Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 13. 10. 2007 12:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Antikoncepce

yellow108 napsal(a):

Jo, Damilo, děti chci. Je to moje životní priorita. Jen si jaksi neumím vycucat z prstu partnera, s kterým je budu chtít mít a on je bude chtít se mnou.

Jinak - psala jsem dost zjednodušeně. Kdykoliv to jen trochu jde, HA se snažím vysadit. Takže ji v podstatě neberu celých 12 let. Spíš tak 7. Tedy ne že by to byl nějaký velký rozdíl. Víc je zbytečné to rozebírat.

Já chápu, že se na mou situaci díváš tak jak se díváš. Ale díváš se svou optikou. Ne mou.

O.K.

Není tady

#27 13. 10. 2007 12:20

host5522
Host

Já jsem k tomu příspěvku pak ještě neco dopsala. :-) Ale jen maličkosti.

#28 13. 10. 2007 12:43

host5522
Host

yellow108 napsal(a):

Já jsem k tomu příspěvku pak ještě neco dopsala. :-) Ale jen maličkosti.

Damilo, už jsme se o tom před časem v jednom fóru bavily - nejsem jedna z těch, které nechtějí mít děti a nebo upřednostňovaly kariéru. Jen prostě nemám toho pravého. A přes to nejede vlak. Nebo jede? va

Vůbec to nepatří na tohle fórum a ty už vůbec nemůžeš za to, že já jsem (tímhle) frustrovaná, ale každou chvíli za mnou přijde nějaký rozumbrada a říká mi "uvědom si, že ti tikají biologický hodiny, neměla bys to už odkládat.."....

Copak něco úmyslně odkládám? Já chci jen pro své děti takového otce, který mě bude mít rád, já budu mít ráda jeho a budeme spolu chtít děti. Všechny tyhle 3 podmínky se mi zatím nikdy v životě nenaplnily současně. Neodkládám nic. Děti mít chci - a co nejdřív. Ale s tímhle vkladem se těžko s někým seznamuje.

Takže občas, když mám slabší chvilku, tak se bojím, že nějakému tomu rozumbradovi, který mi radí neodkládat děti, fyzicky ublížím. To není, Damilo, nic proti tobě. A zakladatelce tohoto fóra se omlouvám, že píšu pro ti offtopic Jen jsem se trochu nechala unést tím, co mě trápí.

#29 13. 10. 2007 16:09

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Žluťásku,
já jsem psala spíš o HA, a jeho vlivu na zdraví, než o biologických hodinách.
Ale rozumím tomu, že Tě to musí naštvat, kdykoliv o tom někdo začne.
Už si nepamatuji, že jsem si s Tebou o tom psala, tak jestli jsem se tě dotkla, omlouvám se. smile

Není tady

#30 17. 10. 2007 15:09

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Damilo,
jsi držák. storstark
Vystavila jsi se přímo palbě názorů a opakovaného sdělování proč že HA je nutno brát.

Děvčata - neberte to osobně, pouze jako sdělení, info apod.pussa

1. Nikdo vás nenutí být s mužem, který nemá zájem o vaše zdraví.
2. Bod číslo 1 velmi dobře prověří kvalitu takového muže, což předpokládá
že snad každá žena - pomalu zakladatelka hnízda - by ráda takového partnera.
3. Muži - dle světových statistik - i když statistika věda je:lyssna:,
by HA prostě nebraly.
4. Muž se samozřejmě nenechá vehnat do manželství a rodiny, ale proč být s někým,
kdo - neříkám dnes - ale v budoucnu nemá zájem rodinu založit. HA je pouze alibismus,
jak žít intimně bez závazku, bez plánování budoucnosti.
Byt, podnájem - se dá sehnat, popř. je možná nějakou dobu bydlet u rodičů - pokud vztahy fungují.
5. Odkládání rodičovstí - je samozřejmě do určité doby rozumné - studium, cestování,
šetření peněz do budoucna, na druhou stranu rizikové - a nejen pro ženu. I muž "ztrácí"
na plodnosti.
6. HA není dobrá a to že má méně hormonů než před 20 lety - no to je velmi legrační názor, jistě je tam méně svinstva, ale pořád dost svinstva na to, aby poničilo organismus.
7. Kde berete tu jistotu, že po vysazení HA v 35 letech bez problémů otěhotníte.
8. Není od věci spát a být s partnerem, který prostě rodinu chce.

Tak se mějte krásně a už čekám na palbu názorů ohledně mého referátu.

Doporučuji energii, kterou potřebuje k obhájení proč brát HA, přetavit a použít na
pohodový rozhovor s milujícím partnerem a dohodě, jak najít jinou metodu ochrany před HA.

A pokud si někdo myslí, že HA ochrání ženu před početím, nu - je dost žen, které
přes HA otěhotněly. A bacha - jak můžete věřit parterovi, že je věrný, že vám na vás záleží, že s vámi do budoucna počítá, když není ochoten chránit vás, řekla bych proti HA. Nic ve zlém. hjarta

Upravil(a) Zrovna tady (17. 10. 2007 17:08)

Není tady

#31 17. 10. 2007 15:10

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Muži nebrali.

Není tady

#32 17. 10. 2007 15:35

Jaruna
♥♥-----

Pro "Zrovna tady" - nemyslím, že HA je pouze alibismus, jak žít intimně bez závazku a nemyslím si, že důkazem lásky mého partnera je, že mě bude chránit před antikoncepcí. Souhlasím s tím, že není od věci spát a být s partnerem, který prostě rodinu chce. Ale když už tu rodinu máme, další děti nechceme a milovat se chceme, tak je to podle mně to nejjednodušší řešení. Neříkám, že nejlepší, ale nejjednodušší určitě. A osobně si myslím, že jestli si poškozuju játra antikoncepcí, tak stejně tak si poškozuju plíce tím, co dýchám a zažívací trakt tím, co jíme... Takže neodsuzuju nikoho, ať si to každý dělá jak chce - kdo chce sledovat svoje tělo, zkoumat hlen, měřit bazální teplotu atd, ať to dělá a komu vyhovuje vzít si jednou denně prášek, ať si ho vezme. Taky nic ve zlém!

Duše sama může udělat z pekla nebe a z nebe peklo.

Není tady

#33 17. 10. 2007 16:06

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Jaruna napsal(a):

Pro "Zrovna tady" - nemyslím, že HA je pouze alibismus, jak žít intimně bez závazku a nemyslím si, že důkazem lásky mého partnera je, že mě bude chránit před antikoncepcí. Souhlasím s tím, že není od věci spát a být s partnerem, který prostě rodinu chce. Ale když už tu rodinu máme, další děti nechceme a milovat se chceme, tak je to podle mně to nejjednodušší řešení. Neříkám, že nejlepší, ale nejjednodušší určitě. A osobně si myslím, že jestli si poškozuju játra antikoncepcí, tak stejně tak si poškozuju plíce tím, co dýchám a zažívací trakt tím, co jíme... Takže neodsuzuju nikoho, ať si to každý dělá jak chce - kdo chce sledovat svoje tělo, zkoumat hlen, měřit bazální teplotu atd, ať to dělá a komu vyhovuje vzít si jednou denně prášek, ať si ho vezme. Taky nic ve zlém!

OK:storstark:

Máš svoji zodpovědnost a víš, co děláš.
Nepláčeš zde a víš do čeho jsi šla.

Myslíš, že tvůj muž by také HA bral?

Při plodných dnech přece nemusejí manželé používat pouze klasiku.
Jsou i jiné možnosti. Samozřejmě pokud chtějí klasiku, jejich věc.

Tělo je užasný "vynález", a pokud své tělo člověk zná, tak pak je to výborné. tummenupp

Není tady

#34 17. 10. 2007 16:39

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Zrovna tady napsal(a):

Myslím, že by i většina žen, co berou HA, kdyby byly PRAVDIVĚ informovány, HA nebraly.
Někdy je ale lepší "nevědět".

Není tady

#35 17. 10. 2007 17:05

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Damila napsal(a):

Zrovna tady napsal(a):

Myslím, že by i většina žen, co berou HA, kdyby byly PRAVDIVĚ informovány, HA nebraly.

To ano a my jsme se, Damilo, pustily do tvrdého oříšku.
Sdělit pravdu, nu to se nenosí.

Je snadnější lhát, krást a podvádět a obohacovat se na neznalosti ať už
laiků či pacientů.

Mimochodem-vědí ta děvčata, co berou HA, jakouže provizi má z nich lékař?

Prostě kdo chce mít info, tak si ho najde a kdo chce žít v neznalosti, tak žije.

Jsou i tací, kteří si info zjistí a rozhodnou se, že prostě do toho jdou a zváží plusy i
mínusy. Avšak nebudou pak plakat, že proč to dělali, když teď mají obrovské zdravotní potíže.

Tak hezký večer stolt

Není tady

#36 17. 10. 2007 17:10

nexxi
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

Zrovna tady napsal(a):

Já jsem pravdivě informována,vím co hormony s tělem dělají, vím ale co udělá s tělem i těhotenství, nebo ještě lépe řečeno potrat.a co udělá s mladou holkou těhotenství.holky uvědomte si konečně jednu věc, ste na foru pro mladé, pro holky který nemají jasnou budoucnost,studují,žijí s rodiči, mají sice vztah ale většinou jsou ty hoky i jejich partner závislí na rodičích.mají se rádi ale nemají předpoklady pro to založit rodinu.pak jim nezbývá nic jiného než abstinence nebo HA.je to uplně jiná situace než u někoho,kdo má práci,byt a ví, že by se o sebe nějak uměl postarat.ono je HA svinstvo,jenže ono je svinstvo když se to vezme i antibiotikum,i blbej panadol.i polívka z pytlíku,.. každý ničí něco jinýho.

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#37 17. 10. 2007 17:15

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nexxi,
máš pravdu, píšem tu něco, co se nedobře poslouchá., protože to vzbuzuje výčitky svědomí.
Ale až budou mít ta děvčata manžely, zázemí, peníze, byt...a budou chtít mít dítě. Co pak?
Nebudou litovat?

Upravil(a) Damila (17. 10. 2007 17:17)

Není tady

#38 17. 10. 2007 17:30

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Nexxi, par

tak až se budou chtít vdávat a mít děti a tělo poničené, tak to už asi bude pozdě.

Ano, potrat je hrůza a žena se s tím vypořáádává po zbytek života.

Takže řekněme HA raději než potrat.

Kde máš jistotu, že HA neselže?

Moc mi hlava nebere, proč 15-18 dívka spěchá do sex. života.

Dříve si hledala staršího muže a vdala se, pak za komunistů se brali dost mladí a nezralí.
A teď? Aby nám ta naše HA nezpůsobila - přezrálé a bezdětné - je mi líto, že to zní tak drsně.

HA nám mj. přinesla, že dost žen se stává auty, které muži rádi mění.
Vždyť i ta prostitutka často o svém těle rozhoduje více než naivní zamilovaná holčička,
která, aby měla "přítele", zobe HA.

Sorry, je to můj opravdu velmi zúžený pohled na věc.
sova

Proč by se vázal a měl zodpovědnost, když tu máme spásu v podobě HA?

Není tady

#39 17. 10. 2007 17:34

nexxi
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

Nexxi,
máš pravdu, píšem tu něco, co se nedobře poslouchá., protože to vzbuzuje výčitky svědomí.
Ale až budou mít ta děvčata manžely, zázemí, peníze, byt...a budou chtít mít dítě. Co pak?
Nebudou litovat?

Damilo, já vím co tím chceš říct.enže tohle je jak říká kámoš o tem že není dobré řešení.jen si vybrat to mín špatné.když už ti nějaký dr v nízkém věku dá tělísko a někteří co sem četla to fakt dělají, tak zase máš riziko zánětu a následné neplodnosti.ha ti rozhází hormony což mě osobně ai tak nevadí neb mám stejně v háji krev,přírodní metody můžou selhlat, u chemické si na netu přešteš že je spolehlivá jka něco.. pak si u pharmatexu přeložíš originální francozský nebo jaký to byl leták a zistíš že to vůbec nedoporučujou bez kondomu.. a na kondom necht si utvoří názor kdo chce jaký chce,podle zkušenosti vlastí nebo okolí.jde jenom o to,že ještě tahle sféra vůbec není dovedena do dokonalosti.prominte mi všici kterých se to týká, ale je mi uplně u pr.. vývoj prášků na hubnutí pro holky a ženský který šílí když mají o kilo víc.jejich smysl mi uniká.ale at se věnuje někdo vývoji antikoncepce která nebude škodit.

Není tady

#40 17. 10. 2007 17:42

nexxi
♥♥♥♥♥--

Zrovna tady napsal(a):

Nexxi, par

tak až se budou chtít vdávat a mít děti a tělo poničené, tak to už asi bude pozdě.

Ano, potrat je hrůza a žena se s tím vypořáádává po zbytek života.

Takže řekněme HA raději než potrat.

Kde máš jistotu, že HA neselže?

Moc mi hlava nebere, proč 15-18 dívka spěchá do sex. života.

Dříve si hledala staršího muže a vdala se, pak za komunistů se brali dost mladí a nezralí.
A teď? Aby nám ta naše HA nezpůsobila - přezrálé a bezdětné - je mi líto, že to zní tak drsně.

HA nám mj. přinesla, že dost žen se stává auty, které muži rádi mění.
Vždyť i ta prostitutka často o svém těle rozhoduje více než naivní zamilovaná holčička,
která, aby měla "přítele", zobe HA.

Sorry, je to můj opravdu velmi zúžený pohled na věc.
sova

Proč by se vázal a měl zodpovědnost, když tu máme spásu v podobě HA?

tím že odpovídám na tehle příspěvek si možná tady doost zkazím reputci ale budiž.. proč se do toho hrne ? někdo proto že jde o tlak okolí, ale představ si, že jsou aj holky, který mají vztah, a chcou.samy od sebe.tohle toršku působí že chlap chce sex a holka která mu na to skočí je naivka. není.. sou i holky který to beoru jako součást života.asi bych měla předeslat,že nejsem slečna,která čeká na prince na bílém koni a touží jako hlavní cíl života založit rodinu.možná je to dobře,možná je to špatně tkaová jsem já.vidím HA jako něco co dovoluje ženě žít s mužem aniž by to automaticky znamenalo rodinu nebo doživotní vztah.

Není tady

#41 17. 10. 2007 18:36

Majla
♥♥♥♥---

Příjde mi fakt utažené za vlasy popisovat všechny holky co berou HA jako rukojmí mužů,kteří je zřejmě nebudou chtít.Tak jsem to aspoň pochopila.Já jsem se pro HA rozhodla sama,protože je to v mé situaci nejlepší volba.Můj přítel mě do toho nenutí a nikdy mi neřekl ber HA nebo se s tebou rozejdu.Je ale pravda,že dnešní mladé holky Ha jaksi"zneužívají" a berou ji podle mě přípiš brzo,jen protože je to obvyklé a žádá se to.V tom problém vidím.Souhlasí s nexxi.Ne každá žena si může dovolit spoléhat na přírodní metodu.Mít zázemí,byt,peníze....s největší radostí tuto metodu používám,ale v situaci studentky závislé finančně z velké části na rodičích je to pro mě prostě neschůdná možnost.Jsem si vědoma,že HA není ideální volba,ale taková ani neexistuje.Navíc neustále se objevují nové zkutečnosti.Jednou HA hrozně škodí,podruhé zase chrání ženu před rakovinou....HA má sice stinné stránky,ale podle mě spolehlivě funguje,při správném braní.Na druhou stranu přírodní metoda je sice šetrná,ale podle mě není účinná a nedává mi pocit bezpečí.Jde i o psychickou stránku,je stresující se neustále se bát,zda nejsem těhotná.Nenechala bych se od společnosti nutit do HA,sama jsem se pro ni rozhodla a ve své situaci žádné lepší řešení nenacházím.Děti rozhodně chci,ale musím mít na to abych je dokázala zabezpečit a vychovat.

Není tady

#42 17. 10. 2007 20:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

8. Není od věci spát a být s partnerem, který prostě rodinu chce. - A CO KDYŽ JI JEŠTĚ NECHCI JÁ?

Není tady

#43 18. 10. 2007 8:47

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Je úžasné, jak čtenáři dokáží překroutit mé příspěvky. reta

Žena, která bere HA není rukojmím muže. Nic takové nebylo napsáno.
Pouze to, že muž má pohodičku a "jistotu" ne ovšem 100%, že vztah může
ale i nemusí brát závazně.

Žena - tedy zde spíš mladá dívenka - je rukojmím sebe samé.
Aby chudinka - nebyla divná - že nemá přítele.
Aby byla zajímavá když se baví s kamarádkami.
Prostě je to "dospělá" žena.

Děvčata - papejte HA.
My s Damilou vám to nezakazujeme. Nikdo vám to nezakazuje.

Papejte.

Ale pak neplačte - že lítáte od homeopata k léčitelí - váš gynekolog moc nepomůže :-(
až začnou závažné problémy.
A pak může se stát - až budete chtít mimí, tak přijde fáze čistění a to že budete mít
plný obličej pupínků - bude pouze menší závadička - mohou nastat i horší záležitosti.

A hlavně umožňujte mužům roky nezávazného vztahu. Přece děti nechce ne?
Žijte s nimi v jednom bytě bez manželství, přece se nechcete vdávat?

Až až se přehoupne 30 a zjistíte, kolik je mladých žen a vůbec prostě žen
a že on ve 30 je velmi žádaný a protože je nezadaný, přece to je fajn, proč se
ženit a vdávat.
Tak on často - do roka již stojí u oltáře s jinou.

Jsem možná 2x starší než vy. A to že zde píšu příspěvky, je to protože
mě mrzí, jak média a někteří doktoři dokázali mnohým ženám tak pomotat hlavu,
že přestaly naslouchat intuici a zdravému selskému rozumu.

Ale to je pouze můj problém.dumbom

Svět se točí stále stejně.
Jak žena karty rozdá, tak muž hraje.

Mrzí mě, že naše babičky a prababičky, byť nedosahovaly takového vzdělání a "úrovně",
měly ženskou hrdost a důstojnost a dnešní ženy se dostávají někam úplně jinam.

A tyto dnešní hry na nezávaznost, věčnou nezodpovědnost a "svobodu" nu.

Jen tak dál.

Mnoho děvčat ke mě chodilo a chodí na karty.
A stále dokola - vezme si mě ten můj drahý předrahý?
Již 5-7 let spolu žijeme.
Je mi 29-35 let a ráda bych svatbu a děti.
Všechny mé kamarádky jsou povdávané a u nás pořád nic.

Proč by se ženil?
Proč by vás získávat?
Proč by se snažil:

Máme HA huráááááááááá

A teď do mě už čekám na šípy :-)

Pa pa tummenupp

Upravil(a) Zrovna tady (18. 10. 2007 9:41)

Není tady

#44 18. 10. 2007 9:44

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Martinko1

Sama víš, že když je žena s mužem, může dítě vzniknout.
Může brát třeba milióny prášků, mohou se chránit kdoví jak.

Samozřejmě že HA je zajímavý vynález.
Ale každý vynález má i své stinné stránky. A o nich se odvíjí spousta
dalších věcí.

Někdy se i stává, že když si člověk všechno hezky nalinkuje, a pak
si řekne, teď jsem připraven, teď to chci.
Tak z nějakého důvodu to už prostě nejde.

Ber to ode mě jako přátelskou radu.hjarta

pa a hezký den stolt

Není tady

#45 18. 10. 2007 18:36

nexxi
♥♥♥♥♥--

zrova tady.překrucování? a kdo tady píše o tem že  chlapi chcou sex a holky jim teda vyhoví? není tohle z doby kamenné? není to náááhzodou ted tak že prsotě vztah byt mín závaznej většinou chcou oba?

Není tady

#46 19. 10. 2007 7:01

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Často slýchávám v této situaci (problém braní-nebraní HA) pojem SVOBODA.
Že to ženám dává svobodu. Nemusí se bát souložit kdykoliv se jim zachce. A když má žena nějaký "ještě lepší" dryják typu DepoProvera nebo Mirena, tak nemá ani menstruaci-sláva! Jaká svoboda!

Ale nic není zadarmo, a svoboda už vůbec ne, a teď vůbec nemám na mysli peníze. A právě za pocit svobody platíme často daň nejvyšší.

Možná by bylo dobré se zamyslet nad tím, proč žena menstruaci má, a že to jistě nebude jen tak pro nic za nic. Příroda není blbá.

Možná náš sexuální život, tak jak ho žijeme, má k přírodě a přirozenosti daleko. Možná i tam už pronikla konzumnost.
To jen k zamyšlení...

Není tady

#47 19. 10. 2007 12:15

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Možná by bylo dobré se zamyslet nad tím, proč žena menstruaci má, a že to jistě nebude jen tak pro nic za nic. Příroda není blbá.

Možná náš sexuální život, tak jak ho žijeme, má k přírodě a přirozenosti daleko. Možná i tam už pronikla konzumnost.
To jen k zamyšlení...

Dřív byly ženy buď těhotné nebo kojily, tzn. že menstruaci neměly. Měly ji jen párkrát za život. Dožívaly se nižšího věku, tzn. že měly kratší i období, kdy menstruovaly. A taky měly spoustu dětí. Už jenom kvůli tomu, že do dospělosti se jich dožilo jenom pár, tak jich musely mít hodně. Dnes už tohle není zapotřebí.

Dnešní antikoncepce působí na tělo hormonálně tak, jako by bylo těhotné...
Možná že té "přírodě" máme blíž, když HA bereme,  než když ji brát nebudeme a budeme menstruovat každý měsíc, od 12 let až do přechodu... Nebo budeme pořád těhotné a za chvíli budeme živit 10-20 dětí.

Četla jsem, že kdysi v dávných dobách ženy byly tak sžité a spjaté s tělem, že uměly ovulaci ovládat jenom silou vůle! To už jsme ovšem dávno zapomněly, tak si prostě musíme pomoct tím, co máme k dispozici.

Není tady

#48 19. 10. 2007 12:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Dnešní antikoncepce působí na tělo hormonálně tak, jako by bylo těhotné...
Možná že té "přírodě" máme blíž, když HA bereme,  než když ji brát nebudeme a budeme menstruovat každý měsíc, od 12 let až do přechodu...

Chemie, chemie, chemie...ještě nic?
Umělé hormony, umělé materiály na oděvy, umělá strava, to má za následek umělé myšlení, stáváme se pomalu roboty.

Když už jsem četla, že i láska jsou jen chemické procesy v mozku, tak to už na mě bylo moc, asi žiju v jiném světě, nepatřím sem. Mám to těžké.kapitulation

Není tady

#49 19. 10. 2007 12:51

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem HA po pěti letech vysadila ze dne na den, protože v průběhu té doby jsem ji asi dvakrát nebrala a měla jsem možnost vidět, co se mnou braní dělá.
Tak: brala jsem ji proto, abych neotěhotněla. Jenže když jsem ji brala, tak mi byl sex tak protivnej, že mi ta antikoncepce jaksi byla k ničemu, jelikož jsem nedokázala se svým partnerem spát. Nevím jak to mají ostatní, pro mě to byl velkej problém.
Přestala mi připadat potřebná, protože jsem ji nikdy nebrala z jiného důvodu - úprava menses, akné apod.
Tak jsem prostě ze dne na den přestala. A jsem v klídku, sex mě baví, menses nemám tak často, protože je to vlastně po 28 dnech, nikoliv po 21, a že to nedostanu na hodinu? Tím líp, vůbec mi nevadí, že se mi to zpožďuje, nejsem robot, abych fungovala podle hodinek, moje tělo rozhoduje samo.
Nemůže se mi stát, že bych odjela na víkend a prášky zapomněla doma, nemusím si hlídat recepty, pro mě je prostě svoboda tohle...
Mějte se!

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#50 19. 10. 2007 13:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2: a snažíš se o dítě? Nebo jakou používáš jinou antikoncepci?

Chemie - chápu. Koupím si máslo v obchodě a je to chemie.
Asi by bylo zajímavé vysadit HA a zkoumat, jestli bez ní nebudu mít větší chuť na sex. Ale jsem srab a bojím se otěhotnění. Takže to zkoušet nebudu, následky bych teď neustála.
HA beru dlouho, někdy je sex OK, někdy ne... ale protože HA beru pořád, tak ty výkyvy tím nemůžou být způsobený... Zřejmě působí i jiné faktory.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí