Oznámení

3. července : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěšný start letních grilovaček!

3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na naše tipy!

#26 28. 7. 2007 8:54

pony
♥♥-----
Místo: Záp. čechy
Registrovaný: 28. 11. 2006
Příspěvky: 89

Re: Fígl jak smažit palačinky

Na první palačinku dávám o něco víc oleje než na ostatní nepřilepí se a upeču ji do křupava a neroztrhne se.Na druhou olej nedám a pokračuju už normálne.Dělám recept jako Lueta, jen nedávám olej do těsta,zato přidám špetku prášku do pečiva.

Není tady

 

#27 28. 7. 2007 12:24

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Fígl jak smažit palačinky

Tedy, udělaly jste mi takovou chu že zítra budou palačinky.
Já je dělám na másle. Cukr minimálně, pánvičku rozpálenou akorát.
Zítra to zkusím i s trochou rumu. Nemusíte se bát přidat ho i pro děti, protože zůstane max. aroma, líh se odpaří a nezustane tam ani kapička alkoholu.

Jitce chutnaly palačinky s nutelou, banánem a navrch se šlehačkou, manžel chce jahůdkovou marmeládu od mojí maminky a šlehačku.

Já už tady slintám tongue


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#28 14. 8. 2007 22:16

marionneta
♥♥-----
Registrovaný: 27. 7. 2006
Příspěvky: 29

Re: Fígl jak smažit palačinky

Já jsem zase četla a vyzkoušela, že se má nejdříve nechat rozpálit pánev, pak teprve naílt trošku oleje a rovnou smažit. Mě to pomohlo.

Není tady

 

#29 14. 8. 2007 23:42

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Fígl jak smažit palačinky

Přesně tak, rozpálit pánev, klidně si zkusit na pánev kápnout těsto, jestli lítají ty správné bublinky. big_smile
Jinak koukám, že je doma šidím. Já používám na litr mléka 2 vajíčka, cukr a hl. mouku tak nějak akorát. Nikdy jsem neodvažovala, tak nevím kolik, prostě aby těsto bylo akorát. Pokud přesypu, ředím sodovkou. Nikdy se mi netrhaly, ale smažím na teflonu, nerez mi stačil jednou na bramborák.  roll S obracením počkej, až Ti zatuhne těsto i na neopečené straně, pak teprve palačinku uvolnit a obrá.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#30 17. 8. 2007 19:59

tweety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 7. 2007
Příspěvky: 390

Re: Fígl jak smažit palačinky

Prvni smazim na masle, pak az na oleji, netrha se. A do testa minimum cukru, kdyz je ho vic, lepi se pak.

Není tady

 

#31 4. 9. 2007 18:46

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Fígl jak smažit palačinky

To je zajímavé, že jsem se ZDE nikde nedočetl radu, dávat místo mletého cukru polojemný krystal - rozpouštění trvá jen malinko déle, avšak výsledky jsou mnohem lepší. Přichytávání k pánvi u palačinek slazených mletým cukrem způsobuje tzv. protispékavý přípravek, který se do mletého cukru přidává, aby se nehrudkoval, aby netvrdnul už v sáčku (jak všichni víme, většinou stejně s pofiderním úspěchem ;o).
Samozřejmě cukru jen trošinku stolt
A co se pánve týče a nepoužití oleje, tak pokud máte kvalitní silnostěnnou teflonovou pánev a sklokeramickou desku, tak by neměl být problém. Palačinky na kšeft se dělají úplně nasucho na rozehřáté ploténce, roztírá se to kroužením naběračky přímo po ploténce směrem od středu ke krajům (pozorujte to někdy, je to zážitek;o)

P.S.: Připálit schválně první kapku oleje do černa je kravina dobrá leda tak na rakovinu!!!

Upravil(a) Slavek17 (4. 9. 2007 18:55)

Není tady

 

#32 4. 9. 2007 19:38

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: Fígl jak smažit palačinky

Já teda dávám obyčejný cukr krystal nebo krupice (podle toho, co je doma). Použít moučkový cukr do těsta by mě vůbec nenapadlo va

Není tady

 

#33 6. 9. 2007 22:34

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Fígl jak smažit palačinky

Ladie napsal(a):

Já teda dávám obyčejný cukr krystal nebo krupice (podle toho, co je doma). Použít moučkový cukr do těsta by mě vůbec nenapadlo va

Tak to nejsi sama, moučkový používám leda na sypání buchet.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#34 4. 12. 2007 22:24

Doris
♥♥-----
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 90

Re: Fígl jak smažit palačinky

Mám podobný recept jako Gia, opravdu zaručený. Tyhle palačinky mi dělal už můj tatínek, byla radost ho sledovat, jak si je přehazuje na pánvi smile Vždy mi sliboval, že to budou palačinky tenké jako tužka smile  a opravdu se dají udělat krásně tenounké. Na první palačinku tak lžíci oleje, na další už stačí jen pár kapek.

Tedy:  20 dkg hl. mouky,
          1/2 l mléka
          2 vejce   
          1 vanilkový cukr
          špetka soli

Když mě honí mlsná, klidně si je udělám  jen z půlky. Ze 1/4 l udělám až 8 palačinek stolt

Není tady

 

#35 5. 12. 2007 7:14

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava
Registrovaný: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1211
Web

Re: Fígl jak smažit palačinky

Musim napsal(a):

Tak má babička počítala za královnu palačinek, tím se dostala z jedné země do druhé už před první republikou.
Já osobně nedávám žádný cukr do palačinkového těsta...právě proto se trhá (vařím dle maďarské kuchyně). A určitě žádný olej ani nic podobného, to čtu tedy poprvé v životě. Stačí ten olej na pánvi, (správně má být máslo, ale je třeba dávat pozor, a se nepřepaluje).
V mém chápání je důležitá ta správná konzistence těsta...těžko popsat, jaká má být. Hlavně né moc hustá.  Má se po pánvi tak akorát rozlít, a to najednou. Moc řídké těsto...trhá se, moc husté...nerozlije se po pánvi-je třeba rozředit. Na obyč. velkou pánev užívám naběračku 1 dcl, někdy i 1,5 dcl. Myslím, že jsem se jich napekla dost, od 15-ti let pro 5 dospělých to znamenalo péct na dvou pánvích tak 2 hod. v kuse....
Já osobně užívám pouze hladkou mouku...ale vařím dle oka. Tak tady je můj recept (momentálně vařím pro dvě osoby): hl.mouka, špetka soli, (kdysi kdo má rád, dával špetku sodabikarbony...t.j. kus prášku do pečiva..já nedávám), 1 celé vejce do ní mléko (míchat, aby bylo těsto bez hrudek).
Určitě ne odtučněné mléko, to je jenom voda. Kdo by dal plnotučné, může ředit půl - napůl s vodou. Já dávám většinou polotučné a dle nálady někdy ředím a někdy ne s tou vodou. Někdo...kdo drží dietu, může dát jenom vodu-žádné mléko! ...(mne to nechutná).
Kdybych chtěla dát cukr (což nedávám, dala bych maximálně taky špetku)! Hustotu kontroluji kontrolním přelitím těsta...z naběračky....když málo, přidám mouku.
Peču...už jenom na malém množství oleje nebo másla. Když by se mne těsto trhalo, tak to bych byla překvapená tím, co se stalo, to moc neznám.
A pro rada pro ty, co se jim to trhá. V Německu je vysloveně jídlo ...trhanec, to je fakt mňamka...To jsem zkoušela jenom jednou. Tak se vymluvte na tuto specialitu....

Já dělám palačinky úplně stejně a taky roztrhané skoro neznám.
Ten německý trhanec se jí s malinovým sirupem, nebo hodně řídkým tvarohem a je to celkem dobré. tummenupp


http://lilypie.com/pic/090119/pFeE.jpghttp://b3.lilypie.com/U8lVp1/.png
http://lilypie.com/pic/2009/10/18/AoeE.jpghttp://lb1f.lilypie.com/Spq8p2.png

Není tady

 

#36 11. 12. 2007 23:08

Miki2
♥------
Registrovaný: 11. 12. 2007
Příspěvky: 1

Re: Fígl jak smažit palačinky

Prosím o radu. Dnes jsem smažila palačinky, a když jsem měla na plotýnce malý plamen, tak palačinky byly usmažené, velice chutné, ale trvaly dlouho. A když jsem zvýšila plamen, tak těsto bylo neupečené, bylo matlavé. Ale zase rychlé. Ale také spálené. Dělala jsem je na sucho, pánvičku nemastila. Díky moc kuchařkám za rady!!!

Není tady

 

#37 18. 1. 2008 12:07

holka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 16. 5. 2006
Příspěvky: 479

Re: Fígl jak smažit palačinky

Nechápu jak se někomu můžou trhat palačinky  :-))))) Já už ani nevím co to je. Díky moc, vyzkoušela jsem 3 recepty, nejjednodušší na zapamatování a asi i nejlepší palačinky se mi zdá tenhle:

1 hrnek mléka
2 vejce
1 lžíce oleje
1 hrnek hl.mouky
1 lžička pískového cukru
špetka soli

Dokonce těsto můžu  rozetřít po pánvičce do požadované velikosti palačinky, paráda !!!
Jen jsme teď doma palačinek přejedený jak jsem je zkoušela na slano i sladko.
Tak ještě jednou dík  kuchařinky!!

Není tady

 

#38 18. 1. 2008 21:13

Doris
♥♥-----
Registrovaný: 19. 9. 2007
Příspěvky: 90

Re: Fígl jak smažit palačinky

Holky, hlavně nesmíte na tu pánev lít těsta jak za dobrých časů! lol  Na klasickou pánev stačí 1 střední naběračka! Takové ty palačinky "tlusošky" - po těch je akorát špatně, nepropečou se!

Není tady

 

#39 18. 1. 2008 21:18

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: Fígl jak smažit palačinky

Já dělám max. z půlky střední naběračky... Z 3/4 střední naběračky dělám manželovy tzv. tlusochy a ty já teda nemusím... Jak není vlasová, tak to není ono.

Není tady

 

#40 19. 1. 2008 12:50

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 18224

Re: Fígl jak smažit palačinky

Tak já dělám palačinky z hladké mouky, polotučného mléka, na 1/2 l 1 vajíčko, cukr práškový a celkem ho dávám dost a sůl. Těsto aby bylo "tak akorát" - ani řídké, ani moc tuhé. Rozpálím teflonovou pánev, na první pal. dávám více oleje. Taky když ji smažím po té první straně, tak pánev  přikreju pokličkou, aby byla i ta strana nahoře "suchá". Nejvíce nám chutnají s broskvemi a bílým sladkým jogurtem(na ty je lepší trošku více těsta).Netrhají se.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#41 19. 1. 2008 15:55

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: Fígl jak smažit palačinky

Není nad Egyptský (Tuniský) palačinky. Já dokonce viděla už i někde u nás dělat palačinky na takové véééélikánské pánvi a dokolečka to roztahovali takovým velkým plochým dřevem.

Upravil(a) Káča (19. 1. 2008 15:56)

Není tady

 

#42 19. 1. 2008 16:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 18224

Re: Fígl jak smažit palačinky

Tomu se u nás říká francouzské palačinky a jsou vynikající.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#43 19. 1. 2008 20:17

majkafa
Host

Re: Fígl jak smažit palačinky

Mléko, vejce, hladká mouka. Nic víc. Netrhají se, všichni mi je moc chválí, nebo s náplněmi a oblohou nešetřím. big_smile

 

#44 20. 1. 2008 15:56

Poly
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 8. 2007
Příspěvky: 310

Re: Fígl jak smažit palačinky

majkafa napsal(a):

Mléko, vejce, hladká mouka. Nic víc. Netrhají se, všichni mi je moc chválí, nebo s náplněmi a oblohou nešetřím. big_smile

Já taky tak, ale ještě sůl smile A výborné jsou se sladkým tvarohem a se spoustou ovoce. Mňaaaaam big_smile

Není tady

 

#45 20. 2. 2008 23:28

trisestri
♥♥-----
Registrovaný: 4. 2. 2008
Příspěvky: 40

Re: Fígl jak smažit palačinky

tak teda tu su tiež nejake rady na pripravu palačiniek http://www.mojerecepty.sk/vselico-o-palacinkach.html

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů