6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
mohli by jste se prosím se mnou podělit o zkuenosti co vechno se vyplatí vzít s sebou na dovolenou??? Jedem jaksi poprvé do ciziny (Tunisko) a nemám skoro představu co se vyplatí vzít s sebou.
Moc děkuju předem za odpovědi
Není tady
Kaule, jsem na tom stejně, jedeme na Djerbu a zatím máme teda na stole- léky proti-průjmu, horečce, alergii, Fenistil, náplast, kapky-oko, ucho, nos, stopangin, mlíka na opalování +50 (2 děti), něco proti komárům do zásuvky, suenky. Ostatní jako u nás a nějaké prupisky a pastelky pro domorodé dětičky a taky uvauji o árovce aspoň 60. NEvím, jestli bude pasovat, ale v Egyptě jsme měli snad 20 a naráeli jsme do nábytku- večer.
Není tady
manel říkal e moc peněz stačí, ale já si taky asi budu muset začít dělat senam, no mám první bod - lékárničku
Není tady
no tak koukám e v tom nejsem sama Já mám tak moná ten fenistil a léky na průjem ale jinak absolutně nic Asi to bdu muset někdy vyzvědět. Děti zatím nemáme jedeme jenom s manílkem tak snad to zvládnem.
Není tady
Jo a Panthenol ve spreji na spáleniny- chlapi jsou na to experti, teda ten můj určitě!
Není tady
kaulle napsal(a):
no tak koukám e v tom nejsem sama Já mám tak moná ten fenistil a léky na průjem ale jinak absolutně nic Asi to bdu muset někdy vyzvědět. Děti zatím nemáme jedeme jenom s manílkem tak snad to zvládnem.
Já jsem teda v ádné zahraniční "průjmové" zemi nebyla, ale slyela jsem, e nae léky proti průjmu na tamní "způsobovače průjmu" :-) nezabírají. Musí prý být místní.
Já si beru na spáleniny radi Fenistil gel, účinkuje rychleji a lépe ne Panthenol. Proti průjmu si dám kadé ráno troku vodky, jetě nikdy jsem v cizí zemi průjem neměla. Taky si beru malinkatou baterku (mini) kdy musím někdy v noci do koupelny tak abych neruila toho kdo se mnou bydlí. Nezapomenout na antikoncepci a dobré jsou ubrousky Lactacyd na intimní hygienu.Jinak s sebou táhnu celou lékárničku, kosmetiku a celou skřň...přítě si slibuju e to protřídím a nechám doma a vezmu si opravdu jen to potřebné, a pak začnu přihazovat a přihazovat.....
Není tady
Na ty cizácký průjmy prej stačí kadej den tamprle něčeho ostřejího poránu.Nai známí teď byli v Egyptě a dávali malý panďuláky i dětem a tamní tzv. "faraon" se jim obloukem vyhnul.
Nezapoměňte hlavně sluneční brýle,pokrývku hlavy a třeba i nějaky světlý trička pro děcka,ve kterých by se mohly koupat v moři,kdyby se vám náhodou spálily...
Není tady
jé, baterka je dobrý nápad!
Není tady
No a maminky někdy berou jedno staré tričko které ustřihnu úplně v podpaí, kdy se přece ramena spálí tak se v tom děti koupají, ono to v té vodě člověk nepocítí a najednou jsou ramena červená
Není tady
nůky! (kdyby se přece jen nespálily, a neničím tirko )
Není tady
kaulle, v Tunisku seene vechno, kdy něco zapomene. Léky, potraviny, kosmetiku vč. opalovacích krémů (značky, co máme tady) atd. a to za ceny stejné nebo nií ne tady. Take kdy něco zapomene, dá se to tam v pohodě koupit.
Není tady
Ahoj chystáme se na dovolenou do Egypta,byli jste někdo a co jste si brali na faraonovu pomstu?
Není tady
Tak my jsme byli v Egypte nekolikrat,ale nastesti nas postihla faraonova pomsta jen dvakrat. Meli jsme s sebou jen cerne uhli.
Není tady
A pomohlo vám,hodně lidí říká,e stačí nějaká tamprle preventivně kadý den,ale nechci nic ponechat náhodě.
Není tady
Take jsme davali po panackach,ale nejak to nezabralo a cerne uhli take ne,rikali,ze to je moc slabe. Ale jedna pani mela s sebou enterol a ten nam pomohl,takze od te doby beru enterol vzdy s sebou.
Není tady
Vidí to mě nenapadlo a to jsem ho dávala větinou dětem na střevní potíe.
Není tady
Holky nevíte jak je to v egyptě s vízem? Pardon e je to mimo téma trochu, ale v dubnu letíme a poprvé a v cestovce nám řekli e víza zakoupíme v egyptě ale zajímalo by mě jestli to jde u v praze ne odletíme
Není tady