Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 31. 7. 2007 14:56

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Co si myslíte o porodu ve 39 letech?(Talmanová+Nikolas)

Já měla 1.dítě ve 21 letech, druhé po 5ti letech (nežije) a třetí se mi narodilo v skoro 39 letech. Je mi 43 let a připadám si, jako tenkrát v těch 21 letech! Když chodím do školky, tak si ani nepřipadám blbě, ten rozdíl někdy ani není poznat navíc potěší, když je někdo ze školky ohromen, že je mi už tolik. Je to fajn a užívám si to, jako nikdy.

Není tady

#52 31. 7. 2007 15:06

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

lvice - všichni jsme vlastně genitální big_smile nechceš mi tvrdit, že tě přinesl čáp big_smile

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#53 31. 7. 2007 15:25

Nick3594
Host

Fe, táta tvrdí, že mě našel v ZOO u opic a že se mu mě zželelo yikes. Tak ti nevím gloria

#54 31. 7. 2007 15:28

destinn
♥♥♥----
Místo: Praha

Natálie napsal(a):

Ahoj všichni,
všude píšou, jak po 35 roce je žena stará na dítě. Jaké máte zkušenosti s těhotenstvím ve zralejším věku??
Pak čtu titulek o Talmanovédudlik a říkám si, že jsem vlastně ještě nedochůdčesmile, tak co se stresuji, že nemám přítele a žádné dítě. Podotýkám, že mi bude brzo 29 let...big_smile

Mojí mAMINCE BYL O36, KDYŽ BYLA  těhotná a říkala, že všechny její kolegyně s práce v jejím věku taky kupovali kočárky. Někteří rodí i po čtyřicítce. Ale po třicítce to nemusí být problematické.

Sláb jenom ten kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl

Není tady

#55 31. 7. 2007 15:30

Nick3594
Host

Destinn, to jsi mě uklidnila smile. Jsem ve stejném věku jako byla tvoje maminka. stolt

#56 31. 7. 2007 15:32

Hannah
♥♥♥♥♥--

Jedna věc je otěhotnění,těhotenství a porod tam si myslím tělo řekne kdy už ne.Druhá strana mince je péče o miminko,batolátko,předškoláka,školáka a puberáka.Od svých pětatřiceti jsem si jista ,že už nechci kojit,vstávat k miminku,řešit pískovištní spory.Na jaře jsem absolvovala poslední rodičák svého života a cestou domů jsem se vznášela štěstím.Děti mi nijak nevadí a ráda pohlídám neteře a synovce, v budoucnu snad i vnoučata.Mateřství je ale za mnou.Bylo to hezké,bylo toho dost.

Není tady

#57 31. 7. 2007 15:48

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Hannah, ale ty už deti máš. Pre to sa na to tak pozeráš. Keby si ich nemala, tak by si možno do toho skočila. Mne by sa už asi tiež nechcelo ma bábo, ale ja už svoju dcérku tiež mám, tak na nej si svoje materstvo užívam. smile hjarta

Ak chceš nájs poklad, musíš na tenký žad. rodna

Není tady

#58 31. 7. 2007 16:01

Hannah
♥♥♥♥♥--

Jasně. Ale i některé matky dospělých dětí si po čtyřicítce pořídí další dítě a prožívají si mateřství znova a s radostí.Chtěla jsem ale vyzdvihnout,že nejde pouze o porod ale o dalších dvacet let rodičovství.Sedmnáctiletý puberák před šedesátkou -zlý sen.
Taky je jistě rozdíl užívá-li si člověk bez závazků do pětatřiceti a pak má děti,nebo má třicetiletý neustálý kontakt s místním sdružením rodičů a přátel školy.

Upravil(a) Hannah (31. 7. 2007 16:12)

Není tady

#59 31. 7. 2007 16:47

Nick3594
Host

Hannah, ber to tak, že existují také ženy, které ač děti chtěly v mladším věku, tak neměly vhodného partnera, a prostě osud jim přihrál toho "pravého" až ve vyšším věku. Tak si prostě pořídí miminko ve vyšším věku. Beru to za sebe. Dokonce mě problém toho, že nemám partnera a dítě dostal až na samotné dno..... A pak jsem se rozhodla, že se na to vykašlu a život si zařídím jinak. No vidíš a do roka a půl intenzivní práce na sobě jsem našla partnera a tak budu mít mimi ve vyšším věku. Nu což smile.

#60 31. 7. 2007 16:50

Santala
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Fe, táta tvrdí, že mě našel v ZOO u opic a že se mu mě zželelo yikes. Tak ti nevím gloria

lol Lvice, a neměla bys mít tedy jiný nick ? big_smile

Upravil(a) Santala (31. 7. 2007 16:50)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#61 31. 7. 2007 16:52

Bea
♥♥♥♥---

Dítě ve 20 a 40 letech je dle mne rozdíl .Ale záleží na mnoha okolnostech.Když není žena sedřena letitou prací (což Talmanka a další celebritity nejsou)když jsou finančně ,,za vodou"a mají hlavně jistou práci po mateřský,.Nebo mají charakterního manžela který se podílí na výchově dítěte atd
Pro dítě je hlavně důležitý když je jeho máma psychicky v pohodě a smích je její předností To vše se odráží na dítěti )pohoda doma a finance...Ono dnes s dětmi zažívat výlety víkendové je krásný požitek a je na výběr ale bohužel není to zadarmo.
Já rodila ve 32letech syn má 8let a kdysi mi říkal že zjistil že já jsem ve třídě nejstarší máma ale neprožíval to.Ale mne v duchu bylo blbě.Takže když žena rodí po 40 a dítě má pak 18let a máma o sebe nedbá můžou se děti i stydět.
Na druhé straně si myslím že když holka porodí v 18letech, její dítě si může dlouho si užít mámy a máma zase vnoučat i pravnoučat.A taková 18letá matka může až dítě bude školák dále se sebevzdělávat a jak potomkovi bude 15let  může se sobě dále věnovat a má šanci že sežene práci než 46letá matka malýho děcka.
Vše se odvíjí na pohodě matky a celkové pohody v celé rodině a žití bez stresu.

Sama vidím své spolužačky které mají děcka 20leté z baráku pryč a ony si užívají života .Nebo máme v okolí sousedky které se nechaly zblbnout vládou na krásné rod.přídavky a daly se na 3dítě kolem 40let

Není tady

#62 31. 7. 2007 19:03

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já myslím, že je úžasné, když se narodí dítko ženě v "každém" věku. Narození děcka jsem vždycky považovala za zázrak. Jenže všechno má svoje pro a proti. Holky Hannah i Emma a vlastně i další big_smile mají svou pravdu..... Je totiž fakt, že přírodu člověk "neočůrá" a sil prostě s věkem ubývá. Bohužel. Na druhou stranu - proč by se muselo na starší maminu pohlížet s despektem, že jo? Vím ale ze své zkušenosti, že děti se opravdu za starší rodiče (chvilkami) trošku stydí. Ale to se dá doma možná napravit debatami a výchovou vůbec, říká se, že starší rodiče jsou trpělivější než ti, co rodili v 18ti smile atd... Ale taky - jinak prožívá průšvih svého puberáka na intru padesátnice, jejíž muž třeba náhle chytá druhou mízu, a jinak tu samou situaci prožívá 35nice... U každého je to různé a asi je nejdůležitější, aby to dítě oba chtěli a aby to u nich celkově klapalo.

Není tady

#63 31. 7. 2007 19:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

Sel, ale takto to myslím nikdo nemyslel pussa
Život není o tabulkách, ani o schématech, život je prostě život a nikdo z nás dopředu nemůže vědět, co zrovna jemu přinese.
Našim jsem se narodila, když byli oba v pokročilém věku - mamince 38 a otci 59 (taky síla, co?) Z vlastní zkušenosti nedoporučuju nikomu - zejména otcům - zplodit v tak pokročilém věku potomka, protože taka mi zemřel, když mi bylo 7 roků a celej život mi zákonitě chyběl. Nejsem z těch, kteří by někomu život linkovali a uvažovali nad tím, v kolika letech je mravné či nemravné přivádět děti na svět, toto je pouze sdělení prožitého na vlastní kůži, kdy mi ten táta opravdu chyběl, s jeho odchodem jsem se nesrovnala po pravdě nikdy a celý život jsem díky tomu inklinovala k podstatně starším partnerům, kterí mi měli "suplovat otce".
Že všechny ty vztahy samozřejmě dopadly špatně, netřeba dodat, protože podstatně starší partneři se ke mně na oplátku chovali jako k malému dítěti, které "je třeba vychovávat". No nic, to je trošku off-topic.

No ale keby - čo je realita - druhá alternatíva bola "vôbec sa nenarodi"... Čo by si zvolila? Ono totiž to je väčšinou tá druhá alternatíva. Ešte som nezažila, že by sa 18- ročná slečna pýtala, kedy ma diea, či v 20 alebo v 40. wink A samozrejme, že ani tá 40- ročná sa to už nepýta... lol
Neviem, prečo a vaši mali v takom veku, v akom mali, ale predpokladám, že to asi malo nejaký dôvod... Že si to nenaplánovali v dvadsiatke a tridsiatke...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#64 31. 7. 2007 20:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nicolas napsal(a):

Selima napsal(a):

OK, Damila, idem sa da strerilizova... Prvé už skôr nestihnem ma, tak to aby som preboha zapadla do tých vašich tabuliek... Len aby ste si znovu nevymysleli nejaké dedlajny, termíny a schémy, do ktorých treba zapadnú. To si môžem rovno ís vykopa hrob, nie?

K tématu samotnému: nemyslím si o tom nic. Chvíli jsem přemýšlel, co to ve mně vyvolává, ale fakt nic. Je mi to jedno. Jestli má nějaká žena dítě ve 20, 23, 28, 31, 36 nebo 39....nebo 50.

Ahoj tanečnice!!
Koukám, že tohle téma taky občas bereš osobně :-) (to myslím v dobrém).
Vím, že dítě zatím nemáš, ale přijdeš mi skvělá a že budeš určitě (nebo se budeš snažit být) skvělá máma. Což je stejně otázka - co je to "skvělá máma".

Až to na tebe přijde (bez termínů a schémat), tak rozhodně nevykopávej hrob a zavolej mi. Ty pak budeš mít krásné dítě a já pěknou vzpomínku :-) PS: snad všechny ty děti uživím z autorských práv toho připravovaného Románu pro ženy :-)
Měj se a posílám pusu.

Ahoj, mᚠpravdu, ja som so svojím vekom zrovnaná a vyrovnaná, ale občas(hlavne takto v období okolo narodiek) sa mi nepríjemne pripomenú názory zvonka. A zabúdam, že čarodejnice nestarnú... cool
Mám božačku hlavne z toho, že som už raz "robila mamu" dieau, ktoré som neporodila, ale ktoré porodila žena v ideálnom veku 18 rokov, a potom ho sedemmesačné odniesla k susedom a už nikdy sa neobjavila. Bolo to vežmi, vežmi božavé a vlastne nadlho ma to zbavilo nielen ilúzií, ale aj túžby ma sama diea. grater A jeho otec tiež nebol výhra v lotérii. ila som s ním, ale po niekožkých výrokoch smerom k jeho synovi som si povedala, že takéhoto otca môžem dopria len dieau, ktoré nenávidím - a určite nie sovjmu, ktoré by som milovala. Takže v tridsiatke som vzala ranec a šla putova ďalej a hžada ďalej. Uvidím, kam ma tá cesta zavedie(možno do detského domova alebo krízového centra), ale som si istá, že ešte nie som v cieli.
A ty nepokúšaj, pokušitež, lebo a raz vezmem za slovo wink alebo aj za niečo iné... A tiež posielam pussa a inšpiráciu k Románu...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#65 31. 7. 2007 21:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jééé, Seli, Ty  mᚠsladkých 30???? Tak to mᚠcelý život před sebou, holka!!! tummenupp Všecko bude dobrý, ono něco přijde, až to nebudeš čekat, věř mi;) (vyzkoušeno) big_smile

Není tady

#66 31. 7. 2007 21:07

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Selima napsal(a):

Kiara napsal(a):

Sel, ale takto to myslím nikdo nemyslel pussa
Život není o tabulkách, ani o schématech, život je prostě život a nikdo z nás dopředu nemůže vědět, co zrovna jemu přinese.
Našim jsem se narodila, když byli oba v pokročilém věku - mamince 38 a otci 59 (taky síla, co?) Z vlastní zkušenosti nedoporučuju nikomu - zejména otcům - zplodit v tak pokročilém věku potomka, protože taka mi zemřel, když mi bylo 7 roků a celej život mi zákonitě chyběl. Nejsem z těch, kteří by někomu život linkovali a uvažovali nad tím, v kolika letech je mravné či nemravné přivádět děti na svět, toto je pouze sdělení prožitého na vlastní kůži, kdy mi ten táta opravdu chyběl, s jeho odchodem jsem se nesrovnala po pravdě nikdy a celý život jsem díky tomu inklinovala k podstatně starším partnerům, kterí mi měli "suplovat otce".
Že všechny ty vztahy samozřejmě dopadly špatně, netřeba dodat, protože podstatně starší partneři se ke mně na oplátku chovali jako k malému dítěti, které "je třeba vychovávat". No nic, to je trošku off-topic.

No ale keby - čo je realita - druhá alternatíva bola "vôbec sa nenarodi"... Čo by si zvolila? Ono totiž to je väčšinou tá druhá alternatíva. Ešte som nezažila, že by sa 18- ročná slečna pýtala, kedy ma diea, či v 20 alebo v 40. wink A samozrejme, že ani tá 40- ročná sa to už nepýta... lol
Neviem, prečo a vaši mali v takom veku, v akom mali, ale predpokladám, že to asi malo nejaký dôvod... Že si to nenaplánovali v dvadsiatke a tridsiatke...

Sel, mělo to svůj důvod. Tatínek už byl jednou ženatý, takže jsem dítě z druhého manželství a maminka byla dlouho svobodná. Navíc jsem nebyla jejich první dítě - mohla jsem mít o dva roky staršího bratra, který se předčasně narodil jako mrtvé novorozeněgrater
Jinak Sel, já jsem se drala podvědomě na tenhle svět zuby-nehty, panč jsem dítě, které maminka v nemocnici poctivě devět měsíců vyležela, na svět jsem přišla císařem za pět minut dvanáct, byla jsem kříšená, takže urputná touha narodit se a přežít mi byla dána přírodou do vínku. Maminka ještě přišla po mně dvakrát do jiného stavu, ale bohužel to nedopadlo. Po těchto peripetiích skončilo i manželství mých rodičů sad  a není se čemu divit.

Upravil(a) Kiara (31. 7. 2007 21:36)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#67 31. 7. 2007 21:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Selimko, už jednou jsi dokázala, že jsi dobrá máma a dokážeš přichýlit pod svoje křídla i dítě, které nevyrostlo pod tvým srdcem. Nevím, proč by zrovna Tobě měl osud odpírat vlastní dítě pussa

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#68 31. 7. 2007 21:50

nika.f
♥♥-----

Já k tématu chci říct, že Talmanové miminko moc přeji. Zvl᚝, když je doslova vymodlené. A v jejím případě si nemyslím, že by děátko strádalo. Já i když už mám dceru téměř 15ti letou a je mi 37 let, ještě jsem se nevzdala naděje, že potkáme hodného kamaráda a mimčo si ještě pořídíme.

Není tady

#69 31. 7. 2007 22:24

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selimo, lvice, tak se třebas ještě sejdeme všechny tři v porodních asistentkách jako těhulky lol. To by bylo moc pěkné. Ach jo. Spíš to vidím že se tam sejdete beze mě. Srdíčko po třetím mimču touží, ale rozum zakazuje. Uvidíme. Zatím se nevzdávám naděje  a ani celé výbavičky tongue . A to bych pak také byla už starší matka, i když vícenásobná......   Ale rozhodně bych miminko brala dokud jsem rozjetá a "zvládám" to. Jakmile nastoupím do práce, zapracuji na nějaké vhodné antikoncepci. I když, přijít do určitého věku do jiného stavu "omylem" na potrat by mě nedostali. Jen ze závažných zdravotních důvodů. Takže ačkoliv jsem trochu proti tomu mít mimčo ve čtyřiceti, kdo ví, jestli mě to nepotká lol pak bych mluvila určitě jinak....

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#70 1. 8. 2007 7:32

Nick3594
Host

Spunte, nikdy neříkej nikdy big_smile. Kdo ví, kde my se sejdeme, třeba i ve škole tarotu  storstark. A abych řekla pravdu, mimčo chci, a vůbec neřeším, kolik mi je.  tongue

#71 1. 8. 2007 8:27

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata,
vážně věk není třeba řešit...jde o to jak a na co se cítíte.....

U Lvice se třeba nebojím, kdyby měla dítko v 38, tak by se toto dítko ve svých 20 letech za svoji"starou matku" stydělo...haha
Já měla syna v cca 32 a užívala si ho, tahala po výletech, v zimě, v létě, žádný problém - teď už je mu 13, začíná se "osamostatňovat".
Na rozdíl ode mě švagrová měla dcerku ve 24  a druhou v 28 a dodnes, kdy  starší dítko půjde po prázdninách do školy, je problém pro ni jít s dětmi i jen nakoupit?!?!

Je to prostě v lidech a ne v letech...

Není tady

#72 1. 8. 2007 8:45

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Já se taky nikdy za svou "starou" mat(in)ku nestyděla - je to štramanda i ve svých 7 a 50 smile ... je totiž celá po mě big_smile

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#73 1. 8. 2007 10:50

nika.f
♥♥-----

Moje mamka měla mého bráchu ve 34 letech. V té době to nebylo tak běžné.. Dnes je bráchovi 28 a vůbec mu nepřijde, že by jeho rodiče byli o něco starší než jeho kamarádů. A nikdy s tím neměl problém. Mamka stejně vypadá o 10 let mladší, tak to ani není poznat. :-)

Není tady

#74 1. 8. 2007 11:03

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

To ano, ale už vidím Topolánka, jak ve svých 61 letech učí svého syna plavat, bruslit, lyžovat, učí ho jezdit na kole, jezdí s ním na výlety rock. Tihle pánové, co si dokazují svojí mužnost by taky měli domyslet, co budou schopni svému potomkovi dát, až krapánek vyroste. Kromě peněz....... dumbom

Nějak jsem k tomuhle chtěla něco dodat, ale tys to popsala tak dokonale, že už nemám co říct big_smile

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#75 1. 8. 2007 11:09

potvurkapodivna
Host

Já svou treperandu porodila před 30. narozeninami. A víte, co mě u Talmanové úplně šokovalo? Ty fotky dumbom. Ona vůbec nevypadala jak po porodu. Vyfotit tenkrát mě, tak to můžou dát tak do domu hrůzy rock

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí