. Záchod máme také krytý a vůbec není cítit.
Není tady
Zlato, my jsme pouívali to samé, ale u nikdy víc! Při dosypávání to práilo, po pár dnech smrdělo a navíc člověk musel aspoň 2x denně naběhnout se sáčkem a lopatkou a uklidit. A navíc nám nikdy nevydrel 5 kg pytel na měsíc - spotřebovali jsme tak dva. No a tahat z obchodu ty těké pytle (a navíc to ani nebylo nic moc) nás přestalo bavit...
Není tady
My máme jen jednu útlou kočičku, která jde 2x denně čurat a jednou kakat, take toho odpadu není tolik. Záchod mi stačí vyčistit jednou denně. Proto nám moná stačí samohrudkující kočkolit.
Není tady
poslední dobou jsem na silikonové stelivo slyela stínosti. Lepí se prý na packy, take ho kočičky roznáejí po bytě, a nesaje vlhkost, take vzniká (prý) takový lutý páchnoucí rosol.
Jaké máte zkuenosti se stelivem Bio Kats Fresh? Slyela jsem na něj velikou chválu a zajímá mě, jestli tomu tak ve skutečnosti opravdu je.
Není tady
Já jsem vyzkouela za toho půl roku, co máme kočku, snad vechny dostupné druhy steliva.
Nakonec jsme zůstali u dřevěného Cats Best Öko Plus. Nemůu si vynachválit. Je lehké, měkké, nedělá v noci takový rámus, a kdy na něj lápne na podlaze, neudělá ti díru do chodidla.
Vyhazují se poze hrudky, zbytek zůstává, protoe je čistý, dosypávám. Po skončení celého balení vyhodím ve, vymyju kadimisku. Jedno balení (220 Kč) vydrí asi 2 měsíce.
Zkouela jsem Bio kats fresh, taky dobrý, hodně to vonělo, fakt prima. Jene je to betonit, nedá se splachovat do záchodu,, práí a je těký. Je neekologický. Ale kdy náhodou není to "nae" stelivo, je Kats Best druhá nejlepí volba. Máme ho na chatě.
Není tady
Fidorka napsal(a):
poslední dobou jsem na silikonové stelivo slyela stínosti. Lepí se prý na packy, take ho kočičky roznáejí po bytě, a nesaje vlhkost, take vzniká (prý) takový lutý páchnoucí rosol.
A zkouela jsi ho? Já (teda moje micina ) pouíváme silikagel u dost dlouho a máme výborné zkuenosti. Nechápu, proč by se měl jakýkoli (!) kočkolit lepit na paciny a ten "lutý páchnoucí rosol" vznikne po hóódně dlouhé době-kdy zapomene silikagel včas (asi po měsíci) vyměnit. To se nám bohuel stalo jednou, kdy jsme odjeli na dovču a o mícu se "staral" kamarád... Ale jestli rosol nebo pročůraný obyč. kočkolit, to u je jedno
Není tady
Ladie napsal(a):
Těch silikagelových kočkolitů je dost druhů - teda aspoň já jsem ho zatím (asi 6x) kupovala pokadé jinde a taky jsem pokadé koupila jinou značku. Nějaké jsou tady http://www.happyanimals.cz/steliva-silikonova/ a to se přiznám, e ani na jednu z těchto značek jsem jetě nenarazila.
Tak jsem si prolítla diskusi a komentáře pod jednotlivými stelivy, zajímavé čtení a v jednom mě to utvrdilo - silikonová steliva mi nesmí přes práh.
Já u takřka 2 roky pouívám Zverlit s vůní (oranový nebo červený, kupuji ho v prodejnách zvěrokruhu v kauflandu) a jsem maximálně spokojená. Nesmrdí to, nepráí se z toho, neroznáí se to po bytě, krásně to hrudkuje a hezky to voní. Zverlitů je několik druhů a jeden je i extra jemný, ale to je pak "radost", kdy je číča trochu hrabavějí, párkrát mávne tlapkou a prach je z toho vude, take jsme zakotvili u zverlitu hrubího a voňavého .. a moje kočičandy ho milují, po postupném vyzkouení snad vech dostupných steliv se mi zverlit zdá nejlepí.
Není tady
Damila napsal(a):
Já jsem vyzkouela za toho půl roku, co máme kočku, snad vechny dostupné druhy steliva.
Nakonec jsme zůstali u dřevěného Cats Best Öko Plus. Nemůu si vynachválit. Je lehké, měkké, nedělá v noci takový rámus, a kdy na něj lápne na podlaze, neudělá ti díru do chodidla.
Vyhazují se poze hrudky, zbytek zůstává, protoe je čistý, dosypávám. Po skončení celého balení vyhodím ve, vymyju kadimisku. Jedno balení (220 Kč) vydrí asi 2 měsíce.
Zkouela jsem Bio kats fresh, taky dobrý, hodně to vonělo, fakt prima. Jene je to betonit, nedá se splachovat do záchodu,, práí a je těký. Je neekologický. Ale kdy náhodou není to "nae" stelivo, je Kats Best druhá nejlepí volba. Máme ho na chatě.
Přesně! Jako Damila, pouíváme taky Cast Best Öko Plus, i na německých testech vyel báječně i vzhledem ke splachování do záchodu, bezpranosti atd..... V Hornbachu ho seenu celoročně za rozumnou cenu a naprosto kryje pachy a pročůrané koule teoreticky ani za 48 hodin nevydají ádný pach (zkouka různých steliv)... Ale tak dlouho stejně nikdo kočce nenechá nevyčitěný záchod...,e?
A mimochodem na tlapkách jde roznést naprosto kadá podestýlka a vyhrabat z boudičky při urputném záchvatu čistotnosti, taky kadá .....
Není tady
Macex napsal(a):
A mimochodem na tlapkách jde roznést naprosto kadá podestýlka a vyhrabat z boudičky při urputném záchvatu čistotnosti, taky kadá .....
S tím naprosto souhlasím. Já jsem se pár příspěvků nahoře pozastavovala nad tím, e by se nějaký kočkolit měl na tlapky LEPIT
Není tady
Tak my si pořídili automatickou toaletu Catgenie. Je to fakt věc - co ty lidi nevymyslí. Skvěle se udruje a Baruka nemá se záchůdkem sebemení problém.
Není tady
My pouívame Brit silikonové stelivo a máme otvorený záchod, lebo naa iný nechce a necíti. Ako fakt minimálne ak tie ocikané kamienky nevyberiem trebárs 2-3 dni. Inak hovienka vyberám kadý deň, niekedy aj hneď ak som doma, take pach nemáme nikde.
Dobré sú aj Tigerino s vônou pudru.
Není tady
My máme taky kryté wc, ale i tak je to teda nehorázně cítit, take přemýlím jestli nezkusím koupit ten voňavý kočkolit jestli to teda pomáhá
Není tady
Holky, my máme tady tohle wc : https://www.catgenie.cz/ není nákladné a nae kočka ráda chodí na záchudek. Hlavní také je, e po té co vykoná svou potřebu tak u catgenie je reim aktivace kočkou a toaleta se sama vyčistí 10 minut po pouití kočičkou, co je super a doma vám to nijak nesmrdí
Není tady
Myska25 napsal(a):
My máme taky kryté wc, ale i tak je to teda nehorázně cítit, take přemýlím jestli nezkusím koupit ten voňavý kočkolit jestli to teda pomáhá
Někde jsem ti tu psala, rozhodně je lepí ten voňavý kočkolit. On sice né kadý zverimex ho má, ale já si ho objednávám z exo-eko a má to aspoň s dovozem domů a nemusí se s tím tahat, protoe já třeba objednávám to největí balení
Není tady