Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 7. 2007 7:26

AdelkaVelka
♥♥-----

Svatba v sestnácti

Dobrý den,

mám přítele, kterému je dvacet (mně je šestnáct), je možné, abychom se vzali už teď, když je mi pouze 16 ?

Není tady

#2 14. 7. 2007 8:14

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Re: Svatba v sestnácti

AdelkaVelka napsal(a):

Dobrý den,

mám přítele, kterému je dvacet (mně je šestnáct), je možné, abychom se vzali už teď, když je mi pouze 16 ?

Ano,můžeš se nechat zplnoletit. Rodiče s tím musí souhlasit. Aspoň myslím va

Není tady

#3 14. 7. 2007 8:25

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Není tady

#4 14. 7. 2007 9:05

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Možné to je, ale kam spěcháš, aby jsi stihla se do 18ti se rozvést? Nevidím důvod, ani dítě by pro moji dceru nebyl důvod k sňatku, ale je to věcí názoru.

Není tady

#5 14. 7. 2007 9:06

AdelkaVelka
♥♥-----

Děkuji za odkazy. Moudrá z toho ale nejsem.

"(1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v  souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu."

Tenhle odstavec pojednává o tom, že jako nezletilá si mohu vzít pouze se souhlasem soudu a k tomuto souhlasu je potřeba mít zvláštní důvod, takže něco jako těhotenství.

"(2) K výroku o neplatnosti manželství však nedojde a takové manželství se stane platným, jestliže manžel, který byl v době uzavření manželství nezletilý, již dovršil osmnáctý rok, nebo jestliže manželka otěhotněla."

Z tohoto odstavce to chápu zase tak, že pokud je manžel plnoletým je platné také uzavřené manželství. Jak to stručně řečeno tedy je ?

Není tady

#6 14. 7. 2007 9:17

AdelkaVelka
♥♥-----

Aneri:

ono je to trochu komplikovanější.

Není tady

#7 14. 7. 2007 9:23

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

No jak to je.... sama jsem se vdávala v 16ti....
Není to nic o co by jsi měla stát, pokud ho miluješ, vydrž. Tví rodiče musejí požádat soud... Ten nařídí zkoumání stavu, tzn: půjdete do poradny, kde budou zjišťovat zda jste schopni žít jako manželé, zda jsi schopná být v 16ti dospělá. Také budeš muset mít potvrzení stavu, zda jsi či ne těhotná, protože ve skutečnosti je to jediný důvod, kdy se vám možná vyhoví.
Pak budeš jako trubka stát u soudu a odpovídat na otázky typu: jak si představujete život....
Na závěr tě soud buď zplnoletní nebo ne, soudní jednání zaplatí rodiče. Od té chvíle jsi plnoletá.... Jsi plně trestně odpovědná, ale třeba nemůžeš řídit auto...
Pak se můžeš vdát....

No a kdyby jsi se vdala bez soudu, prostě podvodem, manželství je neplatné, ten kdo to zjistí, podá žalobu k soudu, pokud ale v průběhu jednání ti bude už 18, jednání se zastaví, protože dnem tvých 18tých narozenin budeš právoplatně vdaná.

Rada? Kašli na to, nestojí to za to. Počkej si na plnoletost, těch problémů, co kolem je, je víc než si umíš představit a následky se potáhnou celý život.

Není tady

#8 14. 7. 2007 9:24

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

AdelkaVelka napsal(a):

Aneri:

ono je to trochu komplikovanější.

V 16ti je vše komplikovanější.....
Opravdu vydrž, dnes se už nemusíš vdát aby jsi si sním mohla být a ani rodiče tě nemůžou nutit kde a s kým chceš být.

Není tady

#9 14. 7. 2007 9:45

AdelkaVelka
♥♥-----

Když mně bylo patnáct, přivedla jsem si domů kluka, byl to jenom kamarád. Měl barevnou hlavu - od taťky jsem dostala kázání, že mi hučí v uších ještě  ted big_smile Momentálně je situace ale uplně opačná. Můj Honzík je moc hezký, má svůj vlastní dům i hezké auto, má za sebou dva roky medicíny a jen z jeho charyzmatu se mi podlamují kolena smile. S taťkou si rozumí, řekla bych až moc, hrají spolu často šachy, někdy si připadám nadbytečná big_smile Na sňatek jsem ani nepomyslela až do okamžiku, kdy mi Honza řekl, že sex by si semnou představoval, pokud to výjde až po svatbe. To mně, přiznám se vyrazilo dech. Vždycky jsem si myslela, že tohle uslyším od nějakého náboženského fanatika. Prostě vím nebo cítím, že na mě nebude čekat dva roky nebo víc až si jej budu moct normálně vzít. Nechci působit jako pubertální husa, kterou napadne, dnes si někoho vzít a zítra si koupit nové ryfle a pozítří se vypravit na Sněžku. Já jen o něj nechci přijít a udělám proto cokoliv, a to doslovně.

Není tady

#10 14. 7. 2007 9:48

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

tohle fakt není důvod.....
Chápu tě, rozumím ti, ale není to důvod, ono ani to těhtenství není důvod....

Není tady

#11 14. 7. 2007 9:52

AdelkaVelka
♥♥-----

Pro soud tohle duvod zcela jistě nebude. Pokud bych to ale udělala tajně, jemu by to možná stačilo.

Není tady

#12 14. 7. 2007 9:56

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

možná.... nebo je tak čestný, že by ho to proti tobě ppudilo
nedělej to, tohle není důvod pro svatbu, to je důvod proto být šťastná a ne si to podělat

Není tady

#13 14. 7. 2007 10:12

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

cilka napsal(a):

možná.... nebo je tak čestný, že by ho to proti tobě ppudilo
nedělej to, tohle není důvod pro svatbu, to je důvod proto být šťastná a ne si to podělat

A přemýšlelas někdy, proč s tebou nechce spát před svatbou? Mám dvě známé, jejichž partneři to viděli podobně (i když trochu míň extrémně), a později se ukázalo, že jeden je homosexuál a jeden má se sexem zásadní problém, připadal mu hnusný, nečistý atd. Oba páry se do dvou let rozvedly. Nemyslím, že tvůj Honzík musí mít nutně nějaký "divný" důvod, ale určitě by mě zajímalo proč.

Není tady

#14 14. 7. 2007 10:14

AdelkaVelka
♥♥-----

cilka: Asi máte pravdu, tohle by mojim rodičum určitě nechtěl udelat sad

Kubula:

On mně řekl proč. Přstože sám kostely nenavštěvuje a do žádné sekty se neřadí, zastává ten názor, že všechno, co je v Bibli, vidí ne jako něco, co by měl člověk dodržovat, aby byl Bůh šťastný ale něco, co je v konečném důsledku dobré pro člověka samotného už tady na zemi smile No, já vám to nedokáži říct uplně přesně jak to myslel, bohužel. Impotentním taky není, protože jsme jednou, na počátku vztahu styk měli (v náledě) a stěžovat jsem si nemohla lol Homosexuál taky nebude, protože zastával Klausuv postoj k otazce partnerstvi opačneho pohlavi.

Upravil(a) AdelkaVelka (14. 7. 2007 10:22)

Není tady

#15 14. 7. 2007 10:38

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Adélko, rozhodně se nevdávej. V 16ti letech nemůžeš vědět nic o životě, vidíš jenom to krásné... Nedělej to. S přítelem můžete mít spolu sex i před manželstvím, kvůli tomu se nemusíte brát. To, že on zatím nechce, je myslím otázka času. Promluvte si spolu o tom. A věř, že pokud o tebe opravdu stojí, tak se s tebou nerozejde, když si jej nebudeš chtít vzít. A pokud to udělá, určitě za to nestál. Ale to pak pochopíš až za nějaký čas.  Zatím studuj, užívej si, hledej si svoje místo v životě a za pár let uvidíš všechno jinak než teď. Věř tomu.

Není tady

#16 14. 7. 2007 11:06

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Myslím,že tím,že chce sex až po svatbě,nechtěl říct aby sis ho hned brala,spíš to,že je ochotný počkat. Můj bývalý spolužák zastává ten samý názor. S přítelkkyní jsou už čtyři roky a nic... Před nedávnem se zasnoubili... Tady vidíš,že ten vztah není jen o sexu...

Není tady

#17 14. 7. 2007 11:39

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

NO taky mě napadlo, že zasnoubení by mohlo být jakýmsi řešením. Je to takový nakročení k svatbě, dává se tím váha tomu vztahu. Je mi ale divný, že už u vás k milování došlo, když je partner teď takový zásadový.

Iveta X

Není tady

#18 14. 7. 2007 12:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Sex s tebou by si představoval až po svatbě, ale ty cítíš že by dva roky nečekal... hm... va
A on tě požádal o ruku? Protože jestli ne, tak je docela možné že o svatbě uvažuješ jenom ty a on se do sexu s tebou moc nehrne a vyřešil to takhle elegantně...
Připadá mi divné, že by si tě vážil natolik, že by chtěl s tebou sex až po svatbě (a kupoval tak "zajíce v pytli") ale přitom bys mu nestála za to, aby počkal ty dva roky.

Strach je malá smrt...

Není tady

#19 14. 7. 2007 14:01

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Adélko - jsi ještě dítě ! Nevyzrálé, naivní, věřící a toužící, ale to není chyba, taková je asi každá dívka v tvém věku. Lecos napovídá o tom, co jsi zde napsala a pokud má tvůj partner stejný názor, jako osoba, kterou jsi jmenovala, tak se zeptej právě homosexálů, proč "tato" osoba nesouhlasí a neumožní registrované partnerství ??? Někteří mají jasno, ty jsi zaslepená láskou. Kdyby tě chlapec miloval, vydrží nejen do tvé plnoletosti , ale i déle bez sňatku a nebude to ničím podmiňovat ! Něco na něm divné bude...pátrej, slova nic neznamenají ! Možná jen se bojí nového vztahu, ona mu to také každá nesežere...a může mít vilu a auto a být bohatý, pokud je "jiný", možná se to stydí či bojí přiznat.

Není tady

#20 14. 7. 2007 15:04

verkakou
♥------

Zamysli se nad tím co jsi sama napsala "s taťkou si rozumí až moc, někdy si připadám nadbytečná" - to jsou Tvoje slova. Za kým vlastně jezdí za taťkou nebo za tebou? Sex jste měli jen v náladě, ale teď je zásadový a chce ho až po svatbě - to je fakt divný. Přeju ti všechno pěkné, ale hlavně nespěchej.

Není tady

#21 14. 7. 2007 15:15

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

verkakou napsal(a):

Zamysli se nad tím co jsi sama napsala "s taťkou si rozumí až moc, někdy si připadám nadbytečná" - to jsou Tvoje slova. Za kým vlastně jezdí za taťkou nebo za tebou? Sex jste měli jen v náladě, ale teď je zásadový a chce ho až po svatbě - to je fakt divný. Přeju ti všechno pěkné, ale hlavně nespěchej.

Nevidělas náhodou Americkou krásu? Myslím toho velmi, velmi zásadového a nesmiřitelného vojáka, který by "homouše posílal do plynu" nebo tak nějak (už to neodcituju přesně).

Není tady

#22 14. 7. 2007 15:19

AdelkaVelka
♥♥-----

Kubula:
To jsem bohužel neviděla smile) Já bych teda nikoho do plynu neposílala.

"Zamysli se nad tím co jsi sama napsala "s taťkou si rozumí až moc, někdy si připadám nadbytečná""
Tohle bylo myšleno v nadsázce, jistěže nejezdí za tatíkem lol

"Adélko - jsi ještě dítě ! Nevyzrálé, naivní, věřící a toužící, ale to není chyba, taková je asi každá dívka v tvém věku."
Vyprávět vám tady, že mně všichni říkají, že jsem vyzrálejší než můj brácha, kterému je přez dvacet by nemělo cenu. Pravdou zůstává, že mně bude za tři měsíce teprve sedmnáct. A povězte, co já můžu vědět o životě ? Já jen vím, že na život, lásku a úspěch v ní neexistují žádné kouzelné tabulky. Jinými slovy, Vy coby vyzrálá žena se můžete provdat za inteligentního muže.. etc, pravdou ale zůstane, že vám žádná vědma nezajistí, že vaše manželství potrvá dýl, než manželství té nevyzrálé šestnáctky (nebo osmnáctky).

"Myslím,že tím,že chce sex až po svatbě,nechtěl říct aby sis ho hned brala,spíš to,že je ochotný počkat."
Tohle je celkem možné, jak ho tak znám.

"NO taky mě napadlo, že zasnoubení by mohlo být jakýmsi řešením. "
Díky za tip.

Upravil(a) AdelkaVelka (14. 7. 2007 15:44)

Není tady

#23 14. 7. 2007 15:26

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

AdelkaVelka napsal(a):

Kubula:
To jsem bohužel neviděla smile) Já bych teda nikoho do plynu neposílala.

"Zamysli se nad tím co jsi sama napsala "s taťkou si rozumí až moc, někdy si připadám nadbytečná""
Tohle bylo myšleno v nadsázce, jistěže nejezdí za tatíkem lol

Adélko, jestli máš tu možnost, tak se na to podívej, budou to mít v každé videopůjčovně. Samozřejmě nepochybuju o tom, že bys nikoho nehnala do plynu, jen si myslím, že je tam opravdu dobře zobrazená reakce člověka, který v sobě popírá něco, o čem sám pořádně snad ani neví. Zase neříkám, že je to případ tvého přítele, jen si myslím, že je lepší prozkoumat všechny možnosti dřív, než udělám tak zásadní krok, jako je svatba... zvlášť, když se přítel chová dost nestandardně. Tím nechci rejpat, můj manžel je taky nestandardní big_smile , ale hodně jsem zkoumala, než jsem si ho vzala.

Není tady

#24 14. 7. 2007 15:31

AdelkaVelka
♥♥-----

Kubula:

Máš pravdu, zkoumat se musí big_smile On se chová nestandardně hlavně v tomhle... no, prostě není to takový ten "střední proud" smile

Není tady

#25 14. 7. 2007 15:38

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

AdelkaVelka napsal(a):

Kubula:

Máš pravdu, zkoumat se musí big_smile On se chová nestandardně hlavně v tomhle... no, prostě není to takový ten "střední proud" smile

A ještě bych zkoumala jednu věc - píšeš, že má dům a auto, což v jeho věku taky není standard. Pokud studuje, je myslím pravděpodobné, že si na tyhle věci sám nevydělal. Nic proti domu a autu gloria , jen bych zase zkoumala, jak je na tom se vztahem k penězům, jestli náhodou nepovažuje za samozřejmé, že k němu tak nějak připlouvají samy vissla Ale tady fakt můžu být zaujatá tím, že znám pár týpků, kteří byli celý život podporovaní rodičema a zdálo se jim to stejně přirozené, jako že slunce ráno vychází a večer zapadá dumbom Honzík takový být nemusí, ale zase: zkoumat a zkoumat tillfreds

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí