27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Káča napsal(a):
tequilla: Troufám si říci, e vůbec neví, o čem mluví! promiň, ale podle mně je to, co jsi napsala naprostý blábol. Kolik Ti je? A kolik má dětí?
Kolik Ti je?
-U jsem dost za zenitem, a matkou u bych mohla být pouze teoreticky.
A kolik má dětí?
Děti mám dospělé.Dvě jsou mé vlastní a u dvou dalích jsem se podílela na výchově. Toto období trvalo to asi 20 let. Bylo to krásné a bylo toho dost.
A myslím, e velmi dobře vím o čem mluvím.
Není tady
V tom případě máme naprosto odliný názor na toto téma, jiný náhled, jiné pocity....
Není tady
Jetě chci dodat: ano, i já si to uívám mnohem více, ne před 21 lety. Mně zase vstávají chlupy, kdy slyím, kdy někdo vysloví větu: pořídit si dítě!
Není tady
Někdy není problém s dospělýma nebo dospívajícíma dětma, jak přijmou sourozence, ale benjamínek kontra rodič v babičkovském a dědečkovském věku. Často slyím od dětí výrazně starích rodičů, e se za ně v určitém období tak nějak styděli a moc zábavy si s nima uít taky u nemohli (chyběli síly) a rozdíl dvou generací...kor v dnení době.A taky se nemusí doít. Ale jsou výjimky. Bezvadní, pruní, sportovní, psychicky mladí a zdraví rodiče, proč ne
Není tady
balónku, moji rodičia ma mali v 27 a 26 rokoch a "neuila" som si s nimi skoro nič. Stále boli v práci, alebo robili aj doma, prípadne oddychovlai pred telkou. S mamou som bola cez prázdniny(ale aj spol uso starými rodičmi a irou rodinou), s otcom nai to nie. Absolvovali sme celkovo cca 3-4 rodinné dovolenky, pri ktorých otec viditežne trpel. Mama sa zasa kŕčovito snaila urobi tú dovolenku znesitežnou... Moja vagriná(46) a brat (35) absolvovali u teraz s mojou 3,5-ročnou neterkou viac dovoleniek a víkendov, ako ja s mojimi mladými rodičmi. Ono to nebude vdy asi o veku.
Upravil(a) Selima (3. 8. 2007 17:09)
Není tady
tequilla napsal(a):
Hannah napsal(a):
Jedna věc je otěhotnění,těhotenství a porod tam si myslím tělo řekne kdy u ne.Druhá strana mince je péče o miminko,batolátko,předkoláka,koláka a puberáka.Od svých pětatřiceti jsem si jista ,e u nechci kojit,vstávat k miminku,řeit pískovitní spory.Na jaře jsem absolvovala poslední rodičák svého ivota a cestou domů jsem se vznáela těstím.Děti mi nijak nevadí a ráda pohlídám neteře a synovce, v budoucnu snad i vnoučata.Mateřství je ale za mnou.Bylo to hezké,bylo toho dost.
Hannah, mluví mi z due. Asi zaloím Tvůj fan klub.
Taky mne zaráí jednání některých manelských párů , kteří poté, kdy jim starí děti odejdou z domu pořídí si jetě dalí dítě. Někdy mi to spí připadá jako snaha řeít tímto způsobem krizi středního věku - " najít někoho, kdo mne bude potřebovat". Dokázat si, e jsem jetě mladá ..." s dítětem podnikáme výlety na kole, jezdíme na kolečkových bruslích " . Úplně alergická jsem na větu "uívám si to teď mnohem více". Copak děti máme proto, abychom si "uívali"?
ROdiče těchto dětí se rovně rozplývají nad tím, jak se rodina úasně stmelila apod. , ale mne by
zajímaly názory starích dětí, kterým otec, či matka po dvaceti letech pořídí dalího sourozence, často i s jiným partnerem. Z mých zkueností vím, e tyto děti, i kdy jsou "dospělé" své rodiče potřebují a spíe se takovým jednám svých rodičů cítí ohroeni. To je můj názor - pro někoho moná kacířský.
Tequillo, zní mi to jako e kdo při výchově dětí dostatečně netrpí, není hoden jména rodič
Já si taky druhé dítě "mnohem víc uívám" a je to myslím proto, e je to naposledy, ádné dalí u neplánujeme. Mému starímu dítěti je sice teprve est, ale pořídit si miminko byl vlastně jeho nápad a dodnes (po pěti měsících od porodu) se od něj nehne, neustále si s ním hraje, přebaluje ho atd. atd. Taky by se mohl cítit ohroený a árlit... Chci tím jen říct, e věk rodičů a rozestup mezi sourozenci není ani zárukou, ani překákou dobrého nebo patného vztahu mezi sourozenci a dobrého nebo patného výchovného stylu. Mmch taky jezdíme na kole a na bruslích... a co? Bylo by lepí, kdybysme nejezdili?
Není tady
Myslím, e člověk, a chce, nebo ne, je prostě ve starím věku tak nějak zodpovědnějí a opravdu ve kolem vnímá jinak, ne kdy byl mladý. A najednou si veho více i váí-a u se jedná o dítě.....Kdy jsem byla hodně mladá, brala jsem ve jako samozřejmost, nenapadla mně spousta věcí, co dnes. Dnes mám strach, kdy se malé hodinu nevěnuji, e ji o něco připravuji (a sebe taky)-to by mně jako mladou mamču nenapadlo a to jsem jo syna milovala.
Není tady
Káča napsal(a):
Myslím, e člověk, a chce, nebo ne, je prostě ve starím věku tak nějak zodpovědnějí a opravdu ve kolem vnímá jinak, ne kdy byl mladý. A najednou si veho více i váí-a u se jedná o dítě.....Kdy jsem byla hodně mladá, brala jsem ve jako samozřejmost, nenapadla mně spousta věcí, co dnes. Dnes mám strach, kdy se malé hodinu nevěnuji, e ji o něco připravuji (a sebe taky)-to by mně jako mladou mamču nenapadlo a to jsem jo syna milovala.
Káčo, to je zvlátní, já to mám přesně naopak U prvního dítěte jsem to a přeháněla, třeba kdy občas hlídala máma, musela dát TYHLE dupačky, pouít TUHLE mastičku a ádnou jinou, uspávat přesně TÍMHLE způsobem atd.atd. a měla jsem výčitky, kdykoliv se mi něco výchovně nepovedlo... Teď jsem spokojená, kdy dítě přeije
Není tady
Kubulo, taky dobrý....
Není tady
citace:
"Já se snaím mu ho cpát (syna),ale manel se tomu brání,jak čert kříi.Má výmluvy na DPH a samou práci.Dokonce jsem si minule zaplatila hlídací slečnu,která prcka předávala manelovi.Mělo to jediný efekt,e manel musel dorazit včas!!!Pěkně po obědě a nikoliv po večerníčku!Jetě mne prcek dorazil informací,e milenka čeká mimi,tak nevím je jí 45,ale blbá je dost.Tím se nechci nijak dotknout starích matek,ale sama dobře vím,jak je to v tomto věku sloité a to jsem jetě mladice!"
TAK takové PŘÍPADY jsem měla na mysli, kdy jsem psala své příspěvky.
Já často vidím u kamarádů mých dětí (18-20) let, e si jejich rodiče hledají nové partnery (zcela v pořádku), zakládají nové rodiny a ze samé euforie, aby své těstí pojistili se jetě pořídí malé dítě. Rodiče jsou astni, nali smysl ivota. (Proč ne). ALE někdy při tom zcela odepisují své starí děti, kteří přicházejí o rodinné zázemí a mají pocit (často oprávněný),e o ně rodiče nestojí.
Zkrátka jsem svými příspěvky chtěla pouze říci, e i kdy v pozdějím věku zakládáte nové rodiny a máte malé děti, nelze zapomínat na děti z předchozích vztahů a udělat tlustou čáru za rodinou původní. Tolik na vysvětlenou.
Není tady
To by skutečně zapomínat neměli .
Tequillo,jevu ,který popisuje říkám "s novým manelem nové dítě".Té nechci být za hnusnou a nepřející.Vídám ale taky tenhle divný přístup.Dospělé děti nedokáí upoutat pozornost rodičů budujících nová hnízda a mnohdy jsou odsouvány jako nepříjemná vzpomínka.
Rodičovský domov se rozpadne,tatínek a maminka si kadý najde partnera a mnohým se narodí dítě.Nemyslím ,e programově dospělé potomky zavrhují ale prostě na ně nemají čas.
Není tady
No, nie vdy to tak musí by... A potom, teda sorry, ale závisí od veku tých "prvých detí"... Tínejderi samozrejme ete rodičov potrebujú, to je bez diskusie, ale keď sú u fakt dospelé a akurát im začne haprova servis v "hoteli mama", tak to nepovaujem za osobnú tragédiu. Inak, pokiaž ide o pozornos, mne ju rodičia fakt venovali minimálne(nútili ich budova socík, plus mali ete nejaké vlastné ambície) a nemyslím, e by som mala traumu práve Z TOHTO... Ono je to od prípadu k prípadu.
Inak, cez weekend som bola na chate u mojich sporiadaných kamarátov-manelov, ktorých jedno diea vo veku 20 rokov odmietlo ich pozornos úplne a "pretĺka" sa samo v mestskom byte a druhé, vo veku 12 rokov, sa ostentatívne nudilo a u sa teilo na chvížu, keď urobí to isté. Nemyslím, e by veža detí ilo prilepených na rodičov do tridsiatky...
Není tady
Zapomínáte na jednu dost důleitou věc. Oni ti ,,starí", kdy si najdou dalího ivotního partnera-je jaksi dané přírodou, e chtějí mít jetě společné dítě. Aspoň ena to tak cítí....
Není tady
Teda já si myslím,e je to případ od případu jiné a soucítím se starími(i mladími) maminkami,které prostě vybočují z průměru a okolí je za to kritizuje.
Kadému tikají biologické hodiny jinak a také ne vdy máme vedle sebe toho správného partnera zrovna v tu ideální dobu.
Na podzim čekáme prvního potomka,a protoe je mi teprve 21 musela jsem si vyslechnout v poradně řeči typu:To si to váně chcete nechat?A co Vám na to řeknou rodiče?Vědí to vůbec?
(sestřičku ani nenapadlo,e s manelem po dítěti opravdu touíme)
Po této zkuenosti bych se neodváila posuzovat to, jestli je někdo dobrý rodič, podle věku.
Není tady
balonek napsal(a):
Někdy není problém s dospělýma nebo dospívajícíma dětma, jak přijmou sourozence, ale benjamínek kontra rodič v babičkovském a dědečkovském věku. Často slyím od dětí výrazně starích rodičů, e se za ně v určitém období tak nějak styděli a moc zábavy si s nima uít taky u nemohli (chyběli síly) a rozdíl dvou generací...kor v dnení době.A taky se nemusí doít. Ale jsou výjimky. Bezvadní, pruní, sportovní, psychicky mladí a zdraví rodiče, proč ne
Nikdy jsem se za své rodiče nestyděla (kdy o tom ted zpětně přemýlím), e mě měli v 37 a tím pádem v jejich 50tce já byla stále jetě na Z.
e by moje starí sestry byli odsunuty na 2.kolej mi nepřijde (stejně na tom je dítě 4leté i 14leté, kdy má jeho maminka nové mimi, pač o to se holt starat musí, to se samoje jetě nezabezpečí).
Ted mi akorát přijde někdy úsměvné kdy rodičům mých vrstevníků je 38 a naim 57...ale co, myslím,e nai tím opravdu omládli (i kdy oni patří k těm akčnějím a to by asi patřili o beze mne).
Není tady
To se mi líbí - před rokem zakladatelka diskuse brečela, e je jí 29, nemá přítele ani dítě a podle metříku asi právě rodí....
Není tady
Zakladatelka je od 8.7. maminkou...to lo celkem rychle, e?
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=31555
Není tady
ja to asi nechapu... tak ma pritele a dite nebo ne??
Není tady
Tak je to správné, hlavně se s tím moc nepárat.
Není tady
tudum tudum.. uz jsem si vsimla a uz mi to i doteklo
Není tady
Ten cas leti silene, i tady na babinetu.
Jinak k tematu. O porodu ve 39ti letech si myslim - A proc ne?
Není tady
Tak tak - kadý na co se cítí.
Není tady
taky si myslim, ze to je v poho... ja se taky citim na dite az ted... 31 mi bylo v kvetnu a neresim jestli budu stara matka ci co.. ted je jina doba.. a proste to je normalka... lidi se udrzujou vic v kondici a tak rodit ve 39?? no problem
Není tady
kadýho věc, já kdy jsem svému spoluákovi v pětatřiceti řekla, e bych si pořídila jetě jedno tak mi řekl at to proboha vechno do čtyřicítky stihnu, pak e u je to vechno moc "vygajdaný" tohle hnusný slovo si budu furt pamatovat holt i gyndaři mají profesionální deformaci
Není tady