27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Decc,díky. Jsem zpátky z dovolené a reparát máme úspěně za sebou jak z fyziky, tak z techlologie. Teď u je pozdě, ale být tebou, základy ekologie neberu na lehkou váhu. Ná mlaďas je taky má a jeho učitel se tváří, e nic důleitějího není. Holky ozvěte se, jak děcka dopadla.
Upravil(a) Vlaďka (1. 9. 2007 19:18)
Není tady
Hm... mladí dítě postoupilo, starí dítě propadlo, take budou oba dva chodit do stejné třídy
Není tady
Pro oba dva to bude peklo na zemi, panč nebudou moct chodit za kolu a dělat si z ní holubník,jako to praktikovali doposud. Manel - plátce kolného - u dva měsíce řve jako raněnej tygr, čemu se nedivím a jak jsme spolu dříve nevycházeli, v tomto bodě jsme se pevně semkli v jeden ik. Buďto budou výsledky=zdárně ukončená maturita, nebo si nezdárník vyzkouí tvrdou kolu ivota. Pro tupeje s nedokončeným vzděláním se ve zdejím regionu nabízí tvrdá práce závozníka v pivovaru - vstávat v půl třetí ráno, tahat těké sudy a domů dojet na desátou večer. Protoe nás syn natval tak, e bychom mu to s radostí udělali, co miláček ví, nezbývá mu nic jiného, ne se podřídit
Není tady
No, jo holky, můj "Bojovník" udělal oba dva reparáty, jetě měli profesoři průpovídky, e kdyby to neflákal, tak dostal na vízo za 2!
Já se spí obávám flákání, jeho příchody po 22 hodině mě děsí a není s ním kloudná řeč. Nikdo nechce, aby byl na večerníček doma, ale takové pozdní příchody se mi nelíbí (on to moc dobře ví, ale nedbá) a dlouhodobé setrvávání v partě mi vůbec nedělá radost (o víkendu byl doma vehovudy tak 3 hodiny), rád hraje florbal, mají mít tréninky 3x týdně, ale mám takovej pocit (po zkuenosti z minulýho pololetí), e začně flákat i to. V partě se hulí marjána, chlastá se, kradou měděný káble, aby měli na hulení. Moje asertivní chování, sluné jednání, řev, prosby, lítost, slzy, vysvětlování - nezabírá nic. Tak co s tím?
Není tady
Topinka: v tomhlem stylu se nesly minulá léta. Řeila jsem to tím, e nezdárníci oba dva putovali k manelovi do péče a bez pardonu. Děláte si, co chcete, poruujete vekerá pravidla, tak potřebujete silnou muskou ruku, která vás usměrní. Manel - kdy dolo na lámání chleba - musel přichýlit oba dva, ač péči se vím vudy nejene nemusel, ale dokonce ji ani neplánoval.
Jak el čas, tak jsme si spoustu věcí vyříkalí. V tuto chvíli má sinek zářnou perspektivu - buďto dodělá kolu, nebo ji nedodělá. V případě neúspěchu jsme se s manelem dohodli, e sinek pozná na vlastní kůi, co to je, vydělávat si na ivobytí vlastním přičiněním, tzn. zaeneme neboáka do tvrdého pracovního procesu.
For all - synek není synek, ale sinek. Zasvěcení vědí
Není tady
U nás to nedopadlo dobře.Dcera nepostoupila a musela si najít novou kolu Jestli se tento kolní rok nedá dohromady a bude i nadále "blbnout" jde přítí rok bez pardonu makat.Dali jsme jí na výběr a záleí jen na ní jak s tím naloí.
Není tady
Holky, chtěla bych Vás uklidnit. Proívali jsme se synáčkem čtyři perné roky na prestiní kole, kterou si sám vybral. Prvák docela v pohodě, druhák - hrozba reparátu na konci kolního roku. Třeák a čtvrák - katastrofa - reperát ve třeáku, ve čtvráku v pololetí upozornění na neprospívání v pěti předmětech. Za ty roky mi ubral 10 let ivota, jinak bezproblémový kluk, hodný, sluný, ale učení ho nebavilo. Pak zlom, nael si holku, která ho podpořila psychicky. Byla vlastně je z rozvedeného manelství, víkendy trávili u nás, nebo u její matky to nelo. Občas se učili spolu, ale hlavně měl mladý podmínku, e jestli vybuchne ve kole, nebudou moct trávit víkendy u nás společně. Odmaturoval - odmaturoval tak, e i třídní ho dává za "vzor", e není potřeba bezmylenkovitě biflovat, ale logicky uvaovat a čerpat z praxe. Odmaturoval a i s přítelkyní za týden po maturitě se odstěhoval na druhý konec republiky, dostal práci v oboru který vystudoval, ona takté. Dostali byt, jsou prý spokojení. Ale.. Já jsem to nemohla rozchodit, v 19ti letech odeel tak straně daleko. Obrečela jsem to, vzpomínala s láskou dokonce i na to oklivé, nemohla chodit ani jíst. Pomalu si zvykám, ale pořád se mi hrozně stýská.
Na druhou stranu si říkám, co můe máma chtít víc ne aby její dítě bylo astné. Ale stejně si myslím, e je moc mladý na starosti o uhlí, jídlo, .... Jo a jetě jsem chtěla říct, e ve finále se oba dva dostali na dvě vysoké koly, ale ty bohuel padly. Nezoufejte, já vím je to hrozné s nima ít a vyjít, ale jednou odejdou a vám bude hrozně smutno, prázdno.Pa
Není tady
Tak holky, jsem tu znova. Jestli vás to neobtěuje, napite jak jsou na tom letos vae děcka. U nás to vypadá na sedm pětek, take letos fakt u se kolou skončí.
Není tady
No u nás teda super, aj keď neviem, či chce toto poču. Dcéra - triedny premiant, čisté jednotky, pochvalné uznanie výhra v olympiáde a jednej portovej súai. Ja teda čítam vetky príspevky ohžadom detí, bo mám ete jedno, to do koly zatiaž nechodí, ale dcéra nasadila latku vežmi vysoko, pri nej neviem, čo je kola, no myslím si, e druhé diea nebude a takéto bystré.
Není tady
Spí jsem myslela, e by se mohly ozvat holky, s kterými jsme tu řeili reparáty vloni. Ale jinak má pravdu, kadé dítě je jiné. Mladí syn je v páté třídě a je to nebe a dudy, jak se říká. Ale nikdo neví, co s ním udělá puberta.
Není tady
Je to smutné, e niektoré decká si to jednoducho nevedia da natĺc do hláv, zdá sa im teraz vetko zbytočné a pritom si nevedia predstavi, o čom je realita, e kola je jedno aká je potrebná. Aj ja poznám také decká, ako je to tvoje. Nie sú hlúpe, iba lenivé sa uči a žahostajné.
Není tady
amanda11 napsal(a):
No u nás teda super, aj keď neviem, či chce toto poču. Dcéra - triedny premiant, čisté jednotky, pochvalné uznanie výhra v olympiáde a jednej portovej súai. Ja teda čítam vetky príspevky ohžadom detí, bo mám ete jedno, to do koly zatiaž nechodí, ale dcéra nasadila latku vežmi vysoko, pri nej neviem, čo je kola, no myslím si, e druhé diea nebude a takéto bystré.
Amando a kolik let má tvoje dcerka? Ono fakt můe být vechno jinak ale já ti ikovné dítě přeju
U nás nejstarí byl taky premiant, píle ho drí i na V, ale protoe je nadaný ve více směrech, tak nevím jak dlouho to bude zvládat.
prostřední je na čtyřletém oboru, slíbil, e pětka na vysvědčení nebude odborné předměty jsou dobré, četina, matika, angličtina jsou na hranici propadání, ale na co by studoval, kdy bude maturovat a za rok
, ale to pak zvládnout musí, protoe potom budou státní maturity a to nevím, jak by to dopadlo
nejmladí bude vycházet ze Z taky a přítí rok, tak proč by nemohl z vyznamenání přejí na trojky
Oni ti kluci jsou fakt borci, take Vlaďko, přeji Ti pevné nervy.
Není tady
My máme 2 kluky 18 a 20 let.U na Z jsme jim vtěpovali,e se učí jen pro sebe a pokud je to nebaví,klidně a jdou makat,e nám to velmi ulehčí (i kdy jako rodiče by nás to mrzelo,ale to jsme jim neříkali,byli jsme za tvrďáky před nima).Starí je dnes na technické V a po dobu studia na S měl vyznamenání,mladí je víc lump,veobec.předměty se mu učit nechtějí,tam to není nic moc,ale řekli jsme mu,e mat.,anglina,fyz musí být max.-za 2,co tedy dodruje.Chce jít taky na techniku a tak je mu to trochu jasný,e nemůe kvůli své lenosti z těchto předmětů propadat.
Zaujalomě tady to zavírání peněenek v jednom příspěvku, a to a kdy dolo k průseu.Není to trochu pozdě?nai kluci na S dostávají 60Kč měsíčně kapesného a starí na V 120,-.Mají-li větí potřeby,nech si na to vydělají jako spousta jejich vrstevníků.Začlo to tak taky fungovat,mladí krom toho e dělá vrcholově judo tak si krásně přivydělává doučováním a je king,protoe takové kapesné tedy nemá hned tak někdo.Musel si přitom stanovit časové priority,má to po čas.stránce opravdu náročné,ale zvládá ve,hlavně tedy studium.Kdy se chce,tak jde vechno,nesmí ovem chybět rodičovská autorita a pevná ruka s jasně vymezenými cíli ahranicemi u od dětství.
Není tady
Kuty napsal(a):
My máme 2 kluky 18 a 20 let.U na Z jsme jim vtěpovali,e se učí jen pro sebe a pokud je to nebaví,klidně a jdou makat,e nám to velmi ulehčí (i kdy jako rodiče by nás to mrzelo,ale to jsme jim neříkali,byli jsme za tvrďáky před nima).Starí je dnes na technické V a po dobu studia na S měl vyznamenání,mladí je víc lump,veobec.předměty se mu učit nechtějí,tam to není nic moc,ale řekli jsme mu,e mat.,anglina,fyz musí být max.-za 2,co tedy dodruje.Chce jít taky na techniku a tak je mu to trochu jasný,e nemůe kvůli své lenosti z těchto předmětů propadat.
Zaujalomě tady to zavírání peněenek v jednom příspěvku, a to a kdy dolo k průseu.Není to trochu pozdě?nai kluci na S dostávají 60Kč měsíčně kapesného a starí na V 120,-.Mají-li větí potřeby,nech si na to vydělají jako spousta jejich vrstevníků.Začlo to tak taky fungovat,mladí krom toho e dělá vrcholově judo tak si krásně přivydělává doučováním a je king,protoe takové kapesné tedy nemá hned tak někdo.Musel si přitom stanovit časové priority,má to po čas.stránce opravdu náročné,ale zvládá ve,hlavně tedy studium.Kdy se chce,tak jde vechno,nesmí ovem chybět rodičovská autorita a pevná ruka s jasně vymezenými cíli ahranicemi u od dětství.
. Celých 60 a 120 Kč měsíčně ?
Není tady
Ano, 60 a 120,- na měsíc a nestalo se,e by přili kemrat,e nemají peníze.Jak píu,donutilo je to,e si umí vydělat peníze,a ne jen chodit s nataenou rukou,co později,v dospělosti takové lidi jen přivádí do iv.nesnází tím,e u tak moc nechodí třeba za rodiči kemrat,zato jsou zavaleni nemoně drahými úvěry.Prostě snaíme se děti vychovat tak,aby se naučily být nezávislé na komkoli a věřili jen ve své schopnosti.A ili tak,jak jim kapsa stačí.Take dnes si kupují těce značkové oblečení a nám je to zcela fuk,jsou to jejich peníze.Asi tak 2x do roka kadému na to oblečení asi 1000,- přispějem.
I tomu co je na V ovem platíme jídlo v menze zvlá+snídaně a večeeře,na který máme určen jakýsiobnos,dopravu,skripta, take fakt to kapesné mají jen a jen pro svou potřebu a celkem je to dnes pro ně nezajímavá částka,bez které by se asi taky obeli.Pro zajímavost,syn je na kolejích v Brně,studuje techniku a letos jsme mu dávali měsíčně tedy i na tu stravu a koleje,dopravu 4300,-Kč.+120,-kapesné.
Není tady
Taky jsem se podivila nad takovou směnou částkou, zřejmě mají doma děti trochu studenějí odchov. Myslím, e nic se nemá přehánět na ádnou stranu.
Není tady
Já to vezmu zase z jiné stránky, od svých rodičů jsem dostávala, jak vy píete obdobné směné částky, jako kapesné. Samozřejmě jak píe Kuty, zaplatili mi ubytování, stravu, dopravu a skripta, kolu jsem si vybrala prestiní a zato se samozřejmě platí a nai, i kdy na to měli mi řekli, e pokud chci studovat, tak at si to zaplatím a nebo jdu na státní.
Teď u mám dostudováno a mám vlastní dceru a jsem rozhodnutá to dělat stejně. Protoe mě naučili pracovat s penězi, nenatahovat ruce mámo dej a spoustu jiných věcí, co se mi moc hodí do ivota. Tenkrát mě to i někdy tvalo, ale kdy s odstupem času vidím, jak dopadli moji vrstevníci, jsem jim za to vděčná.
Ale kadý a si své děti vychovává podle svého uváení a svědomí, ale učí se pro sebe a ne pro nás.
Není tady
rentle napsal(a):
Taky jsem se podivila nad takovou směnou částkou, zřejmě mají doma děti trochu studenějí odchov. Myslím, e nic se nemá přehánět na ádnou stranu.
U Kuty mají studený odchov nejen děti, ale i pes. Podle toho co píe v tématu Pejskové "Pomoc,potřebuji poradit" je to fakt "citově zaloený člověk". Ale veho dočasu. Moná a bude mít malý důchod, tak ti synové přidělí tisícovku na měsíc a jdi si přivydělat.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
rentle napsal(a):
U Kuty mají studený odchov nejen děti, ale i pes. Podle toho co píe v tématu Pejskové "Pomoc,potřebuji poradit" je to fakt "citově zaloený člověk". Ale veho dočasu. Moná a bude mít malý důchod, tak ti synové přidělí tisícovku na měsíc a jdi si přivydělat.
Já jsem na tom finačně dost bídně, take od jistého věku museli oba chodit na brigády. My platíme ve co je potřeba, ale na zábavu si musí vydělat sami.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Spí jsem myslela, e by se mohly ozvat holky, s kterými jsme tu řeili reparáty vloni. Ale jinak má pravdu, kadé dítě je jiné. Mladí syn je v páté třídě a je to nebe a dudy, jak se říká. Ale nikdo neví, co s ním udělá puberta.
My jsme dělali reparát vloni, neudělal a propadl zpět do druháku. tento rok prolezl , tak se nervy odkládají na přítí rok.
Není tady
Ivana:Starí syn taky chodí naa brigádu. Letos si vydělal cca 11 tis, ale přesto ve kolním roce dostává víc ne 60 Kč a taky jsme na tom finančně dost mizerně.
Letos propadl a čekáme na vyjádření koly, jestli ho vezmou zpátky do druháku nebo ne. To se dozvíme poslední den prázdnin a zbytek koly udělá opravky. Budeme mít hektický první týden v září. U mám dojednaný v případě neúspěchu nástup na učňák, ale musel by dělat rozdílovky. Moc nepočítám s úspěchem.
Vůbec nevím, jak to bude pokud skončí se kolou, jak se hlásit třeba na pracáku, co sociálka, zdravotko, jestli vlastně tedy byl přes prázdniny student nebo jsme to provihli. Vůbec se v tomhle neorientuju.
Upravil(a) Vlaďka (14. 8. 2008 14:04)
Není tady
Zdravím, sice nejsem rodič takového dítě, ale jsem naopak dítě co se chystá na reparát. Vím jak to je u nás doma, máma mi vyhrouje, e jestli to neudělám půjdu makat. Já nevím, podle mě je jen na vaem synovi, jestli se na to naučí nebo ne, jasně je to vae dítě a chcete aby to udělal, ale jestli nechce on, a vy ho do toho teď dotlačíte násilím, dopadne to za rok stejně jako letos, a pak u ho to nenechaj udělat. Jde prostě o to, e se musím sám vyhecovat, sám si uvědomit co chce, a jestli ne, tak je to jeho chyba. Moná by bylo dobrý ho v tom nechat trochu vykoupat a kdy to neudělá tak a si sám zpytuje svědomí a dalí rok můe jít buď někam do prváku a nebo zůstat u práce. Je to sice drsná metoda, ale u mě třeba je to tak, e kdy mě do učení nutí máma, tak se bloknu a kalu na to, kdy to dělám, protoe chci, a protoe ji nechci zklamat, tak to jde skoro samo. Přeju hodně těstí a pevné nervy, určitě to není sranda!
Není tady
IZZY:Díky za pohled z druhé strany. Je mi v podstatě jasné, e to takhle funguje. Ale přesto se snaím, aby tu kolu dodělal, protoe jakmile začne pracovat, u se nikdy do té koly nevrátí a nebude mít ani výuční list.
Není tady