29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Teď si asi šťouchnu do vosího hnízda. Věřím, že tento konkrétní případ může být jiný, ale někdy to může vypadat i takto: Moje bývalá manželka vždy dokázala rozfofrovat jakékoli peníze, aniž by z nich něco hodnotného zbylo. Přivedla mě do slušných dluhů, přestože jsem vydělával hodně pěkné peníze. Po rozvodu jsem dělal všechno pro to, abych platil co nejnižší výživné, protože vím, že by ty peníze u dcery nikdy neskončily, ostatně i peníze, které jsem jí musel dát jako vyrovnání (ale spíš to bylo všimné za ochotu se rychle rozvést), skončily v novém autě jejího přítele, ačkoliv je mohla dát holce na spoření. Platím teď docela nízké výživné, ale dceři kupuji oblečení, boty, nábytek, prostě věci, které potřebuje - žádné rozmazlování. A až to bude potřebovat, budu mít pro ni zajištěné bydlení. Ale pokud by ze mě bejvalka vyrazila třetinu platu na výživném, tak na tyto věci nemám, holka by neměla co na sebe a tak dále.
Tak a teď mě kamenujte. Ano, vyhýbám se, jak můžu, abych neplatil vysoké výživné. Nevím, kde se bere ten názor, že všechny peníze, které matka dostane na výživném skončí ve prospěch dítěte a zároveň, že otec přispívá na život dítěte vždy pouze výší alimentů.
Terezo, když teď dostáváte 5 tis. na obě děti a jejich otec navrhuje 6400 + 1600 na spoření, proč nenavrhnete třeba 6000 + 4000 na spoření? S tím by jistě souhlasil, protože by měl jistotu, že to jde na děti. A když chcete vyplatit peníze zpětně (což je podle mě docela podraz, měla jste se o ty peníze přihlásit před rokem), tak proč nenavrhnete, že částka vyplacená zpětně půjde celá na spoření? Mipi, proč ve svých kalkulacích nepočítáte spoření s tím, že ty peníze Tereza neuvidí? Nejsou ty peníze spíš pro děti? Terezo, žádáte 10 tisíc, chcete říci, že si z těch peněz nepořídíte nic pro sebe a ještě na děti přidáte 10 tis. ze svého? To utratíte 20 tis. měsíčně výhradně za děti. Není to tak, že by vám výhradně na děti stačila i polovina (5 vy a 5 otec) a mohla jim tak nechat spořit otcem třeba 5 tis. měsíčně, pokud vy těch 5 tis. na poření nemáte?
Není tady
Petře, věřím, že je spousta žen, která neumí hospodařit s penězi a pak nemá smysl platit tolik na dítě, které z peněz nic mít nebude. Většina rozvedených žen je na tom jinak. Moje dcera, po zaplacení bydlení, jízdného dětem, obědů atd. má na měsíc 3000 Kč. Honí se po přesčasech, aby neživořili. A ten jí BM platí 2 x 1300 a věčně vysedává v hospodě. Dětem nikdy nic nedal, ani pod stromeček. Přesto je to jejich otec a dcera za ním děti kdykoliv pouští.
Není tady
Ito tvoje dcera je az zbytecne benevolentni, ja bych na jejim miste do toho deti taky netahala (to na zenach moc ocenuju), ale asi bych se maximalne snazila z BM penize dostat soudne. Proc ne? Vim, lehce se to řekne, ale asi ne kazdemu se chce do soudnich tahanic..
Pritel plati na dceru (8let) 4000 kc a proste máme pocit, ze do male nejdou. Proc si to myslime? Kdyz jsnme treba ted naposled byli za malou, tak prisla v bunde jeji mamy, pry zimni bundu nema. Bud je to jen divadlo pro nas nebo nevim.. Ale pribuzni co ziji ve stejnem meste nam rikali, ze to neni jen pro nas, ze ji podobne oblekanou potkavaji.. Krouzek ma jen jeden, stoji 500 na pul roku. Jinak je kazdy den doma, stejne tak o "matcinych" vikendech, nekdy jedou k jeji mame. Nekdy ji ani na sve vikendy nema a je u rodicu pritele, takze nema naklady na vylety apod. Sporeni ji taky nevede, to potvrdila u soudu. Takze si rikam, kam ty penize jdou? Matka ma stejny prijem jako pritel, takze teoreticky ma pro dceru k dispozici 8000 kc. Nema ani naklady na prazdniny, mala byla letos dvakrat u more (platili rodice pritele), prazdniny platil pritel (tabor a dovolena v srpnu) a jeho rodice (tabor v cervenci), BM si v lete dovolenou ani nevzala, jezdila s dcerou do prace (mozna nemohla, nevim, kazdopadne zase zadny naklad na dceru). Takze taky pritel uvazuje, ze by pozadal o snizeni vyzivneho a veci male kupoval sám. Nevim, udela to urcite zlou krev, ale mozna z toho bude mit mala vetsi uzitek. No uvidime..
Není tady
Partner to tak taky chtěl. Část dávat matce, část dávat přímo ve formě výdajů na školní zájezdy, prázdniny, poplatky na kroužky, lyže, kolo, atd. Matka na to nepřistoupila a rozvod by snad nepodepsala - bohužel. Osobně si myslím, že z té částky výživného, na které se tedy dohodli, se ona přiživit může - tím spíš, že sama nemá nijak špatný plat. Ale to už jsme tu řešili v příspěvku, co dítě spotřebuje a co ne a co dítě potřebuje a co ne - tak bych tu nerada rozproudila debatu tímto směrem
Není tady
Tak 1. každý přispívá na děti dle svých fin. možností - otec i matka. Já se starám o dvě děti a nemůžu si časově dovolit jako jejich otec být v práci od ŕána do večera. Podotýkám, že jsem nastoupila do práce po 3 letech mateřské a pracuji na 8,5hod. cesta do práce trvá 45min tam a 45 min. nazpátek. Tak si spočítej Petře, jak mám stihnout děti do školy doprovodit a do 16,30hod. vyzvednout. Mám štěstí že v práci mi vycházejí vstříc a mám prac.dobu posunutou. To samé nemoci. Máš pocit, že v práci, kde se vydělávají velké peníze, tak si člověk může dovolit být doma s dítětem? Můžu Ti říct, že první rok a půl v práci jsem byla s nemocnýma dětma doma 14 dní v měsíci!! To jsem měla příjem i s alimentama 15 tis. a jenom byt (bydleli jsme u soukr.majitele) a MŠ mě stáli 11 tis. Byly to velice krušné časy. Jenom díky tomu, že děti přestávaly marodit, tak se náš příjem zlepšil a mohli jsme začít žít normálně. Já někdy žasnu jak si někdo myslí, že děti nestojí, narozdíl od jejich matek, žádné peníze. Kde žijete? Jenom bydlení mě dnes stojí (jen?) 7,5 tis.. boty 1 tis., kolo 5 tis., kol.brusle 700,- atd..... Proč by děti, které mají slušně vydělávající rodiče, díky jejich rozvodu na tom měly být špatně? Opravdu to nechápu. Já dětem dám co můžu a věř, že je to rozhodně víc než jim dává jejich otec. A je to většina rodičů - ať matek nebo otců - kteří se o děti osobně starají.
A ještě k tomu doplatku, když děti nastoupily do ZŠ, tak jsem ho žádala o domluvu na zvýšení výživného. On se mnou vyběhl, že ať s tím nepočítám! Takže již od toho září moc dobře věděl, že chci víc. Žádost na soud jsem podávala v lednu - takže taky ne s velkým zpožděním. To, že k jednání nás pozvali až v červnu a díky soudkyni bylo odročeno na září a v září díky BM na říjen, za to opravdu nemůžu.
A víš co je nejlepší. Už dlouho jsem nad věcí. Z babinetu jsem pochopila, že už navždycky budu ta zlatokopka a nemorální, zlá a závistivá BM, která toho svého BM dusí a vysává a nenechá jeho a jeho novou partnerku žít. Děti špatně vychovávám a užívám si za jejich poctivě vydělané penízky. Už jsem se s tím smířila a vím, že všem se člověk nemůže zavděčit - co lidí, tolik různých pohledů. Já žiji tak, abych se za sebe nemusela stydět - hlavně sama před sebou. Dokonce věřím na to, že člověku se všechno vrátí - dobré i zlé. A opravdu jsem se jakékoliv zášti ohledně BM dávno zbavila a moc dobře se mi od té doby dýchá. A že chci pro děti to nejlepší je naprosto v pořádku. Já bych k moři bez dětí nejela (jako bm každý rok), pokud bych neměla dost peněz, byli bysme spolu doma. A to je ten jiný pohled - já s dětma žiji každý den, jsou mou součástí a nedokážu je šidit. Ošidím sebe, ale je nikdy. A proto mě tady někdy rozčilují diskuze co děti ještě potřebují, nebo je to již "nadstandart". Pokud na to mám nadstandart pro mě neexistuje.
Není tady
Terezo, klíííd, ač z druhé strany, tak si myslím, že při příjmu BM 60 tisíc máš na ty zvýšené alimenty skutečně nárok morální i nevím jaký. Potažmo to právo mají vaše děti.
Není tady
Terezo fakt klidek, kazdy vychazime z nasich zkusenosti, tot vse. Ty mas problem, ja mám problem, Petr taky a vubec skoro kazdy kdo je na babinetu, tak nejaky ma (jinak bysme tady asi vsichni nebyli)..
Není tady
Terezo, neznám podrobně Váš případ a doufám, že nejste taková, abyste do výdajů na děti počítala celé nájemné apod. Věřím také, že těch 5 tisíc navíc, nebo o kolik se Vám podařilo výživné zvýšit, investujete především do svých dětí a nikoli do svých potřeb. Chtěl jsem především upozornit na to, že mnoho matek používá argumenty "Je to v zájmu dětí!" nebo "Vždyť je to pro děti!" k tomu, aby si samy vylepšily životní úroveň. Otec např. pošle 5 tisíc a matka utratí za dítě v měsíci třeba 8 tisíc. Která matka si řekne: "4 tisíce jdou z mého, 4 z jeho a tisícovku z alimentů uspořím pro dítě"? Málokterá. Když jí zrovna přijde účet za telefon, tak to z té tisícovky zaplácne a je to.
Znám případ, kdy matka vyhnala alimenty na třetinu platu a otec, protože platil hypotéku apod., už neměl na to, aby dítěti kupoval to, co jeho matka. Ta jej navíc před dítětem pomlouvala, že ani ty boty nekoupí apod. Hrozně by se mi např. líbilo, kdyby otec, který prokazatelně sám hradí i více než polovinu výdajů na dítě (např. kupuje oblečení, boty, platí kroužky, koupí počítač, lyže, zaplatí školné apod.) a ještě dítěti spoří, by nemusel platit vůbec žádné výživné. Ostatně, myslím si, že podle zákona (pokud se nepletu) má dítě právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče a nikoli matka právo na to, aby inkasovala peníze bez zkoumání, na co je použije.
Je to obecnější problém, proto se omlouvám, protože se nemusí týkat tohoto konkrétního diskusního vlákna.
Není tady
Tak to pročítám...fakt to není jednoduché, znám tento problém ze dvou stran. Ale naprosto souhlasím s Terezou. To už jsem asi jednou psala.
Můj partner na základě prokázaných (před 7mi lety) 25tis. čistého, platil na dvě děti 8tis. Kč.Před soudem, který toto stanovil platil 7 a přitom- děti jsme měli ob víkend, platil navíc školy v přírodě(1/2), zimní věci - oteplováky, bundy(to si vzpomínám, páč jsem to kupovala já), 2 dovolené- z toho 1 u moře každý rok! apod, samozřejmě, vánoce, svátky, silvestry, jarnáky jsme je měli...atd.Vše úplně v pohodě, až jsem si říkala, že je nádherné "dostat" takového tátu dětí...
Jednoho krásného dne ho jeho bm vyzvala, aby platil ještě 2tis. /měs!! na tenis dítěti(jakési soukromé hodiny v hale pro začátečníka!!), což odmítnul. "No jak myslíš", mu bylo sděleno a byl soud. Skutečně mu "napařili" 8.
Odmítnul 1x zaplatit nesmyslnou záležitost a "měl ho tam". Soudkyně vše paradoxně odkývala a dostal to zpětně ještě snad rok. Ale paní BM mu zato vždy pěkně napíše blahopřejnou sms k svátku.
Ale od té doby jí už nepřispěl ničím a přestal platit i nějaké spoření nebo co to platil (500Kč/měs)na 1dítě. Takže si paní ve skutečnosti nepomohla a jemu se nemůžu divit.
Takže tak...
Upravil(a) Wiki (20. 11. 2007 16:46)
Není tady
Vážený Petře, nevím z jakých zkušeností vycházíš - jestli ze svých, nebo jedna paní povídala. Ale naprostá většina lidí je slušná a ty, o kterých se zmiňuješ, si nepotřebují vylévat srdíčko na babinetu, protože to mají v životě ujasněné. Většinou si jdou tvrdě za svým, umí to a nebojí se a rozhodně by s tebou nediskutovali.
Už se nebudu k tomuto tématu více vyjadřovat. Tímto jsem chtěla jenom podpořit každou mámu, která má strach se ozvat. Jsem taky taková a jsem ráda, že jsem to překonala. Žij si svůj život jak nejlépe umíš a věř, že 90% matek myslí především na děti. Což ty asi nejsi, bohužel, schopen pochopit. Větší procento chlapů nad rámec výživného neplatí nic (včetně toho našeho). Zde se ozívají jen ty vyjímky a na můj vkus jich je zoufale málo. Takže můžeš klidně spát, těch 5 tis. na dítě rozhodně půjde - já moc potřeb nemám. Navíc se sama starám o dvě děti a k tomu pracuju. Takže volný čas nemám prakticky žádný - jako každý, kdo je sám s dětma (takže nemůžu ani chodit po obchodech a barech a rozfofrovat dětem alimenty a pak je poslat před barák pást).
Takže tímto já končím, mějte se všichni dle svých představ a samoživitelky (samoživitelé) nedejte se odradit.
Není tady
Já si myslím, že 7-8 tis. na dvě děti jsou krásné peníze. Když jsem byla na střední, tak na mě otec platil 400,- Kč. Odmítl platit víc a, že by platil kroužky, knížky...o tom se mi mohlo jen zdát. Takového tatínka bych přála každé mamince, co má pořád málo...
Není tady
Jen mi terezo chybi z tvych prispevku trocho porozumeni i pro jine lidi (ted mám na mysli treba Petra), jen je to tak a u dokonce u 90 procent, ty to proste vis..
Není tady
Pecule, nevím co myslíš tím porozumění. Já rozumím druhým, jak jsem již napsala - kolik lidí, tolik různých pohledů na věc. V tomto případě jsem bránila svůj pohled na věc. U těchto diskuzí je problém, že člověk těžko vyjadřuje svoje pocity, zážitky apod.. Nejde zde vypsat a sdělit všechny okolnosti. To samé chápu druhou stranu, dávat určitou sumu peněz na něco, čím si nejsem až tak jistá, je rozhodně nepříjemné. Navíc člověku kterého nemám rád (jinak bysme se nerozvedli). Ale co se týká dětí jen mi to přijde nespravedlivé. Já nevím kolik konkrétně mě stojí (jenom mě) děti měsíčně. Ale když našetříme, tak např. jedeme na dovolenou. Něco šetřím na nenadálé výdaje, do budoucna, no a co zbyde tak rozhodně nerozházím, jak si právě Petr myslí. Prostě z toho žijeme. Ano, všichni tři. Ale můj plat je daleko vyšší než výživné. Takže z převážné většiny financuji děti já. Kdybych jela na dovču sama, stálo by mě to daleko méně, ale já jedu s dětma. A do teď na to otec nepřispěl dětem ani korunou. Teď nebudu muset otáčet každou korunu a mám pocit, že budeme žít skoro jako "normální rodina". Žádný luxus, ale ani bída. A o to mi jde. Děti za rozvody nemůžou. A mají právo na slušný život (pokud na to rodiče mají - v našem případě).
A ještě k těm 90% - kolem mě jiné matky nemám a o těch 10% jsem slyšela z vyprávění, nebo z TV . Takže se omlouvám, třeba někde žije daleko více "matek", které nemyslí na děti, ale já z vlastní zkušenosti takové neznám (naštěstí).
Není tady
V případě financí má každý svojí pravdu. Mě po rozvodu zůstal barák s hypotékou a stádo koní, ještě jsem si musela půjčit něco navíc, (abych barák dostavěla do obyvatelné fáze a mohla se přestěhovat). Manželovi firma s 25 lidmi. Napůl jsme si nechali barák ve kterém sídlí jeho firma, ta nám platila každému nájem 15000,- Kč měsíčně. Po dohodě mi platil 5 200,- na děti ( nyní 16 a 10 let ) + polovinu hypotéky, tj asi 7000,- . kupoval dětem oblečení, dárky, přispíval na kroužky, jezdil s nima na dovolenou. Už je znovu ženatý, čekají dítě, koupili si barák a každý rok trávili cca měsíc na dovolené. Nikdy jsem si nestěžovala, přestože musím dost šetřit, dovolená nehrozí ani, abych jela sama natož s dětma. Já jsem schopná vydělat cca 15 000,- měsíčně. Teď manželovo firma krachuje. Znamená to že jsem nyní bez příjmu z nájmu i od manžela. Nemám rezervu a protože moje práce je částečně sezóní mám nyní čistý měsíční příjem 8000. Výdaje jsou, když tam započtu sociální, zdravotní, telefon, benzín,elektriku a splátky půjček a hypotéky 27000,- . Jediná šance je prodej našeho společného baráku. A tady jsme se nepohodli, já bych chtěla aby se z prodeje zaplatila hypotéka a zbytek ( pokud bude ) jsme si rozdělili napůl, manžel chce aby jsme si celou částku rozdělili napůl, aby jako měl z čeho žít eventuelně zase začít podnikat a mohl mi dál platit. Nakonec mě přesvědčil. A teď když to tady takhle čtu tak přemýšlím jestli nejsem úplně blbá. Další věc co mě trápí je soužití s přítelem, od té doby co jsem na dně se stále hádáme a hlavně o penězích. Kolik byste si na mém místě řekli, že chcete přispívat na domácnost? Žije tu se mnou on a o víkendech i jeho 10 letý syn.
Není tady
Eva28 napsal(a):
Já si myslím, že 7-8 tis. na dvě děti jsou krásné peníze. Když jsem byla na střední, tak na mě otec platil 400,- Kč. Odmítl platit víc a, že by platil kroužky, knížky...o tom se mi mohlo jen zdát. Takového tatínka bych přála každé mamince, co má pořád málo...
Tento příspěvek nějak nechápu. Pokud na tebe platil otec 400kč je to jeho ostuda (nevím tedy kolik ti bylo, ale nepředpokládám, že v 80tých letech), a není to v žádném případě precedens.
máma "co má pořád málo" by se mělo v tomto případě nahradit přiléhavějším " co chce zajistit pro děti maximum, i za cenu nepříjemného soudního sporu".
Není tady
Děkuji Wiki.
To mě připomělo jak se někdy říká - v Africe umírají hlady a ty si nevážíš toho co máš na talíři. Ano v Africe ano, ale pokud se chceme dostat dál, musíme se srovnávat s vyspělejším a úspěšnějším a snažit se toho dosáhnout. A ne spadnout dobrovolně až na to dno. Ono je někdy jednodušší, jak jsem psala v začátcích diskuze, smířit se s málem a mít klid. A pokud se s tím smířím, tak bych ale neměla závidět druhým, ale pokusit se také bojovat. Kolik mě tento soud stál nervů se ani nedá popsat. Takže teď (z mého pohledu ) zažívám snad zasloužený klid. Také jsem to chtěla v začátcích vzdát a přistoupit na podmínky bm. Jenže on se se mnou domluvil na nějaké sumě a když jsem souhlasila, tak se znovu pokusil dál snižovat. Jakmile viděl mojí slabost, tak jí využil. A právě díky babinetu jsem se pustila do boje. A za to mají babinetky můj dík - že mi daly tu sílu a díky jim jsem se přestala bát.
Není tady
TerezaG napsal(a):
Pecule, nevím co myslíš tím porozumění. Já rozumím druhým, jak jsem již napsala - kolik lidí, tolik různých pohledů na věc. V tomto případě jsem bránila svůj pohled na věc. U těchto diskuzí je problém, že člověk těžko vyjadřuje svoje pocity, zážitky apod.. Nejde zde vypsat a sdělit všechny okolnosti. To samé chápu druhou stranu, dávat určitou sumu peněz na něco, čím si nejsem až tak jistá, je rozhodně nepříjemné. Navíc člověku kterého nemám rád (jinak bysme se nerozvedli). Ale co se týká dětí jen mi to přijde nespravedlivé. Já nevím kolik konkrétně mě stojí (jenom mě) děti měsíčně. Ale když našetříme, tak např. jedeme na dovolenou. Něco šetřím na nenadálé výdaje, do budoucna, no a co zbyde tak rozhodně nerozházím, jak si právě Petr myslí. Prostě z toho žijeme. Ano, všichni tři. Ale můj plat je daleko vyšší než výživné. Takže z převážné většiny financuji děti já. Kdybych jela na dovču sama, stálo by mě to daleko méně, ale já jedu s dětma. A do teď na to otec nepřispěl dětem ani korunou. Teď nebudu muset otáčet každou korunu a mám pocit, že budeme žít skoro jako "normální rodina". Žádný luxus, ale ani bída. A o to mi jde. Děti za rozvody nemůžou. A mají právo na slušný život (pokud na to rodiče mají - v našem případě).
A ještě k těm 90% - kolem mě jiné matky nemám a o těch 10% jsem slyšela z vyprávění, nebo z TV. Takže se omlouvám, třeba někde žije daleko více "matek", které nemyslí na děti, ale já z vlastní zkušenosti takové neznám (naštěstí).
Ono ani tak nejde o to, že dáváš něco někomu, koho nemáš ráda. Pokud máš mozek (teď myslím otce), tak je ti jasné, že jsou to alimenty pro tvoje dítě. Pokud bude mít hezké oblečení, zájmovou činnost, pomůcky do školy a občas nějakou dovču, tak ti to přijde jako normální a otec který s tím má problém je vůl a není žádný důvod ho litovat a jak jsem už několikrát psala, naopak je správné využít všech možností (tedy soud), aby na svoje děti platil. To jediné se soudně vymoct dá, bohužel aby k nim měl i hezký vztah si nikdo nevymůže a děti na to přijdou až budou velké.. Ale co dělat, když jako otec posíláš matce celekm slušné alimenty (v našem případě na 8letou holčinu 4000 Kč) a ona přitom chodí v bundě svojí mámy, nemá spodní košilky, má jen jeden kroužek (za 500 nebo kolik za půl roku - je od školy a za 500 jsou nejdražší, jsou tam i za 200 Kč na 6 měsíců), druhý kroužek máma dceři zrušila (prý finance), na dovolenou s matkou nejela (to zařizuje přítel a jeho rodiče, takže třeba u moře byla letos 2x), spoření pro dceru nemá. Tak a co teď s tím?? Matka pracuje na ŽL, otec je zaměstnanec. Oba mají cca příjem stejný, ale matka si dává hodně věcí do nákladů, takže ve finále čistý příjem minimální (když to dělají otcové, tak jsou parchanti, co nechtějí platit alimenty, jak se tomu říká, když to dělá matka? Nebo jen proto, že to dělá matka, tak by náklady jsou skutečné??). Co bys poradila v tomhle konkrétním případě? Přece není řešení, aby otec platil všechno okolo pořád - tzn. kromě alimentů i oblečení, kroužky, vše. Když otec platí nízké alimenty, tak se dá soudem vymoci vyšší (aspoň někdy - třeba u tebe se to podařilo), jak ale pokud platí alimenty dostatečné a přitom je situace taková jakou jsem popsala? Bohužel v tomhle případě se bránit nemůžeš.. Ať žije zájem dítěte..
Není tady
Pecule, nevím. Já teď mám pocit, že mi narostla křídla - takový balvan mi spadl z ramen. Ale v podstatě jsem posera. Takže tady sice "dělám ramena", ale jinak jsem hodně "krotká". Já jsem radši, když jsou jasně daná pravidla, která se dodržují. Alimenty mají být na pokrytí všech potřeb dítěte. To znamená i na kroužky, oblečení a ostatní. Platící rodič nemá žádnou povinnost platit nad rámec výživného. Takže jediné co můžu poradit je, nic navíc neplatit. Není to povinnost. A s blbcem se nedá domluvit nikdy.
Jak jsem říkala, já vycházím ze svých zkušeností. Jediné co si myslím je, že jednou se vám to vrátí. Dcera uvidí kdo to s ní myslel dobře (vím - slabá útěcha ). Ale bohužel rozvody jsou a budou a nejvíc tím trpí děti. A po rozvodu mám pocit, že ten mozek ztrácí všichni
.
Není tady
Wiki napsal(a):
Eva28 napsal(a):
Tento příspěvek nějak nechápu. Pokud na tebe platil otec 400kč je to jeho ostuda (nevím tedy kolik ti bylo, ale nepředpokládám, že v 80tých letech), a není to v žádném případě precedens.
máma "co má pořád málo" by se mělo v tomto případě nahradit přiléhavějším " co chce zajistit pro děti maximum, i za cenu nepříjemného soudního sporu".
Nechápeš, protože jsi to asi nikdy nezažila... Nebylo to 80tých letech, ale před 10lety, kdy se na děti v průměru platilo 1500,- Kč.
Není tady
Natálie napsal(a):
Wiki napsal(a):
Eva28 napsal(a):
máma "co má pořád málo" by se mělo v tomto případě nahradit přiléhavějším " co chce zajistit pro děti maximum, i za cenu nepříjemného soudního sporu".Nechápeš, protože jsi to asi nikdy nezažila... Nebylo to 80tých letech, ale před 10lety, kdy se na děti v průměru platilo 1500,- Kč.
A co mi tím vlastně chceš říci???
Že proto, že někdo na někoho platil před deseti lety 400kč, když byl průměr 1500kč.... tak proto má - musí - někomu "stačit" 3,5tis. nebo 4tis. na dítě.?? To je bezva argumentace. Nepřu se zda-li je to mnoho či málo, nikdo z nás to nemůže posuzovat. Je to individuální. Každá situace je individuální!!
Informace z OZ - dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů. Pakliže táta toho dítěte má 60tis. čistých, tak považuješ snad 5tis. měs na dítě za nepřiměřeně mnoho????
Nebo že by mu mělo stačit 400kč, když to tak měla Eva 28???....(nebo natálie??)
Mmch co víš o mně co jsem zažila???
Není tady
Každá situace je individuální, někomu stačí třeba 3,5 tisíce a výdaje navíc, někomu stačí 5 tisíc. Já osobně si myslím, že v rodině, kde byl trošku vyšší standard a bylo zvykem díděti dopřávat víc (tj. každý rok hory, moře, sportovní vybavení, mobil, atd) najednou 3,5 tisíce stačit nemůže a problém to může být i se 4,5. Bohužel rozvodem vznikají dvě nové domácnosti - manželky, manžela - a všichni se musí v té chvíli trochu uskrovnit, tedy i dítě...
Není tady
Wiki, mě stačí tvé vlákno "chlapi mi lezou na nervy", to bude asi tvůj problém, že se do někoho navážíš.
Není tady
Natálie napsal(a):
Wiki, mě stačí tvé vlákno "chlapi mi lezou na nervy", to bude asi tvůj problém, že se do někoho navážíš.
OPět nechápu???? O co ti vlastně jde??
Možná by tématu posloužila více konkretizace a argumentace , ne jalové řeči
Upravil(a) Wiki (21. 11. 2007 17:40)
Není tady
Terko to se lehce řekne - neplatte nic nad ramec vyzivneho, ale hure dela, to by clovek musel byt uplne z kamene. To si rekneme kdyz jsme bez male, ale pak to clovek stejne nedodrzi.. Kdo by na to asi tak doplatil? BM urcite ne..
Ja so taky rikam, ze se dceri casem rozsviti, ale v kolika? V nejakych sestnacti? To máme jeste nejakych skoro osm let a to je hodne dlouha doba, moc dloha na to nadelat v te male hlave hodne skody.. No ja jsem v poslednich dnech nebo spis tydnech hodne pesimisticka, tak treba to nebude tak hrozny.
Jen na okraj, pritel pred chvili mluvil s malou a je sama doma (v Brne), protoze mamka jela do Prahy na nejaky koncert..
Není tady
Dobrý den, ráda bych si nechala poradit v mé současné životní situaci...Jsem krátce rozvedená, manžel si našel přítelkyni a i když mu vztah nevyšel, trval na rozvodu.Přistoupila jsem na rozvod dohodou, i když jsem tím okamžikem přišla i o zaměstnání a jako spolupracující osobě se na mě nevztahovala žádná ochrana. Na majetku jsme se dohodli, mně zůstal dům, kde s dcerami bydlím. Jemu obchod, který jsem s ním 12let budovala a pracovala tam.Musela jsem řešit své nové zaměstnání, proto jsem si otevřela sama svůj obchod. Samozřejmě nemám ze začátku takové příjmy jako on, mám dluhy na zboží, apod.Naše dcery studují obě 200km od bydliště VŠ,mladší tancuje závodně na vysoké úrovni.Samozřejmě, že si přivydělávají brigádami, ale náklady na bydlení, dojíždění, studium jsou vyšší.Vzhledem k tomu, že jsou plnoleté, musí zažádat o výživné samy.Zkoušely se s otcem dohodnout mimosoudně, ale řekl jim, že se informoval, že běžná výše výživného jsou 3 tis.Víc, že jim nedá..Přitom já mám jen samé náklady, platím režii domu a taktak vycházím.Nezbývá mně ani životní minimum..Věřím, že se to zlepší, ale momentálně to je bezvýchodné..Bývalý manžel není přístupný dohodě, prý jsem chtěla dům, tak ať se starám....Je šance, že soud přihlédne k potřebám a zájmům dcer a určí výživné vyšší? Musí dcery žádat v místě bydliště??
Mám důvodné obavy o podjatosti. Má totiž známé všude.Nyní dostal přes známého od města do pronájmu byt, protože uvedl, že rozvodem nemá kde bydlet.V předrozvodové dohodě, kterou sám nechal sepsat, přitom souhlasil, že se odstěhuje.Dodatečně zjišťuji, že měl vše dobře naplánované, proto si myslím, že i příjmy si může upravit tak, aby dcerám nemusel platit víc.Poradíte mi prosím někdo???
Upravil(a) mirka (21. 11. 2007 19:10)
Není tady