18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lvice napsal(a):
A e má Topolánek 15letého syna, který je ve věku, kdy ho nejvíc potřebuje, no nic. Tohohle pána opravdu nemusím . Jen ho vidím, obrací se mi kudla v kapse. Slizoun jeden
Moje slova.
A jetě se s tím vude chlubí...
Není tady
to chlubení je trapné, asi je jiná doba....
Mně se náhodou Topolánek líbí.... je to golem..
Myslím, e bylo psáno, e se svému starímu synovi věnuje..
Osobně jsem koukala na tu trapnou tiskovku a tam mu vypadlo z pusy, e první rok je výchova zejména věcí matky.. (doufám, e se nepletu)..
Není tady
Pokud je Topolánek slizoun tak potom Paroubek je co ? A vůbec, dámy, jak vy víte jak se věnuje nebo nevěnuje svému synovi ??? Se s ním osobně znáte, nebo jen vaříte z vody ????????
Není tady
Paroubek je druhý slizoun . Vlastně není, nabrnknul si 28cítku. Take je ikovnějí ne Topolánek. Četla jsem o tom v příloze MF Dnes. Ale třeba kecají
Upravil(a) lvice (30. 7. 2007 17:37)
Martina1980 napsal(a):
Doufam ze to tak je. Rada bych mela deti, ale pred tricitkou uz to tezko stihnu, protoze k decku je potreba aspon jeste ten dum..
První dítě jsem měla ve třiceti a před pár měsíci jsem v 36 porodila druhé. Těhotenství bylo stejně pohodové jako první, porod mnohem rychlejí a míň bolestivý. Celkově jsem míň nervózní, míň se o mimi bojím, u tolik věcí "neřeím", protoře kdy přeilo první, přeije nejspí i druhé
Martino, dům bezpodmínečně nutný není My posledních sedm let ijeme v 1+1 a přítí rok se budeme stěhovat do 2+1 a máme pocit, e je to hroznej luxus Co určitě není řeení vhodné pro kadého, ale kdybysme čekali na barák, asi bysme ty děti neměli nikdy
Není tady
No, já bych se na to dívala nejen z pohledu rodičů, ale z pohledu toho dítěte. Věřím, e pořídit si ve 40 miminko pro radost, kdy u jsem ekonomicky za vodou, něco jsem dokázala, vybudovala, leckde jsem byla, je fajn. Jenome ono to miminko roste. A a bude v "nejhorích" letech, u asi nebudu mít tu potřebnou páru na jeho zvládnutí. Jsou samozřejmě výjimky. Mě osobně by se moc nechtělo psát teď v mých 46 letech úkoly s prvňáčkem.
Mojí mami bylo 34, kdy jsem se narodila. Vdycky jsem cítila tu věkovou bariéru. Mě bylo 15, mámě skoro 50. Neměla přehled o tom co mě zajímalo, nemohla jsem za ní s ničím jít, rozhodně jsme se nebavily tak, jako některé mé kamarádky se svými mladími matkami.
Na druhé straně znám paní, která měla nechtěně druhé dítě ve 42 letech a ta zase díky tomu naopak zůstala déle "psychicky mladá".
Není tady
Já nechápu smysl téhle úvahy............................... Kdy nemám ádnýho partnera (nato nějakýho rozumnýho), těko si pořídím dítě jenom proto, e jsem v tom nejvhodnějím věku. I kdy bych chtěla. A partnera JENOM kvůli tomu hledat nebudu.
Salen, ale teda keby sme sa spýtali dieaa, či by radej malo mladích rodičov, alebo sa VOBEC nenarodilo(lebo to je zvyčajne alternatíva), tak hádaj, čo by odpovedalo...
Není tady
Salen napsal(a):
No, já bych se na to dívala nejen z pohledu rodičů, ale z pohledu toho dítěte. Věřím, e pořídit si ve 40 miminko pro radost, kdy u jsem ekonomicky za vodou, něco jsem dokázala, vybudovala, leckde jsem byla, je fajn. Jenome ono to miminko roste. A a bude v "nejhorích" letech, u asi nebudu mít tu potřebnou páru na jeho zvládnutí. Jsou samozřejmě výjimky. Mě osobně by se moc nechtělo psát teď v mých 46 letech úkoly s prvňáčkem.
Mojí mami bylo 34, kdy jsem se narodila. Vdycky jsem cítila tu věkovou bariéru. Mě bylo 15, mámě skoro 50. Neměla přehled o tom co mě zajímalo, nemohla jsem za ní s ničím jít, rozhodně jsme se nebavily tak, jako některé mé kamarádky se svými mladími matkami.
Na druhé straně znám paní, která měla nechtěně druhé dítě ve 42 letech a ta zase díky tomu naopak zůstala déle "psychicky mladá".
S tím kategoricky nesouhlasím.Mě měla máma ve 20,bráchu ve 22,ségru ve 33.Pro nás vechny nejlepí máma na světě.Má 4 vnoučata a ve svých 54 je zvládne levou
zadní.Take věkem to rozhodně není.
Mě je 34,máme dvě děti a řeily jsme,jestli bysme si teď "na starý kolena" nepořídily 3.Ale já se cítím "líná".U mám ty děti prostě odrostlý (14 a 9).Ale jak mám na hlídání
synovce a neteř,tak úplně teču.
Není tady
Já měla první dítě v 26ti a připadalo mi to tak akorát.
Ovem nedovedu si představit, e bych měla ve svém věku (43) dalího potomka. Ne, e bych se tomu zuby-nehty bránila, ale v mém věku u je daleko vyí monost toho, e by to miminko nemuselo být zdravé - a hlavně, řekněme si to otevřeně, potencionální tatínek zatím není. A hnát se do vtzahu s tím, e jako matka u mám pět minut po dvanácté... Tohle ne. Kdy budu chtít ňouňat malá miminka, budu si holt muset počkat a na vnoučata
Není tady
Holky, co se vůpbec tím zabýváme. Některá má dítě ve dvaceti, jiná ve 40-ti, a obojí je v jejich ivotě "správně". Prostě kadá to má jinak.
Myslím, e biologicky je na tom líp mladá maminka, ale duchovně zase ta starí...
Co je lepí? Nic. kadá to má jinak. Mladá mamča nezaručuje pochopení, starí mamina zýase není zárukou moudrosti...
nechme to osudu. kdy má dítě přijít, přijde, a bude to jistě pro nás v tu "pravou chvíli"...
Není tady
Jetě dodatek:
Je malinko rozdíl mít v 35 letech první dítko nebo třetí....Víc ne malinko....
Není tady
OK, Damila, idem sa da strerilizova... Prvé u skôr nestihnem ma, tak to aby som preboha zapadla do tých vaich tabuliek... Len aby ste si znovu nevymysleli nejaké dedlajny, termíny a schémy, do ktorých treba zapadnú. To si môem rovno ís vykopa hrob, nie?
Není tady
Sel, ale takto to myslím nikdo nemyslel
ivot není o tabulkách, ani o schématech, ivot je prostě ivot a nikdo z nás dopředu nemůe vědět, co zrovna jemu přinese.
Naim jsem se narodila, kdy byli oba v pokročilém věku - mamince 38 a otci 59 (taky síla, co?) Z vlastní zkuenosti nedoporučuju nikomu - zejména otcům - zplodit v tak pokročilém věku potomka, protoe taka mi zemřel, kdy mi bylo 7 roků a celej ivot mi zákonitě chyběl. Nejsem z těch, kteří by někomu ivot linkovali a uvaovali nad tím, v kolika letech je mravné či nemravné přivádět děti na svět, toto je pouze sdělení proitého na vlastní kůi, kdy mi ten táta opravdu chyběl, s jeho odchodem jsem se nesrovnala po pravdě nikdy a celý ivot jsem díky tomu inklinovala k podstatně starím partnerům, kterí mi měli "suplovat otce".
e vechny ty vztahy samozřejmě dopadly patně, netřeba dodat, protoe podstatně starí partneři se ke mně na oplátku chovali jako k malému dítěti, které "je třeba vychovávat". No nic, to je troku off-topic.
Není tady
Děti jsem měla ve 22 a 25 letech. Teď je mi 44 a moc bych si jetě přála jednu Eliku, která mi dle nějakých věteb jetě i vychází. Moná bych tohle těhotenství snáela lépe, ne dvě předchozí, obě rizikové, to první poctivě odleené v posteli, některé měsíce jen v lee, se zákazem se vůbec posadit. Kdyby byl vhodný tatínek a podmínky, klidně bych do toho jetě la. Děti mi vyrostly a nějak se necítím na to, e bych u jenom hllídala vnoučátka.
Má kamarádka má první dítě ve 42, druhé se jí narodí teď v září ve 44, přítí rok plánují jetě třetí. Kdy je vidím, docela jim to jejich těstí závidím.
Já jsem zastánce toho mít děti "brzy".
Ideální věk dle lékařů je okolo 25 let, ale to je opravdu pro prvorodičky. Doporučená hranice je 35 let pro první miminko, ale Selimo, to neznamená e po 35 letech nesmí mít miminko, ale je to o tom, e se pak íleným způsobem zvyuje riziko postiení dítěte. Co málokdo chce.
Já osobně jsem měla první dítě skoro ve třiceti. Dřív to nelo. Druhé dítě skoro o tři roky později. Jde o to, e na jednu stranu bych moc ráda třetí miminko, protoe je to opravdu něco nádherného, ale ten věk mě straí ( manel je o 8 let starí). Kdo začne s dětma brzy, můe se vesele rozhodovat kolik dětí bude mít a daleko lépe zvládá probděné noci. Na dítě není a tak přehnaně opatrný.........
Ve vyím věku zase zvládá jiné věci.
Záleí z jakého důvodu člověk odkládá mateřství. Někdo jen pro peníze ( zázemí, které je u někoho a moc vysoké), pro někoho je to e hledá toho správného partnera,kariéra, někdo se na to necítí a chce si uívat ( tito lidé si nejčastěji pozdě uvědomí e by chtěli miminko).
Dalím důvodem pro chtění miminka je to, e stále stoupá počet párů, které nemohou mít z nějakého důvodu děti, pokud to zjistí pozdě, nemohou jít na umělé oplodnění, protoe je tam věková hranice 40 let ( tuím e stačí aby jen jeden z páru měl nad 40...). Čím dříve má ena dítě a kojí, sniuje se pravděpodobnost rakoviny prsu.
Ale samozřejmě jsem proti tomu pořídit si dítě za kadou cenu, protoe je mi 25 let..... jedno s kým.... Zvlá kdy jsem to sama nestihla. Jen jsou asi věci vhodnějí pro určitý věk. Někdo řekne e známá má ve 44 letech zdravé první dítě a proč by si také nepočkala, jiný zase řekne e známá měla ve 38 první dítě a má ho postiené, take chce dítě dříve.......
Je to kadého věc s jakými riziky do toho vstupuje.
Kdo děti chce, vřele doporučuji, je to nádherné.
Kdo je nechce, nemějte je, íleně zlobí, lezou Vám na nervy.....
Není tady
majkafa, já měla první dvě těhu bez problémů, ale - jak říkám - vhodný tatínek není, to by se mi jedině musel zčistajasna vylíhnout na zahradě pod kamenem
Znám několik en, které porodily dítě v druhém ivotním kole - vdaly se s odrostlými dětmi, aby přivedly na svět dalí. Vechny do jedné zastávaly názor, e dalího mateřství v pozdnějím věku si uily neskonale lépe, ne předchozího Fakt tohle není o věku (si myslím já). Kadá enská je jiná, kadá má oditej svůj vlastní příběh a kadá má do dalího mateřství jinak nastavené podmínky.
Já osobně - kdybych byla postavena do situace: mít dalí dítě, či nemít - tak bych si celou věc velice pečlivě rozmyslela
Není tady
spunt: poslední dvě věty jsou překrásné Já u mám děti odrostlé (sinek 17 a půl, dcera v září 16) ale nikdy v ivotě nemůu říct, e bych se s nimi nudila nebo e by mi dětičky připravily poklidný a spokojený ivot a podle zákonů matky Murphyové se s nimi nebudu nudit a do smrti
Viz pravidlo věkového paradoxu: A máte dítě v jakémkoliv věku, vdy se vám zdá, e kdy bylo mení, bylo hodnějí
Není tady
Spunt napsal(a):
Selimo, to neznamená e po 35 letech nesmí mít miminko, ale je to o tom, e se pak íleným způsobem zvyuje riziko postiení dítěte. Co málokdo chce.
Spunte, pokud má mít postiené dítě, tak ho mít bude, i kdybys rodila ve 20. A pokud ne, bude ho mít zdravé i ve 44. Moje sestra rodila první dítě v 27 a bylo nemocné. Jezdili jsme za ní do porodnice do Motole a těch mladých maminek s váně nemocnými miminky tam byla spousta. Moje teta rodila dvě děti obě po 40 a byly naprosto zdravé.
A vůbec celá tahle debata mi přijde stupidní. Kadý máme nějaký osud..... Sel, kočičko, vykali se na to, ty bude skvělá máma i v 45 . A navíc, my starí matky si to víc vychutnáme
Selima napsal(a):
OK, Damila, idem sa da strerilizova... Prvé u skôr nestihnem ma, tak to aby som preboha zapadla do tých vaich tabuliek... Len aby ste si znovu nevymysleli nejaké dedlajny, termíny a schémy, do ktorých treba zapadnú. To si môem rovno ís vykopa hrob, nie?
Neblázni, tak jsem to nemyslela.
To se omlouvám, jestli se tě to dotklo. někdy se vyjadřuji asi dost neobratně.
Není tady
u to tady zaznělo, ale nedá mi to nezopakovat: bioogicky je optimální mít dítě mezi 18 a 23, někdy se uvádí 25. Sociálně je to ale jiná věc. Hrozně moc záleř na zdravotním stavu a dalích okolnostech. Kadá holka si holt musí ten svůj čas vybrat sama, nejvodnějí kombinaci toho kdy je na první mimi připravená duevně, tělesně i sociálně (vhodný partner). Není dobré mít první dítě po 35, zvyuje se riziko vývojových vad (to se zvyuje u po 30) ale neznamená to, e ena nemůe mít krásné zdravé dítě - jen ta ance je trochu nií ne kdyby jí bylo 18. Stejně tak není dobré mít díte v 18, zdravá ale sama jetě telátko, bez koly, bez práce, s pochybným partnenrem atd...
Prostě - kadá ena má ten svůj ideální věk někde jinde - věk kdy se sejdou vechny kritéria v nejlepí moné kombinaci.
Není tady
No, "řeením" by mohlo být, kdyby mladé eny rodily a starí se o děti staraly.
Tak jako to bylo kdysi, kdy jsme ili v tlupách. Vechny děti byly vech, nebyly problémy s hlídáním...
Není tady
Selima napsal(a):
K tématu samotnému: nemyslím si o tom nic. Chvíli jsem přemýlel, co to ve mně vyvolává, ale fakt nic. Je mi to jedno. Jestli má nějaká ena dítě ve 20, 23, 28, 31, 36 nebo 39....nebo 50.
Ahoj tanečnice!!
Koukám, e tohle téma taky občas bere osobně :-) (to myslím v dobrém).
Vím, e dítě zatím nemá, ale přijde mi skvělá a e bude určitě (nebo se bude snait být) skvělá máma. Co je stejně otázka - co je to "skvělá máma".
A to na tebe přijde (bez termínů a schémat), tak rozhodně nevykopávej hrob a zavolej mi. Ty pak bude mít krásné dítě a já pěknou vzpomínku :-) PS: snad vechny ty děti uivím z autorských práv toho připravovaného Románu pro eny :-)
Měj se a posílám pusu.
Není tady
Mě to tedy taky nic neříká - jen to, e je to kadého věc. Kdy budu mluvit za sebe - je mi 26 a příjdu si sama jetě jako dítě ...
Má mamka nás má 3 , kdy jí bylo 22 - 25 - 32 ... a nepozoruji, e by jsme s tím měli doma sebemení problém. Jsem o 10 let od starího bráchy a lepí kolu jsem dostat nemohla! Od určitého věku cca mejch 15 se k sobě chováme jako vrstevníci ....mamka je spí kámoka - říkám jí skoro vechno a myslím si, e je to vzájemné.... Můj otec nás taky naučil vechno, zbytek jsme dodělali sami
A pokud se na to nebudu cítit, nebudu-li mít vhodného partnera nebo nebudu moct své dítě zabezpečit - tak ho mít nebudu a je mi fuk - jestli je mi 20 nebo 40... a naopak. Podle mě to o věku není ....tedy a na to, e starí rodička to asi bude muset mít více pod kontrolou - sebe i dítě ... No a od bráchy taky vím, e mu třetí těhu prý zkazilo postavu ... to břicho u prostě po třech dětech (mých antikoncepcích) nemůe schodit
A konkrétně Topolánek a Talmanová jsou mi stejně tak ukradení - jako sexy mozek Paroubek
mmj. ale Nikolas je krááásné jméno - to si u mě Lucka plhla
p.s. jinak řekla bych e po 30ti je nejlepí věk - rodí se ty nej děti úplně genitální - ehm , tedy geniální
Upravil(a) Feuria (31. 7. 2007 12:26)
Není tady
Fe, eh, doufám, e nebudu mít genitální dítě , ale to geniální