6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já měla 1.dítě ve 21 letech, druhé po 5ti letech (neije) a třetí se mi narodilo v skoro 39 letech. Je mi 43 let a připadám si, jako tenkrát v těch 21 letech! Kdy chodím do kolky, tak si ani nepřipadám blbě, ten rozdíl někdy ani není poznat navíc potěí, kdy je někdo ze kolky ohromen, e je mi u tolik. Je to fajn a uívám si to, jako nikdy.
Není tady
lvice - vichni jsme vlastně genitální nechce mi tvrdit, e tě přinesl čáp
Není tady
Fe, táta tvrdí, e mě nael v ZOO u opic a e se mu mě zelelo . Tak ti nevím
Natálie napsal(a):
Ahoj vichni,
vude píou, jak po 35 roce je ena stará na dítě. Jaké máte zkuenosti s těhotenstvím ve zralejím věku??
Pak čtu titulek o Talmanové a říkám si, e jsem vlastně jetě nedochůdče, tak co se stresuji, e nemám přítele a ádné dítě. Podotýkám, e mi bude brzo 29 let...
Mojí mAMINCE BYL O36, KDY BYLA těhotná a říkala, e vechny její kolegyně s práce v jejím věku taky kupovali kočárky. Někteří rodí i po čtyřicítce. Ale po třicítce to nemusí být problematické.
Není tady
Destinn, to jsi mě uklidnila . Jsem ve stejném věku jako byla tvoje maminka.
Jedna věc je otěhotnění,těhotenství a porod tam si myslím tělo řekne kdy u ne.Druhá strana mince je péče o miminko,batolátko,předkoláka,koláka a puberáka.Od svých pětatřiceti jsem si jista ,e u nechci kojit,vstávat k miminku,řeit pískovitní spory.Na jaře jsem absolvovala poslední rodičák svého ivota a cestou domů jsem se vznáela těstím.Děti mi nijak nevadí a ráda pohlídám neteře a synovce, v budoucnu snad i vnoučata.Mateřství je ale za mnou.Bylo to hezké,bylo toho dost.
Není tady
Hannah, ale ty u deti má. Pre to sa na to tak pozerá. Keby si ich nemala, tak by si mono do toho skočila. Mne by sa u asi tie nechcelo ma bábo, ale ja u svoju dcérku tie mám, tak na nej si svoje materstvo uívam.
Není tady
Jasně. Ale i některé matky dospělých dětí si po čtyřicítce pořídí dalí dítě a proívají si mateřství znova a s radostí.Chtěla jsem ale vyzdvihnout,e nejde pouze o porod ale o dalích dvacet let rodičovství.Sedmnáctiletý puberák před edesátkou -zlý sen.
Taky je jistě rozdíl uívá-li si člověk bez závazků do pětatřiceti a pak má děti,nebo má třicetiletý neustálý kontakt s místním sdruením rodičů a přátel koly.
Upravil(a) Hannah (31. 7. 2007 16:12)
Není tady
Hannah, ber to tak, e existují také eny, které ač děti chtěly v mladím věku, tak neměly vhodného partnera, a prostě osud jim přihrál toho "pravého" a ve vyím věku. Tak si prostě pořídí miminko ve vyím věku. Beru to za sebe. Dokonce mě problém toho, e nemám partnera a dítě dostal a na samotné dno..... A pak jsem se rozhodla, e se na to vykalu a ivot si zařídím jinak. No vidí a do roka a půl intenzivní práce na sobě jsem nala partnera a tak budu mít mimi ve vyím věku. Nu co .
lvice napsal(a):
Fe, táta tvrdí, e mě nael v ZOO u opic a e se mu mě zelelo . Tak ti nevím
Lvice, a neměla bys mít tedy jiný nick ?
Upravil(a) Santala (31. 7. 2007 16:50)
Není tady
Dítě ve 20 a 40 letech je dle mne rozdíl .Ale záleí na mnoha okolnostech.Kdy není ena sedřena letitou prací (co Talmanka a dalí celebritity nejsou)kdy jsou finančně ,,za vodou"a mají hlavně jistou práci po mateřský,.Nebo mají charakterního manela který se podílí na výchově dítěte atd
Pro dítě je hlavně důleitý kdy je jeho máma psychicky v pohodě a smích je její předností To ve se odráí na dítěti )pohoda doma a finance...Ono dnes s dětmi zaívat výlety víkendové je krásný poitek a je na výběr ale bohuel není to zadarmo.
Já rodila ve 32letech syn má 8let a kdysi mi říkal e zjistil e já jsem ve třídě nejstarí máma ale neproíval to.Ale mne v duchu bylo blbě.Take kdy ena rodí po 40 a dítě má pak 18let a máma o sebe nedbá můou se děti i stydět.
Na druhé straně si myslím e kdy holka porodí v 18letech, její dítě si můe dlouho si uít mámy a máma zase vnoučat i pravnoučat.A taková 18letá matka můe a dítě bude kolák dále se sebevzdělávat a jak potomkovi bude 15let můe se sobě dále věnovat a má anci e seene práci ne 46letá matka malýho děcka.
Ve se odvíjí na pohodě matky a celkové pohody v celé rodině a ití bez stresu.
Sama vidím své spoluačky které mají děcka 20leté z baráku pryč a ony si uívají ivota .Nebo máme v okolí sousedky které se nechaly zblbnout vládou na krásné rod.přídavky a daly se na 3dítě kolem 40let
Není tady
Tak já myslím, e je úasné, kdy se narodí dítko eně v "kadém" věku. Narození děcka jsem vdycky povaovala za zázrak. Jene vechno má svoje pro a proti. Holky Hannah i Emma a vlastně i dalí mají svou pravdu..... Je toti fakt, e přírodu člověk "neočůrá" a sil prostě s věkem ubývá. Bohuel. Na druhou stranu - proč by se muselo na starí maminu pohlíet s despektem, e jo? Vím ale ze své zkuenosti, e děti se opravdu za starí rodiče (chvilkami) troku stydí. Ale to se dá doma moná napravit debatami a výchovou vůbec, říká se, e starí rodiče jsou trpělivějí ne ti, co rodili v 18ti atd... Ale taky - jinak proívá průvih svého puberáka na intru padesátnice, její mu třeba náhle chytá druhou mízu, a jinak tu samou situaci proívá 35nice... U kadého je to různé a asi je nejdůleitějí, aby to dítě oba chtěli a aby to u nich celkově klapalo.
Není tady
Kiara napsal(a):
Sel, ale takto to myslím nikdo nemyslel
ivot není o tabulkách, ani o schématech, ivot je prostě ivot a nikdo z nás dopředu nemůe vědět, co zrovna jemu přinese.
Naim jsem se narodila, kdy byli oba v pokročilém věku - mamince 38 a otci 59 (taky síla, co?) Z vlastní zkuenosti nedoporučuju nikomu - zejména otcům - zplodit v tak pokročilém věku potomka, protoe taka mi zemřel, kdy mi bylo 7 roků a celej ivot mi zákonitě chyběl. Nejsem z těch, kteří by někomu ivot linkovali a uvaovali nad tím, v kolika letech je mravné či nemravné přivádět děti na svět, toto je pouze sdělení proitého na vlastní kůi, kdy mi ten táta opravdu chyběl, s jeho odchodem jsem se nesrovnala po pravdě nikdy a celý ivot jsem díky tomu inklinovala k podstatně starím partnerům, kterí mi měli "suplovat otce".
e vechny ty vztahy samozřejmě dopadly patně, netřeba dodat, protoe podstatně starí partneři se ke mně na oplátku chovali jako k malému dítěti, které "je třeba vychovávat". No nic, to je troku off-topic.
No ale keby - čo je realita - druhá alternatíva bola "vôbec sa nenarodi"... Čo by si zvolila? Ono toti to je väčinou tá druhá alternatíva. Ete som nezaila, e by sa 18- ročná slečna pýtala, kedy ma diea, či v 20 alebo v 40. A samozrejme, e ani tá 40- ročná sa to u nepýta...
Neviem, prečo a vai mali v takom veku, v akom mali, ale predpokladám, e to asi malo nejaký dôvod... e si to nenaplánovali v dvadsiatke a tridsiatke...
Není tady
Nicolas napsal(a):
Selima napsal(a):
OK, Damila, idem sa da strerilizova... Prvé u skôr nestihnem ma, tak to aby som preboha zapadla do tých vaich tabuliek... Len aby ste si znovu nevymysleli nejaké dedlajny, termíny a schémy, do ktorých treba zapadnú. To si môem rovno ís vykopa hrob, nie?
K tématu samotnému: nemyslím si o tom nic. Chvíli jsem přemýlel, co to ve mně vyvolává, ale fakt nic. Je mi to jedno. Jestli má nějaká ena dítě ve 20, 23, 28, 31, 36 nebo 39....nebo 50.
Ahoj tanečnice!!
Koukám, e tohle téma taky občas bere osobně :-) (to myslím v dobrém).
Vím, e dítě zatím nemá, ale přijde mi skvělá a e bude určitě (nebo se bude snait být) skvělá máma. Co je stejně otázka - co je to "skvělá máma".
A to na tebe přijde (bez termínů a schémat), tak rozhodně nevykopávej hrob a zavolej mi. Ty pak bude mít krásné dítě a já pěknou vzpomínku :-) PS: snad vechny ty děti uivím z autorských práv toho připravovaného Románu pro eny :-)
Měj se a posílám pusu.
Ahoj, má pravdu, ja som so svojím vekom zrovnaná a vyrovnaná, ale občas(hlavne takto v období okolo narodiek) sa mi nepríjemne pripomenú názory zvonka. A zabúdam, e čarodejnice nestarnú...
Mám božačku hlavne z toho, e som u raz "robila mamu" dieau, ktoré som neporodila, ale ktoré porodila ena v ideálnom veku 18 rokov, a potom ho sedemmesačné odniesla k susedom a u nikdy sa neobjavila. Bolo to vežmi, vežmi božavé a vlastne nadlho ma to zbavilo nielen ilúzií, ale aj túby ma sama diea. A jeho otec tie nebol výhra v lotérii. ila som s ním, ale po niekožkých výrokoch smerom k jeho synovi som si povedala, e takéhoto otca môem dopria len dieau, ktoré nenávidím - a určite nie sovjmu, ktoré by som milovala. Take v tridsiatke som vzala ranec a la putova ďalej a hžada ďalej. Uvidím, kam ma tá cesta zavedie(mono do detského domova alebo krízového centra), ale som si istá, e ete nie som v cieli.
A ty nepokúaj, pokuitež, lebo a raz vezmem za slovo alebo aj za niečo iné... A tie posielam a inpiráciu k Románu...
Není tady
Jééé, Seli, Ty má sladkých 30???? Tak to má celý ivot před sebou, holka!!! Vecko bude dobrý, ono něco přijde, a to nebude čekat, věř mi;) (vyzkoueno)
Není tady
Selima napsal(a):
Kiara napsal(a):
Sel, ale takto to myslím nikdo nemyslel
ivot není o tabulkách, ani o schématech, ivot je prostě ivot a nikdo z nás dopředu nemůe vědět, co zrovna jemu přinese.
Naim jsem se narodila, kdy byli oba v pokročilém věku - mamince 38 a otci 59 (taky síla, co?) Z vlastní zkuenosti nedoporučuju nikomu - zejména otcům - zplodit v tak pokročilém věku potomka, protoe taka mi zemřel, kdy mi bylo 7 roků a celej ivot mi zákonitě chyběl. Nejsem z těch, kteří by někomu ivot linkovali a uvaovali nad tím, v kolika letech je mravné či nemravné přivádět děti na svět, toto je pouze sdělení proitého na vlastní kůi, kdy mi ten táta opravdu chyběl, s jeho odchodem jsem se nesrovnala po pravdě nikdy a celý ivot jsem díky tomu inklinovala k podstatně starím partnerům, kterí mi měli "suplovat otce".
e vechny ty vztahy samozřejmě dopadly patně, netřeba dodat, protoe podstatně starí partneři se ke mně na oplátku chovali jako k malému dítěti, které "je třeba vychovávat". No nic, to je troku off-topic.No ale keby - čo je realita - druhá alternatíva bola "vôbec sa nenarodi"... Čo by si zvolila? Ono toti to je väčinou tá druhá alternatíva. Ete som nezaila, e by sa 18- ročná slečna pýtala, kedy ma diea, či v 20 alebo v 40. A samozrejme, e ani tá 40- ročná sa to u nepýta...
Neviem, prečo a vai mali v takom veku, v akom mali, ale predpokladám, e to asi malo nejaký dôvod... e si to nenaplánovali v dvadsiatke a tridsiatke...
Sel, mělo to svůj důvod. Tatínek u byl jednou enatý, take jsem dítě z druhého manelství a maminka byla dlouho svobodná. Navíc jsem nebyla jejich první dítě - mohla jsem mít o dva roky starího bratra, který se předčasně narodil jako mrtvé novorozeně
Jinak Sel, já jsem se drala podvědomě na tenhle svět zuby-nehty, panč jsem dítě, které maminka v nemocnici poctivě devět měsíců vyleela, na svět jsem přila císařem za pět minut dvanáct, byla jsem kříená, take urputná touha narodit se a přeít mi byla dána přírodou do vínku. Maminka jetě přila po mně dvakrát do jiného stavu, ale bohuel to nedopadlo. Po těchto peripetiích skončilo i manelství mých rodičů a není se čemu divit.
Upravil(a) Kiara (31. 7. 2007 21:36)
Není tady
Selimko, u jednou jsi dokázala, e jsi dobrá máma a dokáe přichýlit pod svoje křídla i dítě, které nevyrostlo pod tvým srdcem. Nevím, proč by zrovna Tobě měl osud odpírat vlastní dítě
Není tady
Já k tématu chci říct, e Talmanové miminko moc přeji. Zvlá, kdy je doslova vymodlené. A v jejím případě si nemyslím, e by děátko strádalo. Já i kdy u mám dceru téměř 15ti letou a je mi 37 let, jetě jsem se nevzdala naděje, e potkáme hodného kamaráda a mimčo si jetě pořídíme.
Není tady
Selimo, lvice, tak se třebas jetě sejdeme vechny tři v porodních asistentkách jako těhulky . To by bylo moc pěkné. Ach jo. Spí to vidím e se tam sejdete beze mě. Srdíčko po třetím mimču touí, ale rozum zakazuje. Uvidíme. Zatím se nevzdávám naděje a ani celé výbavičky . A to bych pak také byla u starí matka, i kdy vícenásobná...... Ale rozhodně bych miminko brala dokud jsem rozjetá a "zvládám" to. Jakmile nastoupím do práce, zapracuji na nějaké vhodné antikoncepci. I kdy, přijít do určitého věku do jiného stavu "omylem" na potrat by mě nedostali. Jen ze závaných zdravotních důvodů. Take ačkoliv jsem trochu proti tomu mít mimčo ve čtyřiceti, kdo ví, jestli mě to nepotká pak bych mluvila určitě jinak....
Není tady
Spunte, nikdy neříkej nikdy . Kdo ví, kde my se sejdeme, třeba i ve kole tarotu . A abych řekla pravdu, mimčo chci, a vůbec neřeím, kolik mi je.
Děvčata,
váně věk není třeba řeit...jde o to jak a na co se cítíte.....
U Lvice se třeba nebojím, kdyby měla dítko v 38, tak by se toto dítko ve svých 20 letech za svoji"starou matku" stydělo...haha
Já měla syna v cca 32 a uívala si ho, tahala po výletech, v zimě, v létě, ádný problém - teď u je mu 13, začíná se "osamostatňovat".
Na rozdíl ode mě vagrová měla dcerku ve 24 a druhou v 28 a dodnes, kdy starí dítko půjde po prázdninách do koly, je problém pro ni jít s dětmi i jen nakoupit?!?!
Je to prostě v lidech a ne v letech...
Není tady
Já se taky nikdy za svou "starou" mat(in)ku nestyděla - je to tramanda i ve svých 7 a 50 ... je toti celá po mě
Není tady
Moje mamka měla mého bráchu ve 34 letech. V té době to nebylo tak běné.. Dnes je bráchovi 28 a vůbec mu nepřijde, e by jeho rodiče byli o něco starí ne jeho kamarádů. A nikdy s tím neměl problém. Mamka stejně vypadá o 10 let mladí, tak to ani není poznat. :-)
Není tady
lvice napsal(a):
To ano, ale u vidím Topolánka, jak ve svých 61 letech učí svého syna plavat, bruslit, lyovat, učí ho jezdit na kole, jezdí s ním na výlety . Tihle pánové, co si dokazují svojí munost by taky měli domyslet, co budou schopni svému potomkovi dát, a krapánek vyroste. Kromě peněz.......
Nějak jsem k tomuhle chtěla něco dodat, ale tys to popsala tak dokonale, e u nemám co říct
Není tady
Já svou treperandu porodila před 30. narozeninami. A víte, co mě u Talmanové úplně okovalo? Ty fotky . Ona vůbec nevypadala jak po porodu. Vyfotit tenkrát mě, tak to můou dát tak do domu hrůzy