18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj! Chtěla sem se zeptat, jestli někdo nemáte recept na "mrkvové kari se ampiony"... Někde sem to slyela v TV a nestihla sem si napsat recept. Neporadil byste mi někdo, prosííííím.........
DĚKUJU MOC
Není tady
Mrkvové kari se ampiony / Pod pokličkou, ČT 1/
1 malá cibule, 1 strouek česneku, 1 jablko, 2 mrkve, 200 g ampionů, 100 g hráku, 1 a 1/2 álku rýe, 2 ličky kari, 2 ličky oleje, 2 líce rozinek, 2 kostky zeleninového vývaru, 1 líce citrónové ávy, 2 líce ořechů
Cibuli posekáme, česnek rozmačkáme, jablko oloupeme a zbavíme jádřince. Očitěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Omyté ampiony nakrájíme na plátky. Ořechy posekáme a nasucho opraíme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut opékáme cibuli, česnek, jablko a kari. Přidáme mrkev, ampiony a syrovou rýi a opékáme dalích 5 minut. Vloíme rozinky, kostky vývaru, přilijeme 2 álky vody a citrónovou ávu. Uvedeme do varu a přikryté 45 minut dusíme. Nakonec vmícháme hráek a prohřejeme. Hotové jídlo posypeme ořechy.
Není tady