29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobry den,
kupuji druzstevni byt. Jake nalezitosti by mely byt obsazeny ve smlouve(popr. nemate nejaky odkaz na vzor smlouvy) a jake poplatky jsou spojeny s prevodem nemovitosti? A na co si dava pozor?
Dekuji za Vase rady a zkusenosti
Není tady
já ted družstevku prodávala, takže vím, že je třeba smlouva o smlouvě budoucí, pak finanční narovnání a máme ještě smlouvu o převodu čl. práv
na družstvu budete platit asi 3300 kaček za převod členských práv. tot vše
záleží jestli budete platit na ruku či si brát uvěr
Není tady
Nejakou smlouvu mam, ale nejsem si jista, zda je o.k.
Pokud byste mela nejaky odkaz nebo byste byla ochotna mi poslat Vasi smlouvu bez inicialu, byla bych Vam nesmirne vdecna....
Kazdopadne i tak dekuji za radu:)
Není tady
Bylinko - bud kupuješ převod členských práv na byt družstevní, nebo byt již v osobním vlastnictví ! Nebo kupuješ teď byt ještě ve vklastnictví SBD a v budoucnu si ho budeš převádět do OV. Nejdříve si na SBD zjisti, zda je vůbec možno byt do OV odkoupit. Pozor - u bytů, které nezažádali do určitého roku to již nelze !!! Pokud někdo v minulosti o budoucí převod bytu do OV požádal, není třeba již žádná smlouva. Ze zákona lze o převod do OV požádat. Každé družstvo má jiné poplatky. V Přerově je poplatek 5.000 Kč + 1500,- jednorázově, že ti spravují účet, nebo 40,-Kč měsíčně doživotně......
Není tady
Sepsat takovou smlouvu pokud s tím nemáte žádné zkušenosti, není žádná sranda. Nějaké sepisování smluv dle internetu a opsání smlouvy, která přesně nesedí na váš případ, by se vám mohlo pěkně vymstít. Obraťte se raději na právníka.
Není tady
U nás za poplatek smlouvy sepíšeme. Jako čl. vklad se platí cca 3000,- a opravdu bych si tu smlouvu raději nesepisovala sama. Pokud to kupuješ od někoho, můžete to vzít podle té, kterou už mají původní majitelé.
Není tady
moje smlouva není sepsána mnou, ale mám ji od známé která pracuje v realitní kanceláři a tyto smlouvy vyhotovují každý den.
Není tady
Ja si smlouvu sama nesepisuji poprve. Jen chci rady, co by tam melo byt. Uz jsem kupovala dve nemovitosti, ale byly v OV, takze s druzstvem moc zkusenosti nemam...
Pupicku dekuji mo, budu moc vdecna!!!!!
Není tady
pupicku...cekam na tebe..prosim, prosim, posli posly...
Není tady
já čekám že pošleš e mail at vím kam to poslat
Není tady
bylinko - optej se na družstvu - my třeba máme vzor smlouvy o převodu členského podílu...
a každému zájemci o předáme i s instrukcemi...
Není tady
Dekuji:)
zkusim se poptat i tam...
to pupicek: poslala jsem ti mail, tak snad ti prisel...
Není tady