27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vichni,
vude píou, jak po 35 roce je ena stará na dítě. Jaké máte zkuenosti s těhotenstvím ve zralejím věku??
Pak čtu titulek o Talmanové a říkám si, e jsem vlastně jetě nedochůdče
, tak co se stresuji, e nemám přítele a ádné dítě. Podotýkám, e mi bude brzo 29 let...
Není tady
myslím, e u to tolik nepíí.V době, kdy bylo běné mít dítě kolem 20. roku, byla matka pětatřicátnice opravdu něco jako přírodní úkaz,ale dnes je to přece běné, e rodí eny ve 40.letech. Já osobně s tím problém nemám. eny si chtějí nejdříve vybudovat kariéru, zabezpečit se, vytvořit pro dítě podmínky.To je rozumné.
V dřívějích dobách byla ena na prahu čtyřicítky udřená stařena.Neustálými porody, těkou prací na poli a nedostatečnou lékařskou péčí. Dnes je 35.věk ivota u eny povaován za nejideálnějí. Tak proč si k němu nepořídit miminko...
Není tady
Nepovaovala bych 35. rok věku matky za nejideálnějí, alespoň ne z fyziologického hlediska. Moná tak ze sociálního...
Nicméně myslím, e porodit ve 35 své první dítě tě je velká zátě, ale ne nezvládnutelná (záleí, v jaké je matka kondici).
Porodila jsem své děti do 25 let, nyní mám 33 a cítím, e dnes bych těhotenství a porod zvládala mnohem hůře...prostě tak to je, od přírody, a si civilizace myslí cokoliv...
Jsem u příli pohodlná, abych běhala kolem miminka, ale je fakt, e jestli ho teď budu mít, přizpůsobím se, jen to bude těí...
Není tady
Zatim jsem teda nerodila (doufam ze jednou budu) ale mam par kamaradek ktery me radi o porodu povidaly... Vsem bylo okolo 26 - 27 let.. Jedna mela ryzikove tehotenstvi a musela do nemocnice mesic pred porodem a ta druha s dvojcatama tam lezela snad celou dobu a malem by tam i umrela.. Nastesti je v poradku a ma dva nadherny a zdravy deti..
Není tady
Mě je 36 a prostě se mi nepovedlo najít si vhodného partnera a mít s ním prcka, i kdy jsem moc chtěla. Teď ho mám a u na něm pracujeme. No a co, nohu za krk si kvůli tomu nedám . Moje teta měla obě děti po 40, zdravé a chytré. ivotní osudy jsou prostě křivolaké......
Damila napsal(a):
Nepovaovala bych 35. rok věku matky za nejideálnějí, alespoň ne z fyziologického hlediska. Moná tak ze sociálního...
psala jsem o ideálním věku u eny, ne u matky.Také, ne vechny pětatřicátnice si pořizují mimino.
Zkrátka a dobře, Talmanová není ádná vyjímka. Takových en dnes je.
Upravil(a) lindaB (30. 7. 2007 17:31)
Není tady
Doufam ze to tak je. Rada bych mela deti, ale pred tricitkou uz to tezko stihnu, protoze k decku je potreba aspon jeste ten dum..
Není tady
Myslím, e kadý ví, kdy a komu se narodit. Přeberte si to jak chcete
Moje maminka mě měla v 36 letech a vím, e jako dítě a dospívající jsem hrozně trpěla tím, e mám "starou" maminku. Styděla jsem se před ostatními a měla jsem pocit, e maminka je příli úzkostlivá a taky nervózní a rozhodně jsme spolu neměly ten kamarádský vztah, který měly moje spoluačky s mnohem mladími maminkami. Já sama jsem měla děti v 26 a 28 letech. To se mi zdálo přiměřené, i kdy v té době (polovina 80. let) jsem u byla hodnocena také jako starí matka.
Není tady
Já si myslím, e je to kadého věc
Není tady
Tohle fakt závisí na tom, kdy potká toho chlapa, se kterým bys dítě mít chtěla. A dnení doba je taková řekla bych "příznivá", kdy matka po pětatřicítce není ádná výjimka. Take ádný stres. A ho potká, tak si s ním pořídí dítě, kdy ho nepotká, tak to dítě třeba mít nebude nebo se rozhodne být svobodnou matkou. Tak to vnímám já. Vůbec bych se nezabývala tím, e "ostatní" dítě mají a já furt nic. Nevím, jestli nad tím přemýlí z pohledu toho, e bys to dítě u chtěla, nebo z pohledu toho, jak na tebe koukají ostatní. Take myslím si, e mateřství ve zralejím věku není ádná pohroma, naopak, vdy u pro to dítě bude mít bydlení, můe ho líp zabezpečit atd. No a na názory ostatních bych se vůbec neohlíela, vdy je to konec konců tvoje věc.
Ten, kdo měl děti brzo ti poradí, e je to to nejlepí, ten, kdo je měl pozdě ti pro změnu vychválí jeho rozhodnutí mít je později. Take ádný stres, takhle se nad tím nedá přemýlet. Prostě a to přijde, tak to přijde, takhle dopředu to řeit vůbec nemá smysl. Akorát o tom přemýlí a je ti z toho na nic.
Není tady
Mě se holčička narodila ve 24 letech a jsem ráda, e jí mám. Dneska u bych byla určitě jiná mamina, u druhého by to taky bylo jiné. Chtěla bych jetě někdy dalí děti. Samozřejmě, e na to musí být dva. Ale určitě bych se nebála a mi bude 38, 40....
A mimochodem, včera v tv jak si vezli mimi z porodnice, moc jim to sluelo, Talmanová je mi sympatická a vypadala jako krásná astná maminka a vlastně celá rodinka. Oni dva se mi spolu líbí. A Topolánek jako chlap se mi líbil u před hodně lety, kdy jetě nebyl známý, tenkrát jsem ho viděla v Prima jízdě.
Nechala bych ve přírodě.
Není tady
Kamarádka rodila dvojčata první v 37 letech, kolegyně čeká první mimčo ve 44 letech a naprosto bezproblémově. Take já si myslím, e je to čistě jejich věc a rozhodně bych se toho nebála. Zvlá, kdy budu mít de facto od narození chůvu, které strčím dítě dle potřeby, take to nebude můj navyklý způsob ivota nijak zvlá omezovat (to myslím v případě Talmanové)
Upravil(a) Nety (30. 7. 2007 15:18)
Není tady
To ano, ale u vidím Topolánka, jak ve svých 61 letech učí svého syna plavat, bruslit, lyovat, učí ho jezdit na kole, jezdí s ním na výlety . Tihle pánové, co si dokazují svojí munost by taky měli domyslet, co budou schopni svému potomkovi dát, a krapánek vyroste. Kromě peněz.......
No ja nevim.. me na kole ucil jezdit deda, kdyz jsme k nemu jezdili na letni prazdniny.. plavat asi taky co si tak vzpominam.. :] nasi meli moc prace na nas vydelavat penize..
Není tady
To je ale jejich problém. Mna táta nikdy neučil ani plavat, ani bruslit, ani lyovat. Mne to učila mamka. A jezdit na kole mne učil střídavě táta a střídavě 75ti letý pradědeček - tomu to lo lépe ).
Není tady
myslím, e mít dítě v 39 je naprosto přirozené a v pohodě. já jsem měla 1. dítě ve 20, 3. v 39 a jsem astná :-) přece příroda určila období plodnosti eny a v 39 letech je ena plodná, tak proč nemít dítě?
Není tady
lvice napsal(a):
To ano, ale u vidím Topolánka, jak ve svých 61 letech učí svého syna plavat, bruslit, lyovat, učí ho jezdit na kole, jezdí s ním na výlety
. Tihle pánové, co si dokazují svojí munost by taky měli domyslet, co budou schopni svému potomkovi dát, a krapánek vyroste. Kromě peněz.......
a proč ne ?
Můj táta má 63 a lyuje, plave, skáče padákem, jezdí vodu ... naprosto bez problémů.. A má také ročního synka...
Já si myslím, e naopak jsou vybouření a svým dětem se u mohou a chtějí věnovat.
Není tady
Existuje idáelny vek na materstov a potom existuje realita... vežmi málo ideálna. Moja teta mala bratranca v 32 a potom čakala ďalie v 42. Neporodila ho kvôli komplikáciám, ktoré ale nesúviseli s vekom. vagriná mala prvú dcéru s prvým manelom v 21 rokoch, druhú s druhým-mojím bratom - v 42. Moja učitežka tanca mala 2 deti s prvým manelom v 26 a 29 orkoch, druhé 2 s druhým manelom v 42 a 45 rokoch... Medzi 3. a 4. jedno mimomaternicové. Bývlaá kolegyňa prvé v 44 - zdravú dcérku(neplánovanú, ale krásnu... ). Diea je dar v kadom veku a asi sa nedá celkom plánova. Z môjho pohžadu je dôleitejie ma dobrého a spožahlivého budúceho otca ne "ten správny" vek.
Není tady
estelle napsal(a):
Tohle fakt závisí na tom, kdy potká toho chlapa, se kterým bys dítě mít chtěla. A dnení doba je taková řekla bych "příznivá", kdy matka po pětatřicítce není ádná výjimka. Take ádný stres. A ho potká, tak si s ním pořídí dítě, kdy ho nepotká, tak to dítě třeba mít nebude nebo se rozhodne být svobodnou matkou. Tak to vnímám já. Vůbec bych se nezabývala tím, e "ostatní" dítě mají a já furt nic. Nevím, jestli nad tím přemýlí z pohledu toho, e bys to dítě u chtěla, nebo z pohledu toho, jak na tebe koukají ostatní. Take myslím si, e mateřství ve zralejím věku není ádná pohroma, naopak, vdy u pro to dítě bude mít bydlení, můe ho líp zabezpečit atd. No a na názory ostatních bych se vůbec neohlíela, vdy je to konec konců tvoje věc.
Ten, kdo měl děti brzo ti poradí, e je to to nejlepí, ten, kdo je měl pozdě ti pro změnu vychválí jeho rozhodnutí mít je později. Take ádný stres, takhle se nad tím nedá přemýlet. Prostě a to přijde, tak to přijde, takhle dopředu to řeit vůbec nemá smysl. Akorát o tom přemýlí a je ti z toho na nic.
Estelle,
díky z příspěvek, opravdu asi nemá cenu pořád nad něčím přemýlet, tím nic nezměním...nechám to plavat.
Není tady
Jinak děkuji vem za příspěvky, člověk potřebuje občas slyet názory jiných:supr:
Není tady
Mňa mali nai v 26 a 27 rokoch a moc som si ich neuila. Venovali sa mi starí rodičia a platení opatrovníci. Take bolo vcelku fuck, akí starí sú tí rodičia...
Není tady
A e má Topolánek 15letého syna, který je ve věku, kdy ho nejvíc potřebuje, no nic. Tohohle pána opravdu nemusím . Jen ho vidím, obrací se mi kudla v kapse. Slizoun jeden
Upravil(a) lvice (30. 7. 2007 15:59)
No, to je iný problém... To by som neplietla k vekovým otázkam. S Topolánkom by som ja osobne nechcela ma diea ani v 20.
Není tady