29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kubula:
Když jsem k němu prve přišla, vyzvídala jsem...kde jsou rodiče a tak. Řekl, že ve volném čase dělal se svým nejlepším kámošem na nějakém rendereru, ani nevím co to je, jen snad, že je to něco s počítačema a za to si to koupil. Oba rodiče nemá. Má jenom maminku a tatka zemřel ještě když byl uplně malý. Maminku má moc rád, ale to není divu, když jej vlastně sama vychovávala. Má bráchu, který je už delší dobu v cizině, takže má vlastně jen jeho.
Není tady
AdelkaVelka napsal(a):
Kubula:
Když jsem k němu prve přišla, vyzvídala jsem...kde jsou rodiče a tak. Řekl, že ve volném čase dělal se svým nejlepším kámošem na nějakém rendereru, ani nevím co to je, jen snad, že je to něco s počítačema a za to si to koupil. Oba rodiče nemá. Má jenom maminku a tatka zemřel ještě když byl uplně malý. Maminku má moc rád, ale to není divu, když jej vlastně sama vychovávala. Má bráchu, který je už delší dobu v cizině, takže má vlastně jen jeho.
Adélko, jestli netušíš, čím si vydělal na dům a auto (a to fakt nejsou zanedbatelné částky), myslím, že v manželství se ti tahle nevědomost může docela šeredně nevyplatit. Rozhodně se mi zdá, že se neznáte tak úplně dobře. MMCH jak tu někdo nakousnul, o té svatbě jste mluvili spolu? Chce ji i on?
Není tady
Adélko, spousta mých známých čekala se sexem až do svatby a navzdory dnes všobecně rozšířenému mínění jim to nijak neublížilo. On ví jak jsi stará a řekl ti že chce počkat. Řekl ti i poměrně logický důvod a je to prostě jeho rozhodnutí. Říkáš že je hodný, tak proč si myslíš že na tebe 2 roky nepočká? Jako že by ti řekl že chce čekat do svatby a pak si nabalil jinou protože ty jsi ještě moc mladá? Tak málo mu věříš?
Není tady
Kubula:
Jak jsem psala, jsou to peníze za vývoj počítačového rendereru a jistě by mi řekl víc, ale co chtít víc, když se v tom nevyznám O svatbě jsem s ním už mluvila. Nadšený tím moc nebyl, teda podle jeho slov hlavně kvůli mým rodičům na které by to byl "podraz". Dále říkal něco o tom, že jsme spolu přez rok a když to vydržím další rok a ždibec tak to pujde bez problémů a oficiálně.... Ke konci rozhovoru ale trochu změníl a řekl, že pokud on má takové požadavky, myslel tím jako až po svatbě.., tak také on musí respektovat požadavek můj, který je následkem toho jeho. Začal mně vyjmenovávat všemožné problémy a důvody proč to nedělat už teď. Mám se ale rozhodnout, dát si na to raděj víc času než málo
a protože mě miluje bude moje rozhodnutí akceptovat.
Není tady
No hurá, takže všechno je naprosto skvělé a není co řešit! (Akorát potom nechápu, proč píšeš - kopíruji: Prostě vím nebo cítím, že na mě nebude čekat dva roky nebo víc....) to mi sem nějak nepasuje... všechno je to za vlasy přitažené.
Chodí na vysokou - co když tam má milenku, nebo někde jinde, tak úspěšný mladý muž, co má charizma že se podlamujou kolena, pak na tebe klidně ty dva roky nebo víc v klídku počká! No problem...
Není tady
AdelkaVelka napsal(a):
Kubula:
Jak jsem psala, jsou to peníze za vývoj počítačového rendereru a jistě by mi řekl víc, ale co chtít víc, když se v tom nevyznámO svatbě jsem s ním už mluvila. Nadšený tím moc nebyl, teda podle jeho slov hlavně kvůli mým rodičům na které by to byl "podraz". Dále říkal něco o tom, že jsme spolu přez rok a když to vydržím další rok a ždibec tak to pujde bez problémů a oficiálně.... Ke konci rozhovoru ale trochu změníl a řekl, že pokud on má takové požadavky, myslel tím jako až po svatbě.., tak také on musí respektovat požadavek můj, který je následkem toho jeho. Začal mně vyjmenovávat všemožné problémy a důvody proč to nedělat už teď. Mám se ale rozhodnout, dát si na to raděj víc času než málo
a protože mě miluje bude moje rozhodnutí akceptovat.
Adélko, můj brácha dělá na počítači něco podobného a po deseti letech na byt pořád ještě šetří... jestli přítel nevymyslel něco naprosto průlomového, budou ty peníze možná odjinud.
Proč by byla svatba podraz na rodičích? Proč mluví o všech možných komplikacích a chce, aby sis to rozmýšlela co nejdéle, a netěší se, že padne poslední překážka na cestě ke společnému blahu? Na mě to působí tak, že momentálně dělá, co může, aby se svatbě vyhnul. Ty vidíš nějaké náznaky, že by o ni stál? A mmch si myslím, že je to dobře, protože podle toho, co píšeš, se v tom vztahu chováš jako většina 16letých holek (jj, ještě si to i po 20 letech pamatuju ), což je hezké a má to tak být, ale manželství je o něčem jiném, je to závazek v ideálním případě na celý život, a k tomu člověk myslím potřebuje opravdu víc než chtít se s partnerem konečně moct milovat. Tím "víc" myslím i nějaké ty životní zkušenosti apod., i když chápu, že ti to může znít jako z Marsu... myslím, že před těmi 20 lety by mi to znělo taky tak. Ach jo.
Není tady
Bety:
Proč by nečekal ? Já myslím, že každý člověk, když má něco na čem mu záleží se zároveň bojí, aspoň někde ve skrytu duše, aby to neztratil, zvlášť v momentě, kdy musím spoléhat jenom na romantismus To souvisí s tím o čem píšeš. A dál nevím jestli je něco vyřešeno, protože nemužu po něm chtít něco, co považuje za "podraz"..
Není tady
Adélko, na romantismus? Nemyslelas náhodou romantiku? A na co bude spoléhat v manželství? Já začala chodit se svým současným mužem v 16. Nikdy mě ani nenapadlo že na mě do svatby nepočká, proč by nepočkal? Přece mě miloval. A nemusela jsem to "pojišťovat" sexem. Vzali jsme se když mi bylo 19 on dodělal vysokou (jinak bychom ani neměli z čeho žít, přemýšlelas vůbec o tomhle?)
Já vím že to člověk v 16 nerad slyší, ale nejsi na to ještě zralá. Sex jako důvod k manželství? Zaděláváš si na problémy.
Není tady
Kubula:
O svatbu podle toho co jsem měla možnost vytušit by stál, ale v osmnácti, bez komplikací a bez tajností s tím spojenými. Ten renderer měl být do nějaké hry, ne průlomový ale měl nějaké speciální vlastnosti v počtu poliganů nebo co . To o čem píšeš, to mně nezní jako z marsu, myslím si naopak, že to co píšeš je logické. Jenom, jak už jsem psala, zaručenou příručku na štěstí v partnerství ještě nikdy nikdo nenapsal. Takže bohužel neexistuje ani žádný vzoreček, do kterého bych dosadila všechno počínaje věkem a konče velikostí nohy a vyplivlo to na mě jestli do něčeho jít nebo nejít
V našem světě, kdy se černá ukáže bílou a opačně, neexistuje pojišťovna štěstí, a to je možná dobře.
Ronja:
jj, romantiku, romantismus je trochu něco jiného.. Mně nejde jen o sex, já jej chci mít prostě sevším a všudy. Ani já ani on není impotentní nebo frigidní a jeho podmínka mě vážně tlačí ke zdi, jak už jsem řekla nejen kvůli sexu.
Upravil(a) AdelkaVelka (14. 7. 2007 17:17)
Není tady
AdelkaVelka napsal(a):
Kubula:
O svatbu podle toho co jsem měla možnost vytušit by stál, ale v osmnácti, bez komplikací a bez tajností s tím spojenými. Ten renderer měl být do nějaké hry, ne průlomový ale měl nějaké speciální vlastnosti v počtu poliganů nebo co. To o čem píšeš, to mně nezní jako z marsu, myslím si naopak, že to co píšeš je logické. Jenom, jak už jsem psala, zaručenou příručku na štěstí v partnerství ještě nikdy nikdo nenapsal. Takže bohužel neexistuje ani žádný vzoreček, do kterého bych dosadila všechno počínaje věkem a konče velikostí nohy a vyplivlo to na mě jestli do něčeho jít nebo nejít
V našem světě, kdy se černá ukáže bílou a opačně, neexistuje pojišťovna štěstí, a to je možná dobře.
Ronja:
jj, romantiku, romantismus je trochu něco jiného.. Mně nejde jen o sex, já jej chci mít prostě sevším a všudy. Ani já ani on není impotentní nebo frigidní a jeho podmínka mě vážně tlačí ke zdi, jak už jsem řekla nejen kvůli sexu.
Adélko,
jasně že nejde dosadit oblíbenou značku džín a čekat, že mi comp vyplivne ideálního partnera, tak jsem to fakt nemyslela Jen mi z toho, co tu čtu, připadá, že na stupnici mezi hazardem a "pojištěním všeho" se nebezpečně blížíš tomu prvnímu. Mmch psala jsem "Proč by byla svatba podraz na rodičích? Proč mluví o všech možných komplikacích a chce, aby sis to rozmýšlela co nejdéle, a netěší se, že padne poslední překážka na cestě ke společnému blahu? " - na tos myslím neodpověděla (ne že bys musela
, ale odpověď by možná byla zajímavá).
Upravil(a) Kubula (14. 7. 2007 17:54)
Není tady
Ale jestli je partner tak skvělý a počká i ze sexem několik let, tak to bude fakt něco super...ale mimo přírodu a realitu ! :-) Můj soused stějně starý jako můj syn začal mít nadstandartní věci /oblečení,auta,byt,večírky a pod./, tak jsem ho přimáčkla, že bych si také chtěla přivydělat a nebyly to hry, na kterých si vydělal, pc za desítky tisíc prodal. Bylo to shánění žen do po*na a na focení a nabízel to i mě, ale je možné, že i hry tak nesou :-). Mě osobně by vadil ten sex až za několik let :-)
Není tady
...ale tím tě nechci odradit od svatby ! Pokud jsi jistá, že je to ten pravý a že přišel ten okamžik v životě, že chceš žít jen s ním a to samé cítíš i z druhé strany, trvej na svatbě ! A na zbytek přijdeš časem .....
Není tady
"a chce, aby sis to rozmýšlela co nejdéle, a netěší se, že padne poslední překážka na cestě ke společnému blahu? " - na tos myslím neodpověděla (ne že bys musela gloria , ale odpověď by možná byla zajímavá)."
No vlastně jsem odpověděla. Jednoduše brát si někoho v šestnácti není práve tradiční. A Důvod proč se netěšil, to už jsem psala, mluvil o rodičích. S tátou si rozumí a pokud si mě vezme tajně a v šestnácti, potom by rodinu pravděpodobně nepotěšil.., takle mně to vysvětlil. Nechce dělat nic tajně, nicméně je ochotný to udělat jak chci.
Aneri:
dobrý názor Přesně o to mi jde...Přesně jak píšeš :: "ale mimo přírodu a realitu ! "
Není tady
Adélko, já jsem začala chodit s mojím manželem když jsem byla v prvním ročníku na gymplu, nebylo mi ještě 16, a on byl v prvním ročníku na vysoké. Chodili jsme spolu skoro 5 let a už jsme manželé 31 let....ovšem pokud mohu říct za sebe, opakuji výhradně za sebe, nevzala bych si nikoho, s kým bych předtím nespávala. Co kdybych pak zjistila že nám to neklape a to takovým způsobem, že to nepřekonám? Jen se rozhlídni tady po diskuzích, kolik sem píše nešťastných lidí kteří napřed nepovažovali sex za příliš důležitý pro vztah a náhle když jim spadly růžové brýle první zamilovanosti, tak jsou z toho nešťastní. V životě musí člověk překonat spoustu problémů a starostí a když se k nim přiřadí ještě tohle...ale ještě jednou opakuji, že to je jen můj osobní názor a nikomu ho nenutím! že když to klape v sexu, všechno jde v životě lépe. A zjišťovat to až po svatbě je poněkud pozdě. Pozdě bycha honiti...
Nicméně ti přeju hodně úspěchů ve vztahu a jsem asi příklad toho, že i když někdo začne vztah v 16, tak to může vydržet.
Není tady
Mně nejde jen o sex, já jej chci mít prostě sevším a všudy.
Jenomže manželství, milá zlatá, má-li fungovat, není o tom někoho mít nebo vlastnit. Je o vzájemném dávání, budování, sdílení - láska "já ho chci" je sobecká, krásná manželství se budu jí jen z lásky, která říká "chci to, co je pro něj nejlepší - i kdyby se ukázalo, že to nejsem já".
A ty potřebuješ ještě dozrát, abys této lásky byla schopná.
Není tady
Podle mě je láska něco, jak to popsal Šalamoun, nic víc a nic míň:
"Láska je trpělivá, láska je dobrotivá, láska nezávidí, láska se nevychloubá ani nenadýmá, nechová se nepatřičně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydražit, nemyslí na nc zlého, neraduje se z nepravosti, ale raduje se z pravdy, všechno snáší, sšemu věří, ve vše doufá, všechno vydrží. Láska nikdy nepřestává."
Čím chcete to dozrání změřit ? Metrem co máte v signatuře ? Nebo snad tím, jestli vám vypočítám parciální rovnici ? Nebo jenom prostě tím, že platí podle sebe - soudím tebe a jednoduše vy jste byla ještě ve svých šestnácti/sedmnácti mezi panenkama ?
Není tady
Bety:
Díky moc za rady.
Upravil(a) AdelkaVelka (14. 7. 2007 20:41)
Není tady
A Tebe napadlo si ho vzít už teď jen proto,že chce sex až po svatbě?Jemu je asi jedno,jestli to bude za 5 let,ale je vidět,že Tobě to asi jedno není a jsi ochotna si ho vzít hned.Asi na to nemáte stejný názor a brzo to nejspíš nebude jediná věc,kde se vaše názory budou lišit.Budeš se celý život podřizovat jeho zásadám?
Není tady
No, tak na rozhodování o uzavření sňatku v šestnácti letech je skutečně velmi brzy. Styk až povsvatbě A co dál ? pak ti řekne, že je proti antikoncepci a Ty v 16ti otěhotníš ? Budeš žádat soud o přiznání rodičovské zodpovědnosti? A co když zjistíš po svatbě, že ten sex s ním vůbec za nic nestojí?? Myslím, že by ses měla řídit rdami rodičů, předpokládám, že nebudou s tímto chystáním svatby nijak nadšeně souhlasit. Pak jim věř, protože z nich mluví zkušenost, kterou v šestnácti letech nemůžeš mít.
Není tady
Nety napsal(a):
No, tak na rozhodování o uzavření sňatku v šestnácti letech je skutečně velmi brzy. Styk až povsvatbě A co dál ? pak ti řekne, že je proti antikoncepci a Ty v 16ti otěhotníš ? Budeš žádat soud o přiznání rodičovské zodpovědnosti? A co když zjistíš po svatbě, že ten sex s ním vůbec za nic nestojí?? Myslím, že by ses měla řídit rdami rodičů, předpokládám, že nebudou s tímto chystáním svatby nijak nadšeně souhlasit. Pak jim věř, protože z nich mluví zkušenost, kterou v šestnácti letech nemůžeš mít.
Vím, že máte zřejmě pravdu a nemusí to vyjít tak, jak si to představuji (jeme), nevýjde to mnohem starším a moudřejším, tak proč by to mělo vyjít mně, že ? Souhlasím. Momentálně mně to malé procento, že to výjde stojí za ten závazek.., jistě, dost možná se popálím, ovšem bude to moje zkušenost, díky které budu zase zkušenější a díky které budu moct někdy svým dětem radit jako opravdu "zkušená", ony ale stejně neposlechnou a přijdou si na své pravdy samy, a tak to má být.
(Mimochodem já jsem psala, že jsem s ním jednou spala, - proti antikoncepci není )
Není tady
Nevím, dělej jak myslíš. To pak ale nechápu, když jednou může, proč ne víckrát.
Není tady
Vlastně mi to celé přijde takové prapodivné, tak už k tomu raději nebudu nic psát. Takže - hodně štěstí novomanželům, ať už v realitě nebo fikci
Není tady
Nety:
vysvětlením bylo, že byl po oslavě. Děkuji za přání. Mě příjde divné jenom to, že jsem psala dotaz právníkovi a vznikla z toho tady lásko-poradna Ale i tak, díky všm mocka za rady
Upravil(a) AdelkaVelka (15. 7. 2007 9:42)
Není tady
Když on tento dotaz patří sám o sobě spíš do psychologické poradny.Jestli si psala JUDr.Drábkovi,tak přemýšlím,jestli tady někdy vůbec na něco odpověděl.
Ale teď mi ten Tvůj případ pořád leží v hlavě,proč mladý zdravý kluk chce sex až po svatbě,ale když se napije,tak mu to je jedno.Měla by sis užívat života a nehrnout se do svatby jen kvůli sexu.K tomu už dneska není potřeba kus papíru.Je to přežitek a podle mě to není tak úplně normální.
Není tady
Ivča K.:
Podle mě to taky není úplně normální. Jenže já o kluky ze zábav a jejich většina nestojím. Jejich povídání mě nebaví a jsou přelétaví jako vodní ptáci Když si pomyslím, že bych se měla s Honzíkem rozejít, jít na zábavu a tam nějakého "borce" poslouchat machrovat, myslím, že teď, když znám Honzíka, asi bych se rozesmála, jenže on by to jistě pochopil tak, že je náramě zábavný a že je ruka v rukávu
Asi si s Honzíkem o tom ještě promluvím a budem hledat řešení jinde, třeba výjde to, jak to psala nějaká babinetka a bude stačit zasnoubení. A když to vydrží s Honzíkem ještě neco přez rok, a já pevně doufám, že to tak bude
můžeme se klidně vzít v osmnácti, to nebudou proti jistě ani rodiče. Nebo se vezmem až já budu sestrou a Honza doktorem
..., nebo taky se třeba nevezmem nikdy, to je život, no ne ?
Upravil(a) AdelkaVelka (15. 7. 2007 10:54)
Není tady