|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No, já kdybych měla podezření, tak bych to řešila jako soukromou věc doma a nešla bych s tím do okruhu kamarádek. Pokud bych tedy vztah nechtěla ukončit. Zatím se jí neptala, tak bych to neřešila. prostě bych se do cizího vztahu nemontovala s touhou dělat samaritánku a zachraňovat od nevěrníka. V posteli je nezastihla.... Cožpak nahlašovatelka nahlásí a odebere se do své rodiny. A s tamtím vztahem, který jinak může naprosto super fungovat se to potáhne a třeba ho to úplně zničí...
Ale to je jen můj názor, prostě bych kamarádce neubližovala a její rodinné zázemí bych ponechala na ní, pokud by mne ona nepožádala o radu při řešení nějaké situace.
Není tady
Tercila napsal(a):
Za sebe můžu zodpovědně napsat, že já bych byla ráda, kdyby mi to kamarádka řekla. Sice je to ožehavé téma, může se tu napáchat dost škody, ale na druhé straně, je lepší "vědět", než být za oslíka i několik let..... Není pro mě hloupější představy, než že celé okolí ví, jenom já netuším.....
Terci a co pak, až by Ti to ta kamarádka řekla?
Není tady
Díky všem za názory.Pročítám to tady,přemýšlím a rozhodla jsem se nic neříkat.Nikdo mi nikdy nedokáže,že jsem ho v tom autě viděla a je to pro mě fakt moc tenký led.Znám se a vím,že jí to nikdy neřeknu.A celkově situaci odhadnout neumím.Nejsem psycholog a znalec na manželské problémy.
Není tady
A ten známý ti řekl, že je to jeho milenka, nebo ti jenom řekl, abys to jeho ženě neříkala? Protože to je velký rozdíl, třeba to milenka není ale manželka mu od té "krize" dělá scény a on se tomu jen chce vyhnout!
Není tady
noddy, my jsme si s kamarádkou jasně řekly, že jestli "ty svoje" navzájem někde načapáme, že si to za žádnou cenu neřekneme. Maximálně pohrozíme těm drahouškům. Já s profláknutou nevěrou už zkušenost mám, tak teď vím, že už to zažít nechci. Navíc my jsme měli pěkný vztah, nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být nějaký problém. Až mi to sama ta slečna zavolala. Chtěla, aby byl s ní, ale povedl se jí opak. Já sice skončila u psychologa, ale vztah jsme dali zpět dohromady. Slečna mi pak telefonovala naštvaná, že se s ní rozešel. Nebudu popisovat, jak náš vztah funguje nyní po ztracení důvěry. Ale jedno je jisté, už to zažít nechci. Shodla jsem se s kámoškama na tom, že když by manželství fungovalo, taťkové byli dobrými otci, pak takové situace nechceme řešit. Což bysme po takové informaci už chtě nechtě museli.
Možná někdy nenápadně naveď s kámoškou pokec o tom, jestli je lepší "Co oko nevidí, to srdce nebolí" nebo nalití čistého vína. Já po své zkušenosti řekla svým kámoškám, že tuto informaci, pokud si o ni sama neřeknu, slyšet nechci. Chlap se vyblbne a pokojně se zase může vrátit do starých kolejí, aniž si někdo něčeho všimne. A pak je to v poho. Ale je to jen můj názor. :-)
Není tady
Terci a co pak, až by Ti to ta kamarádka řekla?
No, Nety,
nemusíme používat podmiňovací způsob
, mně se to totiž už v reálu stalo - a jaképak "co pak"?
Ověřila jsem si svoje dosavadní podezření, zařídila jsem se - a opravdu mi bylo líp. Nevím, jak moc jsi zkušená, ale chlap málokdy sám o sobě ukončí nějaký "nelegální" vztah. Do té doby, než mi to několik osob "při řeči" oznámilo, jsem vlastně neměla v rukou žádný argument, kromě toho, co jsem na tom vztahu viděla špatného. Jenže on tak mlžil a děla ze mě osla....člověk pomalu propadá pochybnostem o tom, zda vůbec zdravě uvažuje - přece jen tu ženskou intuici nepodceňujme - ale byly to pořád jenom moje dohady. Až jsem si situaci ověřila, bylo možno ji řešit. U každého to může být samozřejmě jinak, ale já jsem si těmi "nechtěnými" informacemi kdysi skutečně zachránila tu svoji "kůži". Bylo by to na dlouhé povídání, ono je to jedno. Jak jsem psala - nevím sama, zda bych někoho byla schopná informovat, ale mně ty informace tehdy pomohly.
Není tady
A ten známý ti řekl, že je to jeho milenka, nebo ti jenom řekl, abys to jeho ženě neříkala? Protože to je velký rozdíl, třeba to milenka není ale manželka mu od té "krize" dělá scény a on se tomu jen chce vyhnout!
Bety a nepřipadne Ti, že by se tomu teda měl vyhýbat poněkud jiným způsobem?
Není tady
Trošku mi to připadá, jako by mi zloděj řekl: "neříkej mé rodině, že kradu, nebo jí zničíš život". No tak ať nekrade, ne? 
Není tady
O chlapech si nedělám iluze, ale ani o ženách. Někomu to může pomoci - asi Tvůj případ, někdo tu pomoc nepotřebuje, jinému to pohnojí život. Ne každý o taková odhalení stojí, ne každý. Noddy tu nepsala, že by ten pán byl strašný zmetek a je třeba kamrádce zachránit kůži, protože jejich vztah je úplně na pytel. Takže bych to nechala být. A pokud uvidím manžela mé kamarádky, jak krade v tescu holení, tak ho také nepůjdu udat, když jsme u těch přísloví 
Není tady
Nety 

jo, je to samozřejmě u každého jinak. Teda já bych měla s "ohlašováním" taky problém, to zas jo, jenže ještě záleží na vnímání té "morálky". Pokud je v této zemi a v této době taková konvence, že krádež a zahýbání jsou v pořádku, pak se na to celé pochopitelně člověk má vykašlat
, a pak taky jsou svatby naprosto k ničemu (a ony stejně jsou, že)
. Pokud jsou tady ovšem pozůstatky jakéhosi smýšlení o tom, co se dělat NEMÁ, tak - je to věc k popřemýšlení...
Pozadí situace zná jenom Noddy....
Řekla bych to tak: ideální by bylo, kdyby chlap, který není spokojen doma a už má i milenku, dokázal tohle říct té manželce, aby fakt nebyla za vola. Jenže život ideální není, že..... 

No, asi jsme Noddy moc neporadili.
Není tady
Jo a ještě k tomu manželovi mé kamarádky, který by kradl (jak zmiňuješ) - no udat bych ho nešla, ale pak bych mu řekla: "tož si blbý, nebo co?" 

Není tady
Nechci se zaplétat do celkového vnímání morálky, to nebude zajímat ani manžela ani jeho ženu. Ani, co k tomu toho chlapa vede, či případně zda je jeho žena za vola nebo ne. Každopádně kamarádky vztah je její vztah a řešit ho s ní budu, pokud za mnou přijde, že má konkrétní problém. Takže moje rada je zcela jasná, neříkat. 
Není tady
A já musím zcela jasně prohlásit, že mi informace pomohla "zachovat si tvář" 
Chudák Noddy. 
Není tady
Leila napsal(a):
Mně to řekla kamarádka,. že má můj manžel milenku.
A jsem jí strašně vděčná. Já jsem stejně tušila, ale s odstupem půl roku jí děkuju, že jsem nebyla dál za vola.
Souhlasim z Leilou.Me to taky rekla kamaradka z detstvi a jsem ji za to moc vdecna,protoze jsem mu,alespon nebyla za blbce.Dokonce mi rekla i kdo to je.O tom,,ze BM mel milenku jsem partrala sama ,protoze aniz by mi neco rekl,tak si vzal v zamestnani tyden dovolene a byl u ni cely tyden.Ale vedela o tom i ma tenkrat nejlepsi kamaradka se kterou jsem se navstevovala skoro denne a ta mi nic nerekla.Beru to od ni jako podraz.A nikdy jsem ji to nedokazala odpustit.Sama me rekla,ze to vedela,uz delsi dobu.Kdybych ja vedela,ze kamaradky manzel ma milenku urcite bych ji to rekla.Nedokazala bych s ni kamaradit a byt k ni falesna a nerict ji to,proste by me to tizilo a byla bych k ni vlastne neuprimna.
Upravil(a) eremuruss (31. 7. 2007 19:28)
Není tady
Njn, takové chlapy, to vám tedy nezávidím
Ale hlavně, že jste všichni zdraví 
Není tady

Ja nestrkám nos do cudzích vecí, ale zasa strašne nerada klamem. Takže sama od seba by som nehovorila nič(načo aj, to fakt asi nemôže priniesť nič dobré), ale na priamu otázku by som asi nedokázala zaklamať. Buď by som sa nejako vykrúcala, alebo teda povedala pravdu.
Ono s pravdou je to ošemetné. Poznám chlapa, čo sa zabil, keď mu povedali, že má rakovinu, a pritom naši squellí zdravotníci len zamenili vzorky...
Žene môjho bratranca 24 hodín tvrdili, že je HIV pozitívna(mala mimomatern. tehotenstvo, ale to jej nepovedali, svine - proste tehuľka, mala ísť na vyšetrenie, doma malé decko, a bum!) a potom pripustili, že tiež len zamenili vzorky
. A nie každý znáša pravdu dobre, hlavne keď ide oňho samého... 
Není tady
Ještě bych brala v úvahu, jestli jde o manželství nebo partnerství. Jestli jde o ženu mladou, či v pokročilejším věku.. Někdy už nejde o to "nebýt za blbce", ale o ztrátu jakési "jistoty". Jestli manžel funguje jako zodpovědný otec i živitel rodiny.. Je rozdíl, když jde o do té doby dobře funkční mnohaleté manželství a tzv. chození, kdy až tak ještě o nic nejde. Mladá svobodná a bezdětná holka (kluk) se otřepe a pak najde třeba někoho lepšího a život jde dál. Ale zajetá a funkční rodina už takhle z toho jednoduše nevyjde. Opět vlastní zkušenost. ;-) Nevěra vždy není jen destruktivní. Někdy je to jen úlet, ze kterého se nevěrník brzy vzpamatuje nebo si uvědomí, o co by přišel, kdyby se to profláklo. A může být napraven. Někdy to může vztah i zocelit. Tedy u toho uvědomělého nevěrníka. No a doma nic nepoznají a užijí si krásný zbytek života.
))
Není tady

No ale kto ti to, pravda, povie vopred? Asi to VOPRED nevie ani sám neverník... ani nikto iný.
Není tady
Jo, vlastně, asi bych měla dodat, když už tu diskutujeme, že mně tedy tu informaci nesdělily kamarádky.
Není tady
no, ja bych o takovou informaci nestala a svym kamaradkam bych ji take zamlcela...pokud by se zaptaly primo, musela bych mluvit pravdu, protoze mi lhani moc nejde a jim preci lhat nebudu, ale jinak mlcim jako hrob (vyzkouseno)

Není tady

Tercila napsal(a):
Jo, vlastně, asi bych měla dodat, když už tu diskutujeme, že mně tedy tu informaci nesdělily kamarádky.
Ahá, ale veď to si tuším predtým písala... tak kto potom?
Není tady
Podla mna sme sa tu zhodli na tom, ze je to pripad od pripadu individualne.
Do vztahov mojich znamych by som sa neplietla celkom urcite a pokial ide o tych najblizsich kamaratov, tam viem, u koho su ake nazory na podobne veci a podla toho by som sa zariadila.
Obcas to totiz moze vypalit tak, ze prilisna snazivost sa nevyplaca a uprimnost moze byt neznesitelne kruta. Svojich priatelov mam velmi rada a snazim sa za kazdych okolnosti spravat tak, aby som im neublizovala. A to by platilo aj v takomto pripade.
Není tady
Seli,
existují sousedi, spolupracovníci partnera, prodavačky, sourozenci partnera............. ani se neptej...
Ale už je to hodně let, to jen, že jsem si vzpomněla a tím svým příběhem přiložila polínko. Já bych taky možná nedokázala někomu říct - jéé, viděla jsem toho tvýho...nevím, no. Ale jak říkám, zrovna mně ta informovanost vlastně prospěla - a přišla v pravý čas. Je to za mnou. Ahojky.
Není tady

Mně nikdo neřekl o nevěře manželky a to to věděli i mí nejlepší kámoši. Byl jsem za vola a rád bych tenkrát od nich slyšel pravdu, no nic.
Není tady
jsem tu poprvé a připojuji se do diskuse. teď něco takového prožívám,ale jelikož jsem měla tušení tak mi to partner řekl sám,ale to je na jiné téma.Kamarádky kluk zblbnul mojí sestru a to čekal s tou kamarádkou dítě a prostě to hrál na obě strany.Sestra věděla s kým chodí,a že očekávají potomka,ale kamarádka netušila nic a já jí to řekla a to jen z toho důvodu aby za prvé věděla co je to zač a za druhé aby dal pokoj mojí sestře,protože ta neviděla neslyšela.Vše se obrátilo proti mě,obě byly naštvaný,přítel kamarádky popřel,že z mojí segrou cokoliv měl,ta z toho byla špatná,ale aspoň jí to pomohlo procitnout já bych to asi udělala znovu,protože co nesnáším,když někdo z mých blízkých dělá blbce
Není tady