|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Krize středního věku
Když jsem byl ženatý 25 let, podíval jsem se pozorně na svou ženu a řekl jí:
"Drahá, před 25 lety jsme měli malý, laciný byteček, laciné auto, spali
jsme na laciné pohovce a dívali jsme se na malou, černobílou televizi, ale zato jsem každou noc spal s krásnou , 25-tiletou, vášnivou blondýnkou.
Teď máme drahou pětimilionovou vilu, každý máme auto za jeden a půl milionu, krásnou velikou ložnici ,perfektní koupelnu s masážním bazénem a plasma televizi,
ale každou noc musím spát s padesátiletou ženskou.
Tak se mi zdá, že ty teď do toho scenária jaksi nepasuješ."
Moje manželka je velice rozumná ženská.
Řekla mi, ať si tedy najdu vášnivou 25-ti letou blondýnku a že už se ona jako moje žena postará, abych znovu bydlel v laciném bytě, spal na laciné pohovce a díval se na malou, černobílou televizi.
Nejsou starší ženy fantastické? Ty opravdu vědí, jak vyřešit krizi
středního věku.
Tak tohle je docela složitý dotaz. Já za sebe bych řekla, že bych určitě chtěla být informována, nelíbila by se mi pozice toho jediného vola, který o ničem neví a ostatní se mu za zády smějí. Představa, že někomu třeba vyprávím jak je můj manžel super a dotyčná osoba si v duchu říká "kdybys tak věděla....".
Na druhou stranu, a uznávám, že si trochu protiřečí, bych měla trochu problém být na té druhé straně. Tedy ten kdo ví a měl by nebo neměl říct. Tam by asi hrálo roli víc faktorů a určitě bych to hodně zvažovala. Pokud by ten podvádějící manžel byl opravdu kretén a existovala by objektivní důvody, že kamarádce bude bez něj líp, tak možná, ale fakt nevím.....
Není tady
Lvice - já to tu min týden založila jako samostatné téma 
Není tady
. To mi úplně uniklo 
Tak jiný:
Plave si mořem velrybí samec vedle své velrybí družky a říká:
"Celý svět se snaží zachránit náš druh, Greenpeace se z toho může posrat,
ale TEBE HOLT BOLÍ HLAVA...."
Upravil(a) lvice (1. 8. 2007 13:19)

Není tady
Ježiši, Lvice, to je krásný, to okamžitě přeposílám manželovi, aby věděl, do čeho jde

Není tady
Feuria: Náš vztah prošel nevěrou a nebýt "kamarádky" bonzačky - která s teplým bonzem přiletěla až za rok (až bylo vše v pohodě) ... nemuselo to v mé hlavě do dnes tak vrtat. Tedy už to nevrtá, ale někdy ... Ještě, ten můj nemá tak dobré "kamarády" ti vědí, že je to naše věc ! Příjde mi to totiž tak, že ten sdělovatel z toho snad má radost, že se někomu něco sesype. ... takže - já osobně vědět nechci. Pokud to tedy nebudu mít doma tak, že sama vědět už budu.
Já lhát neumím a když se mě někdo zeptá přímo, tak nezalžu, ale určitě bych to kamarádce neřekla - pokud by vysloveně nebyl ten její parchant - parchantovitej. Asi bych to nějak zahrála do autu a snažila se to s ní probrat. Mmj. ta moje "bonzačka" byla kamarádka té, co s ní ten můj "to" ... začla se se mnou bavit a vlastně mě hrozně litovat, že mám takového borce (bylo to rok po té, co se s ní rozešel). Pak jsem zjistila, že to ta kóča hrále na mě, abych ho nechala a on se vrátil k její kamarádce ... ten strašnej parchant - to je kámoška, co 
Takže asi tak.
Jo, Feurie, kámošky bývají různé, to máš pravdu. Proto radši kámoším s chlapama
Ono mi akorát připadá zvláštní, že všem nám tady motá hlavu, zda bychom byly schopny říct nebo neříct, co všechno bychom tím mohly té dvojici zničit, koho tragicky životně poznamenat... a ten prostopášník, co si užívá a dělá jaksi evidentně to, co se v této zemi a v této době (zatím) neslučuje s dobrými mravy
, ještě kurňa spoléhá na to "falešné" spojenectví. 
Já jsem si vlastně díky této diskuzi vzpomněla na to, že moje známá už několik let má jiného a její manžel o tom neví - a že mě teda dodneška jaksi vůbec nenapadlo toho jejího manžela informovat
. Protože jaksi automaticky věřím jejím nářkům na něj a na jeho špatné vlastnosti a že kvůli dětem zůstává ve svazku atd... Vyposlechla jsem a pustila z hlavy (s tím, že je mi docela líto manželky toho jejího milence, která si myslí, že on je na služebce a on zatím je s tou mojí známou v lese...)...
Ale co musím přiznat, tak ten její podváděný chlap opravdu v mých očích je za - nechci říkat vola, dejme tomu za oslíka. 
Bohužel je.
A proto jsem ráda, že jsem tehdy kdysi dostala (samozřejmě nevyžádanou) informaci o tom, jak můj partner věnuje čas jiné ženě....... a že jsem to mohla řešit.
Není tady

Nety napsal(a):
Holky, já už jsem kompletně ztotožněná
Ale zajímavé je, že každý, komu se podělal vztah, tak by bonzoval. A každý, kdo prošel nevěrou a jeho vztah s partnerem byl tak silný, že to dokázali překonat, tak by nebonzoval. Já věřím v pevné vztahy a v překonání problémů. A jestli někdy někde ujedu a nějaký inteligent s tím nastoupí na mého partnera jako anděl spásy, tak mu pak osobně půjdu ukroutit nos.
Mne sa "podělal" vzťah, ale oni sa bonzli sami, reps. bývalý nepovažoval za nutné skrývať sa so svojou láskou... Takže asi nezapadáme.
Není tady

Nicolas napsal(a):
Feuria napsal(a):
Já se ztotožňuji s Lvicí, protože se ztotožňuje s Nety
- holky - mohu se s vámi ztotožňovat?
![]()
Já se k vám přidám. Při bližším ohledání ani nebudu vyžadovat průkaz totožnosti :-))
Smiem aj ja do klubu?
Neváhej a zavolej...
Není tady
To říkám. Budu vybírat členské příspěvky 
To nebyla moje kamarádka ! Kamarádky mám jenom dvě - možná tři .... Jinak mám spoustu známých.
Tohle byla od mého přítele kolegyně z práce, která si na mou kamarádku hrála .... byla to hlavně kamarádka té slečny - takže se snažila, když už ho neměla ta slečna - pomstít se tak, že ho nebudu mít ani já ...
Také jsem byla ráda, že to vím, ale bylo to rok prošlé! A docela zbytečné - ale je pravda, že kdyby mi to donesla tenkrát, asi bychom spolu nebyli... takhle nás to jen posílilo. Příteli jsem vypumpovala žaludek! No, nějak jsme to k nespokojenosti všech utřepali a dnes už to neřeším. Myslím, že jsme si díky tomu toho spoustu uvědomili - oba!
Kamarádím také více s klukama - tedy spíše kluci se chtějí hodně kamarádit se mnou 
Jestli já bych něco řekla, kdyby .... ? Tak to by záleželo na situaci, jak jsem již napsala... on je totiž každej dobrej zkutek po zásluze potrestán.
Tak si na to dávám bacha....
Není tady
Tercila napsal(a):
Nety
jo, je to samozřejmě u každého jinak. Teda já bych měla s "ohlašováním" taky problém, to zas jo, jenže ještě záleží na vnímání té "morálky". Pokud je v této zemi a v této době taková konvence, že krádež a zahýbání jsou v pořádku, pak se na to celé pochopitelně člověk má vykašlat, a pak taky jsou svatby naprosto k ničemu
(a ony stejně jsou, že). Pokud jsou tady ovšem pozůstatky jakéhosi smýšlení o tom, co se dělat NEMÁ, tak - je to věc k popřemýšlení...
Pozadí situace zná jenom Noddy....
Řekla bych to tak: ideální by bylo, kdyby chlap, který není spokojen doma a už má i milenku, dokázal tohle říct té manželce, aby fakt nebyla za vola. Jenže život ideální není, že.....
No, asi jsme Noddy moc neporadili.
Svatbičky jsou přece kvůli majetečku 
Upravil(a) balonek (2. 8. 2007 11:08)
Není tady
No, já bych teda taky asi nic " nehlásila " ... pokud by se mě přímo zeptala, tak bych řekla, co jsem viděla ( jejího chlapa s neznámou v autě ) ale to je všechno. Pokud by se zeptala, asi by už tušila .... jinak by se neptala..... ale to je čistě teorie ... jak by se člověk zachoval v konkrétní situaci se většinou dozví až v momentě, kdy ta situace nastane .... Ježíši, doufám, že nenastane ......
Není tady

Já bych řekl jen tak mimo řečí to samé, že to je náhora, že zrovna jsem toho jejího viděla v autě, jak vezl nějakou slečnu, bez náznaku něčeho podezíravého a nic víc bych k tomu něříkal amluvil bych o jiných věcech, jako by se nechumelilo. Ať si to pak přebere sama 
Není tady
já bych neříkala nic - proč ? Připadala bych si asi blbě - už po tom, co mě on poprosil o diskrétnost.
Řekla bych to, kdyby to bylo do nebe volající ... jinak né!
Není tady

No, jasně že záleží na tom, jestli je to kurevník nebo ne
Ale co? Já jí jen tak prostě řeknu, že jsem ho viděl, tím by to skončilo. Jakej tomu dá ona význam je už jiná věc
Když to vezme tak, že to určitě nic nebylo, tak je to její věc, stejně tak, kdyby začala podezřívat
Já přeci nevím, jestli je to milenka, to ať posoudí ona sama 
Není tady
Jen tak jí to prostě řekneš. A ten zbytek si pak holka vyřeš sama
. Ty dobrodinče 

No, dyk vo co go? Tys jí prostě jen viděla s ženskou, ne s milenkou
Co je na tom špatného?
Není tady
A protože na tom není nic špatného, není důvod to té dotyčné sdělovat 
Asi tak. To je jako třebáás není důvod sdělovat, že její přítel si dal v hospodě ne dvě, ale tři piva, prostě blbina, která nestojí za řeč 
Není tady
Aha - tak takhle bych to řešila s nějakou hodně "dobrou" kamarádkou 
Však ať se užírá ... stejně by jí ten její zalhal a akorát by se to otočilo proti ní, že jí ona chtěla ublížit.
Byla by špatná - tak či tak. Nic bych neřekla 
Není tady
Kdysi můj přítel slintal po jiné holce za mými zády, a jeden můj kamarád mi o tom řekl. Jsem mu za to vděčná. Sice to bolelo, ale věděla jsem, na čem jsem.
Já sama bych rozhodně chtěla vědět pravdu, a rozhodně bych neodsoudila mojí kamarádku, kdyby mi tu pravdu řekla, právě naopak, nehorázně bych se na ni naštvala, kdybych věděla, že o tom ví, ale nic mi neřekla. Toto ale jen pokud se to týká hodně dobré kamarádky, ke které mám hodně blízko a záleží mi na ní.
Pokud se to týká spíše jakési známé, se kterou si nesvěřujeme důvěrnosti apod.,tak bych ji nic neříkala, pouze, pokud by se mě sama zeptala, něco bych lehce naznačila, ale sama od sebe ne.
Takže odle mě záleží hlavně na vztahu tebe a tvé kamarádky.Předpokládám, že k jejímu manželovi nějak extra vztah nemáš a nemáš důvod ho krýt.
Není tady
Souhlasím plně s Me; když mě podvedla po 3 letech moje první láska, všichni společní kamarádi o tom věděli, neboť on si svou novou slečnu vodil i mezi ně a nějak se s ní netajil, prý tvrdil, že mi to snad časem řekne, trvalo to asi 2 měsíce nebo tak, už ani nevím... Asi zkoušel, jestli se mu vyplatí zůstat se mnou nebo jestli bude lepší ona, nevím
Každopádně mi nikdo nic neřekl a když jsem je načapala sama, a přišla jsem se kamarádům vyplakat na ramínko, zjistila jsem, že oni to věděli - reagovali větami typu "On už ti to řekl?" apod. Tehdy to byla největší, závěrečná podpásovka, jakou jsem mohla dostat - kdyby mi to řekli rovnou, zachovali by si přede mnou tvář, ale takhle...
Dělali ze mě blba spolu s ním, a ještě se dokázali kamarádit se mnou a pak být zároveň i s ní... Jí prý hrozně zajímalo, jaká jsem, věděla o mě... pak se na mě další 3 měsíce smála jako rapl kdykoli jsme se potkaly, no, já bych to chtěla vědět, kdyby se situace opakovala. Takže problém je zřejmě v povaze oné podváděné dámy, a to tady nikdo nevypátráme 
Není tady
A jste s těmi partnery, vy kteří říkáte, jak jste vděční, že jste se to dozvěděli/y?
Není tady

Já osobně bych se do ničeho záměrně necpala, tzn. zjistit, že kamarádky manžel má milenku, držela bych jazyk za zuby. Kdyby to měl být z manželovy strany jenom úlet, nadělala bych sdělením více škody než užitku a kdyby to měl nastaveno tak, že kvůli milence opustí manželku, je v každém případě na manželovi, aby své ženě toto oznámil on sám 
V životě nezapomenu na korunovaného blba - manželova kamaráda. Měl přítelkyni, která ho hluboce milovala, ale z jeho strany to zas až tak hluboká love-story nebyla, panč si našel přítelkyni č.2. S přítelkyní č. 1 žil v Praze, přítelkyni č. 2 navštěvoval zde na venkově, kde bydlela a to způsobem, že přítelkyni č. 1 někam zahodil a šel randit s novou prérijní růží. Situace už byla natolik neudržitelná, že pražská přítelkyně seděla u nás na zápraží a roztřeseným hláskem se mě a manžela ptala, jestli nevíme, kde je Honza
Věděli jsme, že Honza randí s prérijní růží v místní hospodě, někdo je uvidí a zákonitě se to chudák holka dříve či později dozví. Tak jsem udělala poprvé a naposled v životě tu věc, že jsem chudákovi přítelkyni nalila čistého vína.
Nikdy nezapomenu na reakci té holčiny - seděla na zápraží jako uzlíček neštěstí a brečela jak zjednaná. Manžel jí zavolal a zaplatil taxíka do Prahy, protože u nás zůstat nemohla a k přítelíkovi pochopitelně nechtěla.
Ovšem když se Honzík vrátil z randete vychechtanej jak lachtan, řvala jsem na něho napřed já, potom manžel a potom zase já takovým stylem, že se mně a manželovi dlouho, dlouho vyhejbal. Jestliže měl problémy ve vztazích, jako správnej chlap si je měl vyřešit sám jako chlap a ne jako srab, dělat blbce z přítelkyně, zahodit ji k nám a čekat, že se to nějak vyřeší samo a potažmo ještě do toho zatahovat kamarády (mě a manžela). Od dob toho incidentu jsem ho velice nerada viděla, což jsem mu dávala dost fest najevo 
Není tady