Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 7. 2007 9:17

indoinek2
Host

Antikoncepce

Ahojky chtela bych zacit brat antikoncepci, ale slysela jsem, ze pokud si prasky nevezmu kazdy den ve stejnou hoinu, tak potom nemuseji byt stoprocentne spolehlive... neznate jine druhy antikoncepce nez prasky a nitrodelozni telisko??? smile

#2 16. 7. 2007 10:19

Angelicek1
♥♥-----

Re: Antikoncepce

náplaste(stačí meniť raz za týždeň), injekcie(tie myslím raz za 3 mesiace), pesar, antikoncepčný krúžok(raz mesačne), podkožný implantát(raz za 3 roky), kondóm, spermicídy, diafragma.... v podstate aj prirodzené metódy(aj keď nie sú 100%)... je ich kopu, ale nie všetky sa hodia pre tvoj vek, musíš sa poradiť s gynekológom.  ale zasa s tou hodinou, nemyslím že všetky ženy to berú v rovnakú hodinu, stačí každý deň wink

Upravil(a) Angelicek1 (16. 7. 2007 10:20)

„Otázka, trápí mě nocí dnem, zda lidstvo či mé já blázen je.“ Albert Einstein
„Dům nestojí na zemi, ale na ženě.“ mexické přísloví

Není tady

#3 16. 7. 2007 12:18

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Antikoncepční pilulky nemusíš brát každý den ve stejnou hodinu! Užívají se přibližně ve stejnou dobu - já je třeba beru "večer", což pro mě znamená od 20 do 02 hodin... Navíc je spolehlivost zachována cca 12 hodin, takže když je budeš brát ráno a zapomeneš, vezmeš si ji k večeru a nic se nestane.

Není tady

#4 22. 7. 2007 20:06

Šárka Junková
♥♥-----

Jo, tak jak Ti píšou ostatní...prostě "večer". Ale zvaž to. Nech si poradit od doktora atd...
Zkoušella jsem náplasti, nevyhověly mi, měla jsme z nich vyrážku, po injekci mi bylo blbě a to skoro měsíc. Zůstala jsem u prášků, ale zrovna dnes bylo v TV, že třeba pro kuřačky je to riziko vhledem k mozkové mrtvici. Nevybereš si, sexuální svoboda něco stojí.
Doktor má asi nejvíc info...

Není tady

#5 22. 7. 2007 21:04

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Angelicku co je ten antikoncepční kroužek?O tom jsem ještě neslyšela...

Není tady

#6 22. 7. 2007 23:25

nexxi
♥♥♥♥♥--

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#7 23. 7. 2007 19:16

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Dík nexxi. No to jsou teda věci va Ale z toho obrázku to na mě působilo,že se to zavádí zhruba do míst,kam se zavádí tampon. To ten kroužek asi při milování trochu překáží va No já jsem spokojená s prášky,ale vzdělávat se musim big_smile

Není tady

#8 24. 7. 2007 12:02

Angelicek1
♥♥-----

Sorry že som neodpovedala, nefungoval mi net roll

Upravil(a) Angelicek1 (24. 7. 2007 12:02)

„Otázka, trápí mě nocí dnem, zda lidstvo či mé já blázen je.“ Albert Einstein
„Dům nestojí na zemi, ale na ženě.“ mexické přísloví

Není tady

#9 10. 10. 2007 16:17

Finka
♥------

Dotaz
Holky potřebuji poradit beru HA logest.Dneska jsem si koupila čistící čaj a když jsem si přečetla jeho obsah,je v tom zamíchaná i třezalka.A letáčku o třezalce píší,že snižuje HA.Teď by mě zajímalo jaké množství té třezalky oni myslí.Jestli vadí i takové množství co je v nálevovém sáčku i s jinýma přimíchanýma bylinkama.Díky všem za odpovědi.

Není tady

#10 10. 10. 2007 20:59

nexxi
♥♥♥♥♥--

Finka napsal(a):

Dotaz
Holky potřebuji poradit beru HA logest.Dneska jsem si koupila čistící čaj a když jsem si přečetla jeho obsah,je v tom zamíchaná i třezalka.A letáčku o třezalce píší,že snižuje HA.Teď by mě zajímalo jaké množství té třezalky oni myslí.Jestli vadí i takové množství co je v nálevovém sáčku i s jinýma přimíchanýma bylinkama.Díky všem za odpovědi.

zkus zejtra zavolat svojemu dr, jeden hrnek s tebou nic neudělá a zejtra mu zavolej..

Není tady

#11 11. 10. 2007 14:20

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Můj příspěvek

Doporučuji metodu mechanické bariérové antikoncepce + výpočet plodných dnů.
+ ne vždy je nutná k uspokojení klasická metoda - coitus.

HA - nebrat, hodit doktorovi na hlavu

Upravil(a) Zrovna tady (11. 10. 2007 14:20)

Není tady

#12 11. 10. 2007 14:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

HA - moje doktora říkala, že je opravdu nejlepší brát ji každý den na minutu přesně, protože ty nové typy horm. antik. mají tak málo hormonů, že jsou přesně vypočítané na 24 hodin. Záleží asi na tom, jaký máte druh HA.
Stačí si dát na mobil opakovaný budík, každý den to zazvoní ve stejnou dobu.
A pozor na antibiotika - některá účinek HA snižují.
A jestli HA škodí - to nevím, zase je to to nejúčinnější co je na trhu (kromě sterilizace).

Není tady

#13 11. 10. 2007 16:20

Zrovna tady
♥♥♥♥---

No Martinko, hezky tě zpracovali. stolt

Není tady

#14 11. 10. 2007 18:58

Majla
♥♥♥♥---

No bych se docela docela bála doporučovat někomu jako spolehlivou mechanickou bariérovou antikoncepci+počítání plodných dnů.To totiž vůbec nepovažuji za spolehlivé. HA je podle mě dobré řešení, zpřesní ti menstruaci,není bolestivá,pomáhá jako ochrana před rakovinou a navíc pokud se bere správně je velmi spolehlivá.Jde jen o výběr, třeba třífázová antikoncepce dávkuje hormony postupně a je dost šetrná.Úplně přesně ji brát nemusís,ta tolerance 12 hodin spoždění tam je,ale nejlepší je samozřejmě snažit se brát ji přesně.Taky je nejlépe snášená,třeba u náplastí jsou docela problémy,aspoň co jsem já slyšela.No a pokud si chceš být fakt jistá tak ber prášky a ještě používej kondom, to je pak sichr.

Není tady

#15 11. 10. 2007 22:38

nexxi
♥♥♥♥♥--

Zrovna tady napsal(a):

No Martinko, hezky tě zpracovali. stolt

Hele nic proti... ale.. jak to říct a nenurazit popřípadě nenaštvat.. kdyby vynalezli opravdu SPOLEHLIVOU přírodní metodu tak sme uní asi všecky.. ale opravdu mi přijde hooodně troufalé doporučovat tuto metodu pro ladou holku... jednou se jí cyklus lehce posune, ovulace bude o den dva zpožděná nebo dřív.. a vychovávat mimi rozhodně nebudou zastánci přírodní antikoncepce.. neříkám že je špatná, ale ta chemická, at už hormonální nebo v gelu,globulích.. má své opodstatnění..hlavně tou spolehliovstí o kterou jde mladým holkám nejvíc..

Není tady

#16 12. 10. 2007 8:39

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Děvčata,

váš názor - vaše věc.
Můj názor - moje věc storstark

Příjemný víkend

Není tady

#17 13. 10. 2007 10:52

host5522
Host

Mně doktor taky říkal, že ty nejmodernější druhy antikoncepce je nutné brát na hodinu přesně, protože je v nich nejnižší možný množství hormonů, aby byl zajištěnej ten antikoncepční účinek.

Před několika měsíci jsem u něj byla, že celoměsíčně velmi slabounce špiním a maličko mě bolí břicho, jako bych to měla dostat. Ptal se mě, zda beru antiko na minutu přesně. Ríkala jsem mu, že ji beru vždycky v rozmezí cca 3 hodin - což považuju za velmi přesné užívání. Poradil mi brát prášky vždy na minutu přesně a špinění přestalo.

Je fakt, že antikocepce se vyvíjí. Beru ji přes 10 let a množství hormonů v té, co jsem s ní začínala bylo snad dvojnásobné oproti té, co beru teď.

Upravil(a) yellow108 (13. 10. 2007 10:54)

#18 13. 10. 2007 11:01

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Zrovna tady napsal(a):

Můj příspěvek

Stoprocentní souhlas. Konečně zase jeden osvícený.
Ale bacha, nesmíš to říkat moc nahlas, to se neodpouští, mít takové názory.smile

Není tady

#19 13. 10. 2007 11:08

host5522
Host

Damila napsal(a):

Zrovna tady napsal(a):

Můj příspěvek

Ale bacha, nesmíš to říkat moc nahlas, to se neodpouští, mít takové názory.smile

Taky bych HA nejradši nebrala. Ale jaký druh antiko byste mi radili, když mám se svým partnerem styk cca 10-15 x týdně a dítě (z různých důvodů) nechci a nemůžu mít?

Upravil(a) yellow108 (13. 10. 2007 11:11)

#20 13. 10. 2007 11:16

Damila
♥♥♥♥♥♥-

yellow108 napsal(a):

Damila napsal(a):

Zrovna tady napsal(a):

Můj příspěvek

Taky bych HA nejradši nebrala. Ale jaký druh antiko byste mi radili, když mám se svým partnerem styk cca 10-15 x týdně a dítě (z různých důvodů) nechci a nemůžu mít?

Ty jo, tak takovou frekvenci lze jen závidět!smile
http://www.gyn.cz/tree.php?up=162
http://www.gynekologie-brno.cz/antikoncepce-brno.html
http://www.polohy.cz/index.php?sec=4&pge=33
http://www.maturita.cz/referaty/referat.asp?id=3954
http://www.naturcomp.cz/
http://www.tehotenske-testy.net/files/m … ncepce.htm

Upravil(a) Damila (13. 10. 2007 11:23)

Není tady

#21 13. 10. 2007 11:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Damila napsal(a):

Zrovna tady napsal(a):

Můj příspěvek

HA - na to nebudou nikdy shodné názory.
Slyšela jsem mnoho názorů, a taky bych HA nejradši nebrala.
Jenže - je to něco za něco.
Styk mám s partnerem taky velmi často, téměř každý den, a pokud si pamatuju, kdysi, než jsem HA začala brát, jsem měla velmi nepravidelnou menstruaci. A strašně jsem se bála že otěhotním.

Teď beru HA, a dítě prozatím nechci.
Tak jaká je rada pro 100% (no dobře, tak 98% jak udávají na HA) neotěhotnění?

Moc ráda bych se spolehla na přírodní metody, ale nejsem ochotná vzít na sebe to riziko "i když jen 18 %" otěhotnění... :-(

Jinak samozřejmě souhlasím, hormony do těla jsou špatný... nechtěný dítě je taky špatná volba... Strachovat se každý den že otěhotním - to si ten sex moc neužiju :-(

Není tady

#22 13. 10. 2007 11:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Martinko1,
máš pravdu, není to jednoduché, rozhodnout se. Život ve stresu z nežádoucího otěhotnění není lepší, než cpát se hormony.
Ale důležité je vědět, že to co uvádějí, jsou jen čísla. Statistika byla a je vždy jedna velká lež.
Od doby, co jsem si rozhodila hormonální cyklus pomocí HA a snažila se to pak "léčit" opět pomocí hormonů, a tím si tělo naprosto rozhněvala (s následky HA se potýkám dodnes), používáme pouze přirozené metody+ (a to nejčastěji) kondom. Je to 8 let, a neselhalo to ani jednou.

Pokud tělu a jeho přirozeným rytmům nasloucháme, brzy se ve svém cyklu naučíme orientovat. Ale to musíme věřit především svému tělu a ne statistickým tabulkám. Vždyť každý jsme tak jiný.

Není tady

#23 13. 10. 2007 11:53

host5522
Host

Damilo, nevím jak je na tom Martinka, neznám ji, a mluvit za ni nemůžu.

Ty jsi vdaná a máš kde bydlet, tak se na to díváš jinak než já. Já nemám zajištěné bydlení, nemám partnera kterého bych si chtěla vzít (a on mě) a nebo s ním strávit život. Nevím, zda by se o mě můj současný milenec postaral. Nemůžu riskovat, že v takové situaci otěhotním a přijdu o svůj příjem. Asi tě napadne otázka, proč tedy s takovým člověkem spím... Ale jsem prostě člověk a potřebuju to.

V mé současné situaci odmítám riskovat, že pravděpodobnost otěhotnění je např. cca 10% ročně (s kondomem).

HA neberu ráda, tím spíš že ji užívám od 15 let a je mi 27, ale mám pocit, že mi nic jiného nezbývá.

Upravil(a) yellow108 (13. 10. 2007 11:55)

#24 13. 10. 2007 12:05

Damila
♥♥♥♥♥♥-

"Žluťásku",
ale já tomu v zásadě rozumím. Je to o prioritách.
Já bych na Tvém místě a ve Tvém věku přemýšlela jinak, ale já nejsem Ty.
12 let braní HA...chceš ještě děti? dudlik
Jestli ne, pak je to fakt jen na Tobě. Pokud ano, měla by sis rozmyslet, co svým konáním děláš případným potomkům.
Víš, jak vypadají játra po tolika letech braní HA? Nechtěj to vědět.
Kdyby sis byla jistá, že to, co děláš je správné, asi bys o tom se mnou a nikým vůbec nediskutovala.
A že Ti nic jiného nezbývá? To je snadné říct. Nejsi na HA životně závislá, jako diabetik na inzulinu...

Jinak ale je pravda, že pokud sama nebudeš chtít, nikdo Tě donutit nemůže. Nezbývá než popřát, abys toho jednou nemusela litovat. Upřímně.
neumím to napsat tak, aby se to nikoho nedotklo, tak se omlouvám všem, kteří se teď naštvali.hjarta

Není tady

#25 13. 10. 2007 12:11

host5522
Host

Jo, Damilo, děti chci. Je to moje životní priorita. Jen si jaksi neumím vycucat z prstu partnera, s kterým je budu chtít mít a on je bude chtít se mnou. Až se to naučím, okamžitě si ho "vycucám". To mi věř.

Jinak - psala jsem dost zjednodušeně. Kdykoliv to jen trochu jde, HA se snažím vysadit. Takže ji v podstatě neberu celých 12 let. Spíš tak 7. Tedy ne že by to byl nějaký velký rozdíl. Víc je zbytečné to rozebírat.

Já chápu, že se na mou situaci díváš tak jak se díváš. Ale díváš se svou optikou. Ne mou. Ale to ti nezazlívám. smile Tvoje příspěvky se mi líbí.

Upravil(a) yellow108 (13. 10. 2007 12:17)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí