|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Venuško,
Nicolasovi můžeš věřit. Vážně. On má schopnosti a možnosti jak ti pomoci.
A mimochodem, je moc príma a spolehlivý. Takových chlapů moc není. A to myslím taky vážně.
Není tady
Ty poslóuchej Venuš...jak jsi přišla na babinet...hledala jsi pomoc,pokec nebo rozptýlení...???
Není tady
Venuše, nevím toho o Tobě moc a tedy nechci "dělat chytrou", ale tu nabídku bych vážně zvážila ještě jednou! Jak tady čtu, je tady opravdu mnoho lidí, kteří Ti fandí a chtějí Ti naproso upřímně a nezištně pomoci. A já se připojuji, alespoň tím, že Ti přeji hodně štěstí a síly!!!
Není tady
(zdravím neřestnou Adru, tančící a chytrou Selimu, rafinovanou a inteligentní Fe, kočicku Míšu II a samozřejmě Natynku) mě baví zařizovat věci.
... jsem i neřestná, tančící, chytrá (tak akorát)
a kočku mám pod nickem

Venuše - nezlob ! 
Upravil(a) Feuria (27. 7. 2007 14:54)
Není tady
a já mám kočku...tra láááá jdu na dovču pá za 14 dní...lidičky:-)))))
Není tady
No Fe
))
Já jsem tedy docela ráda, že Nicolas nepoužil k mému jménu žádné další doplňky a napsal prostě Natynka. Protože ví, že to mluví za vše.
Tímo máš Nicolasi ode mě

Upravil(a) Natynka (27. 7. 2007 14:57)
Není tady
Adruš,
tak teda KRÁSNOU DOVOLENOU !!!
))))))))))))))))))))))
Není tady
No jo no, každá jsme orgastická
.. ehm, tedy originální 

Adři - užíj si dovču :-) naŽďar 
Není tady
Vlezu po par dnech na babinetech, proletnu dve vlakna a obe konci tim, ze se resi Venuse.
Zenska jedna, uz sem chodis skoro pul roku a porad to je s tebou to stejne dokola. Porad si bahnis v tech stejnych pocitech a problemech.
Ted jsi dostala konkretni nabidku, tak by jsi mela zajasat a chopit se ji. Mas sanci neco zmenit - otazka je, jestli ale vlastne neco menit vubec chces.
Není tady
Venuše,
uběhlo 60 minut.
Pro pořádek uvádím:
- rozhodnutí o dětech, o sobě, o čemkoli sice děláš v tom daném okamžiku. Ale v podstatě jej děláš daleko předtím, přemýšlíš a zvažuješ o tom už nějakou dobu, že?....
- byl jsem ochoten zaplatit či sehnat těch 60 tisíc na stěhování. Jako bonus k tomu, že bys měla odvahu vůbec napsat. Přemýšlel jsem o tom, že bych sám dal třeba polovinu a zbytek vybral od holek tady na Babinetu - jen kvůli tomu, abys měla konkrétní důkaz, že lidi nejsou ze své podstaty zlí. A jsem přesvědčen, že bych ty peníze (jako symbolický důkaz) pro tebe sehnal.
A ted to nejlepší:
- kdykoli v průběhu bys mohla říct, nemám na to, stornujeme celou akci, ještě počkám. Akceptoval bych to. Vše je proces neustálého rozhodování a považuju to za normální, že se lidé zaleknou a rozhodnutí změní.
- nic jsem po tobě nechtěl, žádné závazky, peníze, naturálie. Nic. Jen, abys napsala, co konkrétně potřebuješ, abys zachránila sebe a své děti.
Vím, že to asi máš těžký. Hodně těžký. Ale taky vím, že nemám chut se ti už více věnovat. Sorry.
Každý má svůj čas a přeju ti, ať se ti podaří to nějak zlepšit. Napadá mě, že jeden z prvních kroků je dobré tolik nelpět na tajemstvích a prostě je napsat. Nedělat takovou tajemnou neprostupnou mlhu (kde vlastně žiju, co se mi stalo, co bych si přála a co bych potřebovala...) a napsat slovo po slově. At to slunce osvítí a podíváš se na to ve světle bez temnoty. Možná, že to řešení bude o trošku snadnější. A pak budeš připravená říct (je jedno, že to bude zítra, za měsíc, za 10 let), jdu do toho, až ti někdo řekne, že ti bude nápomocen.
----
Zdravím orgastickou a originální Fe!! :-)
Není tady

venuše napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Venuše, všude, v každé zemi na světě jsou lidé špatní ale i ti dobří
A ty uz si nekdy v cizine zil?
Jo a jsem v Evrope... staci? Nepotrebuju, aby se nekdo domaknul, kdo vlastne jsem...
venuše, ne, nežil, ale problém stěhování do ciziny se osobně dotýká toho co já právě řeším
a v rodině máme pár lidí, kteří žijí nebo nějakou dobu žili jinde, takže trochu vim, že
samozřejmě nikde tě nevítají s otevřenou náručí, ale neházej proboha všechny lidi do jednoho pytle.
A pokud jsi ještě vubec neodpověděla Nicolasovi na jeho nabídku, tak promiň, ale ty svůj
problém řešit ani nechceš.
Uvědom si, že každý člověk co sem na babinet chodí něco dělá, má nějaké zkušenosti, má známé, něco ví,
a je třeba i ochoten a schopen pomoci druhému. Ty jsi příliš podezíravá a nedůvěřivá, proto asi vidíš
zlo v každém člověku tam kde teď žiješ. Vzchop se a vem SVŮJ ŽIVOT A ŽIVOT SVÝCH DĚTÍ DO VLASTNÍCH RUKOU.
Není tady
Venuše, dovol svým dětem mít pohodovu a usměvavou maminku 
Není tady
Mám známou, která má docela odrostlé děti, bude mít 40 let. Bydlí s matkou, která už je v důchodu, ale stará se nejen o vlastní domácnost, ale i o domácnost dcery, tj. pere, vaří, žehlí, nakupuje, staré se o vnoučata. Má známá si stěžuje, že se i ve svých letech musí "zpovídat" kam jde, s kým jde, kdy přijde, což ji samozřejmě nevyhovuje, ale platí pravidlo, že "vždy je něco za něco", Když jsem ji radili (svěřuje a lituje se téměř každému na počkání) aby si doma ujasnili co a jak, vždy odpověděla, že to nejde, že mamina by se zhroutila atd. atd. Vždy měla "tisíc" důvodů proč něco nejde, ale ani jeden proč něco jde. V podstatě jí toto vyhovuje. Venuš promiň za má slova, ale připadá mi, že se chováš stejně jako má známá. A obdivuji přítomné na babi, kteří Ti stále dokola radí a mají s Tebou "svatou" trpělivost :-))
Zřejmě Ti opravdu nezbyde nic jiného než si svůj kalich hořkosti vypít dod dna.
Není tady
Ja sa Venuš na druhej strane ani nečudujem. Pozrite, ona už dlhú dobu žije životom s náhľadom, ako sa nič nedá, ako sú všetci naokolo voči nej zaujatí, diskriminujú ju atď. Áno, aj takýmto spôsobom sa dá žiť. Vybrala si tento spôsob žitia sama....možno práve preto, že nie je dosť silná, možno je ustráchaná a bojí sa niečo zmeniť, tak radšej žije v ulite, v ústraní.
Nie všetci sme predsa odvážni, silní, nebojácni... a mám za to, že čím je človek starší, tým sa viacej bojí, lebo si uvedomuje zodpovednosť, následky svojich činov.
Nemôžme predsa od nej teraz chcieť, aby toto svoje zmýšľanie behom hodiny zmenila. Aby sa postavila svojim problémom, svojmu strachu čelom a nie chrbtom. To presvedčenie o jej zmene zmýšľania musí predsa v nej dozrieť. A možno práve tu na Babinete, v nej dozrieva.
Tak jej teda držme päste, nech v sebe raz tu silu objaví.
Venuš, drž sa! 

Není tady
Emmo, Venuše toto řeší už půl roku :-)))
Není tady
Ja viem, Dastinka. No, aj tak si myslím, že k zmene života, zmene myslenia, k zásadným rozhodnutiam človek dospieva pomaľšie. Keby to tak bolo, že jedného dňa si vysnívam aká budem, ako sa budem správať, koľko dôvery v ľudí budem mať a na druhý deň ráno sa zobudím, taká akú som si sama seba vysnívala. 
Hm, to by som brala.
Na veľké zmeny treba veľa času. Cesta je dlhá a strastiplná. 

Není tady
To určitě ano :-)) Také držím Venuši pěsti, jen by neměla zapomínat, že "stokrát nic umoří i vola" :-)
Není tady
adra napsal(a):
Ty poslóuchej Venuš...jak jsi přišla na babinet...hledala jsi pomoc,pokec nebo rozptýlení...???
Hledala jsem pomoc.... profesionalni.... a nejak jsem se zacetla.
Není tady
Nicolas napsal(a):
Venuše,
uběhlo 60 minut.
Pro pořádek uvádím:
- rozhodnutí o dětech, o sobě, o čemkoli sice děláš v tom daném okamžiku. Ale v podstatě jej děláš daleko předtím, přemýšlíš a zvažuješ o tom už nějakou dobu, že?....
- byl jsem ochoten zaplatit či sehnat těch 60 tisíc na stěhování. Jako bonus k tomu, že bys měla odvahu vůbec napsat. Přemýšlel jsem o tom, že bych sám dal třeba polovinu a zbytek vybral od holek tady na Babinetu - jen kvůli tomu, abys měla konkrétní důkaz, že lidi nejsou ze své podstaty zlí. A jsem přesvědčen, že bych ty peníze (jako symbolický důkaz) pro tebe sehnal.
A ted to nejlepší:
- kdykoli v průběhu bys mohla říct, nemám na to, stornujeme celou akci, ještě počkám. Akceptoval bych to. Vše je proces neustálého rozhodování a považuju to za normální, že se lidé zaleknou a rozhodnutí změní.
- nic jsem po tobě nechtěl, žádné závazky, peníze, naturálie. Nic. Jen, abys napsala, co konkrétně potřebuješ, abys zachránila sebe a své děti.
Vím, že to asi máš těžký. Hodně těžký. Ale taky vím, že nemám chut se ti už více věnovat. Sorry.
Každý má svůj čas a přeju ti, ať se ti podaří to nějak zlepšit. Napadá mě, že jeden z prvních kroků je dobré tolik nelpět na tajemstvích a prostě je napsat. Nedělat takovou tajemnou neprostupnou mlhu (kde vlastně žiju, co se mi stalo, co bych si přála a co bych potřebovala...) a napsat slovo po slově. At to slunce osvítí a podíváš se na to ve světle bez temnoty. Možná, že to řešení bude o trošku snadnější. A pak budeš připravená říct (je jedno, že to bude zítra, za měsíc, za 10 let), jdu do toho, až ti někdo řekne, že ti bude nápomocen.
----
Zdravím orgastickou a originální Fe!! :-)
Dekuju ti Nikolasi za nabidnutou pomoc... moc si toho vazim. Vis, ja jsem ten typ, co vsechno MUSI vyridit sam... nemam rada jakekoli dluhy. Navic na tom jsem psychicky tak spatne, ze nejsem schopna posoudit, co je pro me a moje deti dobre a co ne.
Nepisu umyslne, kde ziju... znam ty reakce a rada budu usetrena vaseho nadseni... krasna zeme, tolerantni narod atd... blablabla.
Takze jeste jednou, neber si to osobne... ja jsem tvrdohlava a vsechno musim SAMA. 
Není tady
Emma napsal(a):
Ja viem, Dastinka. No, aj tak si myslím, že k zmene života, zmene myslenia, k zásadným rozhodnutiam človek dospieva pomaľšie. Keby to tak bolo, že jedného dňa si vysnívam aká budem, ako sa budem správať, koľko dôvery v ľudí budem mať a na druhý deň ráno sa zobudím, taká akú som si sama seba vysnívala.
Hm, to by som brala.Na veľké zmeny treba veľa času. Cesta je dlhá a strastiplná.
Diky za pochopeni....
.... rozhoduju navic nejen za sebe, ale za dalsi dva lidi... to chce cas.
Moje psycholozka to typuje na minimalne rok.... mysleni nemuzes zmenit ze dne na den. Bude to dlouha cesta... 
Uz vas tu nebudu otravovat.
A budte vsichni stastni, ze jste doma, protoze pokud jste doma...mezi svymi, tak se da vsechno prekonat. 

Není tady
Ven, dik, že dáš prostor své ruce, aby zapsala co hlava poručila. Až dáš prostor hlavě, aby myšlenky změnila v činy, budeš minimálně na dobré cestě, i když "za tebou bude potopa", to mi věř...cítím s tebou, ač to asi netušíš a nemůžeš předpokládat. Kéž by v době, kdy jsem takhle přemýšlěla, byl Babinet...
Není tady

Ja som sem zablúdila až teraz... A u mňa to platí doslova o každom NIKDY. Len čo ho vyslovím, už mám vlastne nakročené k tomu, aby sa mi to stalo... Niekedy pár hodín, niekedy pár rokov, ale VŽDY sa mi to potom stalo. Preto som už opatrnejšia v tejto oblasti.
Najneškodnejšie asi bolo, keď som sa pracovne zoznámila s babou, čo tlmočila tlačiarenskú terminológiu... Vzdychala som, že to je hrozne ťakžé, že to JA BY SOM NIKDY... a čo myslíte? Do pol roka som už v Stuttgarte tlmočila v tlačiarni a potom niekoľko rokov na striedačku anglicky a nemecky...
a dodnes občas niečo písomne preložím.
Není tady

sexynet napsal(a):
Ja si na zadne sve "nikdy" nepamatuju... Co rikam, ze nikdy nezmenim, to jsou spise zivotni zasady a postoje - a ty mam 4 "hlavni" - svoboda, moralka, cest a spravedlnost. Diky temto zasadam jsem skutecne doposud zrejme zadne nikdy neresil ;-)
(takovy ty "nikdy" ze skolky a zakaladky nepocitam - "Nikdy s tebou uz nebudu kamaradit", tak tech par bylo![]()
Ježiš, to máš tkaé bastraktné, že to sa ti nsáď aj splní... Každé osamote aj všekty psolu sú v podstate ničnehovoriace. Nekonkrétne. Bývlaý deklaroval to všekto a bol úprimne presvedčený, že to dodržiava, hoci žialril na mňa - nezmyslene - klamal, zahýbal, obchodoval s mafiánskym poskokom, apod. Normálka to mal veľmi pružne nastavené.
Není tady
Nikdy bych nešla s Topolánkem na kafe
. Zdravím Adru Topolánkovou 

Nety napsal(a):
Nepotká. Já nikdy s muslimem, a taky mne to nepotká

Není tady