Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#276 1. 8. 2011 23:37

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pocity

Pustila jsem to muži, ten, jak viděl, že bulím, nechtěl to ani vidět, to video.
Ale pak koukal, a usmíval se. smile

Není tady

#277 1. 8. 2011 23:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaM napsal(a):

Holky, me to ukazala dcera, kdyz jsem se dnes vratila z docela narocneho jednani na uradech. Ja se hrnula k PC, prej vypadni a pust me do mailu (neco duleziteho cekam), a ona, jako obvykle: "vydrrrrz".... tak ja stepovala uplne vztekla kolem... a ona, nadhera, az me konecne psutila rika: Mami pockej, neco ti musim ukazat, to je jenom chvilka, a ja do toho: Me to nezajima, pust me... a ona: Mami, podivej se na to, stoji to za to, ja to vidim uz podesate, divala jsem se aj na jine, co jsou vpravo v nabidce... a celou dobu nad tim brecim...
Byla tak sugestivni, ze jsem proste "uhla" a nechala ju to nacist...

No, a bylo.

Vite vubec, ze to jsou zrejme autenticke zabery z toho, jak se vojaci vraceli z Iraku?

Premyslela jsem, jak ty klipy poridili... jestli to bylo nejak domluvene, nebo nejakym zahadnym zpusobem proste posbirali, "co si kdo doma natocil"...

Jsem docela rada, ze "nekdy me vychovavaji take deti", a nekdy dokonce i nasilim... godlike

Je to dojímavé, ale dojímavejšie by bolo vidie spálené deti, civilistov, ktorým americké a britské bomby odtrhli ruky či nohy, lebo boli v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste - vo svojej vlasti... grater kapitulation (nehovorím o Saddámových prívržencoch ani príbuzných, aby bolo jasné... ale o žuďoch ako tieto dojímavé rodiny, ktorí o svojich milých alebo o zdravie nenávratne prišli).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#278 2. 8. 2011 0:51

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mně se to nějak neuložilo, tak znovu:
Sel,
zdá se mi hodně drsné, co tu píšeš a jak to píšeš, vždy i ti vojáci jsou jen nástroji a částečně oběmi.

V každé válce vždy trpí jen nevinní.
Ti, co by si měli dát přes d*žku sedí doma v teple a nechávají za sebe bojovat nevinné.

Krásnou písničku o tom má Nohavica, snad najdu link a hodím ho sem...

Není tady

#279 2. 8. 2011 0:55

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#280 2. 8. 2011 1:29

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Dam, zda se, ze v teto nocni hodine jsme tu samy... a ja jsem "zklamana," ze, zda se, tva pisnicka z linku nejni v "karaoke texty", kde jsou originaly + texty, rada tam hledam, ale VSECKO tam neni.... posilam ti tedy muj milvoanej, odkud je i me "motto"... snad, az kliknes, pochopis, aj tam najit "to sve"... (pokud to tady v tomhle skromnem vebiku neznas...)
Ja si tady umim jenom zatim najit sveho milacka (vsechny ostatni taky, samozrejme, ale neumim najit hlavni stranku)... pussa dobrou noc, mozna v tuhle hodku uz mozna spise dobre ranko? hjarta

hjarta http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/ … naruc-7364

Upravil(a) ViktorkaM (2. 8. 2011 1:45)

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#281 2. 8. 2011 1:51

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

PS: Sel opravdu umi "tnout do ziveho"..., ale dumbom chybi tomu cosi... jo, slitovani! styrka Nasa Sel je jak lexikon vsech moudrosti...
Co je spatne? va va va 
JA mozna uz vim...
Ale...
Necham na vasich POCITECH
- pac jsem jim tady dala misto...                     (krome jineho, ze jo...)

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#282 2. 8. 2011 8:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Damila napsal(a):

Mně se to nějak neuložilo, tak znovu:
Sel,
zdá se mi hodně drsné, co tu píšeš a jak to píšeš, vždy i ti vojáci jsou jen nástroji a částečně oběmi.

V každé válce vždy trpí jen nevinní.
Ti, co by si měli dát přes d*žku sedí doma v teple a nechávají za sebe bojovat nevinné.

Krásnou písničku o tom má Nohavica, snad najdu link a hodím ho sem...

Vojaci sú nástroj, ale sami si to zvolili - nikto ich nenaverboval povinne, zlákala ich vidina vežkých peňazí. Oni sú to vlastne novodobí žoldnieri, aj keď pripúšam, že ačs z nich nevedela, do čoho idú, keď podpísali... A iste, že na vine je niekto iný (kto ich tam poslal pod vymyslenou zámienkou neexistujúcich zbraní hromandého ničenia, na opačnom konci zemegule, nie na hraniciach USA, podotýkam), ale keby sa nikto z nich na prachy neulakomil, nebolo by vojny.
MMch, mne je trochu žúto aj ich, ale bohužiaž som videla zábery priamo z konfliktu, aj z Iraku PO, a mám jasno v tom, kto je vinník a kto obe. grater A v tej vojne bolo TOźKO civilných a zbytočných obetí (plus tožko Britov zasiahnutých Amíkmi, napríklad), že vôbec nemám problém ujasni si, na čej strane som a koho treba žutova. Moje srdce - a pocity, nech nie som offtopic - je so slabšími, s obeami, atď. (A tým fakt nemyslím Saddáma a jeho režim, ale tých žudí, čo trpeli - a to tak, že nepredstavitežne - zaňho, trpeli potom od Spojencov a trpia teraz... sketárskym násilím, ktoré akosi nikto nevie zastavi kapitulation ).

Upravil(a) Selima (2. 8. 2011 8:27)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#283 2. 8. 2011 8:45

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Pustila jsem to muži, ten, jak viděl, že bulím, nechtěl to ani vidět, to video.
Ale pak koukal, a usmíval se. smile

A ja jsem se, Dam, usmivala, kdyz jsem cetla TOHLE...

Není tady

#284 2. 8. 2011 9:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selimo, já to nevidím tak jednoznačně, že šli bojovat pro peníze. Někteří...možná.
Ale bitvy byly vždy a lidi se bili jen ze strachu, aby nebyli zabiti sami. Tohle mi přijde hrozné.

Jistě, musí být na to nějaká nátura, jít do vojny (když nemusíš) a bojovat.
Nicméně chápu to pořád z toho širšího hlediska. Nevíme co je za tím, co bylo předtím, jaký úkol a proč mají v tomto životě.

"Malá duše a Slunce"
znᚠtu pohádku?
Třeba se tak domluvili, co my jen  víme...

Takové malé světské srovnání:
Já bych nemohla být zubař a trhat lidem zuby. Au.
Proč bych jim dělala bolest?

Ale v tu chvíli je zubař jen nástrojem, i když dělá násilí. Bolestivé násilí.

Není tady

#285 2. 8. 2011 9:31

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Selimo, já to nevidím tak jednoznačně, že šli bojovat pro peníze. Někteří...možná.
Ale bitvy byly vždy a lidi se bili jen ze strachu, aby nebyli zabiti sami. Tohle mi přijde hrozné.

Jistě, musí být na to nějaká nátura, jít do vojny (když nemusíš) a bojovat.
Nicméně chápu to pořád z toho širšího hlediska. Nevíme co je za tím, co bylo předtím, jaký úkol a proč mají v tomto životě.

"Malá duše a Slunce"
znᚠtu pohádku?
Třeba se tak domluvili, co my jen  víme...

Takové malé světské srovnání:
Já bych nemohla být zubař a trhat lidem zuby. Au.
Proč bych jim dělala bolest?

Ale v tu chvíli je zubař jen nástrojem, i když dělá násilí. Bolestivé násilí.

Já tedy 100% souhlasím se Selimou, protože rozteskňovat se nad žoldákem, který vraždí v cizí zemi, je opravdu na nepravém místě.

Upravil(a) Vějířovka (2. 8. 2011 9:32)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#286 2. 8. 2011 9:44

Blossom
Host

Video, kterého se to týká, jsem nestačila shlédnout. Ale pokud tam jde o objímání se, radost ze shledání po dlouhém odloučení s vojáky navrátivší se z mise, tak to může být i jinak, než že jsou to žoldáci vraždící v jiné zemi:

Můj vzdálenější příbuzný byl nedávno na misi v Africe. Ne od vojáků, ale od policie.
Ta mise spočívala v tom, že učili Afričany, jak vůbec má fungovat policie, naučit je, co  a jak má policie dělat (Afričanů  přístup je prý neuvěřitelný - ale to sem nepatří, to je jiná kapitola).
Nikoho tam ti Češi nezabíjeli. naopak - pomáhali řešit např. vraždy mezi znepřátelenými kmeny, dokonce pomáhali vyšetřovat i vraždy malých dětí.... sad

Ten můj známý tam šel samozřejmě kvůli  penězům (a kvůli zdokonalení v AJ). On se totiž rozvádí, a po rozvodu by neměl kde bydlet. Tak tohleto na půl roku vzal, aby vydělal základ na svůj byt.
Odjel, přestože má doma šestiletou dcerku, kterou nevýslovně miluje.

Myslím, že kdyby někdo točil na video jeho loučení s ní, a jeho přivítání po půl roce s ní, asi bychom tu brečeli jak želvy všichni.
A to on rozhodně není žoldák vraždící v cizí zemi.

Jen jsem chtěla říct, že to s lidmi odjíždějícími na mise do nebezpečných zemí na světě může být i jinak, než píše Selima a Vějířovka.....

#287 2. 8. 2011 9:51

majkafa
Host

Já to video vnímám jenom jako video o objímání se.
Vůbec mě nenapadlo zamýšlet se, že jsou to vojáci, žoldáci, proč bojují atd.
Pro mě je v tom podstatné objímání. Vyvolává mé vzpomínky a mé prožitky a vnímání o mých objímáních / neobjímáních.

Můj spolužák ze základky byl jednu dobu velitelem spojeneckých sil v Eritrei. A rozhodně nebyl vraždícím žoldákem, ale tyhle síly chránily lidi z Eritrey poté, co se Eritrea osamostatnila od Etiopie, která to těžce nesla.
To jsou otázky, na které nejsou jednoznačné odpovědi. Nechat ty lidi svému osudu? A se povraždí? Nebo pomáhat nebo "pomáhat"?
Bylo by lepší, kdyby nás v roce 1968, 1938 a jindy ochránily silné státy před okupací? Měli se nás v roce 1968 zastat a trvat na tom, aby vojska některých členů Varšavské smlouvy opustila nᚠstát?  A jak to mohlo být dál? Nebo by to rozpoutalo třetí světovou, kdyby SSSR neustopili?
Kdo z nás to ví?

Upravil(a) majkafa (2. 8. 2011 9:58)

#288 2. 8. 2011 10:17

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

...Já tedy 100% souhlasím se Selimou, protože rozteskňovat se nad žoldákem, který vraždí v cizí zemi, je opravdu na nepravém místě.

Treba to bylo dojeti nad dojetim cloveka, ktery tam vykonaval svoji nebezpecnou praci? Ze "ta prace" ma za cil nicit, je druha zalezitost.
Mate pravdu, mohl radsi doma treba ve fabrice vyrabet hracky... Ale volil povolani "vojak". "Vrazdit" sel mozna poprve a naposled ve svem zivote (ti, co tam zemreli, doslova) na rozkaz sveho velitele nebo i dobrovolne, proc ne, je to "obsah a ucel jeho prace". Ze je valka nesmysl a hrozna vec, je taky pravda. Ale porad jsou, a budou az do Armagedonu.
Takze za mne: Vojak ma stejne city, jako kazdy jiny. Jenom je z titulu sveho pracovniho ukolu musi nekdy potlacit, zaprit... styrka

Není tady

#289 3. 8. 2011 0:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No a co tohle? smile

http://www.youtube.com/watch?v=VTJ0tjVhWks

Mně přišlo líto, že jsem se u toho nevyskytla....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#290 3. 8. 2011 0:22

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

rock

Upravil(a) ViktorkaM (13. 8. 2011 9:16)

Není tady

#291 13. 8. 2011 9:15

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem si trosku pobrecela... http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8
Urcite se na to podivam... stolt

Není tady

#292 13. 8. 2011 11:55

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Vetsinou, kdyz mi je "ouvej", si poustim tohle: http://www.sky.fm/play/relaxation
Nebo neco podobneho...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí