29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak trávu by osm s tabakom neporovnávala, hoci nemám vysokú mienku nai o fjačiaroch cigariet či fajky... Ale tráva je iné kafe a môže poriadne skomplikovať život.
Není tady
Odpor ke kouření jsem měla vždycky, ale ne kvůli nikomu nebo konkrétní situaci. Vždycky mi ten kouř smrděl. Ale u nás doma nikdy nikdo nekouřil, a když jsem v prostředí kde se kouří (plesy, zábavy..), tak to beru docela normálně, to bych jinak nemohla vyrazit nikam...Niky jsem nechtěla mít kuřáka doma, ale moje reakce na přítelovo kouření mě taky zaskočila. Teď jsem na tom tak, že už nebrečim, normálně jim, ale ještě jsem se nezbavila toho, že bývám po ránu smutná z toho, že vím že si přítel v práci zapálí, nebo když vidím jak si ráno dává do tašky cigarety nebo si strká do kapsy zapalovač. A bohužel když teď spolu bydlíme tak nastala ta situace, že z něho ten kouř je cítit když přijde z práce a třeba se na mě naštve že mu nechci dát pusu...Ale už jsem myslím udělala velký pokrok, budu se snažit se s tím vypořádat ještě líp..ale asi to nepůjde hned tak najednou. Ale asi nikdy nedosáhne toho, že by mi kouření přestalo vadit nebo kdyby začal kouřit přede mnou (i když mi slíbil že to neudělá, ale kdo ví..)
Není tady
Mishulko, souhlas s Eri,treba chtel prestat, nevidel to jako problem, ted uz problem ma.Vim to, jsem kurak.A k tem tvym stavum.no comment.Jsem zvedav, co ti bude vadit ,az kourit prestane.
Není tady
Mishulko, já jsem na tvé straně a nechápu ostatní, proč tě přemlouvají, aby ses přizpůsobila kuřákovi.
Ty máš svůj životní postoj, tak proč ho máš měnit ty ? V inzerátu jsi uvedla, že se chceš seznámit s nekuřákem, tak vůbec nechápu proč ti odpověděl kuřák. Také bych to brala jako podpásovku, že na něho není spolehnutí a navíc by mi silně vadilo, že když mu to vyčítáš,tak on ještě brečí. Jak ti může být takový partner oporou ?
Ty chceš jasné mantinely, které on není schopen dodržovat.Postupně by ti na něm začalo vadit mnohem víc věcí. Když nám něco vadí, tak nás postupně začnou rozčilovat i jiné drobnosti, které tolerujeme, když jsme ve vztahu spokojeni. A to ty nejsi. Nehledej chybu u sebe, najdi si zodpověného partnera, na kterého se můžeš spolehnout.
Není tady
Astro nikdo tedy Mishulko nenabádá k jakémukoliv přizpůsobení se, předmětem debata byla její hysterická a naprosto nepřiměřená reakce, na to, že partner kouří. Podle toho co píšeš, tak vyváděla jak kdyby zjistila, že žije s masovým vrahem. To je celý problém.
Není tady
Nikto jej nehovorí, aby ustúpila zo svojich požiadaviek, ale myslím, že vcelku nemá nástroje nátlaku, ktorými by ho donútila prestať s touto závislosťou - ak to neurobil za cleý čas ich vzťahu... Môže sa zmieriť s jeho fajčením(NEFAJČÍ V JEJ PRÍTOMNOSTI!!!-čo by som ja dala za takto ohľaduplných fajčiarov) alebo sa s ním rozísť. Tretie východisko už nezávisí na nej, ale na dobrej vôli a vytrvalosti niekoho iného...
Inak, mne by ksôr vadilo to, že nevie alebo nechce odstrániť pachové zvyšky fajčenia... Môj poslendý ex hulil teda dosť, ale nielen kvôli mne aj kvôli sebe a ostatným úzkostlivo dodržiaval hygienu, vetral, denne si umýval vlasy, fanaticky používal ústnu vodu... Prakticky som necítila rozdiel oproti nefajčiarovi. Takže som nijako nenaliehala na to, by prestal. Mmch, podľa mňa je dosť drzé diktovať niekomu, čo má robiť, keď nie sme spolu... Akoby si mu robila nejakú tútorku. Nepácha nič protizákonné, aj keď na druhej strane zasa nič obdivuhodné - ale sú aj horšie veci.
Není tady
myslím že pro Mischulku je na tom celém nejhorší zjištění že jí partner lhal
Není tady
Milé dámy, téměř všechny nechápete, proč se tak Mishulka chová, radíte jí jak to má překonat, včetně moderátorky mashanky, která by už na místě partnera od ní utekla. Nejvíc ji tady chápe PetrHl.
Naprosto všechny vás nechalo v klidu to, že na požadavek nekuřáctví ji odpověděl kuřák.Toto je snad dost podstatný požadavek pro nekuřáka, ale chápe ho zase jen nekuřák. A v dnešní zakouřené době se proto téměř všichni dívají na Mishulku jako na raritu.
Kdybyste hledaly abstinenta a odpověděl vám alkoholik, taky byste ji radily jak to má překonat a nebýt hysterická? Ale hlavně neříkejte, že to je něco jiného.
Není tady
Astra: no tak snad s ním nezačla chodit proto, že "je" nekuřák, ne?
Není tady
Z toho, co M. píše, mi vychází, že jí nevadí fakt, že partner kouří, ale to, že VÍ, že partner kouří. Teď z něj cítí kouř, když přijde domů, a dva roky ho necítila? Tohle je její problém v její hlavě. Potíže nemá proto, že její partner kouří, ale proto, že se tím ve svých myšlenkách zabývá a dává tomu takové hodnotící znaménko, že výsledkem jsou její psychické a psychosomatické problémy. A s těmi může něco udělat zase jenom ona.
ADFka2 napsal(a):
Astra: no tak snad s ním nezačla chodit proto, že "je" nekuřák, ne?
Tak si znovu přečtěte všichni její úvodní příspěvěk - "seznámila jsem se s ním na inzerát, ve kterém jsem uvedla, že hledám nekuřáka ".
To je snad dost výstižné, ne ?
Upravil(a) Astra (20. 7. 2007 12:30)
Není tady
Astra: to sice ano, ale tys to postavila tak, že s ním chodí, protože je nekuřák. To je přece kravina. Je to především člověk a má nějaký vlastnosti, který způsobily, že s ním tato slečna už kolem 2 let chodí.
Ale jestli s ním skutečně začla chodit pouze proto, že je nekuřák, tak nechápu, co řeší.
Není tady
Navíc asi nebude příliš silný kuřák, když dokáže jet na dovolenou bez cigaret a není na něm poznat, že by nějak trpěl. To nemá být omluva, ale doteď o tom nevěděla (tzn., že to měl všechno ošéfovaný, aby ji tím neobtěžoval) a byla spokojená, takže jediný rozdíl mezi "před" a "po" je pouze její vědomí, že nechodí s nekuřákem. A s tím se neumí vyrovnat. A jsme opět na začátku - chodí s ním proto, že ho miluje, nebo proto, že je nekuřák?
Pokud ho nedokáže jako kuřáka dál milovat, nemusí s ním dál být.
Pokud dokáže, tak je ten cit silnější než nějakej pitomej nikotin a tudíž nemá cenu nad tím přemýšlet.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Astra: to sice ano, ale tys to postavila tak, že s ním chodí, protože je nekuřák. To je přece kravina. Je to především člověk a má nějaký vlastnosti, který způsobily, že s ním tato slečna už kolem 2 let chodí.
Ale jestli s ním skutečně začla chodit pouze proto, že je nekuřák, tak nechápu, co řeší.
Jako podmínku si dala nekuřáka a až potom ho začala poznávat jako člověka. On se jí představil jako nekuřák, vidávali se sporadicky a až když spolu začli bydlet, tak zjistila, že je kuřák. Já to beru z jeho strany jako podpásovku a nemůžu mu věřit pak i v jiných věcech. Proč se jí nepřiznal ještě dřív než spolu začali bydlet. Ona je kvůli tomu hysterická a on kvůli jejím výčitkám brečí.Nemyslím si, že tento vztah má budoucnost. Když se jí představil jako nekuřák, tak měl dost času, aby to splnil a nebo ji přesvědčil jinými kvalitami tak, že by mu to kouření mimo domov tolerovala.Pokud je hned na začátku vztahu lež, vztah se těžce vyvíjí. Důvěra je přece pro vztah velmi důležitá.Proč má na sobě pracovat jen ona? Hledá radu u chápajících babinetek a co se dozví ?
Není tady
Astra: dozví se to, co si chápající babinetky myslí... Mně tady taky každej vždycky nepřitakává. Dost to s ní zamávalo, takže se musí rozhodnout, jestli stojí za to se trápit a zkusit se s tím vyrovnat, nebo ne.
Není tady
Astro sorry, ale alkoholik a kuřák to JE něco NAPROSTO jiného a to tak, že totálně, to nemůžeš srovnávat ani omylem. A že jí na inzerát odpověděl kuřák no to je toho, to je snad nějaká závažná charakterová vlastnost ? Něco pro vztah podstatného ? Tedy když nepočítám militantní nekuřáky jako jsi zřejmě ty ? Mě by taky trochu štvalo, že mi lhal, ale to Mishulka nějak neřeší, ona hystericky vyšiluje, pláče a týdny nejí protože ten její kouří.
Není tady
Mňa ako nefajčiarku, nádejnú astmatičku a v podstate bojovníčku proti netoleranntým fakčiaorm, ktorí nútia nefajčiarov dýchať splodiny tabaku, zas afasicnuje, že takýto "detail", pre ňu životne dôležitý, odhalila až po 2 rokoch. Neberiem, že vídali sporadicky... OK, ak to bola inetrnetová a e-mailová známosť, inak nehcápem, prečo by na to neprišla skôr. Ja som fajčiara "odhalila" po pár týždňoch a to sa fakt celkom snažil neobťažovať dymom a nesmrdieť...
Klamať jej klamal, to je fakt, amne osobne by asi viac prekžalo toto - ale ukazuje sa, že asi vedel, prečo klame... Antifajčiarska fundamentalistka sa s týmto poznatkom zrejme nevyrovná.
Není tady
Tiina,
ale tady jde přece o to, jaké má žena požadavky na muže. V tomto případě Mishulka. Proč se ji na inzerát - hledám nekuřáka - ozval kuřák. Vůbec ji neznal, tak co ho k tomu vedlo? A tady nejde o kouření nebo alkohol, ale o postoj k životu. Ona si mohla klidně dát, že hledá vegetariána, člověka, který miluje hory, plavání a spoustu jiných věcí, které potřebuje mít u partnera, aby si s ním rozuměla. A hned v úvodu vztahu se dozví, že miluje řízky, nesnáší turistiku, je neplavec atd.
Proč ten dotyčný se potřebuje přetvařovat už v úvodu vztahu, vždyť jí vůbec nemusel odpovídat na její inzerát.Přetvářka a lež na začátku vztahu - jeho hrob.
Nejsem militantní nekuřačka, myslím si, že pro vztah je důležité porozumění, tolerance s různými chybami partnera, které mě neničí.
Pokud ji to ničí, tak proč se má trápit? Každý máme nastavené nějaké životní laťky, z kterých nejsme ochotni slevovat. A nemusíme být kvůli tomu horší nebo lepší než naše okolí. Oboustranná spokojenost je přece důležitá ve vztahu, ať u kuřáků nebo nekuřáků nebo u jiných požadavků na společný život.
Není tady
Astra, máš pravdu, ale problém je v tom, že človeka, ktorý by 100% vyhovoval všetkým požiadavkám, etšte možno ani nevyrobili... Holt na niečom trvám a niečo je menej dôležité. "Prerábať" dospelého človeka, hlavne ak on nechce, vidím ako dosť márne počínanie. Takže Mishu má dve možnosti: Vyrovnať sa s fajčiarstvom priateľa a prestať prudiť, alebo sa s ním rozísť. Iné východisko pri všetkom otpimizme nevidím. Je možné, že sa zoznámi s nefajčiarom, ktorý ale bude sukničkár(žiarlivec, mamánek, apod. - doplňte pdoľa vlastných skúseností a fantázie) a bude riešiť celkom iné veci. Je to len na nej. A inak, k tomu inzerátu: Silne pochybujem, že si dala inzerát "Hľadám nefajčiara od 10 do 50 rokov, na ničom inom mi nezáleží"... Takže tak ako napr. ja veselo odpisujem aj na inzeráty žiadajúce napr. devy do 170 cm a 70 kg(v oboch rozmeroch som trolilinku prerastená), ale teda napíšem, ako sa veci majú - tak aj on možno spĺňa iné kritéria, no a toto jedno holt... nie.
Není tady
Selima,
máš pravdu, že nikdo nejsme 100% dokonalí, to snad ani nejde, protože pod dokonalostí si každý představuje něco jiného. Ale je to o té toleranci, co jsme a nejsme ochotni snášet. Ale pokud nám něco vadí tak, že nás to fyzicky nebo psychicky ničí, tak musíme odejít. A není to jen ze vztahu, může to být i ze zaměstnání nebo z rodiny apod. A Mishu trpí velmi.
Není tady
Proč se s ní jako kuřák seznamoval, proč jí to neřekl - to je ve hvězdách. Vybavuje se mi, jak tady před časem někdo řešil, že si při seznamování ubral nebo přidal nějaké roky a teď neví, jak to má partnerovi říct...
V tuhle chvíli se to prostě stalo a měla jsem dojem, že jinak jim to spolu klape. Určitě mám právo, pokud mi kouření nepřekonatelně vadí, chtít po partnerovi, aby nekouřil třeba v bytě, popřípadě vůbec v mojí přítomnosti, ale jestli si zapálí například v práci, to už mi připadá jako prostor jeho osobní svobody.
Pokud mi vadí třeba výšky nebo cestování autobusem, můžu to vzít jako fakt, zařídit se podle toho a pravděpodobně se připravit o řadu zážitků. Nebo se můžu rozhodnout zapracovat na sobě, svůj stav rozklíčovat a pokusit se ho změnit - kvůli sobě, abych se nepřipravovala o možnosti dostat se na zajímavá místa, seznámit se se skvělými lidmi jenom proto, že nezkousnu třeba to cestování. Je to můj život, moje rozhodnutí a já ponesu následky. Pokud bude Mishulka trvat na svém, následky budou s největší pravděpodobností vypadat tak, že přijde o současného partnera. Jak se to stalo a kdo za to může jsou zbytečné otázky, je potřeba se ptát, co s tím (se svými pocity a stavy) ona v tuhle chvíli může dělat.
Upravil(a) Judita (20. 7. 2007 16:43)
Astro proč jí odpověděl ? Já nevím, neznám ho, ale třeba ho ten inzerát zaujal a tohle se mu nezdálo podstatný, určitě ho ve snu nenapadlo, že kvůli tomu bude tak vyšilovat. Tipla bych, že když už s ním Mishulka tak dlouho je, asi má i nějaké dobré vlastnosti, důležitější než to cigáro, sakra.
Není tady
PetrHl napsal(a):
myslím že pro Mischulku je na tom celém nejhorší zjištění že jí partner lhal
asi ano, pak by si měla položit otázku jestli ona nikdy v životě nezalhala a z jakého to bylo důvodu nebo jestli si myslí že "to je něco jiného"
On zalhal, když ji ještě vůbec neznal (nepíšu že ho to omlouvá) ale evidentně se mu tak zalíbila, že o ni moc stál a nechtěl o ni přijít, tak to by mohla zvážit.
Jak jen je ta slavná scéna ze slavného filmu Někdo to rád horké? Neříká se tam náhodou, po zjištění, že dotyčná dáma je vlastně muž, neříká se tam náhodou ...nikdo není dokonalý?
Není tady