29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rozhodla jsem se napsat a svěřit se se svým problémem, protože už nevím jak z toho ven.
Strašně žárlím. Můj partner je strašně fajn člověk, na nevěru má stejný názor jako já, tedy že je neodpustitelná, ale já mu přesto nevěřím. Nemám důvod nikdy mi nic zlého neprovedl a to jsme spolu 4 roky, ale čas od času mě přepadne strašná úzkost, jsem ve střehu, nervozní, v hlavě se mi přehrává tisíc obrazů jak mě partner podvádí. V tom okamžiku stačí aby příteli pípla SMS a moje srdce se rozbuší jako o závod. Myslím, že to všechno má původ v mém předešlém vztahu, partner mě podváděl a já se to dověděla až jsme se rozešli. S mým přítelem jsme to 1000x probírali, ubezpečoval mě že nemusím mít obavy, že on takové věci nedělá. Pomůže to na chvíli, pak se zase ta potvora žárlivost ukáže a já nejsem schopná ji udržet na uzdě. Stačí aby se partner zapovídal se známou, nebo se na někoho usmíval, hned mám pocit že flirtuje a vypíná mi mozek. On je společenský, příjemný kluk, který se ke všem chová hezky a mile…tím hůř pro moji hlavu:(.. Tohle všechno si uvědomuju, že problém je ve mně,ale jak z toho ven než se zblázním…??
Není tady
Oleaneta napsal(a):
Rozhodla jsem se napsat a svěřit se se svým problémem, protože už nevím jak z toho ven.
Strašně žárlím. Můj partner je strašně fajn člověk, na nevěru má stejný názor jako já, tedy že je neodpustitelná, ale já mu přesto nevěřím. Nemám důvod nikdy mi nic zlého neprovedl a to jsme spolu 4 roky, ale čas od času mě přepadne strašná úzkost, jsem ve střehu, nervozní, v hlavě se mi přehrává tisíc obrazů jak mě partner podvádí. V tom okamžiku stačí aby příteli pípla SMS a moje srdce se rozbuší jako o závod. Myslím, že to všechno má původ v mém předešlém vztahu, partner mě podváděl a já se to dověděla až jsme se rozešli. S mým přítelem jsme to 1000x probírali, ubezpečoval mě že nemusím mít obavy, že on takové věci nedělá. Pomůže to na chvíli, pak se zase ta potvora žárlivost ukáže a já nejsem schopná ji udržet na uzdě. Stačí aby se partner zapovídal se známou, nebo se na někoho usmíval, hned mám pocit že flirtuje a vypíná mi mozek. On je společenský, příjemný kluk, který se ke všem chová hezky a mile…tím hůř pro moji hlavu:(.. Tohle všechno si uvědomuju, že problém je ve mně,ale jak z toho ven než se zblázním…??
Měli bychom jít všichni ještě spolu s Eliškou společně k psychologovi!!! :-)
To myslím naprosto vážně. I kdyby tě přítel ujišťoval ještě 10 000x, tak ti to bude prd platné..., že jo?
žárlivost je vlastně nemoc. Nemoc slabého sebevědomí. Já to mám ještě zkombinované s tím, že jsem psychopat. Ale to není tak podstatné.
Není tady
Taky jsem to tak měla a nejvíce to ubližovalo mě:-( a pak našemu celému vztahu...je to hodně hodně náročné a asi pomůže opravdu jenom psychoterapeut. Myslím, že člověk sám od sebe se toho asi nezbaví...jedině pod odborným vedením. 100x jsem ubezpečovala sebe sama, že je to jenom výplod mé fantazie a že není důvod k žárlení a i kdyby byl, nic s tím nenadělám, nemůžu ovládat druhého člověka a říkat mu co má dělat a co ne...ale zkrátka to nefunguje, fantazie je mocnější...
Není tady
Naprosto ti rozumím Oleaneto,mívám úplně stejné pocity a je to hrozné!Přítel je podle tvého popisu úplně stejný jako ten tvůj.Taky mu ale nevěřím a nevím,jestli mám důvod.Co když jo?
Nicolasi dobře jsi mi radil a sám si s tím nevíš rady?
Není tady
O psychologovi jsem přemýšlela, ale napřed bych to ještě chtěla zkusit sama. Jde to vůbec? Máte někdo podobný problém se kterým jste se nakonec sami poprali? Zdá se mi že je to kolotoč..připadám si jak na houpačce, jednou to zvládám a žárlit mě ani nenapadne a z toho se užírám třeba měsíc v kuse. Možná jde i o strach z budoucnosti, jak to všechno bude dál, co nás čeká, strach ze samoty..
Není tady
Oleaneta napsal(a):
O psychologovi jsem přemýšlela, ale napřed bych to ještě chtěla zkusit sama. Jde to vůbec? Máte někdo podobný problém se kterým jste se nakonec sami poprali? Zdá se mi že je to kolotoč..připadám si jak na houpačce, jednou to zvládám a žárlit mě ani nenapadne a z toho se užírám třeba měsíc v kuse. Možná jde i o strach z budoucnosti, jak to všechno bude dál, co nás čeká, strach ze samoty..
Čoveče fakt mi mluvíš z duše.Taky jsem vždycky nějakou dobu v pohodě a připadám si vyrovnaná a pak mi stačí,aby začal mluvit o své pěkné kolegyni nebo sousedce či kamarádce a uvnitř sebe šílím.Nezačnu mu dělat scénu,ale než se vnitřně uklidním,tak s ním nedokážu normálně komunikovat.Kolikrát na něj i nepřiměřeně vyštěknu,když se mě pak zeptá na něco jiného.
Není tady
Ellischka:
přesně to mě vždycky napadne..nutím se do toho přemýšlet rozumně, přítel přece není žádný s prominutím "prasák" který nenechá žádnou sukni napokoji!! Ale pak si řeknu, co když se mýlím? U svého bývalého jsem taky nic nepoznala, tak mistrně to skrýval..a jsem zase na začátku.. Můj přítel si to nezaslouží, vím to. Co na tom že se rád baví s lidma, že se rád směje a je na všechny příjemný? Tak by to přece mělo být u všech ne? Jenomže jak vidím, že ho některá příliš "hltá" začnu být nervozní..on je navíc fakt pěkný chlap..
Není tady
Nicolas napsal(a):
Oleaneta napsal(a):
Strašně žárlím. Můj partner je strašně fajn člověk, na nevěru má stejný názor jako já, tedy že je neodpustitelná, ale já mu přesto nevěřím. Nemám důvod nikdy mi nic zlého neprovedl a to jsme spolu 4 roky, ale čas od času mě přepadne strašná úzkost, jsem ve střehu, nervozní, v hlavě se mi přehrává tisíc obrazů jak mě partner podvádí. V tom okamžiku stačí aby příteli pípla SMS a moje srdce se rozbuší jako o závod. Myslím, že to všechno má původ v mém předešlém vztahu, partner mě podváděl a já se to dověděla až jsme se rozešli. S mým přítelem jsme to 1000x probírali, ubezpečoval mě že nemusím mít obavy, že on takové věci nedělá. Pomůže to na chvíli, pak se zase ta potvora žárlivost ukáže a já nejsem schopná ji udržet na uzdě. Stačí aby se partner zapovídal se známou, nebo se na někoho usmíval, hned mám pocit že flirtuje a vypíná mi mozek. On je společenský, příjemný kluk, který se ke všem chová hezky a mile…tím hůř pro moji hlavu:(.. Tohle všechno si uvědomuju, že problém je ve mně,ale jak z toho ven než se zblázním…??Měli bychom jít všichni ještě spolu s Eliškou společně k psychologovi!!! :-)
To myslím naprosto vážně. I kdyby tě přítel ujišťoval ještě 10 000x, tak ti to bude prd platné..., že jo?
žárlivost je vlastně nemoc. Nemoc slabého sebevědomí. Já to mám ještě zkombinované s tím, že jsem psychopat. Ale to není tak podstatné.
Nikolasi,teda,chudák tvoje holka-nebo kluk??
Není tady
..ano, přesně..pak se jednoduše nemůžu ovládnout a jsem nepříjemná
Není tady
Oleaneta napsal(a):
..ano, přesně..pak se jednoduše nemůžu ovládnout a jsem nepříjemná
No jo,ale jak si to v sobě urovnat,abychom si ten vztah samy nekazily a užívaly si ho?My už jsme chtěly plánovat dítě,ale z tohohle důvodu do toho prostě nedokážu jít.Co když to jednou nevydrží a podlehne té sličné kamarádce nebo sousedce,kterou mi pořád předhazuje?
Není tady
v jakém smyslu ti ji předhazuje?
Není tady
třeba to tak nemyslí, my žárlivci jsme totiž strašně vztahovační, hned si myslíme že narážka prohozená v legraci je myslena vážně..
Není tady
Ellischka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Oleaneta napsal(a):
Strašně žárlím. Můj partner je strašně fajn člověk, na nevěru má stejný názor jako já, tedy že je neodpustitelná, ale já mu přesto nevěřím. Nemám důvod nikdy mi nic zlého neprovedl a to jsme spolu 4 roky, ale čas od času mě přepadne strašná úzkost, jsem ve střehu, nervozní, v hlavě se mi přehrává tisíc obrazů jak mě partner podvádí. V tom okamžiku stačí aby příteli pípla SMS a moje srdce se rozbuší jako o závod. Myslím, že to všechno má původ v mém předešlém vztahu, partner mě podváděl a já se to dověděla až jsme se rozešli. S mým přítelem jsme to 1000x probírali, ubezpečoval mě že nemusím mít obavy, že on takové věci nedělá. Pomůže to na chvíli, pak se zase ta potvora žárlivost ukáže a já nejsem schopná ji udržet na uzdě. Stačí aby se partner zapovídal se známou, nebo se na někoho usmíval, hned mám pocit že flirtuje a vypíná mi mozek. On je společenský, příjemný kluk, který se ke všem chová hezky a mile…tím hůř pro moji hlavu:(.. Tohle všechno si uvědomuju, že problém je ve mně,ale jak z toho ven než se zblázním…??Měli bychom jít všichni ještě spolu s Eliškou společně k psychologovi!!! :-)
žárlivost je vlastně nemoc. Nemoc slabého sebevědomí. Já to mám ještě zkombinované s tím, že jsem psychopat. Ale to není tak podstatné.Nikolasi,teda,chudák tvoje holka-nebo kluk??
Zlato,
moje holka není chudák. Je bohatá jak materiálně, tak i emocionálně. Navíc mě miluje a říká, že je se mnou štastná (pokud ovšem můžeme věřit tomu, co nám partneri říkají) a že ji vztah se mnou velmi obohacuje. V tom je krása individuálního přístupu - že existují na světě holky, které jsou štastné až s příchodem žárlivých psychopatů :-)
PS: jinak si na tobě nic nevybíjím - přeci jsem už na začátku psal, že to nepíšu ani tak tobě, ale sobě a že to nemáš brát osobně. Vím, že potřebuješ slyšet ta slova, která ti popíšou, jak se asi cítíš, pak nějaká soucitná slova, že to máš těžký a pak nějaký pěknoučký návod, který by tě moc nebolel a zafungoval a ty jsi nebyla tak žárlivá. Bohužel toho zrovna dnes nejsem schopen (spíše bohudík).
Není tady
Re Nicolasi> Musim take trochu necio prinest do mlyna..
Ja jsem na svou partnerku ve vztahu nikdy nezarlil, asi zajimave, asi je to take chyba .... ale co ode me odesla, ta zarlivost na me dopadla v plnem .... asi jsem take psychopat, co ?
Není tady
Hm, tak neviem, ci to pomoze, ale pokusila som sa nad tym trochu zamysliet.... Co je to vlastne ziarlivost? Ja osobne som si sama na sebe vsimla, ze zacnem ziarlit v momente, ked partner inemu cloveku "venuje" to, co by som si priala dostavat od neho ja a mam pocit, ze to nedostavam. Polopatisticky: ak budem pri mori s priatelom a ten si ani nevsimne, ze mam trebars krasne nove plavky a pekne telo, na ktorom som celu zimu makala a ze to vsetko som robila okrem ineho aj preto, aby som sa pacila nielen sebe, ale aj jemu, no a on namiesto toho zacne vzdychat nad okoloiducimi "kraskami" - tak v tomto momente asi zacnem ziarlit.
Ibaze dnes uz mi to sebavedomie leda tak jemne rozkolise a nie zadupe do prachu. a asi by som skor pouvazovala o nasom vztahu a jeho kvalitach..... tazko budem stastna s niekym, kto mi nedava to, co potrebujem. Ibaze baby, to je zasa potom len na vas. Mate pravo volby, bud partnera chcete takeho, ako je, alebo ho takeho nechcete a potom mate jedinu moznost - hladat vhodnejsieho partnera.
Na druhej strane, vztah je vzdy o kompromisoch a snahe neublizovat tomu druhemu, takze dvaja rozumni ludia by mali byt schopni otvorene sa porozpravat a pokusit sa rozne male nedorozumenia a skripoty vo vztahu pokojne riesit.
Není tady
Oleaneta napsal(a):
No například mi včera řekl,že si včera v práci v pracovní době,kde byl jen s dcerou majitelky(24 let,hezká,vysoká hubená)prohlížel fotky z Karibiku,kde ona byla jen v plavkách.Nebo:rekonstruujem byt a on mi řekl,že Monika (blonďatá,mladá sousedka) udělala tu příčku jinak,že by si s tím vyhrála.No není na zabití?
Není tady
To se pleteš Nicolasi,nic takového jsem slyšet nechtěla.Chtěla bych vědět,jestli je normální chování mého přítele nebo moje žárlivost,abych se s tím mohla sama srovnat.Přeci nežádám o radu,jak z toho ven.
Není tady
jenik napsal(a):
Re Nicolasi> Musim take trochu necio prinest do mlyna..
Ja jsem na svou partnerku ve vztahu nikdy nezarlil, asi zajimave, asi je to take chyba .... ale co ode me odesla, ta zarlivost na me dopadla v plnem .... asi jsem take psychopat, co ?
Ježiši
Není tady
Ellischka napsal(a):
Oleaneta napsal(a):
No například mi včera řekl,že si včera v práci v pracovní době,kde byl jen s dcerou majitelky(24 let,hezká,vysoká hubená)prohlížel fotky z Karibiku,kde ona byla jen v plavkách.Nebo:rekonstruujem byt a on mi řekl,že Monika (blonďatá,mladá sousedka) udělala tu příčku jinak,že by si s tím vyhrála.No není na zabití?
Hrála bych s ním tu jeho hru- teda jestli tě to bude bavit - jestli ne, dala bych mu "vale "
Nebo:rekonstruujem byt a on mi řekl,že Monika (blonďatá,mladá sousedka) udělala tu příčku jinak,že by si s tím vyhrála. - NO TO JE NÁPAD ! POZVEME JÍ,ABY NÁM TO UKÁZALA JAK SE TO DĚLÁ ! TY JÍ DOJDI VYZVEDNOUT,LASKO, JÁ SESTAVÍM NĚKDE PRO VINKO - JU ?
Není tady
faf napsal(a):
Hm, tak neviem, ci to pomoze, ale pokusila som sa nad tym trochu zamysliet.... Co je to vlastne ziarlivost? Ja osobne som si sama na sebe vsimla, ze zacnem ziarlit v momente, ked partner inemu cloveku "venuje" to, co by som si priala dostavat od neho ja a mam pocit, ze to nedostavam. Polopatisticky: ak budem pri mori s priatelom a ten si ani nevsimne, ze mam trebars krasne nove plavky a pekne telo, na ktorom som celu zimu makala a ze to vsetko som robila okrem ineho aj preto, aby som sa pacila nielen sebe, ale aj jemu, no a on namiesto toho zacne vzdychat nad okoloiducimi "kraskami" - tak v tomto momente asi zacnem ziarlit.
Ibaze dnes uz mi to sebavedomie leda tak jemne rozkolise a nie zadupe do prachu.a asi by som skor pouvazovala o nasom vztahu a jeho kvalitach..... tazko budem stastna s niekym, kto mi nedava to, co potrebujem. Ibaze baby, to je zasa potom len na vas. Mate pravo volby, bud partnera chcete takeho, ako je, alebo ho takeho nechcete a potom mate jedinu moznost - hladat vhodnejsieho partnera.
Na druhej strane, vztah je vzdy o kompromisoch a snahe neublizovat tomu druhemu, takze dvaja rozumni ludia by mali byt schopni otvorene sa porozpravat a pokusit sa rozne male nedorozumenia a skripoty vo vztahu pokojne riesit.
Tak konečně nějaká pěkná odpověď.Máš pravdu,možná je to tím,že mi nedává(nebo mi to tak připadá)to,co dává jiným,možná mi to dává v menší míře.
Není tady
Santala napsal(a):
Ellischka napsal(a):
Oleaneta napsal(a):
Hrála bych s ním tu jeho hru- teda jestli tě to bude bavit - jestli ne, dala bych mu "vale "
![]()
Nebo:rekonstruujem byt a on mi řekl,že Monika (blonďatá,mladá sousedka) udělala tu příčku jinak,že by si s tím vyhrála. - NO TO JE NÁPAD ! POZVEME JÍ,ABY NÁM TO UKÁZALA JAK SE TO DĚLÁ ! TY JÍ DOJDI VYZVEDNOUT,LASKO, JÁ SESTAVÍM NĚKDE PRO VINKO - JU ?
Není tady
Ellischka napsal(a):
faf napsal(a):
Ibaze dnes uz mi to sebavedomie leda tak jemne rozkolise a nie zadupe do prachu.a asi by som skor pouvazovala o nasom vztahu a jeho kvalitach..... tazko budem stastna s niekym, kto mi nedava to, co potrebujem. Ibaze baby, to je zasa potom len na vas. Mate pravo volby, bud partnera chcete takeho, ako je, alebo ho takeho nechcete a potom mate jedinu moznost - hladat vhodnejsieho partnera.
Na druhej strane, vztah je vzdy o kompromisoch a snahe neublizovat tomu druhemu, takze dvaja rozumni ludia by mali byt schopni otvorene sa porozpravat a pokusit sa rozne male nedorozumenia a skripoty vo vztahu pokojne riesit.Tak konečně nějaká pěkná odpověď.Máš pravdu,možná je to tím,že mi nedává(nebo mi to tak připadá)to,co dává jiným,možná mi to dává v menší míře.
No, vidíš - jak ti to "počkám a srovnám si to" - hezky jde
Není tady
Santala napsal(a):
Ellischka napsal(a):
faf napsal(a):
Na druhej strane, vztah je vzdy o kompromisoch a snahe neublizovat tomu druhemu, takze dvaja rozumni ludia by mali byt schopni otvorene sa porozpravat a pokusit sa rozne male nedorozumenia a skripoty vo vztahu pokojne riesit.Tak konečně nějaká pěkná odpověď.Máš pravdu,možná je to tím,že mi nedává(nebo mi to tak připadá)to,co dává jiným,možná mi to dává v menší míře.
No, vidíš - jak ti to "počkám a srovnám si to" - hezky jde
Jo,je toho v mé hlavě trošku víc
Není tady
Nic si z toho nedělej, makat na sobě musíme všichni .