29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vašek napsal(a):
bych řekl, že se sebevědomím a žárlivostí má problémy asi každý kdo si prošel nějakou nevěrou, rozchodem, rozvodem ... jak se dát do původní formy, to je otázka?
Zdar Nico ... je vidět, že bojujeme s větrnými mlýny, snad se to časem podá
PS: taky záleží na tom partnerovi pokud se chová provokativně, tak je samozřejmě mnohem těžší se s tím nějak vypořádat, ale dělat to schválně? Fe, že se nestydíš ...
Vašíku, já jsem v tom případě nějaká naopak, já jsem vůbec divná! Já jsem měla tyhle problémy, než jsem prošla nevěrou, rozchodem, ... "Původní formu" jsem nikdy neměla. Až teď. Mně manželova nevěra pomohla, "donutila" mne překopat celý svůj život, změnit sebe sama téměř od základů, udělat ze sebe jiného člověka. A za to jemu i naší slečně milence z celého srdce děkuji. Je krásné být sebevědomým člověkem, optimistou, těšícím se z každé vteřiny, kterou život přináší.
Všechno je to jenom v nás, v našem nitru. Jen my sami si způsobujeme nedostatek sebevědomí, vědomě se týráme a trápíme. Žárlit? A proč? Stejně tím nic nezměním, jenom budu sama sebe trápit. Jsem snad masochista? Nejsem. Ať se se svými problémy vypořádá můj partner sám, ať si klidně slintá třeba i přede mnou. Mám dvě možnosti, brát to jak to je anebo ho někam poslat. Proč volíme tu třetí - trápení? Je to všechno JENOM V NÁS. Jen na nás záleží.
Jo, tohle jsem měla vědět před 20 lety. Ale nikdy není pozdě! A jsem šťastná, že už to vím, že už to cítím! Jupíí!
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2007 8:35)
Elischka, čti si tisíckrát za sebou, co za blbost jsi to napsala v názvu svého příspěvku. TY SAMA jsi se naučila žárlit. Nikdo tě nic nenaučí, jen TY SAMA! Čti si to, přemýšlej, ať ti do hlavičky dojde, jakej je to totální nesmysl. To ne přítel, to TY! A jenom TY s tím můžeš něco udělat. Držím ti pěsti.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2007 8:38)
Fe, máš pravdu jsem lezba
Není tady
Majkafo - já se to taky naučila až díky "nevěře" nežárlit (teda někdy trošku žárlím ) ale né už tolik - nějak jsem se otřískala
Kaliku - ty také ?
Není tady
Kalíkuu, cos to napsal do svého podpisu? To o onanii se mi vždy moc líbilo, ale teď, když vím, že to říkal Woody Allen, fůůůj. Bytostně tohoto člověka - jeho životní názory nesnáším. A nehnu s tím, kdybych se sebou nevím co udělala. Musela jsem se smířit s tím, že v jeho případě jsem prostě baba nesnášenlivá!
Rve mi to vnitřek, že to říkal právě on. Nechceš to,prosím, nějak přehodnotit?
Asi mi Woody v minulém životě nějak zásadně ublížil, jinak to nechápu, proč taková averze.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2007 9:02)
Majkafo-Já si to snad msím zkopírovat,někam uložit a kdyby mě zase někdy přepadly ty stavy žárlivosti,tak si to musím přečíst.
Teď jsem v normálu ,takže s tím naprosto souhlasím.Udělala jsem chybu,stydím se za to a musím se z toho poučit dokud je čas. Je to pravda,trápíme se tím jen samy a navíc se partnerovi děsně zprotivujeme.I kdyby měl nějaký úmysly a chtěl dělat něco za mými zády,tak tím jak reagujeme ,tím ho vlastně ješté víc ponoukáme a odpuzujeme od sebe.
Jenže čím to je a asi každá z nás ví,jak to probíhá,pokud je nějaké podezření,tak mozek vypne,ať mm IQ génia a jsem rozumná,tak přijde výpadek.Absolutní výpadek mozku,zatmění a vidina problému.
Musím se taky změnit,kvůli sobě.Nechci už se takhle trápit. Díky za tvá slova,to mi pomáhá. Teď se stydím před manželem,za to jak jsem se chovala a doufám,že se už na mě nezlobí a zapomeneme brzo.
Není tady
majkafa napsal(a):
Elischka, čti si tisíckrát za sebou, co za blbost jsi to napsala v názvu svého příspěvku. TY SAMA jsi se naučila žárlit. Nikdo tě nic nenaučí, jen TY SAMA! Čti si to, přemýšlej, ať ti do hlavičky dojde, jakej je to totální nesmysl. To ne přítel, to TY! A jenom TY s tím můžeš něco udělat. Držím ti pěsti.
Máš pravdu,můsím se nad tím povznést.Nicméně mě se taky velmi líbí jiní muži,nicméně mému při´íteli bych to nikdy nedávala najevo,jelikož vím,že by mu to taky nebylo příjemné.Taky bych se s ním chtěla bavit o jiných lidech,ale on to vždycky začne přehánět.
Není tady
No je fakt,že pokud se tím budu pořád zaobírat,tak se z toho zblázním! Nejsem chorobně žárlivá,ale občas se nad to prostě nedokážu povznést.Možná je to tím,že už plánujem dítě a já se bojím zklamání,že pak zůstanu sama,že už ho tolik nebudu přitahovat,že mě kvůli tomu podvede.Možná mi to teď tolik nevadí,ale snážím se před tím chránit do budoucna,ale nejspíš je to chyba .......... :-(
Není tady
Mám stejnou povahu.Ale Tyhle myšlenky jsem neměla,mám 2 děti a jsem vdaná 15 let.Takže tohle mě nenapadalo,že zůstanu sama apod. člověk se musí k životu postavit tak jak věci přicházejí.život je boj. Pokud je Vám spolu dobře,chcete spolu žít a miminko,tak se toho neboj.To bys nikdy nemohla mít rodinu ani vztah,protože se můžeš bát,že jinej přítel by to taky udělal a tak stále dokola.
Použiju slova co jsem někdfe vyčetla Včerejšek je minulost-dnešek je dar a zítřek je náhoda....
Tak si udělej te dnešek co nejhezčí,jak pro tebe ,tak pro přítele a uvidíš,že i on bude šťastnej a to dál to už bude ta náhoda.....
Upravil(a) OTZI (2. 8. 2007 10:20)
Není tady
OTZI, když budeš chtít, přečti si můj příběh. To není tak, že jásám, jak byla nevěra mého manžela skvělá. Naopak, já jsem spadla na totální dno. Před rokem a měsícem jsem se pokusila o sebevraždu. Pak mi to začalo teprve všechno docházet. Pro naše krásné manželství pozdě , ale snad dostanu novou šanci napravit vše, co jsem udělala špatně já, včetně ze začátku neoprávněné žárlivosti. Držím ti palce, abys to zvládla, aby jsi dokázala v sobě dojít třeba k poznání, jak je žárlivost totálně nesmyslná a bolestivá a ubližující nám samotným a ničící vztah.
Elischko, souhlasím s tím, že to, jak ti dává tvůj partner najevo obdiv k jiným ženám, hm, je přinejmenším hloupé. Asi by potřeboval natlouct čumáček ten samolibý sobeček, aby mu došlo, že takhle se dospělý člověk k dospělému člověku, kterého miluje, nechová. Ale ty ho bohužel nezměníš, jediné, co můžeš udělat, je změnit sebe. Třeba to přestat brát na vědomí, nebo se naučit ho nějak "zpražit" aby mu to konečně došlo, nebo ho poslat do "věčných lovišť" a počkat, než se potkáte s tím tvým pravým panem Úžasným.
Majkafo-Určite,když budu mít chviličku tak tvůj příběh přečtu.Tvá slova mě zaujala a čiší z nich moudrost získaná zkušenností. Vše je pravda,ničíme sebe i vztah. Je to fakt jako rakovina. Jsem ráda,že jsi to zvládla žiješ dál.
Člověk fakt hodně pochopí až když si natluče. Já se teď cítím provinile,že jsem já svou žárlivostí ublížila svému muži. Zatím jsem si žárlila ve svém duchu a teď to vybuchlo a já se cítím hrozně a teď mám teprv strach,abych tím o svého muže nepřišla. Ale vypadá to dobře.muž není naštvanej.
Upravil(a) OTZI (2. 8. 2007 10:57)
Není tady
OTZI napsal(a):
Mám stejnou povahu.Ale Tyhle myšlenky jsem neměla,mám 2 děti a jsem vdaná 15 let.Takže tohle mě nenapadalo,že zůstanu sama apod. člověk se musí k životu postavit tak jak věci přicházejí.život je boj. Pokud je Vám spolu dobře,chcete spolu žít a miminko,tak se toho neboj.To bys nikdy nemohla mít rodinu ani vztah,protože se můžeš bát,že jinej přítel by to taky udělal a tak stále dokola.
Použiju slova co jsem někdfe vyčetla Včerejšek je minulost-dnešek je dar a zítřek je náhoda....
Tak si udělej te dnešek co nejhezčí,jak pro tebe ,tak pro přítele a uvidíš,že i on bude šťastnej a to dál to už bude ta náhoda.....
Super,tak to jsem asi potřebovala slyšet!!
Není tady
Majkafo,
namísto mých odpovědí a tvrdošíjných replik Elišky (El, to si neber osobně - prostě jen pořád ve svých příspěvcích opakuješ jak kolovrátek to svoje, že ON, ON, ON...a proč to ON, ON, ON dělá, když ty mu to neděláš...) jsem uzřel téměř svatý Grál v tvých textech.
Takže díky!! I přestože mi tohle už psala Avalonka a Pandorra před časem, tak se to hodí přečíst si znovu.
Jinak moc blahopřeju k té úžasné ceste ze samého dna až na vrchol (či prostě tam, kde svobodně a radostně dýcháš a žiješ).
Není tady
majkafa napsal(a):
Elischko, souhlasím s tím, že to, jak ti dává tvůj partner najevo obdiv k jiným ženám, hm, je přinejmenším hloupé. Asi by potřeboval natlouct čumáček ten samolibý sobeček, aby mu došlo, že takhle se dospělý člověk k dospělému člověku, kterého miluje, nechová. Ale ty ho bohužel nezměníš, jediné, co můžeš udělat, je změnit sebe. Třeba to přestat brát na vědomí, nebo se naučit ho nějak "zpražit" aby mu to konečně došlo, nebo ho poslat do "věčných lovišť" a počkat, než se potkáte s tím tvým pravým panem Úžasným.
Máš pravdu,třeba s tím přestane,když zjistí,že ho neberu na vědomí.Po vašich zkušenostech a příbězích mi to moje trápení připadá opravdu malicherné holky.Držím palečky,ať vám to oběma dobře dopadne!!!
Není tady
Nicolas napsal(a):
Majkafo,
namísto mých odpovědí a tvrdošíjných replik Elišky (El, to si neber osobně - prostě jen pořád ve svých příspěvcích opakuješ jak kolovrátek to svoje, že ON, ON, ON...a proč to ON, ON, ON dělá, když ty mu to neděláš...) jsem uzřel téměř svatý Grál v tvých textech.
Takže díky!! I přestože mi tohle už psala Avalonka a Pandorra před časem, tak se to hodí přečíst si znovu.
Jinak moc blahopřeju k té úžasné ceste ze samého dna až na vrchol (či prostě tam, kde svobodně a radostně dýcháš a žiješ).
Třeba jsem potřebovala slyšet?Nicolasi,jak bych to mohla řešit(přecházet a nevnímat) a že to třeba beru moc osobně a jsem vztahovačná.Určitě je chyba i ve mě,ale myslím,že holky mi pomohly to pochopit.
Není tady
Nicolasi, dík. Minulý rok jsem byla energetickým žroutem, potřebovala jsem strašně moc brát, abych vůbec přežila. Teď u mne nastalo období, kdy můžu dávat, kdy mám v sobě "touhu" vrátit, oplatit jiným to, co jsem já dostala a třeba trošilinku pomoct zase já někomu jinému svými zkušenostmi. Vždyť, kurňa, se furt nemusíme učit jen z vlastních chyb, ale někdy bychom mohli i z cizích.
Ellischka napsal(a):
Nicolas napsal(a):
Majkafo,
Jinak moc blahopřeju k té úžasné ceste ze samého dna až na vrchol (či prostě tam, kde svobodně a radostně dýcháš a žiješ).Třeba jsem potřebovala slyšet?Nicolasi,jak bych to mohla řešit(přecházet a nevnímat) a že to třeba beru moc osobně a jsem vztahovačná.Určitě je chyba i ve mě,ale myslím,že holky mi pomohly to pochopit.
O tom nepochybuji, že jsi potřebovala slyšet právě to, co jsi potřebovala slyšet. To ostatně my všichni....
Proto ovšem neustále opakuji pořád dokola - neber si má slova osobně - jen popisuji to, co píšeš. Nemyslím to jako osobní útok. Když říkám, že opakuješ několikrát větu "proč ON to dělá". Tak tím jen říkám, že opakuješ větu "proč ON to dělá".
Škoda, že tu nění některá z holek, odbornice na tzv. "zrcadlení", aby nám to rozkryla. Myslím tím to, proč mě vůbec přitahuje tvůj způsob psaní a reaguji na něj a proč ty to občas bereš jako osobní útok, i když čteš moji výslovnou poznámku, že to nemyslím jako výtku či nepřátelství k tvé osobě. Naopak, mám pro tebe jako člověka velké pochopení a pro všechny lidi, kteří žárlí a neví si s tím rady. Možná mě irituje to, že je nějaká snaha napravit toho druhého a za své žárlení obviňovat pořád dokola partnera se slovy, proč on mi to dělá...
Vždyť nám všichni i my sami sobě říkáme, že to je v našich hlavách a přes několikrát opakované návody se nám v hlavě objeví otázka: proč nám to ten druhý dělá....a moc dobře víme, že to nedělá on nám, ale my sami sobě. My se užíráme, my máme představy a domněnky... :-) Nemůžeme (většinou) změnit své protějšky, ale můžeme změnit sami sebe a naše myšlení, přestat se tolik bát. Neb to jediné máme ve své moci.
PS: a vždycky si můžeme říct, že s partnerem, který nám v našich očích příliš snižuje sebevědomí (tím, že pořád flirtuje s opačným pohlavím a předhazuje kvality sousedky apod.) nemusíme být. Což je obrovská úleva!!
Není tady
Elli, ja som PRESTALA žialriťž, až keď ma priateľ podviedol, reps. prestala som riešiť aspoň isté veci. Bývala som tiež žiarlivá; bývlaý bo lsíce odo mňa vekom starší len o 9 rokov, ale reálne bol prakticky skoro iná generácia. Bol to už hotový chlap, rozvedený, kt. bol živnostníkom už ku koncu socíku a sám sa staral o syna. Ja som bola študentíčka, bez peňazí, nehotová, neistá.... A on ma po čase podviedol. Dovtedy som síce nežiarlila nahals, ale dosť mi vadilo, ako sa staral o švagrinú(s ktorou predýtm hcodil on sán - mali vôbec zaujímavé vzťahy v rodine), ako flirtoval s iným ženami aj predo mnou, ako sa živo zaujímal o moju predchodkyňu. Po tom, čo si v mojej neprítomnosti doviedol do spoločnej postele známu z partie - pochopil, že ak mi to nepovie, bonzne ho niekto z partie alebo aj jeho syn; aj ten ju v tej posteli videl
- riešili sme, čo ďalej. Spýtala som sa ho, či sa chce rozísť a byť s ňou. Nefalšovane ho to šokovalo, krútil hlavou, až si ju skoro ukrútil. Povedal, že predsa je so mnou, je so mnou dobrovoľne, tak čo riešim? "Tamto" bol len úlet. Tak som mu vysvetlila, že ak si nevie "úlety" zorganizovať šikovnejšie, mal si by nájsť iného koníčka, napr. štrikovanie. Odvtedy si dával trochu lepší pozor(aj tak sa ešte prevalili 2 úlety
) a mne sa paradoxne uľavilo. Pochopila som, že náš vzťah je náš vzťah a tie ostatné sú naozaj o niečom inom. Raz som mu bola neverná, asi skôr z pomsty, ale neprinieslo mi to nejaké uspokojenie. Takže som úplne vypusitla nejaké nevery a riešila radšej náš vzťah, ktorý mal iné, a podstatne hlbšie krízy. Akurát som mala v rukách už zbraň, lebo keď si zažiarlil(predtým vedel dosť po*ný vo sovjej žiarlivosti), kľudne som mu povedala: "Ty sa riadiš - Podľa sbe asúdim teba, ale si vedľa, tak ma láskavo neobťažuj svojimi pochybnosťami a svojou fantáziou sukničkára." A bolo!
Není tady
Ty jo a ještě tak, kdyby chtěl přítel sám od sebe a pro sebe jít do sebe a změnit se když to můžeme udělat my - proč né on, že jo ... a kdyby se o to pokusili oba - po vzájemné komunikaci a rozboru vlastního vztahu ... to by bylo žůžo
Není tady
A propo, Nicolasi, víš, co je možná doopravdy Svatý Grál? Doufám, že to jsi v mých příspěvcích neviděl. Vždyť já takové fotky ani nevlastním.
Pardon, zapomínám, že jsme na psychologické, ale nějak mi to nedalo.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2007 13:54)
Feuria napsal(a):
Ty jo a ještě tak, kdyby chtěl přítel sám od sebe a pro sebe jít do sebe a změnit se
když to můžeme udělat my - proč né on, že jo ... a kdyby se o to pokusili oba - po vzájemné komunikaci a rozboru vlastního vztahu ... to by bylo žůžo
Feu Ale vždyť víš, že tohle jsou jenom sny. Vždyť víš, že kdyby jsou chyby. A u nás doma sa hovorí: Keby nebolo keby (kdyby), boli by sme v nebi!
Žádnou vzájemnou komunikací a rozborem vztahu se nikdo nezmění, dokud to ON SÁM nebude chtít.
Taky se říká, "můžu chtít všechno, ale nemůžu chtít, aby se mi chtělo"
Ale chápu tvé postesknutí, jo, kdyby, kdyby. Třeba bych teď stále byla domácí puťkou, a třeba bychom tady vůůůbec nebyli.
Nikolas:Vždyť nám všichni i my sami sobě říkáme, že to je v našich hlavách a přes několikrát opakované návody se nám v hlavě objeví otázka: proč nám to ten druhý dělá....a moc dobře víme, že to nedělá on nám, ale my sami sobě. My se užíráme, my máme představy a domněnky... :-) Nemůžeme (většinou) změnit své protějšky, ale můžeme změnit sami sebe a naše myšlení, přestat se tolik bát. Neb to jediné máme ve své moci
Já jsem tu jen od včerejška a nejsem úplně v kontextu,četla jsem pár příspěvků Nikolase a připadalo mi to moc složité,moc jsem jeho slovům nerozumněla.
Tohle co píše je SUPER!!! Svatá pravda.
Ale taky mě hlodá v hlavě ta otázka ,když my se chceme měnit ( Vím,že kvůli sobě ,pro své dobro) ,proč si tohle neřeknou ty protějšky.Jak se zde již objevilo. Bylo by to fakt fanjn .kdyby si to samé řekli i oni.Zamysleli se,co dělám blbě? Neubližuju tím někomu? A urřitě by se jim taky žilo líp,kdyby věděli ,že svým chováním nikoho nerzaňují. Vlastně to je ten život,člověk se musí přizpůsobovat.Dobru,ale hlavně zlu,takže tohle je ono.Když ti někdo dělá něco špatnýho (záleží co považuješ za špatný-třeba jen to že flirtuje,nebo má nevhodný řeči nebo něco mnohem horšího z jiný oblasti života) , tak toho kdo to dělá nezměníme,ale musíme se situaci přizpůsobit tak,aby to nebolelo hlavně nás.Nějak se obrnit,případně vytáhnout nějaký zbraně.Důležitý jsme my sami,my musíme vyjít se zdravou kůží.V tomhle případě bez pocuchaných nervů. Jo,teď jsem to asi rozebrala,abych si to sama uvědomila.
Takže pravda pravdoucí,nepředělávat druhýho,nedeptat se tím,proč to dělá,přizpůsobit se situaci tak,aby nás to co nejmíň bolelo.
Není tady
OTZI proč řešíš druhé? Takhle daleko nedojdeš. Řešit můžeme jen sami sebe. A vytahovat zbraně? Brrr. Takhle daleko nedojdeš. Jen láska je tou jedinou "zbraní". Přizpůsobovat? To taky ne, je to o něčem jiném. Já se nepřizpůsobuju, nikomu a ničemu, mám v sobě spoustu lásky, kterou dávám a ona se mi stonásobně vrací. Je to trošku jinak. Možná, když tady budeš pobývat tak dlouho jako já, když na sobě budeš chtít pracovat, naučíš se tady od moudrých lidí spoustě věcí. A začneš poslouchat sama sebe, své nitro, jak píše sexynet, všechny odpovědi jsou v nás.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2007 14:41)
Majkafa-Doteď jsem to dělala .Fůra otázek Proč? Čím jsem si to zasloužila atd atd.
Máš pravdu,vlastně už jsem s tím daleko nedošla,takže musím řešit sebe.
Když se to takhle napíše,tak si to víc uvědomuju. A potřeboavala bych někoho,jako ty smajlíky,aby mi to furt vtloukali do hlavy.
Ještě dodám.Ty zbraně jsem samozřejmě myslela v tom životě,když ti někdo hází klacky pod nohy. Ne v lásce.
Lásku beru stejně jako ty.
Upravil(a) OTZI (2. 8. 2007 14:43)
Není tady