18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Uívala jste některá z Vás před porodem a při porodu nějaká homeopatika? Pokud ano, jaká? Myslíte si, e to mělo nějaký účinek?
Není tady
Moni, já se ti podívám o víkendu, a budu u naich, mamka mi přinesla celou brourku o homeopatikách v těhu a při porodu. Ale viděla jsem ji i v tom Studiu, co chodíme na cvíčo, moná ji budou mít k dispozici i někde v lékárně. je zadarmíko.
Není tady
Ahoj moni, prave toto je blbe, ze sem maminky uz ani nezavitaj a nemohou ti odpovedet, byt tebou klidne jim dam dotaz do deticek 0- 3
Není tady
Gábi, tak pak dej vědět! Nemám ponětí, jestli bych do toho la.
Eli, má pravdu. Je mi to úplně jasné. Kdo má po porodu, u horko těko se zajímá zpětně o nějaké problémy při porodu.
Není tady
Moni, tak mám před sebou tu brourku. Napíu ti jen ta homeopatika, která se týkají přímo porodu:
Příprava na porod:
Arnica montana 9CH - pro dobrou funkci svalů a cév, prevence vzniku krvácení. Dávkování 5 granulí denně 14 dní před porodem
Gelsemium sempervirens 15 nebo 30CH - strach a úzkost před porodem - 5 granulí jakmile začnou obavy z porodu.
Během porodu
léčebné schéma doporučuje gynekolog nebo lékař homeopat
Caulophyllum thalictroides 5 nebo 9CH - nepoddajnost děloního hrdla, nepravidelné, neúčinné, křečovité a bolestivé stahy, atonická děloha. Dávkování: při nástupu porodní činnosti 5 granulí kadých 30 minut, po odtoku plodové vody 5 granulí kadých 15 minut.
Actaea racemosa 5 nebo 9CH - silné nepravidelné porodní bolesti, křeče děloního hrdla, bolesti vystřelující do stehen. Dávkování stejně jako u Caulophyllum
Po porodu
podle obtíí uívat některé z uvedených léků po dobu 7 dní
Arnica montana 9CH - urychlení hojení, vstřebávání hematomů, odstranění pocitů zhmodění, specifické účinky na svaly a kapiláry. Dávkování 5 granulí 2x denně
China 5 nebo 9CH - únava způsobená velkou ztrátou tělesných tekutin (krev, plodová voda). Dávkování 5 granulí 2x denně
Staphysagria 5 nebo 9CH - na hojení řezných chirurgických ran (nástřih, císařský řez).Dávkování 5 granulí 2x denně.
Pyrogenium 9 nebo 15CH - prevence hnisavých komplikací. Dávkování 5 granulí 1x denně.
Sepia officinalis 9 nebo 15CH - k odstranění pocitu "prázdného" břicha, v případě depresí. Dávkování 5 granulí 1x denně.
Tak snad ti to pomůe, zkus se po té brource poptat.
Není tady
Gábi díky! Ty bude nějaká homeopatika brát?
Není tady
koda e nedělají ve v jednom, holka by sezobla granuli a bylo by po porodních problémech
Není tady
Bohuel vlastní zkuenost nemám, ale Arnicu 9CH dávám Adámkovi na bolesti při růstu zubů. Homeopatka mi říkala, e je určena na fyzickou bolest.
JO a funguje
Není tady
Moni, já určitě, mamka mě něčím vybaví
Gio, s homeopatikama zkuenosti mám a jen dobrý... Brala jsem se třeba i na bolesti při MS, při stresu ze zkouek a tak...
Upravil(a) Gabrielle (30. 7. 2007 10:49)
Není tady
Dnes jsem se ptala doktora, jak to tedy vidí s homeopatikama před a při porodu.
Říkal, e před porodem můe doporučit, e se tím absolutně nemůe ukodit, jen naopak. Při samotném porodu je potřeba o tom říci lékaři, co, čemu přesně věřím, 99% porodníků řekne ne, protoe kdyby nastal jakýkoliv problém, nemůe pak přece nikde říci, e si sama pacientka přinesla z domu "nějaké léky" a během porodu si je uívala.
Není tady
Gabrielle a neví, nejsou nějaká homeopatika i na pomoci otěhotnění?
díky
Není tady
MiKardo, homeopatika jsou i na otěhotnění. Můj strýc je homeopat, take občas s ním takovéhle věci probírám. Musí se k dobrému, ale opravdu dobrému homeopatovi objednat, který ti formou rozhoru pomůe zjistit, kde můe být problém. Pak stanoví, jaká homeopatika jsou pro tebe vhodná a coti můe pomoci. Neříkám, e je to stoprocentní, ale určitě to stojí zato vyzkouet.
Snad ti to taky pomůe.
Není tady
Chci rodit v Krumlově, tam jsou hodně alternativně zaměřeni, tak snad s tím nebude problém. Holky díky, na homeopatika z vlastní zkuenosti nedám dopustit a určitě do toho půjdu!
A přesná citace z příručky o homeopaticích v porodnictví najdete tady http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika- … ojeni.html
Dnes jsem se od pí masérky k homeopatikům dozvěděla jetě podrobnějí informaci:
- pokud je po termínu porodu a chci navodit porod, brát Caulophyllum thalictroides 9 CH 3x denně 5 bobulí
- při porodu pouít toto homeopatikum dle návodu (kníečka Homeopatie v porodnictví k dispozici v lékárnách)
- Arnica montana 9 CH - příprava před porodem dle broury
- po porodu po 10 minutách a hodině dát rodičce 5 globulí
Tato homeopatika jsou k dispozici v lékárnách, někde je vak musíte objednat.
Já do nich jdu .
já jdu do nich taky...zatím mi dost pomohly s nemocema v těhu,take jim docela věřím...určit si objednám aspoň tu Arnicu...je na vechno
Není tady
Ahoj holky, zkuenosti s homeopatikama mám. Dostala jsem se k diskuzi náhodou. Má sestra bude rodit a já ji doporučila homeopatika.
Měla jsem opravdu veliký strach z porodu a bolesti s ním spojené. A TAK JSEM HLEDALA, CO BY MI POMOHLO. la jsem nakonec k homeopatovi. Chtěla jsem něco proti bolesti. Od toho mě doktor odradil, řekl mi, e mi napíe homeopatika na dobrý průběh porodu. Říkal, e bolest si mám proít s dítětem. TAK BÁJEČNĚ O PORODU A DĚTECH MLUVIL, E MĚ TO UKLIDNILO A JÁ MU VĚŘILA. Nevěděla jsem ,zda to mám říct své gynekoloce. Řekla jsem ji to a nebyla proti.
Musím napsat, e první porod trval 1h a 45min a druhý 1h a 30min. Pro mě to jsou největí záitky v ivotě dodnes. SAMOZŘEJMĚ bolesti to byly, ale díky jejich délce trvání to bylo v pohodě.
Začala jsem brát Arnica Montana 9 a před porodem Actaea racemosa 9.
Take mohu jen DOPORUČIT! :-)
Není tady
Stránky: 1