1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Máte někdo zkuenost?? Nechaly jste dceru naočkovat??
Není tady
Myslím, e tak velký zájem o to nebude, jednak je to dost drahá záleitost a pak je to pro vyloeně dívenky, které jetě neměly pohl. styk a měly by si nechat před očkováním udělat testy na infekce. Já to vidím zase jen jako byznys, dokonce to nabízel lékař dívce, která s ním řeila HPvirus /toho u se nezbaví.../Takovou drzost povauji za nehodnou člověku vůbec ! To máme lékaře...koda slov!
Není tady
No tak ja by som sa chcela da zaočkova. V tak blízkej budúcnosti zasa nie, pretoe ete to nie je vežmi rozírené. Chcem ete počka. A teraz aj tak opravujeme byt, take 15000 nazvy nemáme
P.S.: a môu sa da zaočkova aj eny, ktoré majú pohl. styk. očkovanie nákaze síce nezabráni, ale pomáha imunite!!
Upravil(a) Angelicek1 (31. 7. 2007 8:06)
Není tady
Angelicek - tak to neváhej, pokud si myslí, e to pomůe imunitě:-), ale nejdříve si nastuduj fáze ivota infekcí...To si jako myslí, e vakcína řekne infekcím, pozor, ted jsem tady já...chvíli si dejte klid? Infekce se mnoí po tisících a milionech za hodiny, zalézají do buněk, kde ijí. ádná vakcína je nemůe ohrozit - jen by to bylo zbytečné! To jsi někde četla? To je dobrý vtip...
Není tady
Já jsem názoru, e očkování pomůe, ale neměl by předcházet pohlavní ivot....
Není tady
No, mne to imunite pomáha nemusí, ja toti HPV nemám. A ako som povedala, uvaujem o tom, len sa nechcem da zaočkova teraz, lebo výskumy ete nepotvrdili ako dlho je vakcína účinna. Zatiaž sa vraví e 4,5 roka.
A áno, čítala som to(len to teraz neviem nájs, ak nájdem, napíem). A tie si myslím, e lekár vie čo robí. Nevravím e sa v tej problematike vyznám. Ja nie som lekár. Vravím len to, čo som čítala.
Ja viem, e tá vakcína mi nezaručí, e nikdy nebudem ma rakovinu, ale nechcem aby som si raz zúfalo vyčítala, prečo som pre to, aby som neochorela, neurobila viac.
Upravil(a) Angelicek1 (31. 7. 2007 11:46)
Není tady
Wiki napsal(a):
Já jsem názoru, e očkování pomůe, ale neměl by předcházet pohlavní ivot....
Tie som toho názoru, ja som len čítala to, e sa môu očkova aj eny, ktoré majú pohl. styk. Samozrejme ak nie sú nakazené typmi HPV, proti ktorým je vakcína.
Není tady
Pokud má testy na HPV a nemá ho, je dobře, já také ne. Ale nemůu vinit sebe, e jsem 10 let chodila po lákařích, dělali mi testy, odběry a pod a tvrdili mi, e jsem v pořádku. Viním společnost, resp. zdravotnictví, e nic neudělalo ve věcí infekcí, at je to borelioza, chlamydie, či jiné infekce.Dnes u si s nima nikdo neporadí. Není vechno pravda, co se napíe! I já bych určitě něco udělala, kdyby lékaři nezanedbali akutní stav...
Není tady
Testy nemám, netreba mi ich, ja som sa nemala ako nakazi. Som panna, preto o tom uvaujem.
Ja viem, e nie je vetko pravda čo sa napíe, ale ako poveda čo nie je. Asi na 100% to budú vedie len vedci čo tú vakcínu vyvinuli. Aj keď pochybujem, e oni o tom vedia vetko. Veď si ete nie sú istí ako dlho to účinkuje.
A tie viem e ani lekári nemajú vdy pravdu. (Mne jednu chorobu nevedeli zisti 5 rokov. Ale to u je o inom.) Snaím sa len by optimista a veri lekárom.
Není tady
Tak já u se očkovat nedám
Ale vzhledem k tomu e uvaují během několika let zavést toto očkování do celoploného a hrazeného pojiovnou, tak na tom asi něco dobrého bude.
Pokud se to celoploně nezavede, budu se snait na to holkám naetřit a dát jim to. O tom e je to jen na 4 roky jsem neslyela, doufám e za ty peníze to bude na delí dobu, nebo přeočkování bude levnějí.
Není tady
Pokud někdo uvauje o celoploném očkování a hrazeném pojitovnou - pak to signalizuje, e něco na tom pravdy bude, kdy říkám, co jsem četla, e se infekce vymkla z ruk a neví, co s tím dál......jako ostatní, at jsou to netovice, zarděnky,tbc a dalí povinná očkování.
Není tady
Taky jsem o očkování uvaovala vzhledem k tomu, e mi je 25. Nicméně HPV testy vyly negativně a to byl ten hlavní impuls pro to jít do toho. A první dávku mám za sebou. Je pravda, e to jetě není zcela prozkoumaná oblast, ale odhaduje se, e chrání a 10 let. Take jsem ráda, e jsem to jetě "stihla" a ani mě moc nemrzí, e kvůli tomu letos nepojedu na dovču k moři.
Není tady
no, já mám tohle dilema u-bohuel-vyřeený...Před půl rokem jsem byla na konizaci..:-( take očkování u je mi k ničemu...Po těchto zkuenostech bych se ale očkovat určitě nechala...i kdy není stoprocentní jistota, e to pomůe (očkování je jen na některé druhy HPV viru), tak pokud by byla alespoň malá ance, e se mi to vyhne,tak bych do toho la vema deseti,,,
Aneri: s tou imunitou to není uplně "mimo mísu". Mě kdy na to doktoři přili, tak řekli, e tomu hodně napomohla moje oslabená imunita- někdo jinej by se s tím moná dokázal poprat bez operace, ale já, protoe mám patnou imunitu ne...
Není tady
no, já mám tohle dilema u-bohuel-vyřeený...Před půl rokem jsem byla na konizaci..:-( take očkování u je mi k ničemu...Po těchto zkuenostech bych se ale očkovat určitě nechala...i kdy není stoprocentní jistota, e to pomůe (očkování je jen na některé druhy HPV viru), tak pokud by byla alespoň malá ance, e se mi to vyhne,tak bych do toho la vema deseti,,,
Aneri: s tou imunitou to není uplně "mimo mísu". Mě kdy na to doktoři přili, tak řekli, e tomu hodně napomohla moje oslabená imunita- někdo jinej by se s tím moná dokázal poprat bez operace, ale já, protoe mám patnou imunitu ne...
Není tady
Ahoj,já si myslím e to smysl má a proto jsem nechala svou 15-ti letou dceru očkovat.
Není tady
Já jsem se očkovat nechala i přesto, e u HPV mám - typ co způsobuje rakovinu děloního čípku. A musím říci, e se můj stav velice zlepil. U po první dávce to bylo znatelné. Před první dávkou jsem měla neustále nějaké problémy - výtoky, bolest při sexu apod. a také to bylo ji ve druhém stádiu. A nejene po očkování nemám ádné záněty ani mě pohl. styk nebolí, ale dokonce se má nemoc nachází opět v prvním stádiu. A stále se to zlepuje. Dneska jsem byla na třetí dávce. Tak uvidím, zatím to vypadá skvěle a já jsem velice spokojená. Určitě to za to stálo. Mohu jen doporučit.
Není tady
Dáblice, měla jsem ji kancerozu. č. 5. Operace, chemoka. A můj gynekolog mi očkování přesto doporučil. Ale záleí jen na mne a na stavu peněenky. Take jen pro penízky to neříkal.
Není tady
Ahoj holky. Nečetla jsem to tu celý,ale jen vám chci říct, e účinnost je opravdu zatím asi pět let. Byla jsem minulý týden u dr. a sestricka mi to nabízela. Kdy jsem opáčila, e jsem myslela,e je to jen pro panny,tak mi říkala e to rozhodně ne,e se to dělá třeba i kdy holka nevystřídala víc jak sna tři partnery... e těch dvacet let,co se říká,jakoe nejpozději,pak e to nemá smysl,je spí proto,e se počítá s tím,e holky jetě nejsou vdaný a chtěj si uívat ivota a kdy to má účinnost jen 5 let,tak je zbytečný nechávat očkovat dvanáctiletou holčičku.
To jsou drby od nás z ordinace, třeba se někomu budou hodit
Není tady
Já jsem zase nala odkazy na to, jak po tomhle očkování pár enských umřelo ... tady to je: http://www.rozalio.cz/index.php?option= … amp;id=322 (odkazy anglicky a německy, někdy i česky). ... Byla jsem pro nechat svoje děti očkovat, ale takhle u nejsem... je zaráející, jak můou mladý holky jen tak umřít a přitom předtím podstoupily tohle očkování ... těko říct, jestli na nás zkouí farmaceutické firmy svoje preparáty nebo jestli se snaí vytahat z nás prachy nebo jestli to je fakt dobrý a jen někteří jedinci bijí na poplach ... a třeba ty smrti těch holek nesouvisí s očkováním nakonec....no, kadopádně já jsem z toho zmatená a do očkování zatím nejdu...
Není tady
Ahojky vem, na toto očkování jsem se také ptala u své mudr,protoe s čípček problémy mám.Očkuje se prý do 26 let.To mají prý otestovaný a pak se teď začalo testovat na enských a od 40 let.Ale není ten výzkum jetě ukončen.Take enský od 27 do 40 mají smůlu.Prý to je jen pokus.No docela drahý pokus.Není ádná záruka.
Janísek: Já byla také na konyzaci,ale toto očkování by se mě týkalo pokud bych byla mladá.Jedna konyce ti nezaručí klid.Po esti letech mě čeká nyní druhá konyzace a pravděpodobnost, e mě rakovina děloního čípku čeká je docela velká i díky genům.
Není tady
E.Ester napsal(a):
Ahojky vem, na toto očkování jsem se také ptala u své mudr,protoe s čípček problémy mám.Očkuje se prý do 26 let.To mají prý otestovaný a pak se teď začalo testovat na enských a od 40 let.Ale není ten výzkum jetě ukončen.Take enský od 27 do 40 mají smůlu.Prý to je jen pokus.No docela drahý pokus.Není ádná záruka.
Janísek: Já byla také na konyzaci,ale toto očkování by se mě týkalo pokud bych byla mladá.Jedna konyce ti nezaručí klid.Po esti letech mě čeká nyní druhá konyzace a pravděpodobnost, e mě rakovina děloního čípku čeká je docela velká i díky genům.
Ester, já si nemyslím, e jedna konizace mi zaručí klid...jen podle toho co jsem se ptala jedné známe dr., tak říkala, e pokud u tam ten problém byl, tak nemá cenu očkovat... očkování je prevence, ale ne léčba viru, který u v těle je...a ten tam je i po konizaci...
Není tady
janísek napsal(a):
E.Ester napsal(a):
Janísek: Já byla také na konyzaci,ale toto očkování by se mě týkalo pokud bych byla mladá.Jedna konyce ti nezaručí klid.Po esti letech mě čeká nyní druhá konyzace a pravděpodobnost, e mě rakovina děloního čípku čeká je docela velká i díky genům.Ester, já si nemyslím, e jedna konizace mi zaručí klid...jen podle toho co jsem se ptala jedné známe dr., tak říkala, e pokud u tam ten problém byl, tak nemá cenu očkovat... očkování je prevence, ale ne léčba viru, který u v těle je...a ten tam je i po konizaci...
na druhou stranu, me doktorka po konizaci rekla, ze je pravdepodobnost ze si telo po konizaci muze utvorit protilatky, kdyz uz se s tim muselo jednou prat, bude si to pamatovat..
Není tady
tak mi říkala e to rozhodně ne,e se to dělá třeba i kdy holka nevystřídala víc jak sna tři partnery...
Tak to snad spadla sestricka z visne..... E.Ester ma pravdu. Cetla jsem to v Moderni gynekologii a porodnictvi. Nejlepe je naockovat divky i chlapce( ti jsou prenaseci) do doby, kdy nemeli pohlavni styk. V CR je doporucene ockovat zeny do veku 26-27 let. Testy se delaji pro celou populaci a dle uspesnosti se pak doporucuje ockovani pro dane vekove skupiny. V nekterych statech je povolene ockovat i zeny do veku 45 - ti let. Samozrejme neni povolene ockovat tehotne - nebot priznaky a prubeh neni zatim dostatecne vedecky podlozen.
A pokud se nekdo boji, ze po ockovani by mohl zemrit. Tak mi to prijde jako nesmysl. Vsichni prochazime za zivot nekolika cykly povinnych ockovani. Samozrejme, nekteri lide mohou mit alergickou reakci nebo neprimerenou reakci na vakcinu a i pri "beznych ockovanich".
Upravil(a) Simonas (29. 5. 2009 11:29)
Není tady
Tak nevím, jestli jsou někteřé ordinace schopny očkovat jen kvůli penězům, ale mně doktor říkal, e očkují běně i starí eny - poslední prý ve věku 44 let....
Není tady
tak pokud ena jetě HPV nemá, proč by se nemohla nechat očkovat?
Není tady