Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 27. 7. 2007 12:57

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Reparát

Syn budě dělat reparát ze dvou předmětů v prváku na SOU. Už dělal v 8. a 9. třídě, vždycky jeden předmět , čeština, zeměpis. Nějak jsem se propřemýšlela k tomu, že pokud reparáty neudělá, půjde prostě pracovat. Už prostě nemám sílu mu vysvětlovat, že se neučí pro mě, ale pro sebe. Podotýkám, že to není žádný slaboduchý jedinec, jenom je to lajdák a lenoch a neučí se, protože to obnáší práci a nemůže mezi kamarády. A i když sedí nad učením, prostě se neučí.
Včera jsem zjistila, že v našem okolí je hromada dětí, které se učí na repec nebo budou opakovat první ročník. A taktéž to nejsou žádné "socky" z " rozvrácených" rodin atd. Prostě líní pacholci. Setkali jste se s tím někdo a řešili jste doma nepovedený reparát? Zajímalo by mě, jestli jsem úplně vedle s tím, že už nehodlám shánět další školu, kde ho vezmou do prváku a chci ho poslat do života s tím, že až mu dojde, že nechce makat rukama, školu si může dodělat? Taky takových pár znám. Ocením kažný názor.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#2 27. 7. 2007 13:14

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Reparát

Tak Vlaďko, nevím, nedokážu ti zřejmě poradit, ale vím, jak se asi cítíš.  Asi mᚠpořádný vztek na syna, zároveň zřejmě si schopná udělat naprosto všechno, aby řádně udělal nějakou školu.
Mám to doma prakticky stejné, až nato, že syn jde do devítky, reparát nedělal, ale je šílený lajdák, školu flinká. Já se s ním musím učit, protože kdybych to neudělala, nedohlídla na něho, on si  ani nepřipraví věci na další den.   Navíc je  těžce hyperaktivní, musí brát léky, aby ve škole vůbec vydržel. Prázdniny jsou pro mě vysvobozením, kdy se snažím nabrat síly na další školní rok.
Pokud bych já byla ve stejné situaci, asi bych  se snažila, aby reparát zvládnul, udělala bych pro to  naprosto vše, co je v mých silách. Nejsem si jistá, že ti kluci to pochopí, co se pro ně snažíme dělat,  ale snad až budou starší budou nám vděční.  Když ho nechᚠtak, stejně z toho budeš nešastná a budeš pořád přemýšlet co s ním dál. Myslím, že se ti vůbec neuleví. Taky kde ho bez nějakého vyučení vezmou??
Já jsem vždycky na něho naštvaná, že jde s průšvihu do průšvihu, ale pak mě to přejde a snažím se mu nějak pomoci.   V tu chvíli mne má plné zuby, ale už teď o prázdninách mi sám řekl, že je mi vděčný, že tu osmičku dokončil, že jsem ho přinutila a nemusí dělat  reparát.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#3 27. 7. 2007 13:32

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

Samozřejmě, že mu pomáhám učit se o prázdninách. Ale v případě, že to nedopadne, jak se dá na konci srpna sehnat za jeden den učiliště, kde ho vezmou znovu do prváku? A určitě bych byla nešastná, no ale co s ním? Spíš by mě zajímalo, jestli to náhodou není teď zrovna nějaká móda, jen tak si propadat? Protože těch děcek je tolik, že mi to fakt nepřipadá normální.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#4 27. 7. 2007 13:36

janísek
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 600

Re: Reparát

a nezkusili jste to třeba tak, že by místo reparátu šel rovnou znovu opakovat ročník? vím, že je to jakoby ztráta času,ale bylo by možný mu alespoň na srpen sehnat nějakou pořádnou brigádu (fabriky, obchoďáky..), aby poznal, jaký to je muset každý den do práce...? třeba by si pak sám uvědomil, že je lepší strávit hodinu doma nad učením....

Není tady

 

#5 27. 7. 2007 13:39

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

Neboj, na brigádu chodí do stavební firmy, takže do tří maká a odpolko se učí. A ročínk opakovat nejde, mají plno.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#6 27. 7. 2007 13:43

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Reparát

nevim jak je to s učňákama, ale známá dostala po neudělaném reparátu v prváku dceru na jinej gympl a teď už má po maturitě a dělá nějakou vyšší školu...
prostě zjistili, že neudělala a sebrali se a obcházeli školy...


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#7 27. 7. 2007 13:43

janísek
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 600

Re: Reparát

tak to jo...no, mě osobně se tohle naštěstí netýkalo, ale v okolí znám dost takových případů...myslím, že v tomhle věku je vysvětlování a přemlouvání už k ničemu...musí na to přijít sám... Ale chápu, že pro tebe je to těžký- samozřejmě- máma chce pro dítě vždycky to nejlepší...Ale vysvětli jim to, že? :-)

Není tady

 

#8 27. 7. 2007 19:11

Martikam
♥------
Registrovaný: 10. 3. 2007
Příspěvky: 13

Re: Reparát

Naši dceru čeká 1 reparát+7 zkoušek za zameškané hodiny.Za ty zameškané hodiny si může hodně sama,chodila i za školu a má 3 z chování.Opustil jí přítel,nechodila do školy a na všechno kašlala.Vysvětlovali jsme .domlouvali,ve škole u ředitelky jsme byli.Slíbila,že na školu bude chodit dál a taky doufám ,že se jí to v tý hlavince přes prázdniny srovná.Na brigádu také chodí a tak ví co práce obnáší.Když jsem já sháněla zaměstnání všude po mě chtěli minimálně výuční list a to se jí také snažím vysvětlit.Už se těším až ta puberta bude za náma!!!!!

Není tady

 

#9 27. 7. 2007 21:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Reparát

Holky, vy mi mluvíte z duše grater alespoň vidím, že nás je víc a že nejsem sama.
Dětičky studují střední odbornou školu s maturitou. Protože tatínek vlastní odbornou firmu, děti studují příslušný obor. Podotýkám, že škola je soukromá a školné za oba činí řádově 30.000,- Kč ročně., což platí tatínek. Protože jsme se s otcem dětí rozešli a s dětmi na to konto nastaly výchovné problémy, dohodli jsme se s manželem, že děti holt potřebují pevnou ruku a bude je vychovávat on. Ani to nepomohlo - děti si dělaly ze školy holubník, na učení zvysoka prděly a výsledek je ten, že dcera v prváku dělá repec z jednoho předmětu, syn ze dvou. Ne, že by byli blbí - jsou prostě laxní usch
Ovšem ve chvíli, kdy přinesli domů vysvědčení, nastalo čoro-moro. Ačkoliv s mužem žijeme odděleně, semkli jsme se v jeden šik smile a nastala chvíle pravdy: buď postoupí OBA DVA do dalšího ročníku tak, že reparát zdárně složí a historie se už nebude opakovat, nebo mají před sebou zářnou budoucnost - syna jsem postavila před skutečnost, že bude dělat v blízkém pivovaru závozníka (vstávat ve tři hodiny ráno a tahat metrákové sudy) a dcera bude pracovat od nevidim do nevidim v blízkém zahradnictví.
Ve chvíli, kdy dětičky poznaly, že s náma jako s rodičema přestala být sranda, začaly se překvapivě přes prázdniny učit tongue tím spíš, že rodičovská peněženka se vzhledem ke studijním výsledkům neprodyšně uzavřela a to jak tatínkova, tak i maminčina. Každou korunu, kterou potřebují na zábavu, si musí tvrdě odpracovat a nejen to - repec musí zákonitě udělat, jinak je čeká tvrdá škola života stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#10 27. 7. 2007 22:15

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

No,Kiaro,jsem ráda, že nejsem sama, kdo hodlá poslat nezvedené dítě do práce a nechat ho jít studovat až mu to dojde. Jasně, že uděláme všichni všechno pro to, aby repec udělal, ale největší díl musí on sám. A bohužel při třetím opakování prázdnin plných učení už nejsem moc ochotná tomu věřit. Teď chodí do práce na pátou a maká osm hodin, tak třeba mu docvakne, co se mu snažím už několik let natlouct do hlavy. Kdo nestuduje, prostě se v životě hodně nadře.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#11 28. 7. 2007 23:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Reparát

Vlaďko, a divila by ses - či spíš nedivila - kolik studentů-reparátníků mají moje děti mezi kamarády. Sice jsem to v duchu kvitovala s povděkem (nejenom já mám děti lemply) ale na to konto jsem udělala dětem krákoravou přednášku, jak se mají držet toho lepšího a ne, brát si příklad z toho horšího smile
Pravidla jsou jasně rozhozena - pokud nepostoupí, jdou makat. Jeden půjde válet sudy do pivovaru a vstávat ve tři ráno, druhá bude vstávat v pět ráno, aby stihla bus a mohla se osm hodin denně vrtat v hlíně tongue
A to jsme ještě jako rodiče poměrně vlídní a vstřícní. Měla jsem bývalou kolegyni, která měla rovněž problémy s dcerou - nechodila do prestižní školy, našla si přítelíka, načež matka ji natvrdo vyhodila z domova s tím, že dcera se v okamžiku vyhození bude muset živit sama stolt Dceru jsem poznala v době, kdy se musela naučit tvrdě pracovat tak, aby si společně s přítelem vydělali jednak na podnájem, druhak na každodenní živobytí.  A že to pro ně nebyla legrace - vzhledem k tomu, že oba chtěli bydlet, žít a pracovat v Praze - tomu věř.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#12 31. 7. 2007 9:13

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: Reparát

Připojuji se opožděně k vaší diskusi. Dcera měla na základce spolužáka,chytrého hocha s velmi dobrým prospěchem.Od patnácti do jednadvaceti byl v prváku snad na všech středních školách co ve městě jsou.Někdy přestupoval v pololetí,někdy setrval do června a v září začal jinde.Poslední bylo SOU ale skončil už někdy na podzim.Dneska je mu 24 a doplňuje zboží v obchodě.Je zatrpklý a zneuznaný cynik.Myslím ,že kdyby s ním rodiče zatřásli v těch šestnácti mohlo být vše jinak.Já na něj vzpomínám jako na rušivý element.Děcka jeho přístupem ke studiu byla okouzlena.Měl stále čas,samé bezva koníčky,štědré rodiče.Jeho matku znám jen od vidění ale měla jsem několikrát sto chutí po ní skočit.
Rozhodně je správné nepodporovat flákárnu a rázně zakročit ,dokud je čas.Někdo není studijní typ,pracovní typ je ale každý.

Není tady

 

#13 31. 7. 2007 20:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Reparát

Děvčata, mezi škálu trestů za nevalné studijní výsledky či nepravidelnou docházku do školy (pozdní příchody) patřila velice účinná mast na oba - PC se jim z pokojíčku náhle odpařil lol a dosedl na stolek jedině tehdy, když se studijní výsledky či docházka do školy přiblížily normálu lol Repec dělají oba dva, takže přes prázdniny přimhuřujeme obě oči a děláme, že věříme tomu, že PC je používáno jako pomocný prostředek ke studiu.
Fakt to ale jinak nejde, než zavčasu nastolit jako rodiče účinné sankce stolt protože dětičky byly schopny se vyburcovat jedině pod ztrátou výhod a tehdy, když se navíc rodičovská peněženka neprodyšně uzavřela.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#14 2. 8. 2007 10:52

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Reparát

Kiaro, jsem mimo téma, ale musela jsem se nahlas zasmát tvé "krákoravé přednášce". Děkuji.
MMch dítko mi nastupuje na G do 1ročníku (panebože já ještě nezaplatila stravenky!!!!) a nevím jestli se za rok k vaší diskuzi a krákoravým přednáškám nepřidám....soudě dle přístupu ke škole....lol

Upravil(a) Wiki (2. 8. 2007 10:53)

Není tady

 

#15 2. 8. 2007 11:16

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

Na stravenky je snad ještě čas, ale upřímně ti přeju, abychom se tu příští rok nesešly.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#16 8. 8. 2007 9:50

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

Ano, velice dobře chápu Vlaďku, i můj syn není "žádný slaboduchý jedinec!" Ač je mu 16,5 let chová se jako všeználek: všude byl, všechno umí, všechno zná, žádnou radu ani výchovu prý nepotřebuje, školu zvládne levou zadní - tak proč by se učil?, až na to, že ho čekají 2 reparáty. Je s ním velice těžké pořízení od malička, vždy si šel tvrdě za svým cílem, nikdy se nenechal nějak moc ovlivnit, nikdy si nenechal nic vysvětlit. Tato vlastnost by mi tak nevadila, kdyby tím "jeho cílem" nebylo nicotné postávání s partou v parku, noční potulování, zbůhdarmé vysedávání před televizí...A že se má učit na ty reparáty? Jeho odpověď: "Čím víc mě budeš nutit, tak se učit nebudu!". Nakonec mě vytočil tak, že jsem mu nadala, že je bezohlednej sobec a jestli ty reparáty neudělá, že  půjde pracovat a začne přispívat na provoz domácnosti!
Ach jo...

Není tady

 

#17 8. 8. 2007 10:12

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

No, Topinko, myslím že máme doma dvojníky. Koukám, že jste tam kde my. Neudělá - bude makat. Naštěstí se nad ním smiloval děda a posledních 14 dní se s ním bude učit fyziku. Nevím, kdo vydrží víc.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#18 8. 8. 2007 10:43

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

Hmm, to mᚠVladi ještě dobrý, že je ochotnej se s někým učit, by je to děda! Můj "Bojovník" - jak ho nazývá manžel, se nebude učit s nikým! Včera jsem zase probrečela celej večer a od 3,30 do 6 hod. jsem nespala (pak jsem zasapala do práce), když mi akorát oznámil, že jede s klukama kamsi na chatu a vrátí se někdy dneska, až se vyspí! Už se prostě ani nezeptá, jesli smí, ani se na ničem s náma nedomlouvá, prostě oznámí a udělá jak jemu se to líbí a já můžu postavit třeba na hlavu...

Není tady

 

#19 8. 8. 2007 10:48

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

No to je dost blbý.  "sad "Ten nᚠse aspoň zeptal, jestli si za peníze z brigády může koupit nový mobil. To jsem rozebírala na vedlejším tématu. On se docela ptá a já většinou povolím. Horší je to s tátou. Teď se učí sám, ale smůla je ta, že si prostě nic nepamatuje. Tak nějak si nepřipouštím, že to neudělá, ale jestli to fakt nedopadne, opravdu to bude "mazec". Buď budeme na rychlo shánět nějaký jiný učňák a nebo půjde opravdu makat. Jestli ho někde vezmou.

Upravil(a) Vlaďka (8. 8. 2007 10:59)


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#20 8. 8. 2007 10:51

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

...jak píše Hannah:...kdyby s ním rodiče zatřásli v těch 16...Já teda třesu seč můžu, ale výsledek veškej žádnej. Ani groš z něj nevypadne :-)))!

Není tady

 

#21 8. 8. 2007 10:54

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

Víš Vlaďko, já si moc nepřipoštím, že to neudělá, respektive nechci si to připouštět. Podmínky dostal - ví, co ho čeká a taky ví, že v takovejch vážnejch věcech svoje slovo dodržím!

Není tady

 

#22 8. 8. 2007 10:54

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

...takže chci říct, že o nějakým jiným učňáku vůbec neuvažujeme!

Není tady

 

#23 8. 8. 2007 11:00

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Reparát

Já v podstatě taky ne, navíc budu na dovolené, takže to prostě nepůjde zařídit, ale stejně červíček hlodá, však víš.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#24 8. 8. 2007 11:18

Topinka
♥------
Registrovaný: 8. 8. 2007
Příspěvky: 8

Re: Reparát

Tak držím pěsti Vlaďko a po tvé dovolené si řekneme, jak zabodovali, ju?

Není tady

 

#25 26. 8. 2007 21:11

Decc
♥------
Registrovaný: 26. 8. 2007
Příspěvky: 1

Re: Reparát

Hm, koukam jestli nahodou nezijeme ve stejnem dome kdyz tu popisujete sve vyrostky.Ja delam "repec" zitra a v utery, a to ani nevim z ceho jestli z prvne z matematiky nebo ekologie.Kazdopadne se ucim od vcerejska a doufam ze to nejak zvladnu.Jsem taky na ucilisti ale reparat delam kvuli tomu ze jsem dva tydny pred koncem roku prestoupil ze stredni skoly (kde me pekne pridusily).Rikam si prece zvladnu ucnak kdyz tam prolezli i takovy .....(mene vyvinute deti)......zklady ekologie to mi prijde to same jako "zaklady logiky" ale ucitel je ponekud prisnejsi a pokud zajde prilis detailu az do biologie jsem v..... A matematika ? to vubec nevim jestli se mam bat nebo byt v klidu. Radsi se bojim smile...a modlim se abych to zvladnul,protoze jestli ne vubec nevim co budu delat.

Jinak se omlouvam za off-topic big_smile ...ale musel jsem to sem napsat kdyz sem toto cetl .....

A Vladko tobe tak maximalne hodne stesti,kdyz to dite bude chtit tak to udela ....

Ja totiz chci. A moc ....

Upravil(a) Decc (26. 8. 2007 21:12)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů