29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dovolím si vás poprosit také o jednu radu. Máme v celém bytě plovoucí podlahy, kuchyne, koupelna, wc, chodba - dlazba.
Bydlime pomerne vysoko, a na klidnem miste, nikde u silnice.
Presto mame vsude sileny mnozstvi prachu, me to vadi predevsim na elektronice, pocitaci...
Kdyz dva dny neutru prach, vude se valeji chuchvalce, uz jsem z toho uplne nestastnej, nevim, co s tim (
Ma nektera / nektery z vas zkusenosti s ucinnym bojem? Nejaka pracka vzduchu? Zvlhocovac, ionizator? Sam netusim
Diky za kazdou radu.
Není tady
Tak to jsem sama zvědavá, co kdo poradí. Máme plastová okna a umíráme, stále máme otevřená okna, venku 30, doma 35 vzduch se ani nehne. Také mi vadí prach, ale co s tím?
Není tady
Na prach jsou dobré koberce, trochu se zašlape, takže není vidět, a jednou týdně se vysaje a hotovo Ale takovou radu jste asi nepotřebovali, že?
Aneri, ohledně větrání v horkých dnech... Správně se má za těhle teplot větrat maximálně přes noc a přes den okna zavřít a nevětrat (dovnitř se vám totiž dostane horký vzduch zvenku; když necháte zavřená, pak se ohřívá vzduch skoro jen z vnitřních zdrojů, ale stěny jsou z noci trochu chladnější, takže mírně dochlazují i vzduch). Hlavně všechny osvícené prosklené vnější plochy zakrýt, lepší zvenku... Pokud vám vadí, že "stojí vzduch", tak si dokupte větrák...
Škoda, že tohle moc lidí neví, hodně větrá přes den...
Upravil(a) Andromeda (22. 7. 2007 9:00)
Není tady
Sexynet, obávám se, že boj s prachem v Praze je předem prohraný.Praha je snad horší než plný pytlík z vysavače.Veškerá elektronika prach přitahuje.Já už to vzdal, ráno utřeš monitor a večer můžeš znovu...
Není tady
S temi okny jsem to opravdu jen tusil, samozrejme vetram stale, okna dokoran vednevnoci.
Co se kobercu tyka, nuze, zrejme se k nim vratim(e). Plovouci podlahy jsem koupil predevsim kvuli lepsimu udrzovani cistoty, ale nedelam nic jinyho, nez smetam chuchvalce z rohu.
Diky moc za namet k premysleni
Není tady
my bydlíme na vesnici, ve slepé ulici a prach máme taky pořád, s tím asi nic neuděláme:grater:. Prach byl vždycky, jen jsme ho v tom koberci prostě tolik neviděli. Vyluxuju a za dva dny jsou v určitých místech chuchvalečky. Na stole máme kouřové sklo a to je zaprášené ještě ten den (teda na něm to je ten den vidět) Prostě si na to musíme zvyknout, v koberci jsme měli větší humus-tohle je "čistej prach" Ono se totiž hodně práší i z věcí, když žehlím, tak to je hrůza. Teď mě to zas tak nevadí, ale až začne malej lézt, tak to teprve uvidím, co tady mám za bordel.
Jo a s tím větráním souhlasím. Správně se má v těchto vedrech větrat pouze ve chvíli, kdy je teplota venku nižší než teplota uvnitř. Je to celkem logické, ale ani já nejsem schopná ve 3 ráno začít větrat.
Není tady
sexynet napsal(a):
Dovolím si vás poprosit také o jednu radu. Máme v celém bytě plovoucí podlahy, kuchyne, koupelna, wc, chodba - dlazba.
Bydlime pomerne vysoko, a na klidnem miste, nikde u silnice.
Presto mame vsude sileny mnozstvi prachu, me to vadi predevsim na elektronice, pocitaci...
Kdyz dva dny neutru prach, vude se valeji chuchvalce, uz jsem z toho uplne nestastnej, nevim, co s tim(
Ma nektera / nektery z vas zkusenosti s ucinnym bojem? Nejaka pracka vzduchu? Zvlhocovac, ionizator? Sam netusim
Diky za kazdou radu.
používám ekolog.,šetrné přípravky na nábytek,elektroniku...,proti prachu,sama jsem zkoušela sprej na nábytek a je pravda,že nemusím tak často otírat prach,ale když píšeš že tam máš chuchvalce,no nevím, třeba by ti ekolog.přípravek pomohl a nebo alespoň z části,těžko říct,já mám takovej běžnej prach
Upravil(a) vlkova37 (27. 8. 2007 16:48)
Není tady
Tak já mám taky plovoucí podlahy a dlažbu a prach je pořád všude. No Praha... Ale přiznám se, že si během pár dnů na ten chuchvalec prachu v rohu ložnice zvyknu natolik, že se s ním při úklidu těžce loučím...
Není tady
Na plovoucí podlahy a vůbec na všechny stíratelné podlahy je výborný podlahový hadr z mikrovlákna.Nemusí se používat saponáty, nedrží se v něm chlupy a vlasy a má vynikající savost, podlaha je po setření hned suchá. Na utírání prachu na nábytku i monitoru je také výborná utěrka z mikrovlákna. Tyto hadry jsou sice dražší, ale velmi účinné, zejména ten hadr na podlahu, kdo jednou vyzkoušel, nechce jiný
Není tady
S JAKÝMKOLI ionizátorem - pořád o něm přemítám, protože se mi líbí představa svěžího vzoušku, ale není to žádná láce, aby to člověk mohl vyhodit, když to nebude fungovat podle představ.
Není tady
Máme podobný problém a to jsem z Hradce, což je taky poměrně velké město. Koupili jsme si tyčový vysavač na nabíjení a 2x - 3x týdně přejedu místnosti vysavačem. Jednou týdně mi chodí paní na úklid Hradec Králové reklama, smazáno, která vytírá, stírá prach atd. Takže doma máme docela čisto. Mám malé děti, kteří si hrají na zemi, takže potřebuju čisto. Koberec máme jen v ložnici a v dětským pokoji, tam prach tolik vidět není, ale 2x ročně čistíme koberce vodním vysavačem a špíny je tam fakt hodně, což pro děti není dobré
Upravil(a) AndreaP. (5. 6. 2014 21:44)
Není tady