|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No proč ne, i ženy kolem 40 let mají právo mít děti
a myslím si, že pozdě ještě není, takových žen je více.
Není tady

topazio napsal(a):
No proč ne, i ženy kolem 40 let mají právo mít děti
![]()
a myslím si, že pozdě ještě není, takových žen je více.
...máš krásnou fotečky v "podpisu" je supr jak se ty mrňat podrbou nohou na obočí, zatím co my kolikrát máme problém se podrbat mezi lopatkama rukou 
Není tady
Trochu nechápu, co se tady vlastně "řeší". Proč by měl být porod ve 39 letech něčím k řešení? Ať si každý rodí kdy chce!
Pro mě by byl morální problém porodit dítě až v opravdu pokročilém věku (občas čtu v novinách o rekordmankách, co porodily i po šedesátce). Pak už mi to přijde nefér k dítěti, protože je skoro jisté, že ho nebudou moct dovychovat.
Ve své širší rodině mám příbuznou, která měla třetí dítě ve 42 letech. Nebylo plánované, ale přesto bylo radostně očekávané a vítané. Její starší 2 děti to určitě neochudilo, naopak. Celá rodina si říkáme, že to malé dítě bylo to nejlepší, co se v naší rodině v posledních letech stalo. A jeho maminku to hrozně pozitivně "nakoplo", při dvou už skoro odrostých dětech, které už si šla vlastním životem, zas má konečně něco malého, roztomilého, co dalo jejímu životu nový náboj.
Když jsme ji byli tehdy navštívit v porodnici, celkem po právu o ní moje dcera řekla "ona je tady nejhezčí a nejrozzářenější maminka z celého oddělení".
Mám víc kamarádek, které měly děti těsně před čtyřicítkou, a pokud vím, všechny si to pochvalovaly, že jim to dost i rodinu stmelilo. Jediné, s čím trošku bojujou, jsou finance, ale to zas už je jiná kapitola...
Blossom napsal(a):
Trochu nechápu, co se tady vlastně "řeší". Proč by měl být porod ve 39 letech něčím k řešení? Ať si každý rodí kdy chce!
Pro mě by byl morální problém porodit dítě až v opravdu pokročilém věku (občas čtu v novinách o rekordmankách, co porodily i po šedesátce). Pak už mi to přijde nefér k dítěti, protože je skoro jisté, že ho nebudou moct dovychovat.
Ve své širší rodině mám příbuznou, která měla třetí dítě ve 42 letech. Nebylo plánované, ale přesto bylo radostně očekávané a vítané. Její starší 2 děti to určitě neochudilo, naopak. Celá rodina si říkáme, že to malé dítě bylo to nejlepší, co se v naší rodině v posledních letech stalo. A jeho maminku to hrozně pozitivně "nakoplo", při dvou už skoro odrostých dětech, které už si šla vlastním životem, zas má konečně něco malého, roztomilého, co dalo jejímu životu nový náboj.
Když jsme ji byli tehdy navštívit v porodnici, celkem po právu o ní moje dcera řekla "ona je tady nejhezčí a nejrozzářenější maminka z celého oddělení".
Mám víc kamarádek, které měly děti těsně před čtyřicítkou, a pokud vím, všechny si to pochvalovaly, že jim to dost i rodinu stmelilo. Jediné, s čím trošku bojujou, jsou finance, ale to zas už je jiná kapitola...
Já měla první dceru v 19 letech a jak měla 15 to mi bylo 34 jsem strašně zachtěla mít dalšího prcka. Teď mám 4,5 leté sluníčko a jsem tomu strašně ráda. Za 14 dní mi bude 40 a kdybych nebyla po hysterektomii jdu do toho znova...!!!Mám najednou více důvodů k životu a radosti!!
Není tady
Nejmladší syn se mi narodil před třinácti lety.Bylo mi třicet a tenkrát už jsem byla pro lékaře stará,kdyby mi bylo čtyřicet asi by mě rovnou hnali na potrat.Já bych si dítě ve čtyřiceti pořídila ale je to jak u koho,mě už to tělíčko tak neslouží. A když je žena zdravá ,tak proč ne.Líbí se mi ten paradox,tenkrát jsem byla ve třiceti ,,stará,, a dnes se řeší ,,čtyřicítky,, a za pár let......?
Není tady
Co si myslím? Každého věc. Ty doby, kdy holka v třiadvaceti neměla dítě anebo vůbec vážný vztah, a proto nebyla asi normální, jsou dávno, dávno pryč. Takže proč ne. Mně je 35, mám děti dvě a nikdy neříkám nikdy 
Není tady

No, mně je 39 a kdyby chtěl i přítel, asi bych do toho ještě šla, ale přítel je o 10 let starší a v padesáti už dítě neplánuje. Nicméně, kdyby se stalo, že bych otěhotněla neplánovaně, pak bychom dítě měli, na potrat by mě neposílal.
Není tady
Me je 38 let a dite bych,uz dalsi nechtela.Jednak se bojim,ze bych ho nestacila vychovat.Taky bych mela strach zvladnout jejich pubertu skoro v 60 letech.Pritel ma dve uzasny deti ve veku 8 a 10 let.Mit tak maly deti a nevedet co obnasi puberta mozna bych do toho sla.Ale takhle urcite Neeee!!!
Upravil(a) eremuruss (24. 7. 2008 11:05)
Není tady
Moje matka me mela ve 27 letech.Do dneska si pamatuju ze zakladky ty posmesky od kamaradek,ze mam starou mamu.
Upravil(a) eremuruss (24. 7. 2008 13:00)
Není tady

erem, tak to jsi na tom byla ještě dobře. To já si takových stupidních posměšků vyposlechla ještě víc, protože mojí mámě bylo skoro 39, když jsem se narodila. Takhle "stará" rodička byla v 60.letech minulého století něco neslýchaného a když mi bylo 11, mámě bylo 50. Úplně normální tenkrát bylo, že ji cizí lidi - když šla se mnou - nazývali mojí babičkou
Njn, ale tenkrát byla taková doba, kdy se holky vdávaly úderem 18tin a v tomto věku měly první dítě ...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Moje matka me mela ve 27 letech.Dodneska si pamatuju ze zakladky ty posmesky od kamaradek,ze mam starou mamu.
Njn, ale v tej dobe bolo aj "rozvedeny/a" rovnakym puncom ako "sudne trestany", nie?
Dnes je trosku ina doba. Bezne pred skolou stretavam matky o 15 rokov mladsie ale i o mnoho rokov starsie nez ja, otcov, co vyzeraju, ze by mohli byt mojimi detmi, ako aj takych, ktori by mohli byt mojim otcom. Takze nejake predsudky a komplexy patria do srotu ...
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Oxi, moje matka byla ještě navíc i rozvedená 
Není tady
Tak to s panombohom
To si mala ako za protektoratu zidovsku hviezdu na prsiach 
Nastastie dnes nieje vcera 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
eremuruss napsal(a):
Moje matka me mela ve 27 letech.Dodneska si pamatuju ze zakladky ty posmesky od kamaradek,ze mam starou mamu.
Hmmm, tak moje mamina mě měla v 38, ale nikdy se mi nikdo nesmál.
Není tady

Bohužel ty posměšky znám víc než dobře - máma mě měla ve 37 - dnes by se řeklo v nejlepších letech.
Takže podle spolužáků jsem měla "starou" mámu, která kvůli zdravotním problémům se mnou nechodila na výlety, na lyže, na kolo a do toho "móda" po sestře o osm let starší...

Není tady
Moje kamarádka má teď - ve 39 - letech miminko. Ano, její rodiče i někteří ostatní z toho byli v šoku a reakce prý nebyly pro ní moc povzbuzující. Důležitý je, že to miminko bylo chtěné oběma partnery očekávané i dnes už dospělými sourozenci a kamarádce to štěstí moc přeju, prožila opravdu několik hodně ošklivých let a snad je to už za ní.
Není tady
Kiara napsal(a):
erem, tak to jsi na tom byla ještě dobře. To já si takových stupidních posměšků vyposlechla ještě víc, protože mojí mámě bylo skoro 39, když jsem se narodila. Takhle "stará" rodička byla v 60.letech minulého století něco neslýchaného a když mi bylo 11, mámě bylo 50. Úplně normální tenkrát bylo, že ji cizí lidi - když šla se mnou - nazývali mojí babičkou
Njn, ale tenkrát byla taková doba, kdy se holky vdávaly úderem 18tin a v tomto věku měly první dítě ...
Moje matka vypadala starsi nez byla.Otec vypravel jak sel k fotografovi pro nase fotky,kdyz me bylo 7 let.A pani fotografka mu rekla:pane vnoucatka vypadaji na fotkach moc pekne.Tata prisel domu vzteky bez sebe.
Není tady
Mě měla maminka v 36 letech. Nikdo se mi nikdy nesmál, ale já sama jsem se za "starou" matku dost styděla.
Když jsem čekala své první dítě v 26 letech, tak jsem byla v nemocnici označena za starší rodičku a opravdu tam byly samé mladší.
Na druhé straně znám paní, co měla tehdy dítě ve 43 letech. Bylo neplánované a paní se za to tak styděla, že to nikomu, ani svému manželovi, neřekla do 7. měsíce těhotenství.
Moje prababička měla babičku v 50ti letech a jedna moje vzdálená teta měla dítě v 53. A obě své děti vychovaly. Takže, ono je to asi jedno, kdy to dítě kdo má.
Upravil(a) Ivana (24. 7. 2008 13:17)
Není tady
já měla malého v necelých 24, prostě jsem to tak cítila a hlavně hodně chtěla. Ještě děti určitě chci..
Máma mě měla v21, ale babička měla tetu až v 28 a to bylo tehdy docela divné, babičce je 80.
Není tady

Já na mateřství ve 40 letech nevidím nic špatného. Naopak, je to hezký. A v dnešní době je těch "starších" maminek hodně, takže se dětem určitě nebude nikdo smát, že má starou miaminku. Takových dětí totiž je a bude spousta.
Není tady
No hlavně ono si asi nejde moc vybrat, že. Chápu, že je asi lepší mít miminko v dřívějším věku, jenomže jsem měla mladšího partnera, v podstatě jsem na něho "čekala" až vystuduje a začneme si něco společně budovat a pak se se mnou stejně rozešel. A teď je mi 31, všichni okolo mají děti a já ani toho chlapa nemám. A kariéristka, co by odkládala dítě kvůli práci nejsem. Mám pocit, že mi ujíždí vlak. Často z toho mám docela depky a tím víc samozřejmě nemůžu nikoho najít. Bludnej kruh.
Není tady
Tak já měla první dítě v 24 letech a druhé ve 30, ale nikdy neříkám nikdy, protože je klidně možné, že ve 40 mě to chytne a budeme chtít ještě malé miminko, samozřejmě pokud to zdravotní stav dovolí. Je to každého věc, hlavní je, aby se na to cítili nastávající rodiče.
Něco jiného je ale ten extrém, jak už tady někdo psal, být matkou v 60 letech, to už je pro mě dost nepochopitelné a nezodpovědné. S tím já osobně nesouhlasím. To už je příliš.
Není tady
pavli napsal(a):
myslím, že mít dítě v 39 je naprosto přirozené a v pohodě. já jsem měla 1. dítě ve 20, 3. v 39 a jsem šťastná :-) přece příroda určila období plodnosti ženy a v 39 letech je žena plodná, tak proč nemít dítě?
Pavli, to jsme na tom stejně ( a prostřední jsem měla ve 29.letech ).
Není tady

Hm, holky, na mě ty mateřský pudy taky občas padají, ale u nás to není reálné, jak říkám, přítel je o 10 let a dítě už neplánuje, což chápu, oba máme po dvou dětech, on 26 a 22, kluka a holku, já dva kluky 20 a16, takže dětí máme dost.
Není tady

Natálie napsal(a):
Ahoj všichni,
všude píšou, jak po 35 roce je žena stará na dítě. Jaké máte zkušenosti s těhotenstvím ve zralejším věku??
Pak čtu titulek o Talmanovéa říkám si, že jsem vlastně ještě nedochůdče
, tak co se stresuji, že nemám přítele a žádné dítě. Podotýkám, že mi bude brzo 29 let...
Já si myslím, že je to každého věc. A že nelze nikoho porovnávat. Každý případ je jiný, každá žena je jiná, každá zná rizika, takže rozhodnutí je na ní
Není tady