1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
O víkendu si dovezeme přímo od chovatele malou korelku.Napite mi prosím svoje rady a postřehy,jakou podestýlku do klece,kdy ji poprvé vypustit z klece .U jsem oběhla zverimexy na rady ,samozřejmě jetě se zeptám přímo chovatele co a jak.Tak síím pite.
Není tady
primi s mladatky zkusenost nemam, snad brzy mam parecek a doufam v mimca
....co se podestylky tyce, ve zverimexu by meli nekaje prodavat
jak je korelka mlada? mozna ji budes muset krmit, pokud je vetsi a krmi se sama, je to super, z klece bych vypustila az za par tydnu 3-4 tydny az si zvykne na vas,na veci kolem, kdyz jsem si poridila me korely, tak prvnich par dni vubec nepily a nejedly, coz me vystrasilo ale udajne je to normalni,tak se nelekni
doporucila bych klec dam kamkoli jen ne do kuchyne ( nebezpecne pokud je korela venku a udajne vypary a tak, pokuz uzivas teflonove veci, je pro ne jedovaty. zkus na korelku mluvit a byt u klece, i kdyz ctes jen knizku, si na tebe zvykne rychleji pokud nikdo neni doma, doporucila bych televizi, korely maji rady kdyz se neco kolem deje, kdyz se nudi je to horsi, zacnou si vytrhavat peri a tak ...
drzim pesti a posly nam fotecku
Není tady
Ferdo,tak korelku jetě nemáme,protoe pán co nám ji prodává říkal ,e jetě papá od maminky,take musíme jetě počkat.Jestli se mi to podaří tak ji potom vyfotím a zkusím vloit fotku.
Není tady
odchovala jsem ručně tři mláďata korel - vechno jako na potvoru samice, ale mají klučičí jména jako podestýlku jim dávám noviny, ale pe táta chová hafec papouků, tak mi podal novou informaci, e noviny ne, kvůli tiskařské barvě. Lepí je prý čistý bílý papír - docela si s tim i vyhrajou, různě to ozobávaj, trhaj apod. Venku bývaly korelky nejdříve téměř pořád, ale poslední dobou ne, pe je venku teplo a je otevřené okno, ale jinak by se měly poutět kadý den (alespoň večer). Nevím, po jak dlouhé době bys jí tak měla poutět, pe ruční odchov je něco jiného ne u samokrmící se mládě, ale já bych jí poutěla postupně - klidně u od začátku, co si troku zvykne
. Jinak klec mám umístěnou u mě v pokoji - má zajímavé umístění, te nejsou nikdy samy, pořád tu někdo je (pokud nepočítám kolní rok).
Tak dej Bebe vědět, a bude mít korelku doma . U má promylené jméno? A jakou si přiveze? Perlovou, klasickou, ...? Povídej, povídej
Není tady
Tak tady je, máme korelku doma týden a je to Pepina nebo Pepuka,Pepíček,nevíme zatím jestli je to sameček nebo samička.
Není tady
tak přeju jen samý pěkný záitky a a jde krásně ochočit takhle vypadá můj Kuba, rsp. Kubička
- samec by měl mít lutou hlavu a výrazné červené tváře, tak drím palce, a je to kluk, ty se naučí krásně mluvit nebo zpívat
Není tady
Bebe, máme korelího kluka 13 let. Byl taky od chovatele a byl ručně krmený, take byl u rovnou ochočený a zdatně v tom pokračoval - tak, e si ochočoval nás.
Z klece bych ho poutěla a tehdy, kdy bude seznámený s prostředím a nebude se plait. Taky ho nejdřív musí naučit na tvoji ruku, aby se jí nebál, nejlépe nějakými dobrotami, protoe nějak ho pak bude muset zase dostat do té klece zpátky. Hodně na něj mluvte, aby si na vás rychle zvyknul. Ten ná je ochočený tak, e to a kodí. U veho musí být a pomáhat, nejradi se mnou vaří = vechno roztahá po lince a nahází na zem a hlavně mi strká nohy na prkýnku pod nů, kdy krájím cibuli, já mu je stejně jednou ukrojím. Je to nae zlatíčko a dobře to ví, papouci jsou velmi chytří. Přeju ti s ním hodně radosti a hodně trpělivosti, on ti to vrátí.
Není tady
Svas:Tak to musí mít doma veselo s takovým lumpíkem.
My jsme ho u pustili z klece po víc jak týdnu,u se tak moc nebojí i kdy dám ruku do klece.Z klece si sám (sama) vyletí a zase vletí zpět.take .Bála jsem se e kdy budem ptáčka chytat do klece ,a mu neublíím,ale je to ikula ,e si lítá do klece sám,no ví, e tam má papání.
Zkouela jsem mu dát na radu chovatele jablíčko a mladé výhonky pampeliky,ale vůbec se toho nedotkl(la).Nemám mu to jablko nějak nastrouhat?
Není tady
Bebe, to má těký. Já samozřejmě taky vím, co vechno by ten ná darebák měl a neměl jíst, ale realita je někde jinde. A to u od začátku. On prostě ádné ovoce nejí. Ani nastrouhané ani vcelku. Take to řeíme tím, e kupujeme draí zrní s vitaminy. Jinak má rád listy z pampeliek, no má rád, asi tak jednou do toho listu klovne, taky list ze salátu, klovne moná dvakrát. Ani strouhanou mrkev, vajíčko atd., prostě vechno, co radí chytré kníky, tak to tedy nechce. Občas, tak 2x do roka, si klovne jablka. Kdy zastrčíme kousek jablka mezi mříe klece, tak si počká, a je opravdu, ale opravdu hodně hnusný (třeba i několik dní) a pak ho tedy ochutná. iví se 13 let pouze tím zrním a sepiovou kostí.
Chce to zkouet a zkouet. Taky pořád zkouíme, ale občas mám pocit, e zkouí on nás, kouká a říká si: no jen se jetě chvilku sna.
Není tady
moje korely pampeliku taky nejí, větinou je to tím, e prostě ti domácí do toho nemají chu, stejný to je s jablkem nebo pikotem. zato papouci venku ve voliérách jsou po tom jako diví.
po čem jsou ale i moi ptáčci diví, tak to je míchanice: nastrouhej vařené vajíčko, syrovou mrkev, zasyp strouhankou a promíchej. někdy do toho táta dává i sypaný vitamíny, ale není to ádná nutnost. zkus to a uvidí, třeba mu/jí to zachutná
Není tady
Lidi co to je,? Nae korelka měla včera u zadečku ji visel takový hlen asi 7 cm a na konci to mělo luté jakoby zrníčko,papá zrní a pije vodu,ve ostatní zatím odmítá.
Není tady
Bebe, vimla jsem si a dnes, hele, to nevím. Jediné, co mě napadá, e je to holka a byl to nějaký pokus o vajíčko, pokus proto, e je mladá.
Není tady
No jeje kdy nae korelica začla klast vajíčka prázdnetak to bylo ted, kdy jsme ji ho vzali tak jen nepříjemně vřetěla a vřetěla.
Svas napsal(a):
Bebe, vimla jsem si a dnes, hele, to nevím. Jediné, co mě napadá, e je to holka a byl to nějaký pokus o vajíčko, pokus proto, e je mladá.
No to mě taky napadlo.
Ale musím se pochlubit jak u je ochočená,máme ji od srpna a u se na nás sedá,hraje si z řetízky na krku a leze mi do talíře U papá i to jablíčko
.A zčeho jsem nejvíc překvapená tak u mluví jedno slovo,a to zcela zřetelně je to,, Pepíčku".Slyely to i návtěvy,take se mi to určitě nezdálo.No je to ikulka.
Není tady
Tak to se ti ji povedlo ochočit pěkně a neboj, bude hůř. S přibývajícím věkem mi připadá, e ná pták se nebojí u vůbec ničeho a bezmezně nám věří, včera mě terorizoval u vaření = musím pořád dávat pozor, abych mu nějakou část těla neukrojila a co ho zajímá nejvíc, co to tak hezky bublá pod pokličkou. U se mi povedlo ho na chvilku zavřít v lednici i ve pajzu, vůbec se nebál, udělala jsem mu tím patrně radost, e můe prozkoumávat nové věci a házet je na zem. Taky mluví, zvoní jako mobil a pěkně se umí urazit. Pak s námi nemluví a my odproujeme, e u budeme fakt hodný a ten rám obrazu (a dveře a vechno, co se mu do toho zobáku dostane) ho necháme típat, vdy si koneckonců můeme koupit novej.
Není tady