|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
AHoj,poradíte mi recepty na zavařování hub?Vždycky jsem mrazila a sušila,ale naložené mi mooooc chutnají..Jen nevím jak na to
a včera jsme v lese našli docela dost.. 
Není tady
D.elli jak na zavaření hříbků nevím, jen jsem se chtěla zeptat, v jakém lesíku jsi na ně byla (jsem totiž taky z Ov a houby zbožňuji
).
Není tady
To by mě taky zajímalo
Jsem z Opavy...
Není tady
Já houby vůbec nezavařuji, protože nám to v rodině nechutná, ale sousedi zavařují do stejného nálevu jako okurky. Určitě se to ale dá i do slaného nálevu, tak jsou vždycky zavařené žampiony v konzervě, a na slaný nálev jsem vždycky dávala na 0,7 l vody jednu velkou lžíci soli.
Upravil(a) Bety (16. 7. 2007 20:01)
Není tady
Kratičce povařit (spíš jen oblanžírovat) v osolené vodě, propláchnout studenou vodou, dát do skleniček, nálev jako na okurky, sterilovat.
čalamáda z hub: 1 až 1,5kg hub, 1kg papriky, 1kg cibule
-houby povaříme v 3l vody s 6dkg soli asi 3min., potom zcedíme a propláchneme
-připravíme si nálev: 6dkg soli, 30 dkg cukru, 3l vody, 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření, 4dcl octa (to vše svaříme)
Nakrájenou papriku s cibulí povaříme 3 minuty v nálevu, pak přidáme houby a necháme projít varem. 24 hod. necháme odstát. Pak znovu uvedeme do varu a plníme do nahřátých sklenic a sterilizujeme při 80° 10 minut.
Není tady
Znám zavařování jinak. Rozkrájené houby zalít vodou s trochou soli a kmínu a vařit asi hodinu. Pak napěchovat sklenic a sterilovat další hodinu. Nechat jeden den a za 48 hodin znovu sterilovat hodinu. Tato opakovaná sterilizace nahrazuje konzervování při vysokých teplotách, houby se nekazí a je to polotovar na omáčky, polévky, karbenátky... S tím krátkým povařením bych se bála, kamarádka trochu povařila václkavky, naložila do Deka a pak jim pumpovali žaludky.
Není tady
Já očištěné a nakrájené /malé celé/ houby povařím ve slané vodě, pak sliju, napěchuju do skleniček, přidám cibuli a zaleju nálevem na okurky a sterilizuju. Protože nemám zavařovací hrnec, postavím plné skleničky do hrnce s vodou tak, aby byly zatopené anebo voda dosahovala co nejvýš a vařím od doby varu cca 10-15 min.
Někdy přidám i nakrájenou zelenou papriku.
Není tady
My máme takové místo na směrem na Visalaje /pro severomoraváky/ a tam najdeme vždy,i když nerostou..Taky borůvky,né že bych byla nějaká vášnivá sběratelka,ale beru to jako úžasný relax a navíc vím,že tam vždy najdu..
A díky moc za recepty,určitě vyzkouším a sdělím co a jak!!!!!
Není tady
Já se taky přidám, jestli ještě můžu.... já dělám naložené houby skoro stejně jako kety, jen bez té papriky. A ještě tam dávám hořčičné semínko, tak 2-3 lžičky na kilo hub, je to moc dobré. Vařím houby rovnou v hrnci i s kořením a ostatními přísadami, dá se tak snadněji doladit chuť. Steriluju 10 minut při 100 stupních. U hub je líp sterilovat varem, je to bezpečnější.
Není tady
Ahoj holky,tak jsem udělala tu houbovou čalamádu a vypadá báječně...Jen jsem ještě nechutnala,ale určitě bude dobrá!!!Tak teď prší,doufám,že zase porostou!!!! 
Není tady
Taky doufám, že porostou
O víkendu se chystáme do lesa - asi jako vždydo Jeseníků...
Není tady