Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 8. 2007 8:30

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jak se hádáte v manželství?

Slyšela jsem, že pro dobré fungování vztahu není nezbytně nutné čistit ovzduší hádkami. Možná.
U nás to nefunguje. Máme hezký vztah, ale čas od času se to vygraduje (napětí je cítit už pár dní dopředu) a zhádáme se kvůli prkotině (kupodivu vážné věci docela zvládáme lépe).
Jsem typ, co raději uteče, než by se bil. A tyhle situace mi jdou na nervy. Je to 2x 3x do roka, ale mně to přijde často. Manža je cholerik, krátce vybuchne a splaskne. Ale prostě někdy má potřebu mě vydusit a po krátké výměně názorů  se mnou i týden nemluví. Mně to přijde až směšné, kvůli jaké blbosti bývá uražený, jak malé děcko. Kdybych se chovala jako on, a urazila se kvůli těmto prkotinám, tak se spolu nebavíme celý život.big_smile
Ale nakonec mi to přijde docela pozitivní, protože to usmiřování...to je MOC krásné. :hjarta:Jako bychom to potřebovali, nebo co. Vlije nám to nějak další impuls, vyžene ze stereotypu a zase chvíli jeden ve druhém vidíme muže a ženu, ne "jen" manžele.
Jak to máte vy? Musíte si taky takto pročišťovat ovzduší ve vztahu bouřkami, nebo dáte přednost poklidnému životu bez bouřek?

Není tady

#2 3. 8. 2007 12:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Jak se hádáte v manželství?

Já bych občas i dala....teda přednost tomu poklidu........... grater Jenže na to musím zavést tichou domácnost....jinak to nefunguje dumbom

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#3 3. 8. 2007 15:01

Ra
♥♥♥♥♥--

cítím, že je přirozené vyměňovat si názory, diskutovat. Je dobré přitom udržet diskusi v rámci toho problému, věnovat se jen tomu problému a nezačít napadat druhého nějakými hodnoceními, urážkami a tak. usch To je přece opak lásky. hjarta Tehdy končím, nejraději bych z celého srdce brečela, ale mlčím, a je-li kam, odcházím se vybrečet. Možná, že jsou muži prudší a hůř se ovládají, ale neznamená to, že by se nemohli sebekontrole učit. Vždyť nás mají rádi, ne? pussa Pak litují a omlouvají se za to co řekli. pussa Mám pocit, že to vyřčené nelze vzít zpět, že se stejně někam ukládá. I když člověk odpustí, není to jako dřív.  Nějaký šrámy tam zůstanou. No, můžeme se snažit (nejlépe oba dva) a učit se lásce a učit se odpouštět ... je to o obrušování kamínků ...

Kamarád mi řekl, že kdo říká, že se nehádají, buď lže anebo už spolu nemluví. vissla

uff  styrka

Není tady

#4 3. 8. 2007 18:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

My začneme diskutovat a pak se to zvrtne v hádku, myslím že je to zdravé lol lol lol lol

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 3. 8. 2007 19:05

han
♥♥♥----

Souhlasím s tím,že kdo říká,že se nehádá,tak lže nebo spolu ani téměř nežijí.
Je totiž hádka a hádka.Výměna názorů nebo se přežene bouře.To první jěště jde,ale to druhé moc nezvládám.Někdy se rozbrečím,někdy dostávám hysterický záchvaty.Ale neznám tichou domácnost na nějakou delší dobu.U nás třeba hoďinu,ale kamarádka,spolu nemluvěj třeba týden,i dýl.To bych se asi zbláznila.vissla

Není tady

#6 3. 8. 2007 19:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

My sme sa nehádali, ale bolo to skôr o mojej nechuti a neschopnosti sa hádať. Smrteľne som sa hádok BÁLA. Vyhýbala som sa im a tým som ho len stále viac vytáčala... On bol cholerik, čo vedel ublížiť slovom hrozne, ale vzápätí sa mu uľavilo, šiel sa udobrovať  amilovať - a ja som ešte týždeň nemohla s ním mať sex, lebo som v sebe cítila jeho zraňujúce slová grater kapitulation Teraz sa učím hádať bez ubližovania a zastávať svoje pozície... Ide mi to, ale ešte som neprešla krstom ohňom(v tesnom blízkom vzťahu... hmm ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 10. 8. 2007 8:03

Aleš_Kalina
♥♥-----
Místo: Praha
Web

Řešit věci hádkou není zapotřebí a vztahu to nijak neprospívá.
Pokud chceme vytvářet příjemný vztah, měli bychom dbát na atmosféru doma.
Dlouhodobě neřešené věci mají tendenci buďto zahnívat nebo vybuchnout.

Přikládám můj článek jak na to.

http://www.mujvztah.cz/clanky-vztahy/ch … ostro.html

Aleš Kalina, kouč v oblasti osobního rozvoje
www.ales-kalina.cz

Není tady

#8 10. 8. 2007 8:32

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kaliku, tak jsem to přečetla celé - ale pro mně zcela neupotřebitelné. Asi to bude už věkem... neumím si představit, ani v okruhu našich známých neznám nikoho kdo by takhle řešil...

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 11. 8. 2007 18:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Aleš_Kalina napsal(a):

Řešit věci hádkou není zapotřebí a vztahu to nijak neprospívá.
Pokud chceme vytvářet příjemný vztah, měli bychom dbát na atmosféru doma.
Dlouhodobě neřešené věci mají tendenci buďto zahnívat nebo vybuchnout.

Hmmmm..........zní to hezky a velmi, velmi teoreticky... wink
Pokud chceme vytvářet...atd....jednak musejí chtít vytvářet příjemný vztah oba, druhak najdeš zhruba 6miliard náhledů na to, co je to "příjemný vztah". stolt
Dlouhodobě neřešené věci hnijí- to jistě...od toho jsou hádky, aby větraly... rodnalol
Psycholožka nám jednou dala krásný papír, rozdělený vertikálně na dvě půlky; v jedné bylo "hádání konstruktivní", ve druhé-"hádání destruktivní". Zjistila jsem, že s dcerou se zásadně hádáme "konstruktivně", kdežto s mužem"destruktivně", a to proto, že dcera-na rozdíl od manži- to prohnilé ostranit skutečně chtěla...a navíc máme na "konstruktivní" hádání talent, to je pravda.A taky jsme ochotné nechat si poradit-případně.
A hleďme...poradce pro vztahy....hmmm...no dobře, jdu si tě přečíst.
Promiň...ale žití strom se fakt zelená rodnalol

Upravil(a) lupina montana (11. 8. 2007 18:40)

Není tady

#10 15. 8. 2007 0:57

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Nevím,ale my o problému vždy diskutujeme.pokud nějaký je!!!..a jak říká manžel..já se prostě hádat neumím(tedy ne aspoň doma),Mě chytne vždy záchvat smíchu.Hlavně já se ani hádat nechci..Stačí mě to v práci jak jsou na sebe lidi zlí.....

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#11 15. 8. 2007 8:11

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

"Ochabnutí jakýchkoliv vztahů vzniká na základě různých dotknutí se, o kterých se nemluví. Z různých důvodů se zakopávají pod postel a přehlížejí se. Díky těmto uklízecím technikám se vztah stává vlažným. Nepropadněte proto do tohoto zvyku "raději budu ticho, aby byl klid". Možná bude klid, ale společně s ním chlad. Ochladne náklonnost a sexuální touha a váš vztah se posune do monotónnosti. Není pak divu, že se budete častěji poohlížet jinde, kdo by vaši touhu po lásce znova naplnil"
Přesně! V rámci  klidu v domácnosti jsem přehlížela kupící se horu problémů a zasouvala pod postel, neodvážila jsem se kritizovat nebo vytýkat, to samé manžel, až si našel milenku a naše manželství  málem zašlo na úbytě.

Pak jsme v největší krizi udělali dohodu, chovali se k sobě slušně a najednou začlo všechno klapat, tak, jak mělo předešlých 15 let.
Leč Již 3 rokem po překonané krizi se vše vrací zpět, manžel opět přestává komunikovat, opět přestává řešit problémy a myslí si, že když mě seřve, že to je komunikace.
Jednu dobu jsem si mylslea, že je dobře partnerovi ukázat zuby a dát mu najevo, že ho nepotřebuju. Málem jsem o něj přišla.
Silou a ultimáty jsem to  málem všechno pohnojila.
Jenže když se manžel choval jako malé vzdorovité dítě, které nereaguje na výzvy o řešení, odmítá problém řešit, .....Sto nic umoří osla.

Tuhle banální historka  rozpoutala neuvěřitonou bouři, bylo vidět, jak je naplněný až po okraj vztekem- ne na mě, děláme rekonstrukci, změnil zaměstnání, umřela nám skvělá teta, prostě moc podnětů najednou- a tak si ze mě opět udělal hromosvod a stačilo mu jen málo.
Až se mi chtělo v té chvíli umřít, nemohla jsem ani plakat, jak na mě kydal ty své problémy, ze kterých vinil mě, ani jsem nemohla mluvit, já, která na všechno odpověď, prostě ve mně něco zadupával...
Dělá to tak poměrně často a já už nejsem ochotná přejímat jeho pocity viny, jenže mu to neumím vrátit, nebo spíš umět ten přívad sprostoty, zoufalství a obviňování odrazit.
Nebo bavíme se o rodinném rozpočtu, a protože jsme rekonstrukcí dost vyčerpáni a syn nastupuje na sokromou střední školu, bude i v budoucích letech rozpočet hodně napnutý, tak ho rozhodí moje poznámka, že se mi rozpadá žehlička a že potřebuju jinou.
Rozzlobí se a řekne, že si ji mám koupit, že peněz mi dává dost.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#12 15. 8. 2007 9:03

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Regino, ty jsi svatá žena. Ale té svátosti je příliš. Z tvého manžela mi vstávají hrůzou vlasy na hlavě. Jaká, proboha, tvoje žehlička?

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#13 15. 8. 2007 10:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

stolt to já říkám - rozbila se NÁM žehlička ... (ale zatím se to učím, taky jsem měla "rozbila se MI žehlička")

K těm hádkám - musím říct, že my se moc nehádáme, protože můj partner se nechce hádat. Raději tzv. nafoukne hubu. Ale když se umírním a zkusím se zeptat, co je, tak z něj většinou vypáčím, co se mu nelíbí, co se ho dotklo a tak nějak se o tom dokážeme pobavit. Je fakt, že já jsem celkem rychlá a dost vzteklá a mám štěstí, že on je zas kliďas. Takže on mě nechytá hned za slovo, já trochu vychladnu a nakonec se dohodneme. Ale to jeho mlčení, který se snaží praktikovat (zřejmě podle hesla "aby byl klid"), to mě vytáčí do nepříčetnosti. To bych radši, kdyby houknul. (Když se něco nelíbí mně, tam je to jasný, to já dám docela rychle najevo. Celý život se učím trpělivosti, tak teď ty moje reakce jsou trošku klidnější, neplácnu už první, co mě napadá, ale počítám si raději do desíti. Zatím se mi to vyplácí..... jo netrpělivost a zbrklost, to je moje... smile

Není tady

#14 15. 8. 2007 11:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Regina napsal(a):

Až se mi chtělo v té chvíli umřít, nemohla jsem ani plakat, jak na mě kydal ty své problémy, ze kterých vinil mě, ani jsem nemohla mluvit, já, která na všechno odpověď, prostě ve mně něco zadupával...
Dělá to tak poměrně často a já už nejsem ochotná přejímat jeho pocity viny, jenže mu to neumím vrátit, nebo spíš umět ten přívad sprostoty, zoufalství a obviňování odrazit.

Reeeegiiiii... graterpussapar
Tohle jsem měla doma(no vlastně ještě mám) taky.....nepříčetnej parní válec dumbom Já došla k tomu, že ani při všech svých schopnostech z tohohle vztah nevykřešu a začala jsem se poohlížet po vlastním záchranným člunu tonguesmile
Krok 1) co píšu vedle Cilce: žádé kormoutlivé útroby........ze mě se stal v případě nutnosti sršáň!! lollol
Krok2) jakmile ucítím to staré známé "putaputa" jak se mu startuje ta jeho strmá samonasrávací, končím. Přesně řečeno-řeknu doslova: tuhle komunikaci končím-TEĎ. A lusknu prsty, abych si to hezky utvrdila. A taky že jo-od toho okamžiku nereaguju -vůbec!! To bys koukala, jak se stává lusknutí prsty významným aktem! lollol

tak ho rozhodí moje poznámka, že se mi rozpadá žehlička a že potřebuju jinou.
Rozzlobí se a řekne, že si ji mám koupit, že peněz mi dává dost.

Tohle ale jsem docela schopná pochopit, i když je to "mužsky". Myslím, že překlad zní:
"proboha, člověče, nevím, kde mi hlava stojí a fakt se nemůžu zabejvat ještě žehličkou!"

Upravil(a) lupina montana (15. 8. 2007 11:51)

Není tady

#15 15. 8. 2007 12:56

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lupi, big_smile big_smile big_smile , pocit puta puta!!!!big_smile big_smile big_smile
Tak víš, co je to doma mít čertíka v krabičce, v jednu chvíli suprovej chlap, za který bych dala ledvinu, v příští vteřině nepříčetně vřískající obluda, co vzdáleně připomíná lidskou bytost....mám nevýhodu, že kdybych luskla, asi bys mi chodila okopávat hrobeček. cool

S tou žehličkou máš pravdu, já to nestačila dopsat- prostě v té chvíli máme pravdu oba!Jenže já bych chtěla slyšet: Miláčku, až dotáhnem jednu věc do konce, koupím ti milion žehliček. Já se zasměju a budu dál žehlit tím, co kdysi bývalo žehličkou a budu riskovat minimálně shoření JEHO košile a vyhoření JEHO baráku. Že přitom zařvu eventuelně já, když je na kabelu strhaná izolace.... Nic, přeháním, už mám objednanou novou žehličku a bude mít týden k obědu brambory a těstoviny, koneckonců stejně jako já. Pořádek musí byť.

Jinak se musím chechtat při představě toho nepříčetnýho parního válce! tummenupp

Upravil(a) Regina (15. 8. 2007 13:00)

Není tady

#16 15. 8. 2007 13:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nuže dobrá....malý ústupek být může tillfreds
Tak ze začátku neluskej - jen řekni třeba.... jánevím.... HOWGH - stejně je důležitější to ne-reagování. Jenže to člověk musí vydržet a za žádnou cenu se nenechat vtáhnout do jakékoli debaty!
Výjimku možno udělit přímému ohrožení života lollol

Není tady

#17 15. 8. 2007 15:15

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Plzák radil, že když se chceme vyhnout konfrontaci, která je nám nepříjemná, tak se máme začít svlékat. Jenže na manžu to nefunguje sad.

Není tady

#18 15. 8. 2007 15:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Šmarjá........................... vavava
Ještěže to skoro nikdo neví.............svět by byl plnej nahatejch a nic by se nevyřešilo lollollol

Není tady

#19 15. 8. 2007 17:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Regina napsal(a):

Lupi, big_smile big_smile big_smile , pocit puta puta!!!!big_smile big_smile big_smile
Tak víš, co je to doma mít čertíka v krabičce, v jednu chvíli suprovej chlap, za který bych dala ledvinu, v příští vteřině nepříčetně vřískající obluda, co vzdáleně připomíná lidskou bytost....mám nevýhodu, že kdybych luskla, asi bys mi chodila okopávat hrobeček. cool

S tou žehličkou máš pravdu, já to nestačila dopsat- prostě v té chvíli máme pravdu oba!Jenže já bych chtěla slyšet: Miláčku, až dotáhnem jednu věc do konce, koupím ti milion žehliček. Já se zasměju a budu dál žehlit tím, co kdysi bývalo žehličkou a budu riskovat minimálně shoření JEHO košile a vyhoření JEHO baráku. Že přitom zařvu eventuelně já, když je na kabelu strhaná izolace.... Nic, přeháním, už mám objednanou novou žehličku a bude mít týden k obědu brambory a těstoviny, koneckonců stejně jako já. Pořádek musí byť.

Jinak se musím chechtat při představě toho nepříčetnýho parního válce! tummenupp

To je cholerik, to som mala doma 9 rokov a vďakabohu už je to odovzdané sakumprásk niekomu inému wink . Už si neplosím... Ja som nehádavý typ, až moc, ale už sa učím konštruktívne hádať. A učím sa nebrať cholerikov a samonasieračov ani na zem spadnutých.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 15. 8. 2007 19:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

no tento mi teda nazem spadol lollollol
Ja pre zmenu sa učím ich kočírovať tongue

Není tady

#21 15. 8. 2007 20:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja mám zatiaľ dosť práve s tým ukočírovať sama seba... hmm Až keď splním misiu, môžem pokročiť do ďalšieho levelu...

Brita

Není tady

#22 15. 8. 2007 20:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

smilesmilerock

Není tady

#23 21. 8. 2007 20:22

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

já se hádám, manžel mlčí, a to mě tak štve, že se nafouknu a mlčím taky... ale bojuju s tím, bývalo to horší, teď už období mlčení trvá málokdy déle, než půl hodiny smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#24 22. 8. 2007 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som bola ten mlčanlivý typ, a nebolo to dobre... Tak sa učím hádať, aj to je umenie, a niekedy môže zachrániť vzťah.

Brita

Není tady

#25 23. 8. 2007 15:29

Maya.82
Host

No my jsme oba dva tvrdohlavci. Takže to vypada nasledovně odpoledne hádka po ní mlčení a večer usmiřování.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí