Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 31. 7. 2007 22:07

Zet
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kamarádky manžel má milenku

Tak já bych sama nic neřekla !!!! Jednak mi do toho vážně nic není - nakonec je to opravdu jen věc těch 2. A každý to musí pochopit. Já se taky na nikoho nezlobila, že my těch pár lidí, co o nevěře mého manžela vědělo nic neřekli - a nikomu jsem to nevyčítala - chápala jsem to - je to ožehavá situace, a hlavně těch dvou.
Ovšem jiná situace by byla, kdyby se mě přímo zeptala jestli něco nevím - tak na přímou otázku já lhát neumím .... a i kdybych to zkusila, tak to na mě moje kamarádky poznají. A samozřejmě záleží na tom, jak ta rodina funguje....ale to u svých dobrých kamarádek vím (doufám....), takže bych snad věděla jak se správně rozhodnout!!!
Spíš když už se do toho montovat zkusit promluvit s tím chlapem, jak si to jako představuje.....

Jinak jeho nechápu, že hned volal a nezahrál to do autu - mohlo by to být podle hesla zatloukat zatloukat - přeci jinak....takto se sám usvědčil.

Tak přeji co nejméně trápení a správné rozhodnutí....

Není tady

#52 31. 7. 2007 22:47

noddy
♥------

Jsem tu dneska úplně poprvé a musím vážně smeknout.Tolik reakcí na cizí problém jsem vážně nečekala.Ještě jednou díky.  Zet:to jeho zavolání považuji za maximální přiznání.Já přeci nemohla vědět,kdo to je.Kdyby nezavolal,tak by mi to možná vrtalo hlavou,ale zřejmě bych to hodila za hlavu.Vím,že má v práci kolegyně a že jezdí i služebně mimo firmu.Je to prostě srab.Ale jak už jsem psala.Říkat nic nebudu,ale kdybych dostala přímou otázku od té kamarádky,tak lhát nebudu.Nevídáme se tak často,abych věděla,jak jim do detailů manželství funguje,i když se známe už přes 15 let.Jinak je nám všem něco málo přes třicet.

Není tady

#53 1. 8. 2007 7:08

Santala
♥♥♥♥♥♥-

vašek napsal(a):

ono se to časem může provalit, nebo může manžel od ní odejít ....

Souhlas - v 99% se to vždycky provalí a jestli jsou si blízké - pozná, že to věděla.
Proto jsem psala je tam hodne faktorů...jaké jsou kámošky, atd...

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#54 1. 8. 2007 7:20

Nick3594
Host

Plně se ztotožňuji s názory Nety. stolt

#55 1. 8. 2007 7:38

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Já se ztotožňuji s Lvicí, protože se ztotožňuje s Nety big_smile - holky - mohu se s vámi ztotožňovat? big_smile storstark

Upravil(a) Feuria (1. 8. 2007 7:40)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#56 1. 8. 2007 7:51

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, já už jsem kompletně ztotožněná  storstark

Ale zajímavé je, že každý, komu se podělal vztah, tak by bonzoval. A každý, kdo prošel nevěrou a jeho vztah s partnerem byl tak silný, že to dokázali překonat, tak by nebonzoval. Já věřím v pevné vztahy a v překonání problémů. A jestli někdy někde ujedu a nějaký inteligent s tím nastoupí na mého partnera jako anděl spásy, tak mu pak osobně půjdu ukroutit nos. styrka

Upravil(a) Nety (1. 8. 2007 7:52)

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#57 1. 8. 2007 8:03

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Máš kamarádku a její manžel je nevěrný. Je to jejich vztah včetně jejich problémů. Nechápu sice, proč to rozmáznul tím telefonátem, naštvalo by mě, že si říká o spojenectví, ale: on byl nevěrnej (možná), takže když bude chtít, aby to jeho manželka věděla, měl by jí to říct sám.
Třeba spolu vůbec nic neměli. Třeba je to kámoška, ale manželka by to nepochopila, protože mu nevěří. Ač nepravděpodobné, pořád možné.
Moje nej kámoška by mi údajně o nevěře mého přítele řekla. Já jí nikdy, a přitom se mi její přítel sám svěřil, že už měl jinou. Je to taky o "osobním nastavení", neexistují tady žádná pravidla.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#58 1. 8. 2007 8:06

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Náš vztah prošel nevěrou a nebýt "kamarádky" bonzačky - která s teplým bonzem přiletěla až za rok (až bylo vše v pohodě) ... nemuselo to v mé hlavě do dnes tak vrtat. Tedy už to nevrtá, ale někdy ... Ještě, ten můj nemá tak dobré "kamarády" ti vědí, že je to naše věc ! Příjde mi to totiž tak, že ten sdělovatel z toho snad má radost, že se někomu něco sesype. ... takže - já osobně vědět nechci. Pokud to tedy nebudu mít doma tak, že sama vědět už budu.

Já lhát neumím a když se mě někdo zeptá přímo, tak nezalžu, ale určitě bych to kamarádce neřekla - pokud by vysloveně nebyl ten její parchant - parchantovitej. Asi bych to nějak zahrála do autu a snažila se to s ní probrat. Mmj. ta moje "bonzačka" byla kamarádka té, co s ní ten můj "to" ... začla se se mnou bavit a vlastně mě hrozně litovat, že mám takového borce (bylo to rok po té, co se s ní rozešel). Pak jsem zjistila, že to ta kóča hrále na mě, abych ho nechala a on se vrátil k její kamarádce ... ten strašnej parchant - to je kámoška, co smile
Takže asi tak.

Není tady

#59 1. 8. 2007 8:10

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Náš vztah prošel nevěrou a nebýt "kamarádky" bonzačky - která s teplým bonzem přiletěla až za rok (až bylo vše v pohodě) ... nemuselo to v mé hlavě do dnes tak vrtat. Tedy už to nevrtá, ale někdy ... Ještě, ten můj nemá tak dobré "kamarády" ti vědí, že je to naše věc ! Příjde mi to totiž tak, že ten sdělovatel z toho snad má radost, že se někomu něco sesype. ... takže - já osobně vědět nechci. Pokud to tedy nebudu mít doma tak, že sama vědět už budu.

Já lhát neumím a když se mě někdo zeptá přímo, tak nezalžu, ale určitě bych to kamarádce neřekla - pokud by vysloveně nebyl ten její parchant - parchantovitej. Asi bych to nějak zahrála do autu a snažila se to s ní probrat. Mmj. ta moje "bonzačka" byla kamarádka té, co s ní ten můj "to" ... začla se se mnou bavit a vlastně mě hrozně litovat, že mám takového borce (bylo to rok po té, co se s ní rozešel). Pak jsem zjistila, že to ta kóča hrále na mě, abych ho nechala a on se vrátil k její kamarádce ... ten strašnej parchant - to je kámoška, co smile
Takže asi tak.

Fe, ztozožňuji se s tebou lol

je to složitý dumbom

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#60 1. 8. 2007 8:16

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

nika.f napsal(a):

noddy, my jsme si s kamarádkou jasně řekly, že jestli "ty svoje" navzájem někde načapáme, že si to za žádnou cenu neřekneme. Maximálně pohrozíme těm drahouškům. Já s profláknutou nevěrou už zkušenost mám, tak teď vím, že už to zažít nechci. Navíc my jsme měli pěkný vztah, nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být nějaký problém. Až mi to sama ta slečna zavolala. Chtěla, aby byl s ní, ale povedl se jí opak. Já sice skončila u psychologa, ale vztah jsme dali zpět dohromady. Slečna mi pak telefonovala naštvaná, že se s ní rozešel. Nebudu popisovat, jak náš vztah funguje nyní po ztracení důvěry. Ale jedno je jisté, už to zažít nechci. Shodla jsem se s kámoškama na tom, že když by manželství fungovalo, taťkové byli dobrými otci, pak takové situace nechceme řešit. Což bysme po takové informaci už chtě nechtě museli.
Možná někdy nenápadně naveď s kámoškou pokec o tom, jestli je lepší "Co oko nevidí, to srdce nebolí" nebo nalití čistého vína. Já po své zkušenosti řekla svým kámoškám, že tuto informaci, pokud si o ni sama neřeknu, slyšet nechci. Chlap se vyblbne a pokojně se zase může vrátit do starých kolejí, aniž si někdo něčeho všimne. A pak je to v poho. Ale je to jen můj názor. :-)

Niko.f: pěkně napsané, souhlasím s tebou tummenupp

Není tady

#61 1. 8. 2007 8:26

Nick3594
Host

Jo, Fe, není nad dobré přátele dumbom.

Naty, tak to jsi kliďas, jen jí ukroutíš nos lol. Já při své ohnivé povaze.... No sakra, aby mě ještě nezavřeli pro ublížení na zdraví usch

Jsem toho názoru, že co se doma uvaří, to se doma sní a každému je do toho kulový.
Jednou jsem se zastala kamarádky proti jejímu příteli, když se u mě na mejdanu začali hádat, oni se pak udobřili a kámoška mi vynadala jako psovi, co že se jim pletu do vztahu, že mi do toho nic není. A měla recht cool.
Od té doby mě cizí vztahy/nevěry nezajímají. Jsem ochotna pomoci, podpořit, ale to je vše. A kdyby mi náhodou kamarádka začala vyčítat, že jsem to věděla a neřekla, tak bych jí jednoznačně řekla, že mi do jejich vztahu nic není a tečka. Ať si to dotyčná přebere jak chce. cool.

#62 1. 8. 2007 8:27

Nick3594
Host

Holky, nechápu, proč máme tolika nicků. Vždyť my jsme jedno ztotožněný tělo gloria.

#63 1. 8. 2007 8:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kdybych věděla, že se kamarádka trápí, že ten její pořád někde lítá, nefunguje ani jako otec, ani jako manžel, řekla bych jí to. Myslete si, co chcete. Já totiž byla podváděná manželka, které manžel nefungoval vůbec jako muž, ani jako otec a které on pořád lhal, jak pracuje (peníze ale nedával na domácnost, ani na dítě, prostě na nic, omlouval to, že podnikání nevynáší), doma nedělal téměř nic a volný čas si trávil po svém... Když jsem se ptala, co chce dál dělat, tvrdil, jak mě miluje, plakal, jak je na tom špatně (podnikatelsky), jak se všechno zlepší.... a já čekala, trápila se, nevěděla, co mu je, omlouvala jsem ho, nechala se klamat jeho planými sliby a doufala, že příště to bude lepší .... nakonec jsem situaci nechtěla už dál a rozešla se a posléze rozvedla ... pak jsem zjistila, že měl milenku. Btw byla to ta, se kterou už asi půl roku před naším rozchodem byl na horách a potkala je tam moje kamarádka, která mi to řekla. Byla jsem ráda, že mi to říká, i když z nevěry jsem ho zatím nepodezírala, jeho nepřítomnost, duševní i fyzickou, jsem přikládala velkému pracovnímu vytížení, kterým mi pořád krmil uši (a já hloupá věřila) ... Pak mi ještě jednou bratránek řekl, že ho viděl s nějakou blondýnou v restauraci a že se k sobě chovali jako víc než kamarádi ... nedostala jsem z něj, jak víc než kamarádi ... dodnes mě to mrzí, že mi to neřekl ... Já se tehdy utápěla v tom, jak jsem hrozná manželka, že nechápu jeho potíže v podnikání, že nechci už táhnout tu káru povinností sama, skoro jsem se za sebe styděla ... a on si zatím užíval a prachsprostě nezvládl dvě rodiny. Ze mě ovšem dělal vola a já mu to žrala. Kdybych tehdy na rovinu věděla, že má jinou, nechala bych ho v poklidu jít za ní (i jsem mu to, nevěda ještě, že milenku skutečně má, vážně a bez výhrůžek, že třeba neuvidí dítě apod., nabízela - odpovědí mi bylo, že mě přece miluje, co by si beze mě počal, že mě nechce ztratit., že nikoho nemá ... bla bla bla ... kecy v kleci ... ).

Takže - jestli se kamarádka trápí podobně jako kdysi já a jestli by jí ta informace pomohla, řekla bych to. Jestli se sice trápí, ale informace by jí stejně nepomohla, protože je nerozhodná (nebo naopak je rozhodnutá zůstat s tím bídákem tak jako tak), tak bych neřekla vůbec nic. A už nikdy. Jestli mají funkční vztah, tak to bych mlčela už vůbec. Za sebe říkám, že já bych o případné milence vědět chtěla. I to může posunout vztah dál. Ne třeba k rozchodu, ale k většímu pochopení obou dvou nebo k pochopení toho, že žiju s "nesprávným" mužem a že mám šanci to změnit.

Upravil(a) Eva36 (1. 8. 2007 8:59)

Není tady

#64 1. 8. 2007 8:41

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Evy - v tom to případě bych to taky řekla. Prostě záleží na situaci...

Mě to ta "kámoška" řekla, když bylo už rok po a nám to fungovalo, jako nikdy před tím.
Kdyby mi to řekla v dobu, kdy byl tělem i duchem nepřítomen - zase by to asi dopadlo jinak...
Jinak se ztotožňuji i s tebou big_smile

Není tady

#65 1. 8. 2007 8:55

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Aneb v nouzi poznáš přítele, že ? big_smile

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#66 1. 8. 2007 9:05

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Feuria: Tak to je fakt "kámoška"... tohle intrikaření nepochopím ... i když - já s milenkou mého BM taky kámošila, vedly jsme takový ty běžný řeči o chlapech apod., jeli jsme k ní na návštěvu (ještě s tehdy manželem), koupila jsem její holčičce k svátku nějakej dáreček, vínko... ona si mi stěžovala, jak je ten její hroznej (to teda byl, byl to nejen primitiv, ale ještě jí mydlil), já si postěžovala, jak můj mě sice nemydlí, ale do života vlastně ničím nepřispívá, když nepočítám jeho občasný výběr peněz z účtu z mojí výplaty (he he) ... a ona mi s lesklým okem sdělovala, jak jsou všichni stejní, že si člověk nevybere .... v tu dobu už s ním chrápala a asi byla vděčná, na jakýho kanóna natrefila ... a já jí ho škodolibě přeju wink

Není tady

#67 1. 8. 2007 9:06

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Byla jsem před lety v podobné situaci:(. Všichni kolem mě věděli, že mě BP odvádí (taky spolu jezdily po městě autem). A dokonce jí bral s sebou na návštěvy ke známýmpar.
Byla jsem dlouho za blbce. Pak jsem něco už tušila, tak jsem se poptávala, ale nikdo mi nic neřekl. S milenkou si užíval a já jsem se starala o domácnost...prostě mu to vyhovovalo.
Až náš soused se na to nemohl dívat (když jsem odjela, tak si jí bral i domů), tak mě pozval (soused) na kafe a všechno mi řekl, že už se scházejí dlouhou dobu.Jak ta dotyčná přesně vypadá. Udělalo se mi špatně grater(podvádění ví, o čem mluvím) a šla jsem si sbalit věci a ještě ten den jsem se odstěhovala k rodičům. Dneska už vím, že to byl jeden z nejlepších kroků v mém životětummenupp.
Když jsem oznámila všem (třeba jsme se potkali), že jsem se odstěhovala a proč, tak všichni říkali. To jsi udělal dobře, ten se s ní scházel a ukazoval...tak jsem poděkovala, že toho vola ze mě dělali společně s ním...
Samozřejmě mě pak kontaktoval, že udělal chybu a že neutáhne podnájem, ale to mi už bylo jedno. Řekla jsem mu, ať mu pomůže milenka:fuck:

Ale opravdu záleží na situaci, toto je jen má zkušenost.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#68 1. 8. 2007 9:15

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Natálie : ... že neutáhne podnájem???!!! ... ch jo... voni jsou fakt blbí.... mojí kamarádky manžel se zase takhle vracel od rodičů, kam byl odejit, s kytkou ... tak si myslela, že třeba pochopil a že chce věci urovnat a on jí řekl:"Prosím tě, vem mě k sobě...já to tam s našima nevydržím." .... no, pitomci ... plácaj´to od maminky k manželce, k milence, pak zas k mamince ... a myslej´si, že jim to projde ...

Není tady

#69 1. 8. 2007 9:23

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Do cizích vztahů bych se nepletla. Je to každého věc. Ani bych to nesoudila.

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#70 1. 8. 2007 9:26

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Tak jako důvod abych zůstal z důvodu hypotéky a podnájmu, že to sama neutáhne a že aspoň do body až si někoho na to najde, abych s ní bydlel, tak ten jsem taky zažil. lol Takže ono to asi nebude jen o chlapech wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#71 1. 8. 2007 9:27

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já měla Evy také takovou kámošku - ještě mi jí chudinky bylo líto! ... také jsem si jí postěžovala - tak se mnou soucítila, že mi od toho mého bídáka (ex) pomohla tím, že si spolu udělal prcka ! Ten jí přitom všude pomlouval, že by si o ní ani kolo neopřel.
Pak byli tak drzí, že jezdili po mé rodině ( byli jsme od sebe měsíc a ona v pátém týdnu) a chlubili se, že to dítě je plánované ! (ti si samozřejmě ťukali na čelo) ... já jim to přeju. Myslím, že se vytrestali navzájem, ale třeba jsou i s exekucí na dům šťastní smile

Není tady

#72 1. 8. 2007 9:32

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Eva36 napsal(a):

Natálie : ... že neutáhne podnájem???!!! ... ch jo... voni jsou fakt blbí.... mojí kamarádky manžel se zase takhle vracel od rodičů, kam byl odejit, s kytkou ... tak si myslela, že třeba pochopil a že chce věci urovnat a on jí řekl:"Prosím tě, vem mě k sobě...já to tam s našima nevydržím." .... no, pitomci ... plácaj´to od maminky k manželce, k milence, pak zas k mamince ... a myslej´si, že jim to projde ...

To už je 4 roky nazpět. Ano, takhle to řekl smile. No, doufám, že ho ta kamrádka poslala do háje...big_smile Ten byl línej si vymyslet i nějakou přijatelnou lež, jako že sio uvědomil, že jí miluje...

1. jsou chapi ideální, milují svou ženu, starají se o ní a o děti, vždy jsou ochotni naslouchat,jsou pozorní...žijí na planetě Krypton :-)

2. jsou chapi co mají rodinu a jsou šťasní, že mají společnej zájem něco vybudovat, občas mají malé mouchy, ale kdo nemá...vyskytují se jen zřídka a jsou už ohrožený druh

3.pak jsou muži, kteří jsou super první půlrok, pak se začne projevovat jejich povaha...(ale občas se tam najde nějaká kladná vlastnost)...jako nepořádnost, hospůdka a kamarádi...těch je dost

4. pak je typ mužů, když se na ně žena podívá, tak se diví, že je žena v předchozím vztahu mohla opustit a po pár měsících udělá totéž(pokud není masochistka), protože vyjde na povrh nějaká hodně špatná vlastnost(hrubost,týrání...) nedokážu spočítat, kolik jich je, protože jsou maskovaní v tzv. slušnejch rodinách...nebo žijí sami

Tak to bylo takové malé zamyšlení.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#73 1. 8. 2007 10:04

x52658
Host

Tak já bych se přidala na stranu těch,co neříkají...ale nikdy,ani po tom,co se to provalí,tak bych nechtěla přijít s tím,že no jooo,byl to chlípník,já to věděla...I když...zas to nikdy,dobře,ale prostě bych to nechtěla takhle říct...
taky jsem si jednu chvíli připadala jako šašek,ale vlastně jsem šašek nebyla,vždyť on se doma tak nějak snažil...Těžko říct,jen by mi z něj bylo na usch ,kdyby mi jako jedinej a největší důvod uvedl hpotéku nebo nájem...to teda nikdy...a je to tu zas... lol

#74 1. 8. 2007 10:45

nika.f
♥♥-----

Tak já taky ještě přidám 2 příběhy ze života.
Ten o mně je ten, že jsem měla přítele (před 15ti lety). Protože mám samaritánské sklony a on v té době neměl kde bydlet (přespával v autě), tak jsem si ho nastěhovala chudáčka domů. To jsem ale nevěděla, že vlastní rodiče i sestra ho po nějaké době ze svého bytu vypoklonkovali. No, já byla slepá a naivní a toužila po rodině. Po nějaké době jsem otěhotněla. A šli jsme si podat žádost o sňatek. Zatím, co já byla neskonale šťastná a na miminko se těšila, on se naprosto změnil, přestal chodit domů, urážel mě atd. Když se blížila svatba, resp. 3 dny před svatbou, jsem se svěřila mamce a sestře, že se společné budoucnosti s ním bojím, že nám to přestalo klapat. A protože obě měly zkušenosti s darebáky, tak mě podpořily, abych se radši rozhodla před svatbou než po ní. Tak jsme obvolaly úřady, půjčovnu svatebních šatů atd. a svatba se zrušila. A byl to můj nejlepší krok v mém životě. O 2 měsíce později se mi pochlubil, že se bude ženit, protože jeho přítelkyně (měl ji už v době, kdy jsme byli spolu) je těhotná. Prý abych viděla, že když nechci já, chce jiná. V tu chvíli mi jí bylo líto. Už jsou rozvedení...

A druhý příběh, také se šťastným koncem, je o mé sousedce.
Manžel ji podváděl celé její těhotenství (čekali druhé dítě), až se sesypal a přiznal se jí sám. Prostě na ni tu svou špínu hodil. Takže on si ulevil, ona byla na prášky. A protože pořád neměl na něco čas, posílal na různé popojížďky s rodinou svého kamaráda. Kamarád s mou sousedkou soucítil tak, že už u ní jednou zůstal na vždy. A žijí si krásně až dodnes. Mmch, všichni teď spolu společně kamarádí..

Není tady

#75 1. 8. 2007 11:36

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Feuria napsal(a):

Já se ztotožňuji s Lvicí, protože se ztotožňuje s Nety big_smile - holky - mohu se s vámi ztotožňovat? big_smile storstark

Já se k vám přidám. Při bližším ohledání ani nebudu vyžadovat průkaz totožnosti :-))

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí