19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím, jste schopni a ochotni popsat své pocity z těch nejextrémnějích situací ve svém ivotě? Třeba z nějakého okamiku první lásky, tragické chvíle svého ivota, dojemných chvil a tak?
Abych to přiblíila: např.
Někdy, nevim proč, si vzpomenu na první pusu od (rsp.) pro svého prvního manela. Bylo nám sladkých patnáct, byla zima, já jsem měla takový zelený vypasovaný kabát pod kolena a nosila černou smuteční pásku po smrti otce, on měl krátký hnědý umělý koíek na zip, zapínal si to a pod pusu...li jsme procházkou a povídali si o hloupostech, ve vzduchu bylo cítit mnoho napětí, takové to brnění, kdy se čeká na něco velkého a neví se přesně, co to bude...li jsme přez jakýsi můstek, dreli se za ruce (ty dlaně tak pálily!!!) a já najednou nesměle řikám: (byla jsem tehdy Slovenka)... Vie, musím ti čosi poveda...a on:...no tak hovor...a já...chytla jsem ten hroznej zip, zatáhla troku, aby se rozevřel a dala jsem mu zlehka pusu...byla to nejsladí a nejvoňavějí pusa v mém ivotě... a on, e... počkaj, ja som tomu nerozumel, povedz mi to ete raz... no a tak sme sa tam cmúžali, a a sme sa docmúžali, tak on hovorí (tak čo teda som, Slovenka, či Čeka? Kurnik, nechala som sa unies...), no a čo si mi to teda chcela poveda? A já, blbá, upřimná, pravdomluvná, poctivá, zamilovaná jako blázen, řikám: Vie, ja som sa stavila s tvojimi kamarátmi o dve koruny, e mi dnes dá pusu.
To byly vteřiny, čekala jsem, e mi třeba bude nadávat, e ta krása, to magično toho okamiku se vytratí, no a on... prohrábnul kapsu v tom děsném koíku, vyndal vechny drobný co měl a řekl:... No, asi si vyhrala... a vloil mi je do rozpálené dlaně...prosím, napite mi taky někdo něco...!!!
Upravil(a) LViktorka (25. 7. 2007 0:35)
Není tady
Kdyz jsem se v cca. 16 vedl poprve za ruku se svou prvni slecnou... Uz jsme tehdy spolu nejaky ten patek "chodili" ale nic jsme si k sobe nedovolili - ja byl strasne stydlivej, a ona cekala samozrejme na me "impulsy" ) (samozrejme, ja na hodne veci myslel, ale jen ve sve hlave). Az jednou, sli jsme spolu nekam k veceru ven, a jak tak jdeme vedle sebe, nejak nam o sebe drnkly ruce, a najednou nam do sebe vklouzli dlane, me prejela vlna elektrizujici zhave energie od hlavy az k noham, malem jsem upad, 15 minut jsem nemohl promluvit, a jen jsme sli a ja byl stastnej jak nikdo v te same chvili na zemi, a jen jsem myslel na "vedu si svou slecnu"...
Pak jsme se jednoho dne poprve polibili. Hrali jsme na zemi proti sobe nejakou deskovou hru, a jak jsme se nad ni oba naklaneli, najednou jsme byli v jednu chvili hlavama oba nad tou hrou, kousicek od sebe, pamatuju si dodnes ten pohled... ty oci. Pomaloucku jsem ji polibil. Neuhla, a polibek opetovala. Vzal jsem ji do naruce a libali jsme se v kuse cely zbytek noci, az do rana. Nemohli jsme pak dva dny mluvit, z namozenych svalu, a rty jsme meli jak cernosi
Pocity se nedaji popsat. Kdo nezazil, stejne nebude ani tusit... Ale jednou vetou - zkuste si predstavit, ze vas obejme andel, oddeli vam dusi od tela, a ukaze vam, jak to vypada v raji...
Není tady
juuuu vás je tu koda, pite zamilovaný krásný kníky:) opravdu hezký
Není tady
xxxx napsal(a):
juuuu vás je tu koda, pite zamilovaný krásný kníky:) opravdu hezký
Dik, to je taky pocit, přidej nějaký svůj, třeba ju napíu, počim,počim...
Pro Sexynet: Úasný. Netuila jsem, e se to dá sdílet. Myslela jsem, e to umí jenom spisovatelé ve svých románech. Chvilku jsem se v tom tvém náručí cítila sama.
Upravil(a) LViktorka (25. 7. 2007 8:17)
Není tady
no...já kdy to četla-jak Tebe Viktorko tak sexynet....tak mě mrazilo...jak jste to krásně napsali...
já mám v paměti poslední záitek...kdy jsem po operaci volala na výsledky a byly v pořádku...tak se mi chtělo radostí brečet, chtěla jsem křičet a skákat a někoho obejmout...byla jsem v práci,nikdo tady o tom neveděl..musela jsem se krotit....a chtělo se mi lítat....pak jsem to odpoledne říkala kamarádce a ona:"No vidí, to je super, pojd sem já Ti musím dát pusu...!!" a objala mě
to bylo nádherný!!! a uvolňující
Upravil(a) adra (25. 7. 2007 8:20)
Není tady
sexynet: to je moc krásné, nechce napsat nějakou povídku?
Není tady
třebas jak líbají černosi.....
pardon:-))))
Není tady
Adro, kdy jsem četla tebe, bylo mi líto, e jsi v tu chvíli neudělala, na co jsi měla chu: to lítání, křik... , e jsi měla potřebu se "krotit". Proč by to nemohl nikdo vědět? Vidí, co to udělalo s kamarádkou, dostala jsi "dáreček" ty i ona.
Kdyby se tak lidičky podělili o ty své krásné vnitřní pocity, pohnutky, pochody, třeba by té radosti bylo víc.
Já si vzpomínám, jak se mi "rodil" první vnuk. Trvalo to hrozně dlouho, dcera byla u dva dny v porodnici, proces začal, ale táhnul se...nervičky a tak..., chodila jsem tehdy do práce obden na čtrnáctky, v restauraci... ten třetí den u jsem volala kadou hodinu, určitě jsem ji hrozně otravovala, ale nedalo se to vydret. Zástěru kolem pasu, ruce od bramborového salátu...od půl esté rána do půl osmé jsem si je umývala kvůli telefonu snad stokrát. Pak vypadl. Prostě můj plně nabitý telefon nechtěl fungovat. ílela jsem. Nemohla jsem volat ani z pevné, co byla na baru, protoe mi bylo trapné před éfem hledat nějaké číslo, které můj posr....tel.nechtěl vyplyvnout. Tak jsem jenom trnula...
Práca lechtí. Měla jsem toho dost, lítala jsem tam jak fúrie...na porod jsem na chvilku zapoměla. Úplně. Najednou éf volá: "Máte telefóóóón..." Fakt jsem byla úplně vygumovaná, nenapadlo mě, e mimi u...Myslela jsem si, e se stalo něco hroznýho, e jinou dceru srazilo letadlo nebo tak... a von řiká, "...prej máte ňákýho kluka, nebo co...", el za mnou skoro a do kuchyně, v ruce drel takovej ten domácí telefon, co se můe nosit bez ňůry...strkal mi to k uchu, a já cítila to ílený mrznutí, strnutí, bez dechu, krev stojí...a pak jsem uslyela tu nejstarí dceru, jak řiká: Mami, jakto, e má vyplej mobil!? Kluk u je na světě, má pět kilo...jeii, jetě teď cítím, jak mi íleně tlouklo srdce, stála jsem na takovým dřevěným schůdku, začala jsem ječet a skákat a vichni čuměli, zastavili se, ohlídli (bylo to jako kdy ve filmu stopnou obraz, postavy v půlce pohybu, věci padají, ale nedopadnou...i zvuk se zastavil...), a já jsem tam ílela a bylo to úasný, oni nejdřív tak jako kroutili hlavami, ale pak mi vichni gratulovali, byla to obrovská chvilka...
No, dobře, klídek. Chtěla jsem jetě dodat, e ten telefon mi asi musel vypadnout, jinak by snad dcera neměla na svůj porod klid. Mimochodem, la jsem se na něj podívat, a... fungoval, samozřejmě! Bebe.Dik.
Upravil(a) LViktorka (25. 7. 2007 9:32)
Není tady
Ja si dobre pamätám extrémne emócie z oboch pólov... Najsilnejí (zatiaž) pocit pri milovnaí napr. bol, e zaívame neičo, čo nás oboch presahuje, je to silnejie a krajie ako my, bolo tu dávno pre dnami a bude navdy po nás... Ale dostali sme krásnu ancu sta sd ana chvížu toho súčasou. Paradoxne sme to cítili obaja naraz... .Taký nejaký súčasný transcendentálny orgazmus.
Jeden z najhorích pocitov v mojom ivote bol, keď som musela da uspa moju predolú psinu. Okrem normálneho zármutku nad smrou som mala ialený pocit viny... A hovorila som si, e si to asi do smrti neodpustím. Postupne - hlaven v*ďaka jednému záitku - som to vzládla a spracovala, ale v prvom momente som dostala tkaý záchvat iažu, e ma zbierlai otec aj s evetrinárom a bezradne sa dívali striedavo na seba na mňa. Musela som ich uisti, e to preijem, lebo som videla, e sú a panickí od bezmocnosti.
iaž nad smrou lbízkeho býva hrozný vdy, ale psomínam is, e ma vežmi odstala smr bývalého éfa, ktorý umrel (podža mňa zbytočne) na krvácanie do mozgu ako 45-ročný. Kládla som si otázky, načo osm dostaal nacu spozna ho, keď to bolo tak nakrátko. A potom, po čase, prila odpvoeď. Aby som sa naučila by vďačná za kadú chvížu strávenú s niekým príjemným alebo s niekým, kto ma má čo nauči. Za kadú... A bra radej kadé stretnutie ako posledné, neodklada veci, ktoré chcem poveda a urobi.
Není tady
Selima napsal(a):
Kládla som si otázky, načo osm dostaal nacu spozna ho, keď to bolo tak nakrátko. A potom, po čase, prila odpvoeď. Aby som sa naučila by vďačná za kadú chvížu strávenú s niekým príjemným alebo s niekým, kto ma má čo nauči. Za kadú... A bra radej kadé stretnutie ako posledné, neodklada veci, ktoré chcem poveda a urobi.
Krásne. Dik za to.
Není tady
Selima napsal(a):
Najsilnejí (zatiaž) pocit pri milovnaí napr. bol, e zaívame neičo, čo nás oboch presahuje, je to silnejie a krajie ako my, bolo tu dávno pre dnami a bude navdy po nás...
nádherné......
Upravil(a) adra (25. 7. 2007 10:34)
Není tady
tehdejí přítelova maminka byla na gynekologické operaci...vechno v pořádku ve středu jsem s ní mluvila, e ji v pátek pusít domů a e ji mám ale přinést mandarinky...e má na ně chut a do pátka je daleko....
byly dve hodiny odpoledne la jsem za ní do nemocnice a potkala tam tchána...stáll na chodbě v podivném sklonu....pak...otočil se ke mně a povídá:"Máma zemřela...!!"
čas se zastavil...on brečel..já jsem zakřičela:"Néééé...!!!" a nevěděla co dělat....chtěla se mi utéct...proč ONA? Jak se to stalo, co...vdyt to byla tak hodná paní....
Ne la do nemocnice zavolala si nás k sobě a řekla e a bude po operaci, bude vechno jinak....a bylo...a bohuel UPLNE JINAK
Zemřela na plicní embolii...ta mainerie po tom...kdo zail ví....:-(((((
a pak po dlouhých měsícíh kdy jsem na ni neustále myslela (bylo ji 43 let) jsem jednoho dne zjistila e jsem se asi pravděpodobně vyrovanala s její smrtí...protoe jsem si na ni během dne nevzpomněla ....byl to ohromně zvlátní pocit...pocit poznání e takhle asi vypadá vyrovnání se s něčím...a taky trochu studu jak jsem si mohla dovolit na ni zapomenout....ale nezapomněla...v ivotě na ni nezapomenu
Není tady
Já vám tak děsně děsně závidím... Moje první pusa mi přila po*ná a vůbec ty začátky byly nic moc.
No a negativní záitek? Byla jsem u 8 měsíců na studiích v cizině a volal mi otec. My jsme si za celou dobu s rodiči telefonovali jen jednou, na Vánoce, jinak jen psali, take mi to přilo divný. Zrovna jsme blbli se spolubydlícíma a já celá vysmátá beru telefon... a otec... "Stalo se něco moc hrozného..." a já ztuhla, prostě úplně zkameněla včetně srdce snad... a napadlo mě jedině "máma!" Byla to moná vteřina, ale tu hrůzu nezapomenu. U vím, jaké to bude, a mi umře máma. Absolutní osamění. Nezní to moc logicky, e, zrovna jsem mluvila s otcem, take úplně sama jsem nezůstala, a navíc po tolika měsících velmi sporadické korespondence... nejsme zrovna komunikativní rodina... ale ta vteřina, kdy jsem na to pomyslela, mě změnila.
Nebyla to máma, byla to sestra, kdo zemřel. Doufám, e si někdy odpustím, jak se mi v té chvíli ulevilo.
Není tady
Danielo tak to je silný...(ne síla!!!) ale SILNY POCITY.... a posílám pohlazení....
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Já vám tak děsně děsně závidím... Moje první pusa mi přila po*ná a vůbec ty začátky byly nic moc.
No a negativní záitek? Byla jsem u 8 měsíců na studiích v cizině a volal mi otec. My jsme si za celou dobu s rodiči telefonovali jen jednou, na Vánoce, jinak jen psali, take mi to přilo divný. Zrovna jsme blbli se spolubydlícíma a já celá vysmátá beru telefon... a otec... "Stalo se něco moc hrozného..." a já ztuhla, prostě úplně zkameněla včetně srdce snad... a napadlo mě jedině "máma!" Byla to moná vteřina, ale tu hrůzu nezapomenu. U vím, jaké to bude, a mi umře máma. Absolutní osamění. Nezní to moc logicky, e, zrovna jsem mluvila s otcem, take úplně sama jsem nezůstala, a navíc po tolika měsících velmi sporadické korespondence... nejsme zrovna komunikativní rodina... ale ta vteřina, kdy jsem na to pomyslela, mě změnila.
Nebyla to máma, byla to sestra, kdo zemřel. Doufám, e si někdy odpustím, jak se mi v té chvíli ulevilo.
Mě se stalo něco podobného před pěti lety v létě. Vzpomínám, e jsem vařila večeři, byl se mnou můj syn, který mi pomáhal, bylo mi po dlouhé době zase dobře (měli s manelem problémy). Najednou telefon, můj o více jak deset let mladí brácha, který mi jen tak nevolá, e se táta měl nehodu a zemřel. ok, hrůza, nedokázala jsem nikomu sdělit co se stalo. Tenkrát mě manel, dnes u bývalý, moc zklamal, místo aby byl s námi, el raději s kamarády na bowling. Ale to u je jiná kapitola.
Není tady
Danielo, nádherný!!! Chápu, ač je to opravdu giganticky tragické. Myslím, e je skoro morbidní, co ti teď řeknu, ale a tvoje milovaná maminka zemře, zaije mnohem, mnohem větí bolest, ale, to bohuel taky patří k ivotu. A odpoutět si nemá co, vichni máme sklon inklinovat k "menímu zlu" (pud sebezáchovy?)
Ale, aby se to vyrovnalo, vytrachej z paměti nějakej krásnej pocit, ano?
Evčo, v takové chvíli, kdy "tvůj člověk" není s tebou, je to jako by ti jetě přidal nečekaný úder pod pás, KO se tomu řiká, ne?
Kdy můj otec zemřel, byla jsem sama doma, máma byla u synovce, mého bratrance v nedalekém městě na návtěvě. Otec zemřel v nemocnici po dlouhé vyčerpávající nemoci, smrt byla pro něj, (i pro nás) vykoupením... sestra -nemocniční - zavolala k nám domů, řikám "Prosím" a ona e :...u je s ním koniec... a já, patnáctiletá: A čo mám teraz robi? ...a ona: Príďte si pre veci...
Zavolala jsem mámě, co se stalo, a ona, e vak jetě dokončí návtěvu a zítra přijede. Bomba. Cítila jsem se, jakoby mě obrovský hydraulický lis pomalu přitlačoval k zemi. Dnes u vím, e vichni jsme nějakí, ale tohle, to nikdy od ní nestrávím...
Není tady
To bylo pořádný KO a bylo jich bohuel víc. Ale u jsem mu dávno odpustila, protoe on se prostě choval tak jak uměl.
Není tady
prosím vás znáte někdo ten pocit kdy chcete něco udělat a cítíte vnitřně e to není uplně koer...a pak někdy v rozhovoru s někým koho se to třeba ani netýká...zjistíte e to prostě uděláte e "je to normální"...
nevím jestli jsem to dobře napsala...
Není tady
Ten pocit zna asi kazdy, jen asi kazdy v jine situaci
Není tady
Adro, nevim, obávala bych se, e je to intuice, svědomí, co se ozývá, a potom, kdy ti někdo "nastaví zrcadlo" pro jiný úhel pohledu, a ty se rozhodne, e svůj vnitřní hlas umlčí, můe dojít jenom k dvěma věcem:
1) svou intuiici neposlechne, svědomí "otupí" a udělá jinak - pak se ti to pravděpodobně v budoucnu vrátí jako bumerang...
2) pochopí, e přiel čas změnit svůj postoj, hodnotový ebříček... no a v důsledku toho bude pravděpodobně ve svém "dozrávání" o krok dál...
Tak je to podle mně, nemusí to být "směroplatné", chichi
Není tady
Sexynet, to byla "pecka", i kdy jsi asi měl úmysl své pocity neodhalit, byly jasně cítit. Tak do toho...
Není tady
adra napsal(a):
prosím vás znáte někdo ten pocit kdy chcete něco udělat a cítíte vnitřně e to není uplně koer...a pak někdy v rozhovoru s někým koho se to třeba ani netýká...zjistíte e to prostě uděláte e "je to normální"...
nevím jestli jsem to dobře napsala...
No, tak zrovna já teda si na nic nevzpomínám, ale je pravda, e se mi uleví, kdy citím za něco vinu a zjistím, e jiní to tak dělají a vůbec je to netrápí nebo e je to takzvaně normální.
Jo, s tím růstem, to mě nenapadlo :)Ale to já bohuel asi moc to, co vnitřně u má nějakou rozhodnutou ipečku kvůi lidem kolem nezměním, já si vdycky jdu nabít vlastní d*ku
Jinak moc hezky popisujete pocity
Není tady
LViktorko...i Tobě host esko děkuju moc za odpovědi...já jsem toti zjistila e kolikrát něco chci...ale prostě NEVIM...NEVIM jestli je to "správné" a furt mám strach e mě to někde doene...a pak kdy mi to někdo NEVEDOMKY posvětí tak to prostě udělám s tím...jak psala hosteska e jiní to tak taky dělají...
áách jo :-(((((
Není tady
sexynet já se těila na povídku....
ale ten hoíček je fakt krásnej!!!!
Není tady