Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 7. 2007 15:02

kaulle
♥♥♥----

Co všechno s sebou na dovolenou

Ahoj,
mohli by jste se prosím se mnou podělit o zkušenosti co všechno se vyplatí vzít s sebou na dovolenou??? Jedem jaksi poprvé do ciziny (Tunisko) a nemám skoro představu co se vyplatí vzít s sebou.

Moc děkuju předem za odpovědi rodnawink

http://tt.lilypie.com/-LWYp1/.pngkatkolina@centrum.cz

Není tady

#2 21. 7. 2007 17:50

Darja70
♥♥♥♥---

Re: Co všechno s sebou na dovolenou

Kaule, jsem na tom stejně, jedeme na Djerbu a zatím máme  teda na stole- léky proti-průjmu, horečce, alergii, Fenistil, náplast, kapky-oko, ucho, nos, stopangin, mlíka na opalování +50 (2 děti), něco proti komárům do zásuvky, sušenky. Ostatní jako u nás a nějaké prupisky a pastelky pro domorodé dětičky a taky uvažuji o žárovce aspoň 60. NEvím, jestli bude pasovat, ale v Egyptě jsme měli snad 20 a naráželi jsme do nábytku- večer.

Není tady

#3 21. 7. 2007 18:29

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

manžel říkal že moc peněz stačí, ale já si taky asi budu muset začít dělat senam, no mám první bod - lékárničku big_smile

Mája

Není tady

#4 21. 7. 2007 18:37

kaulle
♥♥♥----

no tak koukám že v tom nejsem sama big_smilebig_smile  Já mám tak možná ten fenistil a léky na průjem ale jinak absolutně nic dumbom Asi to bdu muset někdy vyzvědět. tummenupp Děti zatím nemáme jedeme jenom s manžílkem tak snad to zvládnem.

http://tt.lilypie.com/-LWYp1/.pngkatkolina@centrum.cz

Není tady

#5 24. 7. 2007 17:51

Darja70
♥♥♥♥---

Jo a Panthenol ve spreji na spáleniny- chlapi jsou na to experti, teda ten můj určitě!

Není tady

#6 24. 7. 2007 18:02

host5522
Host

kaulle napsal(a):

no tak koukám že v tom nejsem sama big_smilebig_smile  Já mám tak možná ten fenistil a léky na průjem ale jinak absolutně nic dumbom Asi to bdu muset někdy vyzvědět. tummenupp Děti zatím nemáme jedeme jenom s manžílkem tak snad to zvládnem.

Já jsem teda v žádné zahraniční "průjmové" zemi nebyla, ale slyšela jsem, že naše léky proti průjmu na tamní "způsobovače průjmu" :-) nezabírají. Musí prý být místní.

#7 24. 7. 2007 19:23

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já si beru na spáleniny radši Fenistil gel, účinkuje rychleji a lépe než Panthenol. Proti průjmu si dám každé ráno trošku vodky, ještě nikdy jsem v cizí zemi průjem neměla.  Taky si beru malinkatou baterku (mini) když musím někdy v noci do koupelny tak abych nerušila toho kdo se mnou bydlí. Nezapomenout na antikoncepci a dobré jsou ubrousky Lactacyd na intimní hygienu.Jinak s sebou táhnu celou lékárničku, kosmetiku a celou skřň...příště si slibuju že to protřídím a nechám doma a vezmu si opravdu jen to potřebné, a pak začnu přihazovat a přihazovat.....

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 24. 7. 2007 19:44

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Na ty cizácký průjmy prej stačí každej den štamprle něčeho ostřejšího poránu.Naši známí teď byli v Egyptě a dávali malý panďuláky i dětem a tamní tzv. "faraon" se jim obloukem vyhnul.
Nezapoměňte hlavně sluneční brýle,pokrývku hlavy a třeba i nějaky světlý trička pro děcka,ve kterých by se mohly koupat v moři,kdyby se vám náhodou spálily...

Není tady

#9 24. 7. 2007 19:53

Darja70
♥♥♥♥---

jé, baterka je dobrý nápad!

Není tady

#10 25. 7. 2007 8:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

No a maminky někdy berou jedno staré tričko které ustřihnu úplně v podpaží, když se přece ramena spálí tak se v tom děti koupají, ono to v té vodě člověk nepocítí a najednou jsou ramena červená

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 25. 7. 2007 9:35

Darja70
♥♥♥♥---

nůžky! (kdyby se přece jen nespálily, a neničím tirko     big_smile)

Není tady

#12 26. 7. 2007 10:49

estelle
♥♥♥♥♥--

kaulle, v Tunisku seženeš všechno, když něco zapomeneš. Léky, potraviny, kosmetiku vč. opalovacích krémů (značky, co máme tady) atd. a to za ceny stejné nebo nižší než tady. Takže když něco zapomeneš, dá se to tam v pohodě koupit.

Není tady

#13 30. 5. 2017 17:44

Ronda
♥♥-----

Ahoj chystáme se na dovolenou do Egypta,byli jste někdo a co jste si brali na faraonovu pomstu?

Není tady

#14 30. 5. 2017 17:56

lenora
♥♥-----

Tak my jsme byli v Egypte nekolikrat,ale nastesti nas postihla faraonova pomsta jen dvakrat. Meli jsme s sebou jen cerne uhli.

Není tady

#15 30. 5. 2017 18:01

Ronda
♥♥-----

A pomohlo vám,hodně lidí říká,že stačí nějaká štamprle preventivně každý den,ale nechci nic ponechat náhodě.

Není tady

#16 30. 5. 2017 18:09

lenora
♥♥-----

Take jsme davali po panackach,ale nejak to nezabralo a cerne uhli take ne,rikali,ze to je moc slabe. Ale jedna pani mela s sebou enterol a ten nam pomohl,takze od te doby beru enterol vzdy s sebou.

Není tady

#17 30. 5. 2017 18:14

Ronda
♥♥-----

Vidíš to mě nenapadlo a to jsem ho dávala většinou dětem na střevní potíže.

Není tady

#18 25. 1. 2018 13:33

Kajojinka
♥------

Holky nevíte jak je to v egyptě s vízem? Pardon že je to mimo téma trochu, ale v dubnu letíme a poprvé a v cestovce nám řekli že víza zakoupíme v egyptě ale zajímalo by mě jestli to jde už v praze než odletíme

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí