29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na netu už kdesi běhá amatérský překlad 4 kapitol, neznáte link? Kdyžtak mi ho prosím písněte do SZ, aby nebyl problém s autorskými právy...
Není tady
Máš to tam, bacha na viry. :-)
Není tady
linky jsem raději vymazala, kdo je bude chtít, pošlete SZ.
Jsou celkem 3, zatím nejvíce kapitol přeloženo 13.
Upravil(a) Ela.. (25. 7. 2007 13:47)
Není tady
Posílám ti dva odkazy - zatím z nich žádný problém.
A jaký máte vlastně názor na čtení HP na netu - já si ráda přečtu kus - nedočkavost je silná, ale na konec vydržím, až vyjde knížka. Takhle na počítači to pro mě není počtení a chci si to opravdu užít:-)
Není tady
Jessie, také jsem nedočkavá a tak jsem vděčná i za ten překlad na netu (teď je tam 15. kapitola). Až vyjde knížka v češtině, koupím si jí, stejně jako všechny předchozí díly a konečně si to přečtu jako celek, nerozkouskovaně a v klidu. Teď si ale s chutí počtu aspoň to, co postupně jiní nadšenci překládají a jsem jim za to vděčná. Nakladatelství Albatros mě štve, oficiálně českou verzi chce vydat až někdy na přelomu roku 07-08, to ať se jdou bodnout, přitom jako vánoční dárek by to mohlo být super ! Takhle děti nebudou vědět, co mi mají dát pod stromeček :-(
Není tady
Všem moc díky! Jsem i mile překvapena úrovní překladů, dost si i hlídají kontext a používají výrazy ze stávajícího Medkova překladu, takže nemám potíže se v tom orientovat.
Není tady
Je to těžké, ale stejně si počkám na "celé oficiální" vydání. Umřela bych zvědavostí, kdybych neměla celou knihu - taky ji určitě přelouskám za jedno odpoledne... Jako všechny...
Není tady
Ladie, neumřela bys zvědavostí. Ti amatérští překladatelé jsou rychlí a denně přidávají minimálně jednu kapitolu, takže přeložených kapitol už je 16 a ještě dnes má přibýt 17tá. HP 7 jich má celkem 36.
To víš, že to pravidelně sleduju. Jsem napnutá jak děti před vánoci :-D !
Není tady
No jo, ale to znamená 1(!) kapitola za 1 den!! No, nevím.... Možná mi to nakonecstejně nedá... Od koho máte odkaz????
Není tady
Poslala jsem ti SZ
Není tady
Zkusila jsem ti to znovu poslat, snad tentokrát dojde. A kdyby ne (odchozí zprávy se mi přestaly ukládat do odeslaných, ačkoliv tu možnost tam mám zaškrtnutou), písni mi na meil a já ti linky pošlu mejlíkem.
Upravil(a) Ela.. (26. 7. 2007 16:41)
Není tady
Tak ještě uvařit kafíčko a hurá na něj!!!
Není tady
SZ mi nedošla, ale podařilo se mi to najít na netu... Ale díky.
Není tady
Šikulka ! Proč SZ nedochází, nevím. Zlobí to, jak říkám, ani se mi to neuložilo do odeslaných :-(
Taky už si vařím kafčo a jdu si přečíst 16tou kapitolku. A mezitím tam třebas už vloží další :-D
Není tady
Mě jich čeká JEŠTĚ 16... Heč...
Není tady
Ladie napsal(a):
Mě jich čeká JEŠTĚ 16... Heč...
Se máš !! Ale já si ty kapitolky klidně přelouskám znovu, postupně procházely korekturou a tak se jejich kvalita zlepšovala. Jenže já jsem nedočkavá a tak je vždycky přečtu ihned po prvním vložení. Tak hurá do toho
Není tady
SZ ti nemusela dojít, protože máš plnou schránku, smaz si nedůležité info. Jinak jsem ti linky přeposlala na e-mail, už mám přečtenou 1.část 18. kapitoly, začíná jít do tuhého a jdou na mě deprese. Nemá to lheké, ten Harry. Taky mě strašně deptá, jak je plný hněvu.
Není tady
Jé, Regí, další spřízněná duše !! Taky s ním soucítíš ? Teď chudák přišel o hůlku a to je docela průšvih, jen tahle jediná hůlka byla "sestrou" té WDM. A ten hněv, štve mě, že začíná pochybovat o A.B. No, jsme teď přesně v polovině, tak uvidíme, jak se to bude vrbit dál.
Není tady
Holky neprozrazujte co se bude dít - prosím:-) ještě se tu omylem dočtu, jak to dopadne a to si chci počkat.
Mmch - nějak nerozumím tomu proč amatéři zvládnou překládat tak rychle a profesionálům to trvá takovou dobu....Je mi jasné, že nějakou dobu trvají korektury (ale amatéři jsou opět rychlejší), výtvarná stránka a tisk atd. Ale přes půl roku se mi zdá fakt moc
Není tady
Jessie napsal(a):
Holky neprozrazujte co se bude dít - prosím:-) ještě se tu omylem dočtu, jak to dopadne a to si chci počkat.
Mmch - nějak nerozumím tomu proč amatéři zvládnou překládat tak rychle a profesionálům to trvá takovou dobu....Je mi jasné, že nějakou dobu trvají korektury (ale amatéři jsou opět rychlejší), výtvarná stránka a tisk atd. Ale přes půl roku se mi zdá fakt moc
Jessie, profesionál většinou nepřekládá jen dotyčnou knihu, má toho nasmlouváno najednou mnohem víc a tak postupuje pomalejším tempem.
Jsem vděčná i za tenhle amatérský překlad, já bych to půlroční čekání prostě nevydržela a teď jsem napjatá jak kšandy, konečně se to pořádně rozjelo, ale na tvé přání beru ohled a nic ti neprozradím.
Není tady
Děkuju - jak už jsem psala výš, tak pro mě je pořádné počtení jedině knížka a ne obrazovka počítače.
Taky z toho překladu mám radost, ale čtu jen po kouskách.
Stejně si myslím, že by to profesionálové mohli zvládat rychleji - podle mě jim tak utíkají i peníze - znám dost lidí, kteří si knížku koupí, aby věděli jak děj dopadne, ale už si ji znova nepřečtou. Takhle si to přečtou na internetu, děj znají a knihu je už pro ně kupovat zbytečné.
Není tady
Taky mi ela poslala odkaz.Prvne jsem si rikala,ze to zacnu cist pozdeji. Nevydrzela jsem to. Potom ze budu cist 2 kapitoly denne, at mi to co nejdele vydrzi.Vydrzela jsem to 2 dny Posledni kapitolu nemam jeste prectenou,chtela jsem vydrzet az tam budu mit dve, ale stajne si to prectu. Ja jsem z Ceske republiky +6 hodin, tak mi ty nove dily chodi rano.
Mam rada knihy, ale ted jsem vdecna za elektronicke knihy, ktere si muzu nahrat i do mobilu. Tak jo, zatim ahoj a asi jdu prozatim posledni kapitolu
Není tady
ahoj,prosím prosím, pošlete mi odkaz na SZ. MOc děkuji
Není tady