Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 16. 7. 2007 11:55

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Svatba v sestnácti

Já jsem ještě nezažila na střední škole holku, která by používala výrazivo jako - v širším spektru a podobně. cool  big_smile
Ale možná by to ilegálně šlo. tedy nevím, nejsem si jistá.  Ale v zahraničí mohou někteří kapitáni oddávat na lodích !!!!  Bylo by to i romantické, pokud člověk netrpí mořskou nemocí. Třeba by věk přehlédli. To bych viděla jako zajímavou možnost ! U nás je to nerealizovatelné.

Upravil(a) Nety (16. 7. 2007 11:55)

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#77 16. 7. 2007 12:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Netynko - ilegálně, neilegálně, na lodi... všechno fajn, ale co ženich? Na toho nějak zapomínáš. Mám dle výše uvedeného vážné obavy, že by s takovouhle "romantikou" těžko souhlasil.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#78 16. 7. 2007 12:16

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Hlavně aby neměl tu mořskou nemoc ! lol Ženich si přeci svatbu přeje, Adélka Velká taky, tak ať se vezmou tummenupp Snad tím nezpůsobí rodičům infarkt.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#79 16. 7. 2007 12:18

Martina1980
♥♥♥♥---
Web

Holka neblazni, jses jeste hodne mlada tak proc hned svatba?

Není tady

#80 16. 7. 2007 12:22

Jarka
♥♥♥♥---

Nety, když mě spíš přijde, že si ten ženich tu svatbu moc nepřeje.

Není tady

#81 16. 7. 2007 12:33

Kakulik
♥♥♥♥---

Já se mu upřímně ani nedivím, že svatbu nechce! Aby se chtěl dvacetiletý kluk v dnešní době za každou cenu ženit, tomu nevěřím....Je to dost brzy i pro něj, vždyť ještě studuje a kromě toho, jsou spolu velmi krátce na to aby se brali. Vždyť se ani pořádně neznají....no nevím

Není tady

#82 16. 7. 2007 12:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No jasně - když máš žízeň, taky si hned nekoupíš pivovar http://www.sirmi.ic.cz/smajl/13.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#83 16. 7. 2007 12:45

AdelkaVelka
♥♥-----

Nety:

"výrazivo jako - v širším spektru a podobně"
To pobírám od Honzíka big_smile Jsem holt učenlivá smile

Kakulik:
Ženich nechce, ale když má takové středověké podmínky, nic jiné mu nezbývá big_smile Pokud mě teda chce big_smile Ono totiž nejde chovat se v něčem jako ve středověku a v ostatním se chovat jako ten nejmodernější člověk planety. Když středověk, tak i se svatbou ve třinácti big_smile Pokud modernu, tak potom sevším a všudy, to je myslím fair-play

Upravil(a) AdelkaVelka (16. 7. 2007 12:48)

Není tady

#84 16. 7. 2007 12:49

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ohledně té svatby na lodi, ani tam by to nešlo.

"Je-li život toho, kdo chce uzavřít manželství, přímo ohrožen, může se manželství uzavřít před kterýmkoli obecním úřadem. K uzavření manželství v ohrožení života není třeba předložit doklady jinak k uzavření manželství potřebné. I v takovém případě však snoubenci musí prohlásit, že jim nejsou známy okolnosti, které by uzavření manželství vylučovaly a předložit platný doklad totožnosti."

Čili nezletilost rozhodně taková okolnost je.

"V cizině může přijmout prohlášení snoubenců, je-li alespoň jeden z nich státním občanem České republiky, v případě je-li život toho, kdo chce uzavřít manželství, přímo ohrožen, kapitán lodi plující pod vlajkou České republiky, kapitán letadla registrovaného v České republice a velitel vojenské jednotky České republiky v zahraničí."

Ale pořád je potřeba mít aspoň 18.

Ale romantika by to byla...

"Protokol o uzavření manželství, obsahující dohodu snoubenců o užívání příjmení po uzavření manželství. Pokud nematriční úřad nebo kapitán lodi, letadla nebo velitel vojenské jednotky nevlastní formulář "Protokol o uzavření manželství", použije se v tomto případě čistý list papíru, na kterém budou uvedeny osobní údaje z dokladu totožnosti snoubenců, dohoda o užívání příjmení snoubenců a jejich společných dětí, datum a místo uzavření, podpis oddávajícího."

V ohrožení života, v mořské bouři pohrávající si se škunerem jako s ořechovou skořápkou, trhá kapitán čistý list z lodního deníku a přidržuje se hlavního stěžně nejistou rukou opisuje údaje z občanského průkazu slečny Adély...

Není tady

#85 16. 7. 2007 12:52

Kakulik
♥♥♥♥---

Zdá se mi to zbytečně unáhlené, to že chce sex až po svatbě je divné, tyhle středověké podmínky si vytvořil sám. Já bych se sexem nečekala ale s vdáváním rozhodně ano. Byli jste spolu na dovolené? Jak by Vám to klapalo třeba v domácnosti? Pomáhal by Ti? Tohle vše se dozvýš až po společném soužití a kolikrát to přesně na tom ztroskotá. Nejde tady ani tak o Tvůj věk, jako spíše o to, že se ještě nemůže znát natolik dobře, aby jsi si byla jistá! Asi jsem v tomto směru mnohem opatrnější a chci předcházet problémům. samo, že to vše záleží na Vás dvou, já jen aby to opravdu nebyly zbytečné peripetie lol

Není tady

#86 16. 7. 2007 12:53

AdelkaVelka
♥♥-----

Daniela S.:

big_smilebig_smile Honzík říká, že za peníze si nejde koupit jenom zdraví a lásku, ale i to jde penězi setsakra ovlivnit. Já bych k tomu možná něco přihodila, třeba čest nebo tak...ale jinak s ním souhlasím big_smile

"já jen aby to opravdu nebyly zbytečné peripetie" :

Přesně tak. Proto sem také píši.

Upravil(a) AdelkaVelka (16. 7. 2007 13:01)

Není tady

#87 16. 7. 2007 13:02

barunka01
♥♥♥----

to adela: a co si tedy od tehle diskuse slibujes? neexistuje pravni cesta, jak uzavrit manzelstvi ve tve situaci.
v 15 letech jsem mela podobne napady jako ty a behem tri mesicu jsem dekovala vsem bohum, ze takoveto zavazky jsou vyhrazeny starsim a pricetnejsim :-) ovsem to zjistis az sama, ted zpetne casto premyslim, jak jsem se se vsemi napady, ktere jsem v puberte mela, dozila tak vysokeho veku :-)))

Upravil(a) barunka01 (16. 7. 2007 13:09)

Není tady

#88 16. 7. 2007 13:04

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Daniela S. napsal(a):

V ohrožení života, v mořské bouři pohrávající si se škunerem jako s ořechovou skořápkou, trhá kapitán čistý list z lodního deníku a přidržuje se hlavního stěžně nejistou rukou opisuje údaje z občanského průkazu slečny Adély...

lollolloltummenupptummenupptummenuppgodlikegodlikegodliketummenupptummenupptummenupplollollol

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#89 16. 7. 2007 13:04

LeeLoo
♥♥♥♥---

Adelko, jestli ti brzy bude sedmnact, to mas do dospelosti jenom rok. To by vydrzet mel. Rozhodne nic nedelej pod nejakym natlakem, nebo z duvodu "ze o nej nechces prijit". Ja si taky myslim, ze pokud je opravdu zasadovy a opravdu te ma rad, ten rok s radosti pocka. Tim, ze si ho rychlo vemes, nic nevyresis co se tyce jeho vztahu k tobe. Akorat se ukratis o cas na jeho lepsi poznavani, ktery bys taky mela mit a vyuzit. Rikala jsi, ze se ridi podle bible - spis se zamysli nad tim, jestli je i tvuj zivotni styl podobny, jestli si budete rozumet po duchovni strance. Verici lidi maji na mnohe veci odlisny pohled a odlisna reseni. Pohled na sex je jenom jedna vec. Myslim, ze ten rok do svatby vam prave z tohoto duvodu neuskodi. A pak, jak tady nekdo rikal, muzete se mezi tim zasnoubit, ale z tim navrhem by mel prijit stejne on, takze ty to tu vlastne nemusis vubec resit...

http://tac.families.com/ezb/1056929.png http://i179.photobucket.com/albums/w286/maso_photos/teliatkomale.jpg

Není tady

#90 16. 7. 2007 13:11

AdelkaVelka
♥♥-----

"ktere jsme v puberte mela, dozila tak vysokeho veku :-)))"
Jo, tak to já se divím rovněž big_smile Ale tihle střeštěnci jsou pak o to chytřejší se mi zdá potom. Kdyby taková cesta neexistovala, neznalo by právo odstavec o jejím zrušení big_smile. Já budu děkovat bohům z Olympu, pokud to vyjde bez nějaké ilegální svatby nebo podobné šaškárny big_smile Ať už to dopadne jakkoli, já budu spokojená.

LeeLoo:

Nic lepšího asi vymyslet nejde smile Pokud se jedná o jeho životní názory, mno, mimo tohoto nevím zatím o ničem jiném, takhle extrémním.

Upravil(a) AdelkaVelka (16. 7. 2007 13:15)

Není tady

#91 16. 7. 2007 13:13

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

jak se k tomu vlastně staví tvoji  a jeho rodiče?

Není tady

#92 16. 7. 2007 13:19

barunka01
♥♥♥----

AdelkaVelka napsal(a):

Jo, tak to já se divím rovněž big_smile Ale tihle střeštěnci jsou pak o to chytřejší se mi zdá potom. Kdyby taková cesta neexistovala, neznalo by právo odstavec o jejím zrušení big_smile. Já budu děkovat bohům z Olympu, pokud to vyjde bez nějaké ilegální svatby nebo podobné šaškárny big_smile Ať už to dopadne jakkoli, já budu spokojená.

proc mam pocit, ze cele tohle auditko je jenom hloupy vtip?

cesta ke zruseni manzelstvi sice existuje, ale nijak jednoducha neni, a ber v potaz jednu vec, pokud soud dospeje k nazoru, ze je manzelstvi zivotaschopne, tak ho jen tak nerozvede, a pokud tvuj udajny pritel dogmaticky vyznava rimske krestanstvi, tak ti k po*n rozvodu souhlas neda, tudiz se muze rozvod tahnout i nekolik let (tusim, ze extremni pripad je v cr 11 let). ovsem kazdy sveho stesti strujcem, ukecejte nejakeho kneze, at vas odda, na cirkvi zas az tolik nezalezi, pokud vam jde jenom o obrad

Není tady

#93 16. 7. 2007 13:36

LeeLoo
♥♥♥♥---

AdelkaVelka napsal(a):

LeeLoo:

Nic lepšího asi vymyslet nejde smile Pokud se jedná o jeho životní názory, mno, mimo tohoto nevím zatím o ničem jiném, takhle extrémním.

No, kazdopadne si ale o tom promluvte otevrene, verici treba casto odsuzuji antikoncepci, takze abys ve dvaceti nebyla doma zavrena s trema detma dudlik na ktere treba nejsi pripravena...

http://tac.families.com/ezb/1056929.png http://i179.photobucket.com/albums/w286/maso_photos/teliatkomale.jpg

Není tady

#94 16. 7. 2007 13:38

AdelkaVelka
♥♥-----

cilka:

Jeho rodiče, tím myslím jenom maminku, ta by mu to jistě odkývnula. Ono se těžko poučuje někoho, kdo sice ještě studuje na doktora, ale má příjem (tím tedy schopnosti)větší, než kdy měla ona. Jistě to ale nevím, nicméně, často o ní mluví a divila bych se, kdyby to bylo jakkoli jinak. Z mé strany je to problém, protože ačkoliv je Honza s tatkou jedna ruka, pochybuji, že by se to tatkovi líbilo, abych si jej brala v sedmnácti řekněme. Na straně druhé, pokud by se to nelíbilo u Honzi, tak už asi u nikoho jiného na světě, tohle budu muset nějak vhodně proklepnout..

"je jenom hloupy vtip?"
To já jsem taky myslela, že si ze mě utahuje, když jsem to od něj slyšela, když mi ale došlo, že to myslí vážně, moc vtípné mě to nepřišlo

Není tady

#95 16. 7. 2007 13:47

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

AdelkaVelka napsal(a):

Ono se těžko poučuje někoho, kdo sice ještě studuje na doktora, ale má příjem (tím tedy schopnosti)větší, než kdy měla ona.

yikesyikes Cumim ako puk. Chudak rodic. A blba vychova ked je u nich normalne, ze ten, kto viac zaraba ma pravdu.
Ja zarabam viac ako obaja moji rodicia dohromady ale rady od nich beriem vazne - ako od ludi, ktori maju viac skusenosti, pozeraju sa z nadhladu a hlavne robia to z lasky ku mne. Neviem si predstavit ze by som prisiel domov a zahlasil: Sklapnite a skontrolujte si vyplatne pasky big_smile To chcem vidiet aky vztah bude mat casom k tebe ... napriklad ked budes na materskej, cize budes brat almuznu smile

Upravil(a) Oxi (16. 7. 2007 13:49)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#96 16. 7. 2007 13:56

Kakulik
♥♥♥♥---

Aby Ti jednoho krásného dne nevyčetl, že Tě musel živit. Nemohla bych vzít kohokoliv, pokud bych už nestála na vlastních nohou, byla samostatná a věděla bych, že se o sebe můžu postarat sama. Nerada jsem na komkoliv závyslá i když toho někoho šíleně miluji! A Ty se závislou staneš, protože nemáš svou práci, nevyděláváš. No já bych do toho nešla! Ale dělej jak myslíš.

Není tady

#97 16. 7. 2007 15:00

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

No, já bych neřekla, že Honzíkovo maminka z tebe dneska jako z nevěsty bude odvázaná lol
To je dobře, že má Honzík peníze, bude je na svatbu potřebovat! A pak možná na plastiky, až s realitou seznámíte Tvoje rodiče. lol
No, jsi zvláštní, pokud existuješ. Rodičům bych takhle neublížila a ani bych nikdy nevypustila z úst de facto výrok, že poučovat se může vlastně v souvislosti s výší příjmů. Máš maminko méně než já ? Tak mi laskavě neraď. Jojo, rodičové, nevděk světem vládne. Dále tedy podobné názory na sex u mladého skvělého budoucího lékaře (no, nebudu předbíhat, může to dopadnout různě), to je tedy slušný masakr. 
Patrně již platí nějaký podnájem, abyste spolu pak mohli začít žít. Odděleně po svatbě žít nemůžete.

Není tady

#98 16. 7. 2007 15:40

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Dííítě nešťastný,  kam se to hrneš !!!!

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#99 16. 7. 2007 15:44

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

AdelkaVelka napsal(a):

cilka: Asi máte pravdu, tohle by mojim rodičum určitě nechtěl udelat sad

Kubula:

On mně řekl proč. Přstože sám kostely nenavštěvuje a do žádné sekty se neřadí, zastává ten názor, že všechno, co je v Bibli, vidí ne jako něco, co by měl člověk dodržovat, aby byl Bůh šťastný ale něco, co je v konečném důsledku dobré pro člověka samotného už tady na zemi smile No, já vám to nedokáži říct uplně přesně jak to myslel, bohužel. Impotentním taky není, protože jsme jednou, na počátku vztahu styk měli (v náledě) a stěžovat jsem si nemohla lol Homosexuál taky nebude, protože zastával Klausuv postoj k otazce partnerstvi opačneho pohlavi.

Otázka je, jestli zrovna Klausův postj je postoj pravého heterouše wink

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#100 16. 7. 2007 15:53

Jarka
♥♥♥♥---

Bože holka, ty špatně skončíš.

Víš co, udělej to. Vykašli se na zdravý rozum a naplánuj si svatbu. řekni vašim, že se musíš vdávat, protože Honzíček s tebou nechce před svatbou spát a protože ty nechceš čekat a strašně se bojíš, že on by to taky nevydržel a našel si jinou (s níž by ale před svatbou taky nespal, nebo jo?), tak se prostě chceš vdát. Chceš, chceš a chceš. A ať tedy podají za tebe k soudu žádost o souhlas s uzavřením manželství a o zplnoletnění tvé osoby za tímto účelem. Jako důvod uveď přesně to, co řekneš rodičům, tedy že prostě chceš. uvidíme, co na to řekne soud. Pak to sem nezapomeň napsat, z profesionálního hlediska by mě to fakt zajímalo.
Ale napřed řekni svému milému Honzíkovi, že se k němu po svatbě hned přestěhuješ a že tě pak taky bude muset živit. Určitě bude rád.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí