19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Holky jaké pouíváte laky na nehty - já kdy je večer nalakuju, tak u druhý den se lak olupuje. Přitom teď mám například lak - který má vydret 10dní :-)
Poraďte mi nějaký, který při běném máčení rukou a domácích pracech vydrí pár dní.
Není tady
Ahoj Electro. Já si ruce máčím docela často (umývání nádobí v práci a ty domácí práce, jak píe). Mám úplně obyčejný lak za 10,-, který mívají v drogerii ve výprodeji a jsem naprosto spokojená. Vydrí sice max. 2 dny, ale pořád je to lepí ne třeba Miss Sporty, který mi vydrel sotva 1 den. Ale aby mi lak vydrel 10 dní??? Tak to je asi můj sen
Není tady
Mám zkuenost, e čím levnějí lak (neznačkový nebo Gabriella Salvete), tak tím déle vydrí (teda kromě Miss Sporty). Drahé laky za cca 150,- mi nikdy nevydrely déle ne 2-3 dny. Taky je fajn pod lak dát podkladovou vrstvu nebo nějakou nehtovou výivu.
Není tady
Jo, tak to naprosto souhlasím, e Miss Sporty nestojí za nic. A jinak jsem zatím zkouela vlastně jen ty draí, tak e bych vyzkouela tu Gabriellu Salvate? Asi se po ní jetě dneska podívám.
Není tady
Mám obyč Miss sporty a taky pořád máčím, máčím a řekla bych, e vydrí docela dost. Stojí kolem 45 korun, co patří mezi levný, ne?
Není tady
Tak teď jsem koukla na svou výbavu - odzkouené, které MI dlouho drí jsou Gabriella Salvete, S-he stylezone (to je značka drogerie DM) a nejnovějí z drogerie Rossman - Essence. Vechny stojí tak kolem 50,- korun. Ale je fakt, e kdy pouiju nějakou výraznou barvu - např. černá, vínová, tak mi lak vydrí hezký jen pár dní. Proto preferuji světlé barvy, které kdy někde "krábnu", tak to není tak moc vidět...
Není tady
Na kvalitě a ceně laku moc nezáleí, kdo má hodně "nasákavé" nehty, měl by u tmavích odstínů pouívat i podkladový lak, jako takovou izolaci, aby po 7-10 dnech nalakování viňovým lakem, nebyly nehty lehce fialové....
Ale nejdůleitějí je vychytat si vrchní ochranný, krycí lak, ten udělá 90% vekeré práce. Fungují i ty levnějí, nemusí být nutně Astor za 250,-- apod.... Někdy má v sobě i funkci urychlení schnutí, ale lepí je varianta, prodluující trvanlivost nalakování, bez dalích přídavných funkcí. A pak není problém mít pořád stejně kvalitně nalakované nehty 5-10 dnů /to u spí začnou odrůstat/, pokud tedy nepracuje člověk v továrně nebo se nerýpe bez rukavic v hlíně apod....
Jetě jsem zapomněla, také se musí aplikovat ten lak ve dvou slabích vrstvách....., tudí pokud je podkladový, 2 barevné a jedna ochranná, celkem 4 vrstvy. Z toho vyplývá, e si na to také musíte udělat chvilku času a nečekat, e za 5 minut budu mít nalakovány vechny nehty a týden budu dělat frajerku....
Na nohách mám teď francouzskou - jakousi z Rosmanna - celá sada ca. 70,-- Kč bez tak nějací Poláci a po třech týdnech vypadá jako včera dělaná. Dolů půjde, a bude víc vidět odrůstající část. Jednou jsem nepouila krycí bezbarvý ochranný lak a za týden byla okopaná jako hrom. Take pozor!!!!
Upravil(a) Macex (23. 7. 2007 15:24)
Není tady
No u mě to vrstvení moc nefunguje (a jsem na to líná ). Podklad, barva, krycí... Prostě pouívám jen barvu a jednou za čas podklad.
Není tady
Já kupuju v lékárně okolo 55.- ale jsou jen světlý jako podkladovej,krycí atd,ale pouívám bezbarvej a krásně se po tom leskou nehty a vydrí dlouho.Viděla sem je prodávat i v nákej obyč drogériích.
Není tady
Čím víc vrstev, tím dřív dojde úprava "k úhoně"... Podkladový lak je fajn, při tmavých odstínech, kdy nedojde k probarvení nehtů... a svrchní konečné přetření je fajn, protoe to moc dobře vypadá, i kdy pouije né zrovínka kvalitní lak... (Je to dobrý fígl, kdy si laky míchá "po domácku" a ztratí lesk...
) Trvanlivý laky jsou větinou ty, které jsou "perleové", potamo s třpytkamy... toho, kdy dá dvě-tři vrstvy a na to "obtisk" a přetře bezbarvým lakem, tak ti vydrí a do "odrostu"...
Pokud nejsi "kaskadér" kupuj lak s obsahem kaučuku... Dnes se dělají i rychleschnoucí laky s touhle slokou... Ale to přetření bezbarvým lakem nakonec, udělá hodně. Ono ti to stejně víc, jak týden nevydrí, protoe pak má od lůka nehtu světlý prouek a vypadá to "divně" a neupraveně...
Není tady
Jé, jak to tu čtu, tak já to lakování pěkně flákám. Nějaký podklad a "nadklad" o tom jen vím, e existuje, ale nikdy jsem to nepouila. Lakuju jen lakem, vdy 2 vrstvy a u i tak mám pocit, kolik času mi to zabralo :-) . Ale kdy to tu tak čtu, tak ten vrchní určitě zkusím, kdy jsou pak nehty lesklé.
Včera jsem byla v drogerii, ale s manelem - a tak jsem na laky moc nekoukala - nechtěla jsem ho drádit, ale u se těím, a tam vyrazím bez něj a koupím lak Gabriela, a nějaké to vrchní blejskátko :-)
Není tady
Já pouívám na spodní vrstvu tzv. BONDER od ORLY,stojí cca kolem 150,-,je na gumové bázi a musím říct,e od té doby neznám co je olupování laku..jako vrchní lak pouíván vytvrzovač laků od Four Seasons a ten je taky perfektní,lak je za chvíli suchý a to i více vrstev.Na nohách mi lak vydrí dokud mi nehet neodroste bez úprav,na rukách si lakuji nehty jednou za týden,ale větinou kvůli změně,ráda si toti nehty zdobím a různě "titlám" a dlouho jsem hledala tu správnou kombinaci laků,podlaků a nadlaků,ne jsem nala svou vyhovující.... Tak snad taky najdete tu svou...
Není tady
Včera jsem byla u vietnamských spoluobčanů v krámu a koupila si tričko. Dostala jsem jako dárek lak na nehty. Myslela jsem e je to pěkný mejd, ale přesto si s ním večer nalakovala nehty a zírám jak je dobrej i kdy obyčejnej. Vůbec se mi zatím ani na jednom nehtu neloupe:-))
Není tady
...taky je dobrý lakovat nehty po umytí nádobí... Nehet je odmatěný, suchý a lak líp drí...
Není tady
Helggo, tak jsem to dělala také
Tedy nalakované nehty nely dohromady s mým povoláním, take bych si to ráda uila teď. Kdy jenom meju nádobí a peru občas něco růčo a hrabu se v písečku
Ale zkueností mám málo.
Holky prosím poradíte mi jak si děláte francouzskou manikůru? To máte tak pevnou ruku e ten bílý oblouček zvládnete? Nebo jsou na to nějaké fígle?
Není tady
Na francouzskou manikúru existují přímo takové "lepící obloučky" - dají se koupit v drogerii. Na fanc. já nemám nervy. Dlouho mi to trvá a vydrí jenom chvilku...
Není tady
Já jsem taky dlouho neměla nervy a teď jsem začala na francouzskou pouívat na bílé prouky zdobicí lak-dlouhý,úzký těteček,pokud náhodou přetáhnu,není to tak viditelné a dá se to opravit.Hlavně to chce pevnou ruku a rychlé tahy,udělat tenký oblouček,zbytek se dolakuje,hlavně,e mám tu základní linku...
Není tady
Ty lepící prouky jsou levné, je jich tam spousta cca za dvacku. Hlavní je kvalitní ten bílý lak, aby nedělala takové ty "čáry" kdy je moc hustý, ale zase aby dobře kryl...
Není tady
Na rukou bych to levou nezvládla ani náhodou. I kdy jsou ty ablony, tak nevím, na čí tvar nehtů to je, ale na můj určitě né. Je to zcela jinak vykrojené, ne mám výrazné bílé okraje nehtů já a domalovávat tam pak nějaké roky a půlměsíčky vypadá pěkně debilně. Tudí ablona mi nepomůe. Na noze to zvládnu od oka, ale stejně to na nějakém prstu troku ujede a je ten prouek třeba výrazně silnějí ne ostatní, tak jsem si pořídila odlakovač v tuce - např. Avon za pár uní a tím umáznu přebytek té bílé barvy a pokračuju dál. Výborná věc.
Není tady
Já jsem si koupila zde doporučovaný lak od Gabriella Salvete v Droxi . Cena vcelku dobrá
a malovalo se s tím dobře (kryje a nedělá mouhy). Uvidíme jak dlouho to vydrí.
Jsem samozřejmě nezkuené pako a tak jsem nejdřív nalakovala spodní vrstvu laku a přes to dělala ty bílé prouky. To u pak nejde opravit. Tak pro přítě vím e mám začít tím bílým. Po těch lepících proukách se kouknu, dvacku za to obětovat můu
doufám e to bude na moje nehtíky.
Já to chtěla retuovat takovou to tětičkou do uí namočenou v odlakovači, jene kdy jsem začala tím spodkem tak to nelo . Fakt jsem u toho nemyslela.
Přiznám se e se mi povedly 4 nehty opravdu pěkně.Ostatní nic moc. Ale na první pokus to ujde. Snad se zlepím.
Není tady
Jasan, e se s bílou začíná, ale ádný učený z nebe nespadnul...
Ta bílá je taková barva hnusná, hustá, blbě vypadající samostatně, tudí se musí pak srovnat tím, e ji přetáhne tenkou vrstvou té přírodní narůovělé, kterou si vybere, která ti nejvíc připomíná Tvoje přirozené nehty. Někdo má víc do meruňkova, někdo do oranova, někdo do růova apod... A pak se tam mrskne jetě ta ochranná bezbarvá vysoce lesknoucí vrstva a hotovka.
Není tady
Tak tu ochrannou vrstvu jsem dala nakonec. Tak alespoň něco jsem udělala dobře Je to ílené e to v mém věku teprve učím, jene maminka si nehty nelakovala a nelakuje. Děkuji moc za rady a pomoc.
Není tady
hihi tak aspoň e tu vrchní vrstvu jsi dala a nahoru :-)
Já se jdu do drogerie kouknout dneska, tak jsem zvědavá jakou barvu od té Gabrielly vyberu. Pouívám od nich u pudr a ten si nemůu vynachválit.
Není tady
Ta odlakovací tuka z Avonu je opravdu super taky pouívám!
Není tady
Holky já pouívám tento lak na nehty. http://www.magicnails.cz/index.php?-lak … +srong-151 mám ho u asi 2 měsíce a je dobrý. Začne se odlupovat a praskat asi za 9 dní. Jinak je super.
Není tady