29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
S terezkou souhlasíma je dobře, že se tak snaží. Některé jen fňukají.
Natálie, proč si myslíš, že se do tebe wiki naváží? Nic takového v tom nevidím a navíc s ní docela souhlasím. Je možné že evě to přišlo líto, že na ni táta platil málo, to je docela možné
Mirko to je těžké. Pokud podá jiné dańové přiznání, tak s tím nic neuděláš. Pokud bys měla strach z podjatosti, pak se můžeš bránit. Holky, ať si vezmou právníka. Víš co je divné, že vlastně má platit holkám, ne tobě (myslím posílat ty peníze), tak proč nechce? On je nemá rád?
Není tady
Mirko myslim, ze na tak velke holky bys mela dostat vyssi vyzivne nez 3000, ale bude asi problem pokud bude mit upravene danove priznani..
To, ze rozjizdis firmu by ale nemelo znamenat, ze se nebudes na vyzive dcer podilet taky (jestli jsem to dobre pochopila tak ty si nove zarizujes obchod, on si musel zajistit nove bydleni - nad tim bych se nijak nepodivovala, prijde mi logicke, ze si sehnal bydleni). Neznam tveho BM, tezko odhadnout jak se zachova ohledne placeni nad ramec vyzivneho. Co zkusit jit cestou, ok beru na dcery 2x3000, ale pokud bude potreba, tak se taky budes podilet treba na placeni koleje apod. Zkus hodit na papir kolik co pro holky stoji (ale realne) a v klidu mu to ukaz, je treba mozne, pokud jsi zajistovala nakupy a placeni ty, ze nema vubec predstavu, ze za 12000 (6000 ty a 6000 on) pro dcery nevyjdes. To ze mají dcery brigady bych v tom rozhodne nezohlednovala, to at si utrati jak chteji a ne aby si platili treba tu kolej.
Není tady
pecule napsal(a):
Mirko myslim, ze na tak velke holky bys mela dostat vyssi vyzivne nez 3000, ale bude asi problem pokud bude mit upravene danove priznani..
To, ze rozjizdis firmu by ale nemelo znamenat, ze se nebudes na vyzive dcer podilet taky (jestli jsem to dobre pochopila tak ty si nove zarizujes obchod, on si musel zajistit nove bydleni - nad tim bych se nijak nepodivovala, prijde mi logicke, ze si sehnal bydleni). Neznam tveho BM, tezko odhadnout jak se zachova ohledne placeni nad ramec vyzivneho. Co zkusit jit cestou, ok beru na dcery 2x3000, ale pokud bude potreba, tak se taky budes podilet treba na placeni koleje apod. Zkus hodit na papir kolik co pro holky stoji (ale realne) a v klidu mu to ukaz, je treba mozne, pokud jsi zajistovala nakupy a placeni ty, ze nema vubec predstavu, ze za 12000 (6000 ty a 6000 on) pro dcery nevyjdes. To ze mají dcery brigady bych v tom rozhodne nezohlednovala, to at si utrati jak chteji a ne aby si platili treba tu kolej.
Bude dost důležité, z jaké výše jeho platu se bude vycházet
Není tady
Nikol ja jsem nepodnikala, tak se mozna pletu, ale pokud ma firmu, tak on plat mit asi nebude a tak se asi vychazi jen z toho, co da do danoveho priznani, ne? BM pritele totiz taky podnika a prijmy si také snizuje (vysoke naklady).
Není tady
pecule napsal(a):
Nikol ja jsem nepodnikala, tak se mozna pletu, ale pokud ma firmu, tak on plat mit asi nebude a tak se asi vychazi jen z toho, co da do danoveho priznani, ne? BM pritele totiz taky podnika a prijmy si také snizuje (vysoke naklady).
Ano souhlasím, já jsem to tak v podstatě i myslela. Blbě napsala.Pokud je osvč tak se prokazuje daňovým přiznáním. To je ale, jak známo, skutečně ovlivnitelné vyššími náklady apod. A koneckonců i plat lze dohodou (se zaměstnavatelem)upravit tak, aby byl jiný,než skutečný. Ale to je zase vítězství spíše pro zaměstnavate....
Jo, paní má oprávněnou obavu a moc s tím nadělá. já jen pořád nevidím důvod, proč by jim, coby otec, který je má pravděpodobně rád, upíral peníze. Pochopitelné (jakžtakž)jsou snad situace, kde peníze posílá své (na účet)BM, a to se mu příčí a podezírá ji z útraty atd, ale toto už vůbec ne...
Není tady
Nikol,Wiki,
rozvést se z chlapem, který má vysoký plat je něco jiného a s chlapem, který dělá načerno a je na ÚP, takže na něj bývalá žena nemůže, protože majetek napsal na někoho jiného či nějaký jiný fígl...
Když má někdo (legálně přiznaného)60tis. čistého, tak nechápu o čem je diskuze? Na to je přece výpočet, kolik bude platit, určitě né jen 2000tis., ale podle platu. Matka si po poradě s někým zasvěceným napíše sumu např. 6000tis. a manžel se nemůže moc vytáčet.
Wiki jsem nepochopila možná v tom, že ten příběh, co napsala o nějaké paní, jsem pochopila na ní, prostě jsem to nedočetla do konce.
Není tady
ok . to je v pořádku. Myslím si, že se shodneme všechny, že je dobře, pokud otec přispívá zkrátka adekvátně k příjmům. ...
Není tady
wiki ja bych to malinko upresnila. otec i matka by meli adekvatne prispivat. (vetsina matek to jiste dela, ale mely by to delatvsechny)
Není tady
Tady vidím téma které zajímá i mne, ale pro rozsáhlost to vše nemám čas číst.
Proto jen v dobré vůli přidávám něco co by se snad mohlo hodit. Je to na této www stránce, čtvrtý bod:
http://www.rodina.cz/clanek379.htm
4. Jak se projeví při rozhodování o výživném skutečnost, že rodič - podnikatel je v „minusu“?
Opět je třeba zvážit vše, co v konkrétním případě vyšlo najevo. Je třeba zkoumat, zda jde o dlouhodobou záležitost, pak je na místě otázka, proč rodič u podnikání zůstává po celou tuto dobu, když je prodělečný. Je třeba zjistit, jakou má profesi, jakých výdělků dosahoval před podnikatelskou činností apod.
Rozhodně je vhodné provést důkaz nejen daňovým přiznáním takového rodiče, ale též pokladním deníkem a zjistit, do čeho bylo investováno. Zda jde o investice skutečně nutné a související s podnikáním, nebo jde jen o to snížit základ daně. Nákup výtvarného díla např. za 50 000 Kč, televizoru, ledničky, automobilů i splácení leesingových splátek mnohdy s podnikáním nemá mnoho společného a není-li rodič – podnikatel schopen platit výživné, neměl by si takové nákupy dovolit. Výživné dětí má rozhodně přednost. Soud má možnost požádat o přezkum účetnictví i soudního znalce. Soud vychází nejen ze zjištěných příjmů či zisku rodičů, ale zohledňuje i majetkové možnosti rodičů, tedy přihlíží k jejich životní úrovni, na které mají děti bezpochyby právo se podílet.
Není tady
Dobrý den ráda bych znala váš názor na moji situali. Jsem rozvedená, mám 6-ti leté dítě, bývalý manžel posílá výživné ve výši 1.000,- Kč měsíčně, krom dárků k vánocům a narozeninám nijak nepřispívá nad rámec výživného. Chtěla bych soudně zažádat o zvýšení výživnoho, ale nevím jestli to má cenu. BM je v plném invalidním důchodě, příjem asi 9.000,- Kč, přividělává si na černo, ale to mu nijak nedokážu. Myslíte, že bych měla šanci alespoň na výživné 2.000,- Kč měsíčně?
Není tady
sara27 napsal(a):
Dobrý den ráda bych znala váš názor na moji situali. Jsem rozvedená, mám 6-ti leté dítě, bývalý manžel posílá výživné ve výši 1.000,- Kč měsíčně, krom dárků k vánocům a narozeninám nijak nepřispívá nad rámec výživného. Chtěla bych soudně zažádat o zvýšení výživnoho, ale nevím jestli to má cenu. BM je v plném invalidním důchodě, příjem asi 9.000,- Kč, přividělává si na černo, ale to mu nijak nedokážu. Myslíte, že bych měla šanci alespoň na výživné 2.000,- Kč měsíčně?
Obávám se, že po doložení nákladů na bydlení a nákladů na léčbu z důvodu invalidního důchodu by se výživné nezvýšilo na požadovanou výši. Do výživného je totiž nutné započítat i Váš příjem. Ano vím, dle zákjona o rodině máte vyší péčei o zneltilé dítě, nicméně při 9 000,- invalidního soudy byť se občas snaží nerady zvyšují u "postižených" výživné. Je pravdou, že při zvyšování cen energií ale i dalších nákladů na živoit by se mohlo zvýšení dosáhnout, ale tak okolo 500,- Kč
Není tady