|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Santala napsal(a):
Feuria napsal(a):
Mě nosí Ježíšek dárečky pod stromeček
![]()
Fe, ty to vždycky tak krááásně odlehčíš
jsem chtěla napsat, že jsem lehká holka
ale to bych si naběhla 
nééé, žádná běhna - běhat se nebude ... Oxi kam zase běžíš s těmi dárky
haloooo
Není tady
Ide Arab po púšti a desať metrov pred ním ide jeho žena.Príde za ním druhý arab a vraví mu:
"Čo to robíš veď v koráne je jasne napísané,že žena má ísť za svojím mužom."
"To je pravda ,ale keď sa písal korán tak vtedy ešte nepoznali nášľapné míny."
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Feuria napsal(a):
Oxi kam zase běžíš s těmi dárky
![]()
haloooo
Jednoznacne za tebou 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Aischo, ty jsi psala, že je ti 19.Kolik je přiteli ?
Nemají rodiče spíš obavu, že jsi ještě mladá, než předsudky ( k islámu ´, jako já) ?
Psala jsi, že jsi měla jen jednu krátkou známost...
Psala jsi hodně o nechutným zacházení, které na tobě páchala tvá matka....
Co tomu říkal táta ?
19 mi teprve brzy bude. O mém věku nic neříkali (možná proto, že o svatbě jsem s nimi nemluvila, nechci je příliš šokovat, vdávala bych se stejně až koncem jara). Jde o předsudky.
Moje matka...má sama psychcké problémy, ona za to tak úplně nemůže. Její muž to ví, ona je taková i ke zbytku rodiny, ale ti se dokážou bránit a tolik si to neberou. Někdy to říkám babičce a ona se mě zastane. Můj vlastní táta to neví.
Není tady
Oxi napsal(a):
Feuria napsal(a):
Oxi kam zase běžíš s těmi dárky
![]()
haloooo
Jednoznacne za tebou
No - tak to tedy nevim - nevidím tě - mě dnes honí akorát mlsná
Oxi zatím nikde ... nu ono to z té Zlaté matičky asi chvilku potrvá ! Oxi vem to po D1 
Není tady
Vidis a mne nehoni nikto 
Jeziiiis, no ja som zabludil na E55 
Upravil(a) Oxi (31. 7. 2007 14:10)
Aischa napsal(a):
Nemají rodiče spíš obavu, že jsi ještě mladá, než předsudky ( k islámu ´, jako já) ?
Co tomu říkal táta ?19 mi teprve brzy bude. O mém věku nic neříkali (možná proto, že o svatbě jsem s nimi nemluvila, nechci je příliš šokovat, vdávala bych se stejně až koncem jara). Jde o předsudky.
Moje matka...má sama psychcké problémy, ona za to tak úplně nemůže. Její muž to ví, ona je taková i ke zbytku rodiny, ale ti se dokážou bránit a tolik si to neberou. Někdy to říkám babičce a ona se mě zastane. Můj vlastní táta to neví.
Mluvila jsi o svých plánech s babičkou ?
Proč jsi nikdy neřekla tátovi, jak s tebou máma jedná ?
)Není tady
no jo já jsem se vlastně zmínila, že jsem lehká děva ..... tak pohni nebo si dřív stopnu kšeft.
Jo, říkala mě kolegyně - že dostala od jednoho zákazníka cosi ... něco velkého, zřejmě to bude nějaké luxusní auto ???
Říkala totiž, že pokud to dopadne pozitivně , tak se v tom veze celá vesnice .... jmenuje se to H.I.V.
Upravil(a) Feuria (2. 8. 2007 7:08)
Není tady
Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
Co tomu říkal táta ?19 mi teprve brzy bude. O mém věku nic neříkali (možná proto, že o svatbě jsem s nimi nemluvila, nechci je příliš šokovat, vdávala bych se stejně až koncem jara). Jde o předsudky.
Moje matka...má sama psychcké problémy, ona za to tak úplně nemůže. Její muž to ví, ona je taková i ke zbytku rodiny, ale ti se dokážou bránit a tolik si to neberou. Někdy to říkám babičce a ona se mě zastane. Můj vlastní táta to neví.Mluvila jsi o svých plánech s babičkou ?
Kolik je příteli ?
)Není tady
Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
Moje matka...má sama psychcké problémy, ona za to tak úplně nemůže. Její muž to ví, ona je taková i ke zbytku rodiny, ale ti se dokážou bránit a tolik si to neberou. Někdy to říkám babičce a ona se mě zastane. Můj vlastní táta to neví.Mluvila jsi o svých plánech s babičkou ?
O svých plánech jsem nikomu neřekla, kromě jedné kamarádky. Babičku by asi trefil šlak.
Nevím, co by táta dělal. S ním máma odmítá komunikovat.
Příteli bude 26.
Upravil(a) Aischa (31. 7. 2007 14:22)
Není tady
Aischa napsal(a):
host eska napsal(a):
Jistě, že je pravda, že islám vychází z křestanství a to zase z judaismu.
A moje babička taky nosí šátek, aby jí neofoukla hlava.
S Fe a Selimou můžu souhlasit![]()
...Mluvíš mi z duše. V Koránu tedy stojí poměrně dost o vznïku světa, ale na to jej nestačí jednou přečíst. Ale čím vícekrát jej člověk čte, tím více vědeckých poznatků nachází, nejlepší by bylo tedy v arabštině, jak byl napsán, já ale arabsky neumím, tak se často ptám. Fakt, že v Koránu stojí tolik věcí, které byly objeveny mnoho staletí později, byl jedním z důvodů, proč jsem se stala muslimkou.
Myslím, že děti by měly být vychovávány ve víře v Boha, ne nějak extremisticky, ale pouze s tím, že Bůh existuje, měly by znát nejen jedno náboženství, aby byly vzdělané a mohli se svobodně rozhodnout, Boha by znát měly. Toť tedy můj názor.
Co se týče zásady "oko za oko, zub za zub", je povolená, ale je lepší, najde-li se jiné, mírnější řešení. I spousta "civilizovaných" Evropanů by chtěla zabít člověka, který zavraždil jejich dítě. Islám to povoluje, ale je lepší, aby poškození dostali nějakou náhradu, např. finanční.
No, tak koukám, že fakt bych mohla bejt politik 
To, co je napsáno v Koránu není něco napřed (pravděpodobně) jen tam dochází ke zevšeobecněním, která jsou modernější než ta třebas u Nového zákona a proto tam člověk nachází to moderní.
Vidíš, tak jako ty sis teď potvrdila svoje myšlenky na mně.
(PŘESNĚ TAKHLE SE ČTE BIBLE
)Čím moudřejší budeš, tím víc moudra tam najdeš. 
A jsou v Koránu dinousauři? Je tam nějakej posun ve vzniku světa v tom, že sice všechno funguje na princicpu kauzality až na Boha, který pak celou kazalitu popírá neboť je věčný?
S těmi dětmi je to těžká věc, protože děti e učí od rodičů a jen kvůli dětem by člověk měl zůstat otevřený všem náboženstvím stejně
I když věří 
A ta pravidla by měla vycházet opravdu z tebe. Pokud ty zjistíš, že je tam něco, s čím ty nesouhlasíš, tak to dělat nebudeš? I když to bude třeba hřích?
Prostě myslím, že přes rozum ty teď nevidíš svoje city. Zkus dřív než se pro cokoliv rozhodneš poznat opravdu sama sebe 

Není tady
Máma s tatou odmítá komunikovat - ok ,ale proč s ním nekomunikuješ ty ?
Máš sourozence?
Co ti řekla kamarádka ?
)Není tady
Salam Aischo,
nechcedš mi písnout majlíka? Na Babinet se moc nedostanu a ráda bych si popovídala o islámu. teru.teru@centrum.cz. Jak jsem pochopila, Tvůj přítel je muslim.. můj partner je z Alžíru ;o)
Budu se těšit.
Není tady
Aischo, jak vlastně vypadá váš vztah? Vídáte se? Kolik času spolu trávíte?
A ještě ohledně té obřízky a ostatních věcí....přítel říkal, že.....fakt tomu věříš? ...já osobně bych neriskovala, že mi někdo zmrzačí dceru nějakým pro mě nepřijatelným rituálem, to bych nerozdejchala.
Holka, v tvých letech jsem fakt měla úplně jiný starosti a být tebou, tak bych se snažila osamostatnit od matky, ale ne tou formou, co máš v plánu 
http://zpravy.idnes.cz/sejkovi-se-nelib … avosti_joh
že by další "pohodové " náboženství 
)Není tady
host eska napsal(a):
Aischa napsal(a):
host eska napsal(a):
Jistě, že je pravda, že islám vychází z křestanství a to zase z judaismu.
A moje babička taky nosí šátek, aby jí neofoukla hlava.
S Fe a Selimou můžu souhlasit![]()
...Mluvíš mi z duše. V Koránu tedy stojí poměrně dost o vznïku světa, ale na to jej nestačí jednou přečíst. Ale čím vícekrát jej člověk čte, tím více vědeckých poznatků nachází, nejlepší by bylo tedy v arabštině, jak byl napsán, já ale arabsky neumím, tak se často ptám. Fakt, že v Koránu stojí tolik věcí, které byly objeveny mnoho staletí později, byl jedním z důvodů, proč jsem se stala muslimkou.
Myslím, že děti by měly být vychovávány ve víře v Boha, ne nějak extremisticky, ale pouze s tím, že Bůh existuje, měly by znát nejen jedno náboženství, aby byly vzdělané a mohli se svobodně rozhodnout, Boha by znát měly. Toť tedy můj názor.
Co se týče zásady "oko za oko, zub za zub", je povolená, ale je lepší, najde-li se jiné, mírnější řešení. I spousta "civilizovaných" Evropanů by chtěla zabít člověka, který zavraždil jejich dítě. Islám to povoluje, ale je lepší, aby poškození dostali nějakou náhradu, např. finanční.No, tak koukám, že fakt bych mohla bejt politik
To, co je napsáno v Koránu není něco napřed (pravděpodobně) jen tam dochází ke zevšeobecněním, která jsou modernější než ta třebas u Nového zákona a proto tam člověk nachází to moderní.
Vidíš, tak jako ty sis teď potvrdila svoje myšlenky na mně.
(PŘESNĚ TAKHLE SE ČTE BIBLE)Čím moudřejší budeš, tím víc moudra tam najdeš.
A jsou v Koránu dinousauři? Je tam nějakej posun ve vzniku světa v tom, že sice všechno funguje na princicpu kauzality až na Boha, který pak celou kazalitu popírá neboť je věčný?
S těmi dětmi je to těžká věc, protože děti e učí od rodičů a jen kvůli dětem by člověk měl zůstat otevřený všem náboženstvím stejněI když věří
A ta pravidla by měla vycházet opravdu z tebe. Pokud ty zjistíš, že je tam něco, s čím ty nesouhlasíš, tak to dělat nebudeš? I když to bude třeba hřích?
Prostě myslím, že přes rozum ty teď nevidíš svoje city. Zkus dřív než se pro cokoliv rozhodneš poznat opravdu sama sebe
Rozumem poznávám, na základě citů se nakonec rozhodnu. Tak to bylo s islámem (dlouho jsem poznávala, souhlasila, víceméně praktikovala, a najednou jsem ucítila, že tu šahádu říct prostě "musím"), tak to bude i s mým přítelem (rozum říká zatím ano, nepřestane-li, budeme dál plánovat sňatek a až i srdce řekne ano, vezmeme se).
Není tady
Santala napsal(a):
Máš sourozence?
Co ti řekla kamarádka ?
S táou mluvím, ale o tomhle nemluvíme. Ani nevím proč, nevím, jak by to řešil a nechci mu dělat starosti. Máma je většinou fajn, ale když to přijde....chtěla bych zmizet. Mám mladšího bratra, ten si ale z ničeho nic nedělá, je mimořádně otrlý.
Kamarádka až tak dobře nezná situaci, říká, abych to do maturity nějak vydržela, pak se uvidí. Můj přítel je jí sympatický, přes počáteční nedůvěru.
Není tady
Aischa napsal(a):
Santala napsal(a):
Máš sourozence?
Co ti řekla kamarádka ?S táou mluvím, ale o tomhle nemluvíme. Ani nevím proč, nevím, jak by to řešil a nechci mu dělat starosti. Máma je většinou fajn, ale když to přijde....chtěla bych zmizet. Mám mladšího bratra, ten si ale z ničeho nic nedělá, je mimořádně otrlý.
Kamarádka až tak dobře nezná situaci, říká, abych to do maturity nějak vydržela, pak se uvidí. Můj přítel je jí sympatický, přes počáteční nedůvěru.
Aischo, máš někoho, komu se svěříš úplně se vším ?
)Není tady
potvurkapodivna napsal(a):
Aischo, jak vlastně vypadá váš vztah? Vídáte se? Kolik času spolu trávíte?
A ještě ohledně té obřízky a ostatních věcí....přítel říkal, že.....fakt tomu věříš? ...já osobně bych neriskovala, že mi někdo zmrzačí dceru nějakým pro mě nepřijatelným rituálem, to bych nerozdejchala.
Holka, v tvých letech jsem fakt měla úplně jiný starosti a být tebou, tak bych se snažila osamostatnit od matky, ale ne tou formou, co máš v plánu
Většinou chatujeme, vídáme se ve Skype(obvykle každý den), jednou za dva týdny (dle okloností) se setkáme. Vím, není to mnoho, ale jsou lidé, které poznám po krátké době a věřím jim. O něm vím dlouho, že je dobrý člověk a neustále se v tom utvrzuji.
Souhlasím, že není dobré zbavit se jedné závislosti tak, že se stanu závislou na někom jiném. Doufám, bude-li to možné, že jako vdaná paní a studentka medicíny budu mít ještě čas na brigádničení. Přítel z toho není nadšený, chce, abych se 100% věnovala studiu, ne vydělávání peněz, to prý budu moci dělat celý život, ale jak říká, v ničem mi násilím bránit nebude (to doufám, a nejen v této věci).
A co se týče manželství, nemám strach o sebe, já už si nějak poradím, kdyby trápil mě, mám strach o případné děti. Kdyby chtěl ubližovat jim, byla bych schopná ho
. A tady už to není jen o tom, jak já mu věřím... Ale dětem může ublížit jakýkoli otec, je jedno, zda Egypťan nebo Čech.
Není tady
Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
Santala napsal(a):
Máš sourozence?
Co ti řekla kamarádka ?S táou mluvím, ale o tomhle nemluvíme. Ani nevím proč, nevím, jak by to řešil a nechci mu dělat starosti. Máma je většinou fajn, ale když to přijde....chtěla bych zmizet. Mám mladšího bratra, ten si ale z ničeho nic nedělá, je mimořádně otrlý.
Kamarádka až tak dobře nezná situaci, říká, abych to do maturity nějak vydržela, pak se uvidí. Můj přítel je jí sympatický, přes počáteční nedůvěru.Aischo, máš někoho, komu se svěříš úplně se vším ?
Ne. Tolik důvěry nemám k nikomu, jednou snad budu mít tolik důvěry k příteli, ten už i teď o mně ví asi nejvíc. To i proto chodím na Babinet, kde nikdo neví, kdo jsem a nemůže to nikdy zneužít proti mně.
Není tady

Oxi napsal(a):
Aischa napsal(a):
Oxi napsal(a):
Aischa narazal som na toto: judaismus a křesťanství jsou předstupně islámu
A ne? Jen měly o proroka míň. V čem nesouhlasíš?
V nicom nesuhlasim.
Kto si, ze si dovolujes nadradovat jedno nabozenstvo nad druhe? Odkial vychadzas ked tvrdis ze tie ine su len predstupnom?
Myslim ze si len dalsi z nabozenskych magorov...
Historicky SÚ prestupňom, myslím časovo, samozrejme... Inak je to vec názoru a nepoznám náboženstvo, ktoré by tvrdilo, že je pomýlené a že je len odnožou niečoho skutočne pravdivého...
Není tady

Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
Oxi napsal(a):
Aischa narazal som na toto: judaismus a křesťanství jsou předstupně islámu
A ne? Jen měly o proroka míň. V čem nesouhlasíš?
![]()
No a takhle plíživě to začíná
![]()
My jsme něco víc, my jsme ti jediný a kdo není jako my..blabla bla..Podáš jim ruku a sežerou ti celej prst - viz Turci v Německu !
Nikdy bych se nechěla dožít toho, co jsem viděla tam.Teď si dovolujou stávkovat za přiblblej šátek na hlavě !
Ano, asi jsem netolerantní - v tomhle zcela jistě.
nadraďuješ s ana dnich rovnako kao oni nad teba - tak čo sa im čuduješ? Si úplne rovnaká ako oni...
Není tady

Cihla napsal(a):
Jasně, že islám není víc než ostatní náboženství, ale je pravda, že Mohamed při jeho tvorbě nepokrytě čerpal z křesťanství a judaismu, to je prokázaný fakt, o tom bych se nehádala. I to v mých očích osobně islám trochu "diskvalifikuje", nebo jak bych to vyjádřila..prostě mě nepřesvědčí něco, co čerpá ze dvou tehdy velmi rozšířených systémů v blízkosti vzniku toho třetího a co má vznik tak evidentně lidský (jééé, už vidím, jak se na mě vrhnete, že vše ostatní taky, ale to by bylo na dlouhé lokte...), je to trochu jako by opisoval - tohle se mě hodí, tohle ne, a tohle si k tomu přivymyslím
Sorry, vím, že jsem dost tvrdá, ale ve zkratce na mě islám v době jeho vzniku tak působil (mám státnici z religionistiky, musela jsem se to vše učit, ty počátky, i když kdo ví, jak to bylo opravdu, že
.
To sexynet: nevím, jestli jsme si s tím rozdílem náboženství X víra porozuměli, snad ano.. podle mě může každý věřit, v co je mu libo a nechat stejné právo ostatním, a věř, že kdyby se mě někdo snažil naverbovat k nějaké "svaté válce" proti KOMUKOLIV, pošlu ho do háje a označím za nebezpečného fanatika.Nehledě k tomu existuje spouta náboženství, kde je boj to nejhorší, co můžeš udělat, vzpomeň buddhismus apod. Většinou jde o ty individualistické, nikoliv žádné výmývání mozků... nelze odsoudit všechna náboženství
Máš pravdu, Cihla, ale keď sa bližšie prizrieš, zistíš, že hinduisti, ktorí by ani za nič nezabili kravu, majú zavedený rituál zabíjania nadbytočných dcér(aspoň teda na vidieku každá cca 3. a ďalšia) a buddhistickí mnísi v službách ázijských štátov(napr. Barma) zabíjali veselo a MASOVO cvilistov... Keď povieš A - navyše z pozície religionistky = povedz aj B.
Upravil(a) Selima (1. 8. 2007 16:30)
Není tady

sexynet napsal(a):
Cihla: Urcite jsem si rozumeli, take respektuji viru kohokoli v cokoli, je to kazdeho soukroma vec (uz se trochu opakuju)
) Nikoli nabozenstvi, tim opovrhuju v cele jeho siri, a jsem presvedceny, ze muze za valnou vetsinu vseho ZLA na zemi.
K tomu tvemu "ze se vykasles nasvatou valku" - jasny, ty, ja, franta od vedle taky, ok, neni problem. Ale ty miliony zfanatizovanych, vyplachnutych hlav nikoli, jim staci pokynou, a jdou. Vzdyt je pro ne zemrit ve svate valce ODMENA!
Aj Džihád je vlastne bojom ropy a peňazí proti zúfalej nevedomosti a nenávisti splodenej z bezvýchodiskovej existencie....
A ja si vôbec nie som istá, na ktorej strane cchem stáť - asi na žiadnej

Není tady