29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nemáte někdo zkušenost svatby s cizincem před českými úřady? Co všechno je třeba?
Je třeba překladatel, i když partner česky umí víc než dobře? Existují nějaké "skryté" překážky?
Děkuju za odpovědi.
Není tady
Tak ja jsem se vdavala v zahranici, ale mam kamaradku, ktera si brala cizince v CR.
Musela mit soudniho prekladatele (a to i kdyz snoubenec mluvi dobre CJ) a doklady jako rodny list overeny apostilou z te zeme, potvrzeni o tom, ze neni zenaty atd. - moc uz si nepamatuju. Zavolej si na matriku, tam ti vsechno reknou, je mozne, ze se to od te doby zmenilo.
Není tady
Ja jsem mela svatbu s cizincem v roce 2001. Takze napisu na co si vzpomenu. Kazda zeme to ma jine. V prvni rade musi si zavolat na sve velvyslanectvi a informovat se tam co od neho zadaji. U nas to byl doklad o potvrzeni,ze neni zenaty a dopis od nekoho (meli jsme radeji 2) kdo nas zna a ze jsme spolu z lasky a ne z nejake vypocitavosti. Jeho rodny list jsem nemela. A co jsme potrebovali pro Cechy? Tak papiry co nam dali na matrice, rodny list a jelikoz jsme meli svatbu v kostele tak jsem schanela krteci list. Jo a prekladatele jsme nemuseli mit, protoze muj manzel taky umi cesky. Jen se ho zeptali jestli rozumi tomu co rika a slibuje
Pokud si jeste na neco vzpomenu, tak to napisu. Hodne stesti.
Není tady
Ja jsem si tedy brala Cecha na SK a nic z toho jsme nepotrebovali, akorat jen on prinesl ze sve matriky nejaky papir, ze je zpusobily uzavrit snatek, nebo co a pak na SK matrice jsme prinesli tento papir a jeho pas a museli jsme zaplatit myslim 2500 Sk, za to, ze je cizinec. Nepotreboval ani krestny list (neni pokrteny) a to jsme se brali v kostele. Obrad byl v slovenstine a od prednesl slib v cestine, takze uplna pohoda. Ale u jinych narodnosti muze byt vetsi problem. Nejlpesi bude, kdyz si to najdes na strankach velvyslanectvi nebo si naklikej "svatba s cizincem" a vyhodi ti to urcite presne informace. Tohle tady jsou jen nase dohady.
Není tady
LeeLoo napsal(a):
Ja jsem si tedy brala Cecha na SK a nic z toho jsme nepotrebovali, akorat jen on prinesl ze sve matriky nejaky papir, ze je zpusobily uzavrit snatek, nebo co a pak na SK matrice jsme prinesli tento papir a jeho pas a museli jsme zaplatit myslim 2500 Sk, za to, ze je cizinec. Nepotreboval ani krestny list (neni pokrteny) a to jsme se brali v kostele. Obrad byl v slovenstine a od prednesl slib v cestine, takze uplna pohoda. Ale u jinych narodnosti muze byt vetsi problem. Nejlpesi bude, kdyz si to najdes na strankach velvyslanectvi nebo si naklikej "svatba s cizincem" a vyhodi ti to urcite presne informace. Tohle tady jsou jen nase dohady.
jo a rodny list samozrejme
Není tady
lenishine napsal(a):
Ahojky, zdravím všechny. Nedávno jsem se vdala a ráda bych prodala věci ze svatby. Mám jich plný seznam, včetně svatebních šatů za cenu půjčovného. Kdyby jste měla některá zájem písněte mi a já vám pošlu seznam mailem i fotky daných věcí. Zabírá mi tomísto, tak bych se toho ráda zbavila (o: lenishine@gmail.com
manzel je taky v balení?
Není tady
Ahoj som slovenka žíjúca v čechách . Priatel je čech.. Chcem sa opýtat či niekdo nevie čo presne ako ja cudzinec čé k tomu potrebujem..Dá sa to vybavit na ambasáde v Prahe??Dakujem
Není tady
ahoj... Potřebovala bych poradit.. chci se vdát v zahraničí za cizince,ale nechci aby to věděli v čr... nevim jestli jsou úřady nák propojený nebo jak to chodí.. díky moc
Není tady
V EU to netušim, ale mimo EU je to rozhodne uplne jedno. Nikdo to nezjisti, pokud to ceskym uradum sama nereknes. Kamoska to takhle taky chtela. Jsou vzaty v USA a tady si udelali jen symbolickou svatbu, takze jim vlastne nic nechybelo. Krasny obrad venku, kam by normalne meli problem sehnat oddavajiciho. Oddavali jim to nejaky cesko-americky manzele. Uz jsem to tady nekde i psala.
Není tady