Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#451 1. 8. 2007 16:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Svatba v sestnácti

sexynet napsal(a):

Trochu odbocim. Me by totiz zajimala jeste jedna vec. CO presne konkretne komu z vas kdy nabozenstvi pozitivniho prineslo, co by bez toho evidentne nemel, co by bez jakehokoli boha neziskal? Zajima me predevsim vas konkretni osobni prinos -  myslenka, pocit, cokoli, uplne cokoli, jen konkretne. Nikoli naucene "argumenty", vymyslene jinymi...

Vysvetlenie hlbsšieho významu vecí a udalostí. Ale ja chápem Boha menej tradične a horúčkovito sa vyhýbam akýmkoľvek náboženstvám, takže asi nie som tá pravá vzorka...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#452 1. 8. 2007 16:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

sexynet, nabozenstva pozitivne znizovali a znizuju pocet ludi na tomto preludnenom svete big_smile

Aby ste mohli vesleo dopĺňať tongue

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#453 1. 8. 2007 16:35

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Dneska jsem cetl, ze napr. Krestanstvi bylo vymysleno proto, aby se vojakum lepe bojovalo  - snaze se pak umira, kdyz "nezemrou" ale jen "padnou", a budou zit vecne, kdyz "uveri". JJ, tak nejak to bude.

Není tady

#454 1. 8. 2007 16:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kresťanstvom sa dejiny náboženstva nezačínajú... no ale každému, čo jeho jest. A inak, vysporiadať sa so strahcom zo smrti nie je malá vec, to je jedna z mála, ktorú som ochotná pripísať náboženstvám ako + .

Brita

Není tady

#455 1. 8. 2007 16:45

sexynet
♥♥♥♥♥♥-

Selima: no, nezacinaji, a kde pisu, ze jo? big_smile

Není tady

#456 1. 8. 2007 17:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Všetky keci uľahčujúce umiernaie s apoužívali už skôr(ja to teda mám zdokumentované zo starovekého Egypta, ale predpokladám, že toho bolo viac...). Prečo teda konkretizovať kresťanstvo? Najlepších martýrov mal možno šintoizmus(štátne japonské náboženstvo - harakiri and co.) alebo možno práve tí Egypťania...

Brita

Není tady

#457 1. 8. 2007 17:22

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (13. 4. 2010 18:05)

#458 1. 8. 2007 17:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, ja mám takú známu, a obaja aj s mužom sú kresťania a žijú na Slovensku... hmm Nevyzerá to, že by sa kedy do práce vrátila... Slováka nikdy nebrať!!!! dumbom

Brita

Není tady

#459 1. 8. 2007 17:30

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Aischo, psala jsi, že byste chtěli žít v Rakousku. A umíš tak dobře jazyk, abys tam mohla studovat? Nemyslím to špatně, jen mě to zajímá.

Není tady

#460 1. 8. 2007 17:42

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Slováka nikdy nebrať!!!! dumbom

Tiez si to myslim big_smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#461 1. 8. 2007 17:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nóóó, občas sa dá urobiť výnimka... tongue wink

Brita

Není tady

#462 1. 8. 2007 19:24

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Aischa napsal(a):

Rozumem poznávám, na základě citů se nakonec rozhodnu. Tak to bylo s islámem (dlouho jsem poznávala, souhlasila, víceméně praktikovala, a najednou jsem ucítila, že tu šahádu říct prostě "musím"), tak to bude i s mým přítelem (rozum říká zatím ano, nepřestane-li, budeme dál plánovat sňatek a až i srdce řekne ano, vezmeme se).

smile
No, mně to dává smysl. Ještě si dej pozor, prosím tě, člověka opravdu poznáš až ve skutečným životě a ne podle toho co říká přes skype smile A nemáš kamarádky, kterým by ses mohla svěřovat se vším, je to dost důležitej opěrnej pilíř v životě, neměla by ses vázat jenom na budoucího manžela. wink

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#463 1. 8. 2007 21:24

Aischa
♥♥♥----

Olympia napsal(a):

Aischo, zminila ses o tom, ze chces v budoucnu studovat medicinu a ze veris, ze ti tvuj pritel nebude branit ani ve studiu a ani v praci.
Znam jednu lekarku, ktera vystudovala medicinu pred 10 lety a jeste nezacala pracovat. Ma uz 3 deti, je s nimi 10 let doma,  nejmladsimu je necely rok. Jeste loni, nez se treti dite narodilo, mi rikala, jak se tesi do prace a mela spoustu planu. Dnes o praci uz nemluvi a hovor staci na deti, na domacnost a je videt, ze otazky tykajici se jeji prace jsou ji velice neprijemne. Jeji manzel je rovnez lekar, s kterym planovala budoucnost a karieru, a ktery dnes tvrdi, ze dokaze zabezpecit rodinu a tudiz neni potreba, aby manzelka pracovala. Oba jsou muslimi, zijici v zapadni zemi.

My plánujeme jen dvě děti, i když kdo ví. smile
Předpokládám, že když jeho otec rodinu bez problémů zabezpečí a jeho matka má přesto dorbou kariéru jako šéfka notářské kanceláře, bude mu i nadále připadat normální, aby žena pracovala. Pravda, člověk se může změnit jakkoli, ale to by mohl i nemuslim a Nearab.

Není tady

#464 1. 8. 2007 21:27

Aischa
♥♥♥----

Ladie napsal(a):

Aischo, psala jsi, že byste chtěli žít v Rakousku. A umíš tak dobře jazyk, abys tam mohla studovat? Nemyslím to špatně, jen mě to zajímá.

Skoro líp než on. big_smile
Přivydělávám si učením němčiny, chci brzy dělat státnice. Ale uznávám, že nějaká ta komplikace to bude... Tak jako tak jsem měla v plánu strávit min. jeden semestr v nějaké německy mluvící zemi.
Jazyk by byl asi nejmenší problém.

Není tady

#465 1. 8. 2007 21:34

Aischa
♥♥♥----

host eska napsal(a):

Aischa napsal(a):

Rozumem poznávám, na základě citů se nakonec rozhodnu. Tak to bylo s islámem (dlouho jsem poznávala, souhlasila, víceméně praktikovala, a najednou jsem ucítila, že tu šahádu říct prostě "musím"), tak to bude i s mým přítelem (rozum říká zatím ano, nepřestane-li, budeme dál plánovat sňatek a až i srdce řekne ano, vezmeme se).

smile
No, mně to dává smysl. Ještě si dej pozor, prosím tě, člověka opravdu poznáš až ve skutečným životě a ne podle toho co říká přes skype smile A nemáš kamarádky, kterým by ses mohla svěřovat se vším, je to dost důležitej opěrnej pilíř v životě, neměla by ses vázat jenom na budoucího manžela. wink

Teď jsi uhodila hřebík na hlavičku! Jaký opravdu je? A jak to poznat???
Proč se někdi vdává po dvou měsících a manželství je šťastné a někdo po pěti letech a rozvede se? A jak vlastně poznat charakter člověka? A jaký charakter mají moji přátelé? Na tyto otázky bych chtěla znát odpověď.
Nejlépe by se to dalo nejspíš  poznat během nějaké krize. Bohužel nebo bohudík zatím žádná nepřichází kapitulation
Líbí se mi, jak se chová k lidem, i k těm, co se k němu nechovají zrovna nejlépe. To považuji za důležitý ukazatel, něboť tak se jednou bude zřejmě chovat i ke mně.

Není tady

#466 1. 8. 2007 22:52

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (13. 4. 2010 18:10)

#467 2. 8. 2007 9:43

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Santala napsal(a):

Aischa napsal(a):

A ne? Jen měly o proroka míň. V čem nesouhlasíš?

va va No a takhle plíživě to začíná dumbom
My jsme něco víc, my jsme ti jediný a kdo není jako my..blabla bla..Podáš jim ruku a sežerou ti celej prst - viz Turci v Německu !
Nikdy bych se nechěla dožít toho, co jsem viděla tam.Teď si dovolujou stávkovat za přiblblej šátek na hlavě !
Ano, asi jsem netolerantní - v tomhle zcela jistě.

nadraďuješ s ana dnich rovnako kao oni nad teba - tak čo sa im čuduješ? Si úplne rovnaká ako oni...

To je omyl Sel.

Nemám jen ráda extrémizmus v žádné formě.To je celé.
Je vcelku jedno, jsetli je to skinhead, křesťan, muslim.

Když si přečteš moje dotazy na Aischu a hlavně její odpovědi, musí ti být zcela jasný, kam mířím.

Je to mladá holka, z dětství zdeptaná matkou, co hledá kohokoliv komu by mohla důvěřovat, kdo by jí miloval a byl to hodný a čestný člověk - jak to stále zmiňuje.
V podstatě, jak napsala, nemá nikoho s kým si otevřeně o všem promluvila. Ani s tou babičkou ne grater
JAK SNADNÝ JE TAKOVÉHO ČLOVĚKA ZMANIPULOVAT ! A ona je zmanipulovana.
Myslím, že je zřetelný, že její způsob vyjadřování, smýšlení vykazuje chorobnou touhu někam patřit, najít někde své místo, někoho, kdo mě "zachrání" bude milovat a já k němu budu vzhlížet.
Na mě to celé budí dojem, že je jen hrozně osamocená a k jejímu neštěstí ( můj osobní názor, za který se nestydím ) se upíná k muslimům, islámu atd..
Myslím si, že kdyby potkala kohokoliv jiného, kdo dá jejímu životu směr, lásku a pocit že někam patří a ona by pojala jeho důvěru,výsledek by byl stejnej.

Tvrdit o chlapovi, kterého jsem viděla párkrát, píšu si s ním přes Skype, že je to dobrý člověk a chtít si ho hned brát, mi prostě přijde " nezdravé" - to je celé.

Jinak, co se týče náboženství - držím se hesla " Žij a nech žít" .Pokud svým smýšlením, přesvědčením, vírou, nebudu nikomu otravovat život a diktovat, co si mají myslet, co mají dělat - ať si věří každý  v co chce,vyznává jakou víru chce.hjarta

Já věřím na to, že když provedeš něco špatného, vrátí se ti to.

Na mě to totiž funguje lol , tak to musí fungovat i jinde lol - Toť víra má lol

Upravil(a) Santala (2. 8. 2007 9:46)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#468 2. 8. 2007 10:59

host eska
♥♥♥♥♥♥-

No já souhlasím s tebou Santalo, že ten problém je tam, kde říkáš. I když si nemyslím, že by si vybrala jakoukoliv skupinu, ale je pravda, že stačí, aby našla člověka, co bude ve všech ohledech z jejího hlediska dobrý a bude chtít být s ním a přijmout všechno, co k němu patří. Neváhá změnit svůj život, protože ten její stojí vlastně za prd.
To já nevím, prostě Aisho, člověka nikdy nepoznáš, protože člověk celý život poznává sám sebe a všechno v sobě máme i temné stránky. I ten tvůj přítel přes Skype.

Jak poznat člověka, je vlastně otázka, komu mohu důvěřovat?

No a to je dost problém, protože ty můžeš důvěřovat téměř všem lidem, protože ty sama ovlivnuješ to, co si k tobě kdy mohou dovolit a co ty v životě uděláš nezavísí na nikom než na tobě. Vím, to je normální, že my ženský potřebujem podporu a věřit, že nejsme na všechno samy, že máme s kým sdílet, že můžeme žádat o pomoc a bude nám vyhověno, že si zasloužíme lásku a péči..., jinak jsme z toho v depresi. Ale je opravdu důležité věřit, že všichni lidé jsou ochotni ti pomáhat, že lidem se dá věřit, ale ne se na ně upínat, že ostatní lidé cítí podobně jako ty a tak smile
Pokud člověk tuhle důvěru v sobě nemá, musí to v sobě dlouho a pracně hledat.

/odpověď i pro sexyneta/
Podle mě náboženství/monoteistická/ dávájí lidem to nejhlavnější ve své podstatě, a to že Bůh je otec a miluje člověka, který v něj věří. Ta víra, že tě někdo bezvyhradně miluje buď v člověku je, pokud má takové rodiče a nebo není, pokud rodiče udělali nějakou chybu nebo třeba zemřeli.... Ale stejně ji potřebuje. Dává odpovědi na složité otázky, odpovídá velkým dětem na jejich strachy a učí je životní situace, prostě to je náboženství, dává lidem otce vševědoucího, všemouhocího a věčného.

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#469 2. 8. 2007 13:59

karaliene
♥♥♥----
Místo: Praha

Santala napsal(a):

Když si přečteš moje dotazy na Aischu a hlavně její odpovědi, musí ti být zcela jasný, kam mířím.

Je to mladá holka, z dětství zdeptaná matkou, co hledá kohokoliv komu by mohla důvěřovat, kdo by jí miloval a byl to hodný a čestný člověk - jak to stále zmiňuje.
V podstatě, jak napsala, nemá nikoho s kým si otevřeně o všem promluvila. Ani s tou babičkou ne grater
Myslím, že je zřetelný, že její způsob vyjadřování, smýšlení vykazuje chorobnou touhu někam patřit, najít někde své místo, někoho, kdo mě "zachrání" bude milovat a já k němu budu vzhlížet.
Na mě to celé budí dojem, že je jen hrozně osamocená a k jejímu neštěstí ( můj osobní názor, za který se nestydím ) se upíná k muslimům, islámu atd..
Myslím si, že kdyby potkala kohokoliv jiného, kdo dá jejímu životu směr, lásku a pocit že někam patří a ona by pojala jeho důvěru,výsledek by byl stejnej.

Tvrdit o chlapovi, kterého jsem viděla párkrát, píšu si s ním přes Skype, že je to dobrý člověk a chtít si ho hned brát, mi prostě přijde " nezdravé" - to je celé.

tummenupp Souhlasím. Přesně to se domnívám i já.

Aischo, můžu přidat vlastní zkušenost. Kdysi jsem si několik měsíců takto chatovala (a skypeovala) s Arabem z Alžírska. Záhy rozhovor taktéž stáčel k hlubokým citům, které ke mně údajně chová, ke společné budoucnosti, životu v Evropě (chtěl přijet do ČR), k tomu, jak je vzorný a věrný islámu a jak je úplně jiný než ostatní, byl přesvědčivý, že bych mu bývala i věřila. Jenže, pak skončily prázdniny, už jsem neměla čas vysedávat denně 3 hodiny před PC, což on velmi nelibě nesl. Pak jsem si našla přítele, kterého on začal hanět (holt, nebyla jsem oddaná ovečka). Tehdy jsem kontakt utla. A dodnes (už jsou to 3 roky) mi píše zamilované maily, i když neodepisuju. Je to normální?
Myslím, že je lehké podlehnout iluzorní jistotě a stabilitě. Je to útěk...

Aischo, zkus si najít více oblastí, kam bys upla svou energii. Vztah (a nejen s cizincem) může být (nezávisle na tom, co ty mu obětuješ) velmi efemérní záležitost. Možná se ti nebude chtít, ale věř, že to je dobrá rada (a měl by ji mít na paměti každý, kdo vztahu nezdravě propadá a stává se závislým).

...void for uncertainty...

Není tady

#470 2. 8. 2007 14:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Santala napsal(a):

Jinak, co se týče náboženství - držím se hesla " Žij a nech žít" .Pokud svým smýšlením, přesvědčením, vírou, nebudu nikomu otravovat život a diktovat, co si mají myslet, co mají dělat - ať si věří každý  v co chce,vyznává jakou víru chce.hjarta

Iste, ale fakt je, že nikto iný jej tú možnosť neponúkol - alebo ju to možno neoslovilo - len práve ten islám. Alebo TY konkrétne máš pre ňu v rukáve schovaný nejaký zmysel života? Ktorý by ona ochotne akceptovala? Ja si to o sebe netrúfnem tvrdiť. Ja sa horko-kňažko prebíjam sama s tým, v čo verím... Ja by som ju skôr nabádala, aby používala zdravý sedliacky rozum(okrem iného), ale aj intuíciu, a aby sa riadila sama sebou a tým, čo cíti.
Štatistiky vo vzťahoch nefungujú. Ja som bývalého poznala dva roky predtým, než sme sa dali dokopy, a to v rámci partie - a ukázalo sa, že som o ňom aj tak h...o vedela. Mojej bývalej kamošky mama sa s otcom vzali po týždni v rámci stávky, mali pekné manželstvo, ktoré ukončilo až jeho zavraždenie... Nie je istota. Je možno určitá pravdepodobnosť, ale to je všetko. Chlap, s ktorým sa vídaš denne, ťa oklame skoro rovnako ľahko ako niekto, s kým si denne skypuješ.... Treba sa s tým zmieriť. a naučiť sa čítať medzi riadkami.

Upravil(a) Selima (2. 8. 2007 14:17)

Brita

Není tady

#471 2. 8. 2007 14:59

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Mno, já myslím, že islám jako smysl života byla ta nejlepší volba. skurt

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#472 2. 8. 2007 15:12

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Santala napsal(a):

Iste, ale fakt je, že nikto iný jej tú možnosť neponúkol - alebo ju to možno neoslovilo - len práve ten islám. Alebo TY konkrétne máš pre ňu v rukáve schovaný nejaký zmysel života? Ktorý by ona ochotne akceptovala? Ja si to o sebe netrúfnem tvrdiť. Ja sa horko-kňažko prebíjam sama s tým, v čo verím... Ja by som ju skôr nabádala, aby používala zdravý sedliacky rozum(okrem iného), ale aj intuíciu, a aby sa riadila sama sebou a tým, čo cíti.
Štatistiky vo vzťahoch nefungujú. Ja som bývalého poznala dva roky predtým, než sme sa dali dokopy, a to v rámci partie - a ukázalo sa, že som o ňom aj tak h...o vedela. Mojej bývalej kamošky mama sa s otcom vzali po týždni v rámci stávky, mali pekné manželstvo, ktoré ukončilo až jeho zavraždenie... Nie je istota. Je možno určitá pravdepodobnosť, ale to je všetko. Chlap, s ktorým sa vídaš denne, ťa oklame skoro rovnako ľahko ako niekto, s kým si denne skypuješ.... Treba sa s tým zmieriť. a naučiť sa čítať medzi riadkami.

Nemám v rukávě žádný smysl života a když bych jí cokoli "cpala" budu dělat jen, to co se mě samotné nelíbí.
Můžu s ní chodit venčit psa a často jí psát lol

Není tady

#473 2. 8. 2007 15:14

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Aischa napsal(a):

host eska napsal(a):

Aischa napsal(a):

smile

Teď jsi uhodila hřebík na hlavičku! Jaký opravdu je? A jak to poznat???
Proč se někdi vdává po dvou měsících a manželství je šťastné a někdo po pěti letech a rozvede se? A jak vlastně poznat charakter člověka? A jaký charakter mají moji přátelé? Na tyto otázky bych chtěla znát odpověď.
Nejlépe by se to dalo nejspíš  poznat během nějaké krize. Bohužel nebo bohudík zatím žádná nepřichází kapitulation
Líbí se mi, jak se chová k lidem, i k těm, co se k němu nechovají zrovna nejlépe. To považuji za důležitý ukazatel, něboť tak se jednou bude zřejmě chovat i ke mně.

Líbí se mi, jak se chová k lidem, i k těm, co se k němu nechovají zrovna nejlépe. To považuji za důležitý ukazatel, něboť tak se jednou bude zřejmě chovat i ke mně.  Tohle blbost na druhou, Aischo.dumbom

Není tady

#474 2. 8. 2007 15:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Neviem, Nety, či najlepšia, ale asi exotická, keď sa tak dívam na mladé ženy v nákupných centrách, ktoré tam trávia zrejme celé dni(už sú prilepené na stoličky), stískajú nákupné taštičky zo značkových obchodov a v očiach majú úplne vyhasnuté.... roll Tak to už sa mi ten islám pomaly zdá lepší...
Minule som počula duchaplný rozhovor dvoch mladých kočiek v socke a povedala som si, že to už je tuším fuckt lepšie dať sa k Jehovistom... Určite zmysluplnejšie.

Upravil(a) Selima (2. 8. 2007 15:15)

Brita

Není tady

#475 2. 8. 2007 15:18

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Neviem, Nety, či najlepšia, ale asi exotická, keď sa tak dívam na mladé ženy v nákupných centrách, ktoré tam trávia zrejme celé dni(už sú prilepené na stoličky), stískajú nákupné taštičky zo značkových obchodov a v očiach majú úplne vyhasnuté.... roll Tak to už sa mi ten islám pomaly zdá lepší...
Minule som počula duchaplný rozhovor dvoch mladých kočiek v socke a povedala som si, že to už je tuším fuckt lepšie dať sa k Jehovistom... Určite zmysluplnejšie.

Tak to je přesně druhej extrém Sel.

Zajdi někdy do Bráníku k vodě smile
Sedím tam na dece, kreslím si ,kolem běhá moje šťastné psisko a nemusím se kvůli klidu v duši ani halit do černých hávů, ani 5x denně modlid a už vůbec ne větrat kreditku visslatongue

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí