18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pustila jsem to mui, ten, jak viděl, e bulím, nechtěl to ani vidět, to video.
Ale pak koukal, a usmíval se.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Holky, me to ukazala dcera, kdyz jsem se dnes vratila z docela narocneho jednani na uradech. Ja se hrnula k PC, prej vypadni a pust me do mailu (neco duleziteho cekam), a ona, jako obvykle: "vydrrrrz".... tak ja stepovala uplne vztekla kolem... a ona, nadhera, az me konecne psutila rika: Mami pockej, neco ti musim ukazat, to je jenom chvilka, a ja do toho: Me to nezajima, pust me... a ona: Mami, podivej se na to, stoji to za to, ja to vidim uz podesate, divala jsem se aj na jine, co jsou vpravo v nabidce... a celou dobu nad tim brecim...
Byla tak sugestivni, ze jsem proste "uhla" a nechala ju to nacist...
No, a bylo.
Vite vubec, ze to jsou zrejme autenticke zabery z toho, jak se vojaci vraceli z Iraku?
Premyslela jsem, jak ty klipy poridili... jestli to bylo nejak domluvene, nebo nejakym zahadnym zpusobem proste posbirali, "co si kdo doma natocil"...
Jsem docela rada, ze "nekdy me vychovavaji take deti", a nekdy dokonce i nasilim...
Je to dojímavé, ale dojímavejie by bolo vidie spálené deti, civilistov, ktorým americké a britské bomby odtrhli ruky či nohy, lebo boli v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste - vo svojej vlasti... (nehovorím o Saddámových prívrencoch ani príbuzných, aby bolo jasné... ale o žuďoch ako tieto dojímavé rodiny, ktorí o svojich milých alebo o zdravie nenávratne prili).
Není tady
Mně se to nějak neuloilo, tak znovu:
Sel,
zdá se mi hodně drsné, co tu píe a jak to píe, vdy i ti vojáci jsou jen nástroji a částečně oběmi.
V kadé válce vdy trpí jen nevinní.
Ti, co by si měli dát přes d*ku sedí doma v teple a nechávají za sebe bojovat nevinné.
Krásnou písničku o tom má Nohavica, snad najdu link a hodím ho sem...
Není tady
Písnička:
http://www.youtube.com/watch?v=69dOwamWqis
Text:
http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/texty/ … _bitve.htm
Upravil(a) Damila (2. 8. 2011 0:55)
Není tady
Dam, zda se, ze v teto nocni hodine jsme tu samy... a ja jsem "zklamana," ze, zda se, tva pisnicka z linku nejni v "karaoke texty", kde jsou originaly + texty, rada tam hledam, ale VSECKO tam neni.... posilam ti tedy muj milvoanej, odkud je i me "motto"... snad, az kliknes, pochopis, aj tam najit "to sve"... (pokud to tady v tomhle skromnem vebiku neznas...)
Ja si tady umim jenom zatim najit sveho milacka (vsechny ostatni taky, samozrejme, ale neumim najit hlavni stranku)... dobrou noc, mozna v tuhle hodku uz mozna spise dobre ranko?
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/ … naruc-7364
Upravil(a) ViktorkaM (2. 8. 2011 1:45)
Není tady
PS: Sel opravdu umi "tnout do ziveho"..., ale chybi tomu cosi... jo, slitovani! Nasa Sel je jak lexikon vsech moudrosti...
Co je spatne?
JA mozna uz vim...
Ale...
Necham na vasich POCITECH
- pac jsem jim tady dala misto... (krome jineho, ze jo...)
Není tady
Damila napsal(a):
Mně se to nějak neuloilo, tak znovu:
Sel,
zdá se mi hodně drsné, co tu píe a jak to píe, vdy i ti vojáci jsou jen nástroji a částečně oběmi.
V kadé válce vdy trpí jen nevinní.
Ti, co by si měli dát přes d*ku sedí doma v teple a nechávají za sebe bojovat nevinné.
Krásnou písničku o tom má Nohavica, snad najdu link a hodím ho sem...
Vojaci sú nástroj, ale sami si to zvolili - nikto ich nenaverboval povinne, zlákala ich vidina vežkých peňazí. Oni sú to vlastne novodobí oldnieri, aj keď pripúam, e ačs z nich nevedela, do čoho idú, keď podpísali... A iste, e na vine je niekto iný (kto ich tam poslal pod vymyslenou zámienkou neexistujúcich zbraní hromandého ničenia, na opačnom konci zemegule, nie na hraniciach USA, podotýkam), ale keby sa nikto z nich na prachy neulakomil, nebolo by vojny.
MMch, mne je trochu žúto aj ich, ale bohuiaž som videla zábery priamo z konfliktu, aj z Iraku PO, a mám jasno v tom, kto je vinník a kto obe. A v tej vojne bolo TOźKO civilných a zbytočných obetí (plus tožko Britov zasiahnutých Amíkmi, napríklad), e vôbec nemám problém ujasni si, na čej strane som a koho treba žutova. Moje srdce - a pocity, nech nie som - je so slabími, s obeami, atď. (A tým fakt nemyslím Saddáma a jeho reim, ale tých žudí, čo trpeli - a to tak, e nepredstavitežne - zaňho, trpeli potom od Spojencov a trpia teraz... sketárskym násilím, ktoré akosi nikto nevie zastavi ).
Upravil(a) Selima (2. 8. 2011 8:27)
Není tady
Damila napsal(a):
Pustila jsem to mui, ten, jak viděl, e bulím, nechtěl to ani vidět, to video.
Ale pak koukal, a usmíval se.
A ja jsem se, Dam, usmivala, kdyz jsem cetla TOHLE...
Není tady
Selimo, já to nevidím tak jednoznačně, e li bojovat pro peníze. Někteří...moná.
Ale bitvy byly vdy a lidi se bili jen ze strachu, aby nebyli zabiti sami. Tohle mi přijde hrozné.
Jistě, musí být na to nějaká nátura, jít do vojny (kdy nemusí) a bojovat.
Nicméně chápu to pořád z toho irího hlediska. Nevíme co je za tím, co bylo předtím, jaký úkol a proč mají v tomto ivotě.
"Malá due a Slunce"
zná tu pohádku?
Třeba se tak domluvili, co my jen víme...
Takové malé světské srovnání:
Já bych nemohla být zubař a trhat lidem zuby. Au.
Proč bych jim dělala bolest?
Ale v tu chvíli je zubař jen nástrojem, i kdy dělá násilí. Bolestivé násilí.
Není tady
Damila napsal(a):
Selimo, já to nevidím tak jednoznačně, e li bojovat pro peníze. Někteří...moná.
Ale bitvy byly vdy a lidi se bili jen ze strachu, aby nebyli zabiti sami. Tohle mi přijde hrozné.
Jistě, musí být na to nějaká nátura, jít do vojny (kdy nemusí) a bojovat.
Nicméně chápu to pořád z toho irího hlediska. Nevíme co je za tím, co bylo předtím, jaký úkol a proč mají v tomto ivotě.
"Malá due a Slunce"
zná tu pohádku?
Třeba se tak domluvili, co my jen víme...
Takové malé světské srovnání:
Já bych nemohla být zubař a trhat lidem zuby. Au.
Proč bych jim dělala bolest?
Ale v tu chvíli je zubař jen nástrojem, i kdy dělá násilí. Bolestivé násilí.
Já tedy 100% souhlasím se Selimou, protoe rozteskňovat se nad oldákem, který vradí v cizí zemi, je opravdu na nepravém místě.
Upravil(a) Vějířovka (2. 8. 2011 9:32)
Není tady
Video, kterého se to týká, jsem nestačila shlédnout. Ale pokud tam jde o objímání se, radost ze shledání po dlouhém odloučení s vojáky navrátiví se z mise, tak to můe být i jinak, ne e jsou to oldáci vradící v jiné zemi:
Můj vzdálenějí příbuzný byl nedávno na misi v Africe. Ne od vojáků, ale od policie.
Ta mise spočívala v tom, e učili Afričany, jak vůbec má fungovat policie, naučit je, co a jak má policie dělat (Afričanů přístup je prý neuvěřitelný - ale to sem nepatří, to je jiná kapitola).
Nikoho tam ti Čei nezabíjeli. naopak - pomáhali řeit např. vrady mezi znepřátelenými kmeny, dokonce pomáhali vyetřovat i vrady malých dětí....
Ten můj známý tam el samozřejmě kvůli penězům (a kvůli zdokonalení v AJ). On se toti rozvádí, a po rozvodu by neměl kde bydlet. Tak tohleto na půl roku vzal, aby vydělal základ na svůj byt.
Odjel, přestoe má doma estiletou dcerku, kterou nevýslovně miluje.
Myslím, e kdyby někdo točil na video jeho loučení s ní, a jeho přivítání po půl roce s ní, asi bychom tu brečeli jak elvy vichni.
A to on rozhodně není oldák vradící v cizí zemi.
Jen jsem chtěla říct, e to s lidmi odjídějícími na mise do nebezpečných zemí na světě můe být i jinak, ne píe Selima a Vějířovka.....
Já to video vnímám jenom jako video o objímání se.
Vůbec mě nenapadlo zamýlet se, e jsou to vojáci, oldáci, proč bojují atd.
Pro mě je v tom podstatné objímání. Vyvolává mé vzpomínky a mé proitky a vnímání o mých objímáních / neobjímáních.
Můj spoluák ze základky byl jednu dobu velitelem spojeneckých sil v Eritrei. A rozhodně nebyl vradícím oldákem, ale tyhle síly chránily lidi z Eritrey poté, co se Eritrea osamostatnila od Etiopie, která to těce nesla.
To jsou otázky, na které nejsou jednoznačné odpovědi. Nechat ty lidi svému osudu? A se povradí? Nebo pomáhat nebo "pomáhat"?
Bylo by lepí, kdyby nás v roce 1968, 1938 a jindy ochránily silné státy před okupací? Měli se nás v roce 1968 zastat a trvat na tom, aby vojska některých členů Varavské smlouvy opustila ná stát? A jak to mohlo být dál? Nebo by to rozpoutalo třetí světovou, kdyby SSSR neustopili?
Kdo z nás to ví?
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2011 9:58)
Vějířovka napsal(a):
...Já tedy 100% souhlasím se Selimou, protoe rozteskňovat se nad oldákem, který vradí v cizí zemi, je opravdu na nepravém místě.
Treba to bylo dojeti nad dojetim cloveka, ktery tam vykonaval svoji nebezpecnou praci? Ze "ta prace" ma za cil nicit, je druha zalezitost.
Mate pravdu, mohl radsi doma treba ve fabrice vyrabet hracky... Ale volil povolani "vojak". "Vrazdit" sel mozna poprve a naposled ve svem zivote (ti, co tam zemreli, doslova) na rozkaz sveho velitele nebo i dobrovolne, proc ne, je to "obsah a ucel jeho prace". Ze je valka nesmysl a hrozna vec, je taky pravda. Ale porad jsou, a budou az do Armagedonu.
Takze za mne: Vojak ma stejne city, jako kazdy jiny. Jenom je z titulu sveho pracovniho ukolu musi nekdy potlacit, zaprit...
Není tady
No a co tohle?
http://www.youtube.com/watch?v=VTJ0tjVhWks
Mně přilo líto, e jsem se u toho nevyskytla....
Není tady
Upravil(a) ViktorkaM (13. 8. 2011 9:16)
Není tady
Tak jsem si trosku pobrecela... http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8
Urcite se na to podivam...
Není tady
Vetsinou, kdyz mi je "ouvej", si poustim tohle: http://www.sky.fm/play/relaxation
Nebo neco podobneho...
Není tady