|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Santala napsal(a):
Aischa napsal(a):
sexynet napsal(a):
Ano, temer vsechna nabozenstvi maji jedinny cil - sjednotit lidi se stejnym nazorem k boji a vyhlazeni lidi s jinym nazorem... s Islamem v celeV tomto s tebou nesouhlasím - islám zakazuje útočnou válku, povoluje pouze válku obrannou a i ta má jistá pravidla(BTW, v 7. století to byla zcela první pravidla týkající se války a na dlouhou dobu to tak i zůstalo). Nesmí se zabíjet civilisté, ničit krajina, nepřítel, který se vzdá, má být ušetřen, i ve stavu války se nesmí bojovat v mešitě, pokud tam není člověk napaden....
Bohužel, některá extremistická hnutí zneužívají islámu pro prosazení svých mocenských cílů.ANOOOOOOOOOOOOO ! TED JSI NA TO KÁPLA !
POVOLUJE POUZE OBRANOU VÁLKU !
ALE BRÁNÍ CO ?PROTI KOMU ?
V TOM JE TOHLE NÁBOŽENSTVÍ ( MŮJ NÁZOR ) NEJNEBEZBEČNĚJŠÍ - A UKAZUJE SE TO.
POVOLUJE VÁLKU ! DOKONCE JÍ POSVĚCUJE ! MAGOŘI ! - NIC OSOBNÍHO AISCHO
Válka byla, je i bude (bohužel) a pokud se chce islám dotýkat všech oblastí života, musí pojednávat i o válce. Brání napadené - napadení by se měli bránit PŘIMĚŘENĚ TOMU, JAK BYLY NAPADENI. Tedy urážka urážkou, ne vražděním (jak někteří myslí).
Není tady
Salam Banan 
Není tady
Jistě, že je pravda, že islám vychází z křestanství a to zase z judaismu.
A moje babička taky nosí šátek, aby jí neofoukla hlava.
S Fe a Selimou můžu souhlasit
Aisho, možná jsi potřebovala najít něco pevného v tomhle světě a našla sis svojí alternativu. Kolik lidí v tomhle věku jsou třeba satanisti, skejťáci...Možná ale líp i hůř zároveň 
Já bych ti doporučila, myslet na zadní kolečka a myslet na svůj pud sebezáchovy. Snaž se vycházet opravdu ze sebe a ne sebe najít v něčem.
Proto jsi sem vlastně začala psát, ne? Že se v tobě ozývá hlásek, ale jak poznám, že je to tak správně?
Jediná odpověď je, že když člověk pozná to pravé a je to správně, tak už ani nepřemýšlí jaké májí ty druhé věci kvality(předtím ale samozřejmě musel přemýšlet) nepřemýšlí, proč a jak se k sobě hodí, člověk to zjistí a pak to už ví. A když ví tohle o člověku, pak může i přemýšlet o svatbě.
Tak to beru já.
Jinak máš pravdu, že je prakticky nemožné, aby byl Ježíš Boží syn, neboť by mu 23 chromozomů chybělo, ale na druhou stranu myslím, že kdyby chtěl Bůh opravdu na Zemi svého syna, že by to s těmi chromozómy nějak zařídil.
A jinak uvěřím víc nějakému náboženství, až bude mluvit o vzniku světa opravdu tak, jak se dnes zjistilo a nejen poplatně soudobým poznatkům. I když se najde určitě nějakej všeuměl, co najde i v Bibli dinosaury.
A taková jsou pro mě všechna nábožetsví, ta víra je jen v lidech a to, co bylo napsáno se dá vykládat různě. Čím více daných pravidel a k tomu pevně dodržovaných, tím ale větší vliv na praktický život a na osobní svobodu.
Všichni si denně děláme pravidla, kterých se snažíme držet, a pokud někdo opravdu cítí, že se jeho pravidla slučují s nějakou vírou či s pravidly církve, ať se přidá. No, ale děti by měl vychovávat svobodně, aby se mohly v určitém věku rozhodnout pro víru a ne ve víře, aby se v určitím věku možná mohly odtrhnout. Je mnoho věřících a jen někteří napáchali škody, tak jako Němci, co měli svůj národ a přitom to nebyla církev, ale světský stát.
Lidé by se měli snažit patřit k malým skupinám, které se respektují navzájem a nepovažovat zbytek světa za svoje nepřátele.
Je Aisho, ono je tam opravdu oko za oko a zub za zub?
to já takhle do detailu nevím, no , tak to je zas trochu o krok zpět ne, oproti křesťanství?

Není tady
Cihla napsal(a):
Jasně, že islám není víc než ostatní náboženství, ale je pravda, že Mohamed při jeho tvorbě nepokrytě čerpal z křesťanství a judaismu, to je prokázaný fakt, o tom bych se nehádala. I to v mých očích osobně islám trochu "diskvalifikuje", nebo jak bych to vyjádřila..prostě mě nepřesvědčí něco, co čerpá ze dvou tehdy velmi rozšířených systémů v blízkosti vzniku toho třetího a co má vznik tak evidentně lidský (jééé, už vidím, jak se na mě vrhnete, že vše ostatní taky, ale to by bylo na dlouhé lokte...), je to trochu jako by opisoval - tohle se mě hodí, tohle ne, a tohle si k tomu přivymyslím
Sorry, vím, že jsem dost tvrdá, ale ve zkratce na mě islám v době jeho vzniku tak působil (mám státnici z religionistiky, musela jsem se to vše učit, ty počátky, i když kdo ví, jak to bylo opravdu, že
.
To sexynet: nevím, jestli jsme si s tím rozdílem náboženství X víra porozuměli, snad ano.. podle mě může každý věřit, v co je mu libo a nechat stejné právo ostatním, a věř, že kdyby se mě někdo snažil naverbovat k nějaké "svaté válce" proti KOMUKOLIV, pošlu ho do háje a označím za nebezpečného fanatika.Nehledě k tomu existuje spouta náboženství, kde je boj to nejhorší, co můžeš udělat, vzpomeň buddhismus apod. Většinou jde o ty individualistické, nikoliv žádné výmývání mozků... nelze odsoudit všechna náboženství
Souhlasím s tebou, je vidět, že jsi vzdělaná a opravdu o tom něco víš, akorát mám jiný názor na to, co pochází od lidí a co od Boha. Ale to je již jen otázka víry. O tom tady nebudeme diskutovat, neboť bychom měli na pár let o zábavu postaráno 
Není tady
Cihla: Urcite jsem si rozumeli, take respektuji viru kohokoli v cokoli, je to kazdeho soukroma vec (uz se trochu opakuju)
) Nikoli nabozenstvi, tim opovrhuju v cele jeho siri, a jsem presvedceny, ze muze za valnou vetsinu vseho ZLA na zemi.
K tomu tvemu "ze se vykasles nasvatou valku" - jasny, ty, ja, franta od vedle taky, ok, neni problem. Ale ty miliony zfanatizovanych, vyplachnutych hlav nikoli, jim staci pokynou, a jdou. Vzdyt je pro ne zemrit ve svate valce ODMENA!
Není tady
No jo, sexynet, ale když nebude náboženství, bude něco jiného (bohatství, politika, nadřazená rasa či cokoliv dalšího) co ty fanatiky také sjednotí a půjdou na ty druhé... Víra je totiž lidská potřeba stejně tak jako pocit bezpečí nebo jiné psychické potřeby. Každý má něco, k čemu se vztahuje a v co věří, ať si tomu říká jak chce. A s touto potřebou asi nic nenaděláme a vždy se najde parchant který ji využije a udělá z ní nástroj na manipulaci s ostatními. Ach jo, je to smutný. (BTW vždy si vzpomenu na Život Briana, jak tomu fanatickému davu hlásá individualitu, moc pěkná scéna
, jen tak pro odlehčení
)
Není tady
Aischo,
odbočim od rozjeté diskuse a trochu se vrátim k tvýmu problému...
1. rodiče - myslim, že ač je to problém, o kterém píšeš jen okrajově, tak je hodně důležitý
a to bych řešila jako první, promluv si s rodiči, mluv s nimi o sobě o tom co cítíš... pokus se o to - nebude to snadné, ale pokus se s nimi mluvit, neřikej jen svůj názor, ale poslouchej je a dobře je poslouchej
to jak se chovají je asi hodně zapříčiněno i tim, že se o tebe bojí... (byla bych strachy bez sebe mít dceru v tvé situaci)
2. náboženství - je to tvoje přesvědčení a pokud to tak cítíš, je to tak dobře... a nikdo ti v tom nemůže bránit - je to tvá víra uvnitř tebe...
mě osobně u každého náboženství vadí omezení a to že mi ukládá co je správné a co né
3. manželství - tady bych trochu zapřemýšlela a nechala tomu více času... je ti 18, plánuješ VŠ, co nechat rozhodnutí o svatbě až po dokončení studia? (takhle bych to poradila své dceři, a myslim, že i tvý rodiče by byli nadšeni)
pokud se chceš vdát z rozumu a né z lásky - nikdo ti v tom nemůže bránit, ale časem to může být překážka... ale to nepochopíš dokud se ty nebo tvůj přítel nezamilujete do někoho jiného... (a tohle už neni o víře, ale o lidech a citech)
v každém případě je to tvé rozhodnutí a následky poneseš hlavně ty
a moc ti přeji, aby to bylo to nejlepší rozhodnutí, které můžeš udělat
Není tady
host eska napsal(a):
Jistě, že je pravda, že islám vychází z křestanství a to zase z judaismu.
A moje babička taky nosí šátek, aby jí neofoukla hlava.
S Fe a Selimou můžu souhlasit![]()
Aisho, možná jsi potřebovala najít něco pevného v tomhle světě a našla sis svojí alternativu. Kolik lidí v tomhle věku jsou třeba satanisti, skejťáci...Možná ale líp i hůř zároveň
Já bych ti doporučila, myslet na zadní kolečka a myslet na svůj pud sebezáchovy. Snaž se vycházet opravdu ze sebe a ne sebe najít v něčem.
Proto jsi sem vlastně začala psát, ne? Že se v tobě ozývá hlásek, ale jak poznám, že je to tak správně?
Jediná odpověď je, že když člověk pozná to pravé a je to správně, tak už ani nepřemýšlí jaké májí ty druhé věci kvality(předtím ale samozřejmě musel přemýšlet) nepřemýšlí, proč a jak se k sobě hodí, člověk to zjistí a pak to už ví. A když ví tohle o člověku, pak může i přemýšlet o svatbě.Tak to beru já.
Jinak máš pravdu, že je prakticky nemožné, aby byl Ježíš Boží syn, neboť by mu 23 chromozomů chybělo, ale na druhou stranu myslím, že kdyby chtěl Bůh opravdu na Zemi svého syna, že by to s těmi chromozómy nějak zařídil.
A jinak uvěřím víc nějakému náboženství, až bude mluvit o vzniku světa opravdu tak, jak se dnes zjistilo a nejen poplatně soudobým poznatkům. I když se najde určitě nějakej všeuměl, co najde i v Bibli dinosaury.
A taková jsou pro mě všechna nábožetsví, ta víra je jen v lidech a to, co bylo napsáno se dá vykládat různě. Čím více daných pravidel a k tomu pevně dodržovaných, tím ale větší vliv na praktický život a na osobní svobodu.
Všichni si denně děláme pravidla, kterých se snažíme držet, a pokud někdo opravdu cítí, že se jeho pravidla slučují s nějakou vírou či s pravidly církve, ať se přidá. No, ale děti by měl vychovávat svobodně, aby se mohly v určitém věku rozhodnout pro víru a ne ve víře, aby se v určitím věku možná mohly odtrhnout. Je mnoho věřících a jen někteří napáchali škody, tak jako Němci, co měli svůj národ a přitom to nebyla církev, ale světský stát.
Lidé by se měli snažit patřit k malým skupinám, které se respektují navzájem a nepovažovat zbytek světa za svoje nepřátele.
Je Aisho, ono je tam opravdu oko za oko a zub za zub?to já takhle do detailu nevím, no , tak to je zas trochu o krok zpět ne, oproti křesťanství?
Mluvíš mi z duše. V Koránu tedy stojí poměrně dost o vznïku světa, ale na to jej nestačí jednou přečíst. Ale čím vícekrát jej člověk čte, tím více vědeckých poznatků nachází, nejlepší by bylo tedy v arabštině, jak byl napsán, já ale arabsky neumím, tak se často ptám. Fakt, že v Koránu stojí tolik věcí, které byly objeveny mnoho staletí později, byl jedním z důvodů, proč jsem se stala muslimkou.
Myslím, že děti by měly být vychovávány ve víře v Boha, ne nějak extremisticky, ale pouze s tím, že Bůh existuje, měly by znát nejen jedno náboženství, aby byly vzdělané a mohli se svobodně rozhodnout, Boha by znát měly. Toť tedy můj názor.
Co se týče zásady "oko za oko, zub za zub", je povolená, ale je lepší, najde-li se jiné, mírnější řešení. I spousta "civilizovaných" Evropanů by chtěla zabít člověka, který zavraždil jejich dítě. Islám to povoluje, ale je lepší, aby poškození dostali nějakou náhradu, např. finanční.
Není tady
Trochu odbocim. Me by totiz zajimala jeste jedna vec. CO presne konkretne komu z vas kdy nabozenstvi pozitivniho prineslo, co by bez toho evidentne nemel, co by bez jakehokoli boha neziskal? Zajima me predevsim vas konkretni osobni prinos - myslenka, pocit, cokoli, uplne cokoli, jen konkretne. Nikoli naucene "argumenty", vymyslene jinymi...
Není tady
Judita napsal(a):
Hezká přehlídka předsudků, nevědomosti (islám skutečně navazuje na křesťanství stejně jako křesťanství na judaismus) a netolerance. Kdepak, tuhle zemi nemusí ovládnout "zlí muslimové", my to zvládneme sami.
Nadvezovat a byt predstupnom je ale rozdiel nie? Homo habilis bol teoretickym predstupnom dnesneho cloveka ... nevidis ten rozdiel?
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Mě nosí Ježíšek dárečky pod stromeček

Není tady
Feuria napsal(a):
Salam Banan
Salam alejkum
Nakrajet?
Ne, vemu si celou sisku
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Feuria napsal(a):
![]()
Ja si ich nosim sam 
sexynet napsal(a):
Trochu odbocim. Me by totiz zajimala jeste jedna vec. CO presne konkretne komu z vas kdy nabozenstvi pozitivniho prineslo, co by bez toho evidentne nemel, co by bez jakehokoli boha neziskal? Zajima me predevsim vas konkretni osobni prinos - myslenka, pocit, cokoli, uplne cokoli, jen konkretne. Nikoli naucene "argumenty", vymyslene jinymi...
Jo, to by mě taky zajímalo ? 
)Není tady
sexynet, nabozenstva pozitivne znizovali a znizuju pocet ludi na tomto preludnenom svete 
Feuria napsal(a):
![]()
Fe, ty to vždycky tak krááásně odlehčíš 
Upravil(a) Santala (31. 7. 2007 13:25)
)Není tady
Nic? Ne ze bych si to nemyslel...
Není tady
Jája napsal(a):
Aischo,
1. rodiče - myslim, že ač je to problém, o kterém píšeš jen okrajově, tak je hodně důležitý
a to bych řešila jako první, promluv si s rodiči, mluv s nimi o sobě o tom co cítíš... pokus se o to - nebude to snadné, ale pokus se s nimi mluvit, neřikej jen svůj názor, ale poslouchej je a dobře je poslouchej
to jak se chovají je asi hodně zapříčiněno i tim, že se o tebe bojí... (byla bych strachy bez sebe mít dceru v tvé situaci)
2. náboženství - je to tvoje přesvědčení a pokud to tak cítíš, je to tak dobře... a nikdo ti v tom nemůže bránit - je to tvá víra uvnitř tebe...
mě osobně u každého náboženství vadí omezení a to že mi ukládá co je správné a co né
3. manželství - tady bych trochu zapřemýšlela a nechala tomu více času... je ti 18, plánuješ VŠ, co nechat rozhodnutí o svatbě až po dokončení studia? (takhle bych to poradila své dceři, a myslim, že i tvý rodiče by byli nadšeni)
pokud se chceš vdát z rozumu a né z lásky - nikdo ti v tom nemůže bránit, ale časem to může být překážka... ale to nepochopíš dokud se ty nebo tvůj přítel nezamilujete do někoho jiného... (a tohle už neni o víře, ale o lidech a citech)
a moc ti přeji, aby to bylo to nejlepší rozhodnutí, které můžeš udělat
Mám na to stejný názor.
Přítel chce s rodiči promluvit, doufám, že to pomůže. Lidé jej mají rádi, i když mají předsudky vůči cizincům. Co se týče svatby, byla by napřed jen islámská, jak to bude fungovat, teprve potom civilní. Pro rodiče to bude něco jako "legalizace vztahu, abychom mohli žít spolu" s tím, že mohu odejít. Chceme totiž žít spolu.
Děkuji mockrát.
Není tady
Sexynet: poslala jsem ti soukromou zprávu, je to trochu delší 
Není tady
Aischa napsal(a):
Jája napsal(a):
Aischo,
a moc ti přeji, aby to bylo to nejlepší rozhodnutí, které můžeš udělatMám na to stejný názor.
Přítel chce s rodiči promluvit, doufám, že to pomůže. Lidé jej mají rádi, i když mají předsudky vůči cizincům. Co se týče svatby, byla by napřed jen islámská, jak to bude fungovat, teprve potom civilní. Pro rodiče to bude něco jako "legalizace vztahu, abychom mohli žít spolu" s tím, že mohu odejít. Chceme totiž žít spolu.
Děkuji mockrát.
Aischo, ty jsi psala, že je ti 19.Kolik je přiteli ?
Nemají rodiče spíš obavu, že jsi ještě mladá, než předsudky ( k islámu ´, jako já
) ?
Psala jsi, že jsi měla jen jednu krátkou známost...
Psala jsi hodně o nechutným zacházení, které na tobě páchala tvá matka....
Co tomu říkal táta ?
)Není tady
sexynet napsal(a):
Nic? Ne ze bych si to nemyslel...
som ti tam pisal
Oxi napsal(a):
Feuria napsal(a):
Salam Banan
Salam alejkum
Nakrajet?
Ne, vemu si celou sisku
Jasně, copak je tvá prcinka na žetonky ? 

Není tady
Oxi napsal(a):
Feuria napsal(a):
![]()
Ja si ich nosim sam
Tak mi taky přines - Jéža se na mě už 3 x vyprd 
Není tady