29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak to tě musím vyvést z omylu, protože to žádné "počteníčko" není. Dlouho jsem jí měla i u postele..... Zjednodušeně řečeno je to návod na praktické použití a ovládnutí magie od jednoho z našich neuznávanějších mystiků a praktiků.
Mám s tím docela problémy..... pokud si magii nezvolíš jako cestu osobního duchovního růstu, tak nevím, jestli se z knihy dá načerpat něco víc.... Pokud ano, tak je to velmi tvrdá denní práce na sobě, vyžaduje velmi cílevědomou a vytrvalou bytost. Buď moje nadšení pro praktickou magii ještě není tak velké, nebo jsem málo vytrvalá ,případně cítím, že bych měla dělat něco jiného.... a k tomu je nutné počítat s notnou dávkou introverce, protože o některých záležitostech se v magii veřejně nediskutuje, jestli mi rozumíš, určitý stupeň poznání je přísně hermetický. Ještě jsem se zkrátka nerozhodla jestli je to pro mě......... nejspíš ne.
Andromeda napsal(a):
Som, díky za info
Popravdě jsem celkem překvapená, že tu knihu někdo tady zná
No uvidím co s tím dál provedu, popřemýšlím
Něco se dá myslím najít i na internetu. Je to čtení těžké a složité. Nevím proč, ale taky si myslím, že to nebude tvá cesta, ale rozhodnutí je na tobě. Pokud by sis knihu nechtěla hned kupovat a přesto se s ní chtěla seznámit, stačí když mi to připomeneš, já ti jí třeba přivezu na další osobní setkání. ahojky
Upravil(a) Somaia (2. 8. 2007 14:50)
určitě je na internetu... koukala jsem taky na ní
Není tady
Tak to se přiznám bez mučení, že nevím..... nebo si nemohu hned vzpomenout o čem je řeč.....
...četla jsem
je to dle mne dost těžké a nabité čtení, informace jsou pro mne ne lehce uchopitelné.
Kniha se ke mě dostala před půl rokem, souhrou okolností a vjemů co byly v tu chvíli kolem mne jsem se rozhodla magii v životě nevěnovat.
A Som má pravdu, že od určitého stupně poznání a získání informací o některých věcech žák magie nehovoří. Myslím že kniha se dostane jen k tomu kdo na to má. Člověk, který mi ji půjčil, nebyl od jisté strany schopen číst ji dále.
Věci se samy chrání.
Jsi velmi chytrá a zvídavá, Andromedo, ale taky mladá, časem přijdeš na to že hltání informací může přesytit systém.
Není tady
já jsem si jí Pol, taky sama nekoupila, koupil mi jí můj muž, budu se muset zamyslet nad tím proč...
...něco mě napadá,ale to už je passé..... Nic méně od té doby, co jsem se snažila o praktické užití mi nad postelí zůstal viset růženec jako němá výčitka toho, že nemám výdrž a trpělivost!!!
...mě ta kniha zasáhla v tom, jak snadné je dostat se do opravdového prů..ru jen pouhou nevědomostí. Takovéto - neznalost zákona neomlouvá. A že není bez učitele zdaleka možné všechno včas nastudovat a obsáhnout, je jasné. Některé nauky vědí proč mají přístup k nim podmíněný určitým dosaženým věkem.
...osobně mám dost práce s hlavní učební osnovou -vyčistit si, usměrnit a zvládnout žít svůj život, natož abych se věnovala ještě nepovinným předmětům. holky moje
Upravil(a) poletucha (2. 8. 2007 15:54)
Není tady
svatá pravda.....
No tak já se přiznám, včera jsem si ji v záchvatu spontánnosti stihla i objednat, tak až přijde tak uvidím Ale popis, který jsem k ní četla nebyl příliš dlouhý, spíš jsem byla ohromená reakcemi čtenářů, které byly uvedeny u toho
Poletucha napsal(a):
Jsi velmi chytrá a zvídavá, Andromedo, ale taky mladá, časem přijdeš na to že hltání informací může přesytit systém
No jo, porád A co mám dělat celý den v práci asi?
Ať mi tam zeshora pošlou chlapa, a já dám na chvíli pokoj
Není tady
tak se tě pak zeptám na tvůj názor, princezno
a bud ráda, že jsi svobodná bytost
Není tady
Pol, je mi jasný, že nejvíc se člověk naučí na žití života jako takového, ale mě teď můj život dává pauzu od všedních záležitostí a věcí z nich vyplývajících... No podle mě to je jasný, já teď nemám řešit, ale sosat, řešit budu, až něco přijde
Btw. tu svobodnou bytost si užívám plnými doušky
Není tady
Kdo chce kam..... až se ucho utrhne. Maximálně se může stát , že knihu zasuneš mezi ostatní do knihovny a čas od času budeš přemýšlet nad tím, jestli jí máš otevřít znovu....
Já tě varovala.
Andromedko, ty nenasyto , já ti doporučím jinou knihu, kterou jsem si teď koupila já. Jestli už jí ovšem nemáš v malíčku
. Mě moc zaujala. http://knihy.abz.cz/prodej/maysky-kalendar
Lvice, víš jak mám dlouhý seznam knížek na čtení, které si nejspíš ani nikdy nekoupím? Vše sesbírané hlavně odsud, a když mám moc peněz tak z něj něco vybírám
Ok, tak já si to ještě přidám
Jinak vážně nevím, co ze mě pořád děláte ze knihomola, já většinu svýho současnýho života trávím na babi, na netu, u pohyblivých obrázků (spaní nepočítám ) a maličký zlomeček, když náhodou něco čtu
Navíc teď už nějakou chvíli nemám ani co, mám sice 3 doma nachystaný, ale ty mě teď vůbec nelákají
Dokonce i varování se mi dostávají, holky, nezlobte
Není tady
Somaia napsal(a):
Tak to tě musím vyvést z omylu, protože to žádné "počteníčko" není. Dlouho jsem jí měla i u postele.....
Zjednodušeně řečeno je to návod na praktické použití a ovládnutí magie od jednoho z našich neuznávanějších mystiků a praktiků.
Mám s tím docela problémy..... pokud si magii nezvolíš jako cestu osobního duchovního růstu, tak nevím, jestli se z knihy dá načerpat něco víc.... Pokud ano, tak je to velmi tvrdá denní práce na sobě, vyžaduje velmi cílevědomou a vytrvalou bytost. Buď moje nadšení pro praktickou magii ještě není tak velké, nebo jsem málo vytrvalá ,případně cítím, že bych měla dělat něco jiného.... a k tomu je nutné počítat s notnou dávkou introverce, protože o některých záležitostech se v magii veřejně nediskutuje, jestli mi rozumíš, určitý stupeň poznání je přísně hermetický. Ještě jsem se zkrátka nerozhodla jestli je to pro mě......... nejspíš ne.
Somaio, plně souhlasím s tvým názorem. Kniha mne svého času nadchla, ovšem není to moje cesta. Teprve posléze jsem se dobral zjištění, že magická cesta není to pravé...
Přinejmenším proto, že člověk na nižších úrovních vývoje nemá dostatečný nadhled k tomu, aby zůstal v pozici tzv. "bílého mága" a obvykle to skončí u černé magie.
Dokonalým bílým mágem můžeme být teprve tehdy, kdy se staneme duší, tedy až po 5. stupni planetární iniciace.
V současné době zastávám názor, že nejlepší cestou je cesta hledání individuálního kontaktu s duší a uplatňování duševní inspirace formou vhodné seberealizace.
Není tady
Salvator napsal(a):
V současné době zastávám názor, že nejlepší cestou je cesta hledání individuálního kontaktu s duší a uplatňování duševní inspirace formou vhodné seberealizace.
Ano, v tom jsem s tebou naprosto zajedno.
poletucha napsal(a):
...Jsi velmi chytrá a zvídavá, Andromedo, ale taky mladá, časem přijdeš na to že hltání informací může přesytit systém.
Myslím, že sosání a sběr informací není nikdy na škodu, lidské vědomí je bez omezené kapacity. Připodobnil bych to k nádobě s vodou, kterou sytíme solí. Až se kapalina nasytí, na dně zůstanou nerozpuštěné krystaly soli. Pokud přidáme vodu a zamícháme, rozpustí se dokonale. A tak dokola. Je to stejné s vědomím, pokud se systém přesycuje, vzroste i vědomí a udělá se místo pro další.
Jen katolická politika vždy a celou dobu usilovala o to, aby člověk byl tupý, nevdělaný a lehce manipulovatelný. A to se jí také povedlo, proto se mnoho literatury označuje přívlastky "nedoporučená, zakázaná, nevhodná, nebezpečná......"
Navíc si myslím, že každá kniha něco dá, třeba jen jednu větu, která může být dobrým podnětem, nebo myšlenku, která ukáže cestu jiným směrem.
( nejsem vlezdoprdeka, ale kníhu jsem si také objednal :-) )
Není tady
Andromedo, tak jak?
Není tady
Vytahujem staru temu....
Ti ktori ste knihu citali, ake z nej mate dojmy? ja som v kniznici natrafila na Bardonov Klic k prave kabale a skoro som zabudla dychat pri uvodnych vetach. ibaze som rychlo pochopila, ze potrebujem obe jeho skorsie knihy...
Inak, celkom sa mi pozdavala aj kniha od J. Veseleho, citali ste to niekto?
Není tady
Jéééje moje téma Koukám, asi dlužím, jak to se mnou tehdá dopadlo
Já přečetla jen začátek, načež mi došlo, že se s tímhle tématem míjím. Takže teď se na mýho Bardona práší
Není tady
No a když jsme ti tady hned na začátku "zasvěceně" radili , tak jsi na nás nedala...
vidíš, vidíš...