14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
AHoj,poradíte mi recepty na zavařování hub?Vdycky jsem mrazila a suila,ale naloené mi mooooc chutnají..Jen nevím jak na to a včera jsme v lese nali docela dost..
Není tady
D.elli jak na zavaření hříbků nevím, jen jsem se chtěla zeptat, v jakém lesíku jsi na ně byla (jsem toti taky z Ov a houby zboňuji ).
Není tady
To by mě taky zajímalo Jsem z Opavy...
Není tady
Já houby vůbec nezavařuji, protoe nám to v rodině nechutná, ale sousedi zavařují do stejného nálevu jako okurky. Určitě se to ale dá i do slaného nálevu, tak jsou vdycky zavařené ampiony v konzervě, a na slaný nálev jsem vdycky dávala na 0,7 l vody jednu velkou líci soli.
Upravil(a) Bety (16. 7. 2007 20:01)
Není tady
Kratičce povařit (spí jen oblanírovat) v osolené vodě, propláchnout studenou vodou, dát do skleniček, nálev jako na okurky, sterilovat.
čalamáda z hub: 1 a 1,5kg hub, 1kg papriky, 1kg cibule
-houby povaříme v 3l vody s 6dkg soli asi 3min., potom zcedíme a propláchneme
-připravíme si nálev: 6dkg soli, 30 dkg cukru, 3l vody, 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření, 4dcl octa (to ve svaříme)
Nakrájenou papriku s cibulí povaříme 3 minuty v nálevu, pak přidáme houby a necháme projít varem. 24 hod. necháme odstát. Pak znovu uvedeme do varu a plníme do nahřátých sklenic a sterilizujeme při 80° 10 minut.
Není tady
Znám zavařování jinak. Rozkrájené houby zalít vodou s trochou soli a kmínu a vařit asi hodinu. Pak napěchovat sklenic a sterilovat dalí hodinu. Nechat jeden den a za 48 hodin znovu sterilovat hodinu. Tato opakovaná sterilizace nahrazuje konzervování při vysokých teplotách, houby se nekazí a je to polotovar na omáčky, polévky, karbenátky... S tím krátkým povařením bych se bála, kamarádka trochu povařila václkavky, naloila do Deka a pak jim pumpovali aludky.
Není tady
Já očitěné a nakrájené /malé celé/ houby povařím ve slané vodě, pak sliju, napěchuju do skleniček, přidám cibuli a zaleju nálevem na okurky a sterilizuju. Protoe nemám zavařovací hrnec, postavím plné skleničky do hrnce s vodou tak, aby byly zatopené anebo voda dosahovala co nejvý a vařím od doby varu cca 10-15 min.
Někdy přidám i nakrájenou zelenou papriku.
Není tady
My máme takové místo na směrem na Visalaje /pro severomoraváky/ a tam najdeme vdy,i kdy nerostou..Taky borůvky,né e bych byla nějaká vánivá sběratelka,ale beru to jako úasný relax a navíc vím,e tam vdy najdu.. A díky moc za recepty,určitě vyzkouím a sdělím co a jak!!!!!
Není tady
Já se taky přidám, jestli jetě můu.... já dělám naloené houby skoro stejně jako kety, jen bez té papriky. A jetě tam dávám hořčičné semínko, tak 2-3 ličky na kilo hub, je to moc dobré. Vařím houby rovnou v hrnci i s kořením a ostatními přísadami, dá se tak snadněji doladit chu. Steriluju 10 minut při 100 stupních. U hub je líp sterilovat varem, je to bezpečnějí.
Není tady
Ahoj holky,tak jsem udělala tu houbovou čalamádu a vypadá báječně...Jen jsem jetě nechutnala,ale určitě bude dobrá!!!Tak teď prí,doufám,e zase porostou!!!!
Není tady
Taky doufám, e porostou O víkendu se chystáme do lesa - asi jako vdydo Jeseníků...
Není tady