|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
V hebrejském Talmude, knize, kde se zachovaly všechny přísloví a výroky
rabínů z dávných dob, se píše:
"Dej si pozor, aby si nerozplakal ženu, protože Bůh počítá její slzy.
Žena pochází z mužova žebra, ne z jeho chodidla, aby se po ní šlapalo.
Ne z jeho hlavy, aby byla dokonalejší, ale z boku, aby byla rovnocenná.
Spod ramene, aby byla chráněná a blízko srdce, aby byla milována."
Možná to znáte, ale mě se to docela líbí...
Není tady
Je to hezke a pravdive... presto, ze ve svoreni zeny timto zpusobem neverim 
Není tady
sexynet napsal(a):
To já taky ne, ale hezky se to čte 
Není tady
Hezky se to cte, a tezko se podle toho _stale_ chova... ani nevis, JAK MOC CASTO me svrbi ruka, a jen sebekontrolou nektere zasady neporusim

Není tady
Nic si z toho nedělej...to mě taky 

Není tady
To je moc krásné, já to neznala!
Není tady
laskavé 
nevím, znáte-li jednu radu indiánského otce svému synovi:
"Nikdy jí nezpůsob bolest, leda tím, že jí dáš dítě..."
pro ty, co to nemají doma vůbec lehký
Není tady

Moc hezké ale škoda že to nečtou ti kterým je to určeno 

Není tady

Jé, to je opravdu krásné.
Symbolické, ale velmi přesné.
Taková něha, jemnost, ústa k ženě, co z toho vyzařuje.
Není tady
Ra napsal(a):
laskavé
nevím, znáte-li jednu radu indiánského otce svému synovi:
"Nikdy jí nezpůsob bolest, leda tím, že jí dáš dítě..."pro ty, co to nemají doma vůbec lehký
Krásné.
Byl to moudrý muž. :-)
Není tady
sexynet napsal(a):
to je taky jenom symbolické - aspoň podle mě - žebra jsou blízko srdci stejně, jako si mají být blízká srdce muže a ženy 
Není tady
Z knihy Životopis svatého Issy, Ježíš o vznešeném postavení žen, přeložil Jaromír Kozák
Kapitola XII.
14. "Milujte své ženy a važte si jich, neboť ony budou matkami zítřka a později babičkami celého národa."
15. "Buď oddaný své ženě, neboť její láska zušlechťuje muže a změkčuje jeho tvrdé srdce, krotíc divoké zvíře v něm a měníc je v beránka."
16. "Manželka a matka jsou nejdražší poklady, které vám dal Bůh. Jsou nejkrásnějšími ozdobami vesmíru a z nich se rodí ti, kdož obývají svět."
17. "Právě tak jako Pán zástupů oddělil světlo od temnoty a suchou zem od vodstva, tak má i žena božský dar vyvolat z mužovy povahy vše dobré, co je v ní ukryto."
18. "Proto vám říkám, po Bohu by měli naše nejlepší myšlenky patřit ženě, neboť je božským chrámem, kde nejsnáze dosáhneme štěstí."
19. "Čerpejte z tohoto chrámu sílu pro mravný život. Tam zapomenete na své smutky a svá zklamání a znovu nabudete lásky nutné k pomoci vašim bližním."
20. "Netrapte ji a neponižujte ji, neboť ji ponižujíce, ponižujete sebe a ztrácíte smysl pro lásku, bez níž se na této zemi nedá žít."
21. "Chraňte svou ženu, aby vás ochránila, vás i celou domácnost. Vše, co činíte pro své matky, manželky, pro vdovu či jakoukoli ženu v tísni, činíte pro svého Boha."
Upravil(a) Ra (17. 10. 2007 9:24)
Není tady
Šmarjá, Ra........nech tohle vylepit na všechny bill i megaboardy u dálnic.........
Jo - a AMEN!
Upravil(a) lupina montana (17. 10. 2007 22:21)
Není tady
... vytočilo tě to?
Není tady
Coooo?

Nevytočilo -nadchlo! 
Je to vpodstatě poetický přepis přírodního zákona 
Není tady